Allah razı olsun, daha iyileri sizlere herkese olsun. Yine araçla ilgili edindiğim tecrübelerimi sorular olursa paylaşmaktan zevk duyarım. |
====Yeni Honda City Bölümü====Ana Başlık====buradan devam (595. sayfa)
-
-
serviste orjinal havuslu paspas 1997 TL. Bagaj hariç. Bagaj hediye verilmişti bana. Tabiki bayiden bayiye fiyat değişiyor. Beylildüzü Marmara Honda'dan aldım ben.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yakın zamanda ilk bakımı yaptıran oldu mu? 10 bin TL gibi uçuk bir fiyat duydum ama doğru değildir umarım.
-
Şanzıman yağı hariçse yüksek fiyat
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kaça almışsınız? Hayırlı olsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Civic den memnun musunuz?Vag grubu aynı segment araç ile karşılaştırdığınızda en belirgin artıları eksileri neler?İzolasyon vb
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Teşekkürler daha iyisi size olsun.
2021 - 54 bin km de 1170 e aldım.
-
Bu perşembe teslim aldım aracı.
Tekirdağ-istanbul yaptım, istanbul içi bir gün kullandım, devamında dün istanbul-kayseri yaptım. Geçen yıl aynı yolu city ile yapmıştım. Sınıf farkı olduğundan yol tutuşu fark ediliyor tabi.
VAG grubunda C sedan model az olduğu için en hoşuma giden model Octavia idi, onlara da baktım ama 2021 50bin km civarı, az hasarlı 1.5 premiumlar 1250 den başlıyordu, bütçeyi aştığı için yanaşmadım. VAG grubuna göre izolasyon farkı var. Özellikle civic ten abimde de var, onda da gördüğümüz orijinal Bridgestone lastikler çok sesli bu net, City nin yokohama bile çok daha sessizdi. Hatta petlas kışlıklar daha da sessizdi. En kısa sürede yazlıkları değiştiririm gibi görünüyor. Onun harici Octavia ile kıyaslarsam motor gücü turbosuz model olsa da bana göre yeterli geldi. 1.5vtec motorlar çok daha iyi Octavia'dan, çünkü onda da kronik e-tech amper sorunu var diye duydum. Civicte sunroof, koltuk ısıtma artısı var, octavia da daha büyük bagaj, daha büyük multimedya ekran gibi avantajı var.
980 km de 2 depo lpg tükettim, otoyolda ortalama 140kmh ile gittim 7 litre lpg tüketti görünüyor.
-
City 2023 özelinde soruyorum. Bazen yakıt fiyatları bazen de farklı nedenlerden dolayı aracı uzun süre yatırmak durumunda kalıyorum. Lastiklerin inmemesi, akünün boşalmaması ve motorun stabil olması kısaca aracın diri olması için en fazla kaç günde bir kullanılmalı ?
Araç yatarken dikkat etmemiz ya da kontrol etmemiz gereken bi durum var mı?
Örneğin 1 aydır yatıyor diyelim , yazın 30 derece sıcakta benzin deposu şu kadar dolu olmalı; haftada bir rölantide 5dk çalıştır; en az haftada şu km kadar kullan vb...
-
Aslında her araç için benzer uygulamalar geçerli. Haftada bir çıkıp 10 km turlarsanız iyi olur. Yakıtı da yarım deponun üstünde tutmam ben olsam çünkü benzin özelliğini kaybediyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
uygulama ismi nedir ???
-
merhaba
araç için kablosuz car play düşünüyorum , kullanıp memnun olanlar aldıkları ürünü paylaşırsa çok sevinirim.
-
-
Arkadaşlar merhaba,
Aracımı 20.000 km bakımına götüreceğim. Honda Plaza Sandıkçı (Sakarya) bakım ücreti olarak 11.750 TL gibi bir bakım ücreti çıkardı. Motor yağı, şanzıman yağı, hava ve polen olmak üzere 2 filtre değişimi. Rakam bana çok geldi. Sizlerde durum nasıl acaba merak ettim ?
Ya da bana bir tavsiyeniz varmı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bevkon -- 25 Eylül 2024; 13:43:34 > -
Hocam Civic'le nasıl gidiyor?Aktarabileceğiniz yeni artıları eksileri var mıdır?Ben de 47 binde lastik değişmiştim city'de.Bridgestone turanza t005 kullanıyorum.Sesli ama yol tutan sert hamurlu,yağmurda başarılı bir lastik.Canınızı sıkan kronikleri var mıdır civic'in?
-
Merhabalar hocam, çok şükür iyi gidiyor, memnunum fazlasıyla. Ben 2 ay önce 54binde almıştım, 2 kez uzun yol yaptım, harici şehir içi şuan tam 60 bin km oldu. Benzin LPG li aracım ama ağırlıklı benzinde biniyorum. Şehir içi yakıt tüketimi 7-7.2 litre arasında, LPG de 10 litreye yakın diyebilirim. Uzun yolda 6 litre benzin, LPG 7,8 litre gibiydi. Aracın yol tutuşu, donanımı güzel. Üzerinde bridgestone turanza er33 yazıyor, ben hiç sevmedim çok sesli bir lastik. İlk fırsatta değişmeyi düşünüyorum ama 215-55-16 ölçü 205 e göre pahalı. Temiz ikinci el bulursam öyle alacağım.
Benim Civic makyajlı kasa olduğu için makyajsızda görünen kronikler yok diyebilirim.
City e göre en çok aradığım şey anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, gerçekten büyük kolaylık.
City nin hızlanması daha iyiymiş, Civic daha hantal kalıyor, belli oluyor ama öyle hızlı süren birisi de değilim.
Tamamen memnunum diyebilirim, isteyen herkese en iyilerini nasip etsin Allah.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
City zaten çoğunlukla executive kasa satılıyor Türkiye'de ve yanlış bilmiyorsam elegance satışı çok az.Anahtarsız giriş Elegance pakette yok Executive'de var.Bende 2021 Aralık tan beri Exe City var,anahtarsız giriş ve çalıştırma çok büyük rahatlık.Sizin aracı paketi de Executive+(ECO) o zaman.City ruhsatta yazan boş 1189 kg bir ağırlığı var 121 PS.Civic'in ECO'lar ise kontrol ettiğimde 129 PS ve ağırlığı 1390 kg.Gayet normal hantal kalması.Ben sert kullanıyorum şuan ortalamam İstanbul'da 7 litre.Sakin ve hafif sert kullanımda 6.5 görüyorum.Çok yoğun trafiğe girsem ortalama 8'lere kadar yükselebilir tabi.Dualarınız için teşekkür ediyorum.Tekerinize taş değmesin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hit2934 -- 25 Eylül 2024; 20:31:52 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X