Şimdi Ara

====Yeni Honda City Bölümü====Ana Başlık====buradan devam (594. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.897
Cevap
56
Favori
1.098.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 591592593594595
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öneriniz için teşekkür ederim hocam. Biraz araştırıp Sahler marka aldım. Kalitesi gayet iyi, koku vs. yok. Kalıbı da çok iyi, tam uydu araca.

• KovenanT kullanıcısına yanıt

Güle güle kullanın, daha güzel duruyor. Sanırım biraz daha etli , kenarları katlanmaz. Koltukların bağlantı yerlerini örtmesi de iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

Daha önce de bahsetmiştim, bazı servisler takıyor bazıları takmıyor uzaktan cam/yan ayna açma kapama modülünden, aliexpress'te indirime girmiş, 1186+ vergi şeklinde görünüyor, 8 Türk kullanıcı yorumu da olumlu. Ben almayı düşünüyorum, ayrıca kablosuz şarj modülü de almak istiyorum. Kullanan veya taktıran var mıdır? Karar verirsem onu da aliexpress ten sipariş edeceğim.

aliexpress.com
    1186.65TRY 21% OFF|Otomatik pencere yakın ve ayna katlama açık kiti modülü Honda şehir arabası aksesuarları için| | - AliExpress
    https://tr.aliexpress.com/item/1005005051191520.html?spm=a2g0o.cart.0.0.202b406auHBv09&mp=1&gatewayAdapt=glo2tur#nav-review

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MegaWolt38 -- 4 Haziran 2024; 16:37:21 >

• hadursun H kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam.

Arabayı kullandıkça ve alışmaya başladıkça birşey fark ettim. Normal hız ve devirlerde (örneğin 2000-4000 devir, 50-110km hız aralığı diyelim) araba pürüssüz gidiyor fakat devir 1000-1500 gibi düşük bir aralığına geldiğinde hafif salınma hareketleri oluyor. Özellikle dur-kalk trafikte ve düşük hızda seyrederken hissediliyor. Yaşanan hissiyat bir şanzıman vuruntusu veya motor sarsıntısı gibi değil. Hani acemi bir şoför trafikte sürekli sert gaz verir araba öne atılır sonra trafik yavaşlayınca da sert fren yapar ve araba ileri geri salınır ya işte buna benzer hafif bir salınım oluyor arabada. Düşük devir ve düşük sabit hızda da biraz olsun hissediliyor. Benimle birlikte sıfır City alan bir arkadaş da bu olayı fark etmiş. Netten araştırdığım kadarıyla VTEC teklemesi diye bir olay deniyor ve sorun değilmiş ama bilemedim.

Bunu yaşayan başka City kullanıcıları var mı? Gerçi 1000km bakımında servise söyleyeceğim ama merak ettim açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KovenanT -- 4 Haziran 2024; 20:25:48 >

Hocam özellikle klima açıkken bu tekleme hissedilir hale geliyor.Onun dışında yok denecek kadar az.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hit2934 kullanıcısına yanıt

Evet hocam doğru. Aracı aldığım beri genelde klima açık kullanıyorum. Yarın klima kapalı şekilde tekrar test edeceğim, bakalım aynı hissiyat olacak mı.

Bu teklemenin olmaması için büyük ihtimalle bir cihaz gerekiyor fakat City’de yoktur.Tahminim bu yönde.

Olabilir hocam. Bugün sıkışık trafikte deneme şansım oldu. Ayağımı frenden çektikten sonra araba kendi yürürken veya 1000-1200 devir aralığı ufak gaz vererek dur kalk yaptığım zaman salıntı/tekleme hissiyatı oluyor. Klimayı kapatınca sanki fazla olmuyor gibi. Neyse, 1000km kontrolünde bakalım servis ne diyecek.

Normal diyecek.Servis çok bariz olmadıkça hiçbir şeyi kabul etmiyor.Klima kapalıyken bu sıkıntı olmuyor.

• benim yakıt ortalaması 9,6 oldu, klima hep açık istanbul anadolu yakası, kışın 7,2 falandı.

• sakiiin S kullanıcısına yanıt
    İstanbul trafiği için normal mi bilemedim. Ben 6.2 ile sürüyorum, son depoda 5.7 ama işe git gelde şehir içini giderken, dönüşte çevre yolu kullanıyorum onun da etkisi vardır ama yazın 6.5 üstünü görmedim şehir içi dur kalkta

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocalarım bu aracı şu anki 1030 lira fiyatını baz alırsak alınır mı sizce? Genel olarak fikirleriniz nedir? Başka tavsiyeniz var mı?

• burak23358 kullanıcısına yanıt
    Araçla ilgili artı ve eksileri önceki sayfalarda yazdık. Tavsiyem aracı 3 gün kiralayın, her koşulda sürün ona göre alın. 7 temmuz sonrası fiyatı artacaktır.

• burak23358 kullanıcısına yanıt

Otomatik vites cvt, otomatik klima (tek yönlü), 6 hava yastığı, geniş bagaj (arka koltuklar yatmıyor), elektrikli direksiyon, atmosferik motor çekişi fena degil( mtv biraz fazla) LED farlar, geniş diz mesafesi bana yeter derseniz alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hadursun -- 9 Haziran 2024; 17:2:8 >
  • Merhaba Arkadaşlar..

850.000 TL ye sıfır Hyundai i10 1.2 style AMT vites veriyor bayiler.

Ancak düşününce 850.000 TL ye sınıfının lideri gördüğüm City’nin 2022 modelini 15-20bin km ye kadar bulabiliriz gibi geliyor.

mantıklımı düşünüyorum? Sıfır A sınıf yerine 2 yaşında B+ almak?..

• talhagezer kullanıcısına yanıt

Hocam tabiki b sınıfı almak daha mantıklı ki city nin ikinci eli uygun fiyatlı. 50 bin km de bile olsa city seçerdim.

• Selam arkadaşlar , bayiden mevcut aracımı takasla almak istesem bu şekilde mantıklı mı , yapan var mı ? Çok mü fiyatı düşük verirler ? İstanbul’da önereceğiniz bayi varsa alabilirim

Hocam, salı günü 1000 km kontrolüne götürdüm aracı. Servis çok profesyonel ve gayet ilgili davrandı.

Kayıt yaptırırken araçtan memnun musun, bir sıkıntı var mı diye sordular. Bu irkilme olayından bahsettim, servis görevlisi forma not aldı. Sonrasında servisteki ustabaşı ile test sürüşüne çıktık. Öyle çok rahatsızlık veren bir irkilme ve ya benzeri bir sorun hissetmedi. Atmosferik + CVT kullanımına alışmak gerektiğinden bahsetti biraz. Yeri geldiğinde biraz daha devirli kullanmam gerektiğini söyledi. Bu irkilme hissiyatının nadiren de olsa CVT şanzımanın çelik kayışının hafif boşa düşmesi ile belli devirlere denk geldiğinde olabilecek bir şey olduğunu söyledi. Hatta yüksek devirlerde Civic'lerde daha çok yaşandığını ve daha hissedilir olduğunu belirtti. Kısacası sizin de dediğiniz gibi normal bir durum olduğunu ve sorun teşkil etmeyeceğini söyledi.

Aracı bakıma götürdüğümde 1300km'deydi. Ustabaşı parçaların artık alıştığı ve aracı yeri geldiğinde yüksek devirli ve tempolu kullanabileceğini söyledi. Ben yine de 2000km'ye kadar aracı fazla sıkıştırmadan kullanmaya devam edeceğim.

Bir şey fark ettim. Aracı çalıştırıp 10-15 saniye kadar beklediğimde, klima ilk çalıştırmada açık olsun ya da sonradan açılsın, bu irkilme olayı yok denecek kadar az oluyor. Belki ben atmosferik + CVT kullanımına alıştım ya da araç ilk çalıştırmada devir vs. tam oturduktan sonra bu irkilme olayı sürüş boyunca pek oluşmuyor, bilemedin. Belki de benimkisi placebo :) Ama son birkaç gündür pek hissetmiyorum denilebilir.

İlave olarak araç hakkında bayağı konuştuk. Ustabaşı, 1.5 i-VTEC+CVT City satışa çıktığından beri 60.000 km'ye ulaşan araçların olduğunu, kendi servislerine bakıma gelen bu araçların hiçbirinin şanzıman veyahut motorunda en ufak bir sıkıntı olmadığını söyledi. Bu da sevindirici bir geri bildirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KovenanT -- 1 Temmuz 2024; 21:19:1 >

• Geçen yıl Ocak ayında aldığım aracımı dün sattım. Yerine 2021 Civic aldım, araçtan çok memnundum ama aklım hep Civic te olduğu için 910 bine sattım. 2022 model diye geçiyordu, km 29 binde idi. Hasar olarak sadece arka stop değişimi ve ufak boyasız göçük düzeltmesi vardı. Herkese iyi forumlar.

• MegaWolt38 kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun hocam, paylaşımlarınız için teşekkürler. İnşallah ilerleyen zamanlarda civic sıfır alırsınız  

• 
Sayfa: önceki 591592593594595
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.