Şimdi Ara

yeni honda civic ve motorda ses problemi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
1
Favori
56.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
    * Gergi rulmanı ya da o bölgede bilyelerde sıkıntı vardır.
  • motor gergisi neden gevşer ki...
  • caucass kullanıcısına yanıt
    Ben de sizinle tanışmak isterim,yaz tatili döneminde gelebiliyorum anca.
    İzmir'e gelene kadar umarım sorun olmadan binmeye devam ederiz.
  • hnddream08 H kullanıcısına yanıt
    Hocam fabrikadan aradıklarında ,bütün yataklar için farklı boyutlarda ,yatak kullanmadıklarını ,tamamınında aynı ebatta yatak kullandıklarını söylediler.Mesela bir araçta sadece 0.50 ,diğer araçta sadece 0.25 gibi.Ben de neden farklı yatak kullanmıyorsunuz dedim. Honda performansa yönelik araçlar yapıyor ve pistlerde yarışan araçları olduğu için olası bir arıza durumunda ,müdahalenin çok hızlı bir şekilde yapılması gerektiğini ,bunun için tek tip yatak kullanarak zaman kazanıldığını söyledi.Ben de ,iyi de bizim aracımız F1 aracı değil,pistlerde boy ölçüşmüyoruz dedim.Haklısınız ama bu şekilde olduğunu ,sesten rahatsızsam ,garanti kapsamında yatak değişimi yapabileceklerini söylediler.Ama ben 15 bin km aracımın motorunu indirtmek istemiyorum.
  • aynen hocam motor gergisi veya gergi rulmanında orda bi sıkıntı var bende

buki87 hocam bencede hiç gerek yok 15.000 km araban var motoru neden rektefiye edesin . Diyorum ya bizim araçtan piyasada çok var fiyatlarda öyle ucuz deil yani millet ya takmıyo umursamıyo yada çoğu kişi bunun farkında bile deil. kullan gitsin hocam o sesi aldığımdan beri yaklaşık 9.000 km yaptım bunun 2.000 kmsi uzun yoldu hiç bi sıkıntısı olmadı
  • Ben değiştirdim ses kesildi. Şu an için gayet memnunum.
  • hnddream08 H kullanıcısına yanıt
    Hocam ilginçtir ki, ses artık kesildi ve gelmiyor.Sanırım bana söyledikleri gibi rodajdan dolayı gelen bir sesti,ve rodaj devam edince bu ses yapan bölüm de aşındı ve sesi kesti diye tahmin ediyorum.
  • Şanslıymışsın walla
  • Aracım 2006 honda civic elegance modeli. 150 bin km de . Arac vitesteyken gelen sesleri duyduğumda ( cıv cıv cıv ) tarzında bi ses :D tamirciye götürdüm ve bi kayış değiştirdiler ama hala ses devam ediyor . Çok sinir bozucu bir durumdur ki bulamadılar sesin sebebini. konudan haberdar biri varsa bilgi verebilir mi . sağolun
  • Arkadaşlar bende de 2007 elegance otomatik var, ilk çalıştığında traktör gibi por por por çalışıyo ısınınca kesiliyo. tam çözümü bulan varsa gidip yaptırayım. baya ses yapıyo. abimde 2010 elegance var onda ses mes yok.
  • Merhaba hepinize iyi geceler,
    Yillardir bu forumu okuyorum ama bugun uye oldum. Bende nacizane bir dip not dusmek istiyorum fd6 kasalarla ilgili;
    2007 Model FD6 kasa otomatik civic sahibiyim.ne kadar bilinmesede veya kullananlarin bile farkina varmadigi bir arizadan bahsedicem;
    2006-2007 yilinda Turkiyeye gelen civiclerin %20si gibi bir kisminda Motor Yatak problemi var. Civiclerde motor yataklari 0,25 0.50 gibi olculerde degil diger araclar gibi. Kalınlığı inceligi renklerle ifade ediliyor (örneğin kirmizi,yesil, mavi gibi) ve Piston kol yataklarinin bazilarina fazla ince yatak uygulandigi icin fabrikasyon bir ses meydana gekiyor. Bu sesi sadece cok sessiz bi sokakta vites D veya R konumundayken ve camlar kapali muzik kapaliyken hissedebiliyorsunuz. Tik tik ses cikariyr sanki dizelin sesini kismissiniz gibi. Bu problem herhangi bir sorun teskil etmiyor yani fabrikasyon uretimde limitler dahilinde kabul ediliyoryakit sarfiyatindaveya performansindada hic bir degisme olmuyor ve bu ses hic artmiyor hep ilk zamanki gibi. Ancak benim gibi kıl olanlariniz varsa bunun degisimi zor degil motoru sadece alt kismindan acarak krank mili cikartilarak islem yapiliyor, silindir kapagi bile sokulmuyor anliyacaginiz. Garanti kapsaminda iseniz 6 yil gecmediyse servis bunu ucretsiz karsiliyor. Ayrica birde 100.000kmye yakin soguk havada ve ilk calistirmada vuruntu yapan aluminyum gergi problemi var. Bu sesler benzerdir karistirmayiniz. Gergi aluminyum parca oldugu icin yillarca sicak soguk gorerek esneme yapiyor ve zamanla ozelligini kaybediyor bu sebepten dizel sesi gibi ses cikariyor ve bu zamanla artiyor. Maliyeti serviste kayisla beraber 650 TL civari.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam geçmiş olsun o zaman ne mutlu sana :)

CivicFD26 hocam anlattığın olay aynen bende var yalnız önceki yorumlarımı okudun mu bilmiyorum ben kayışların oraya su döktüğümde viteste gelen o ses kesiliyo . . Haftaya İstanbul Maslakta özel honda servisi varmış arabayı oraya götürücem frenlere subap ayarına falan baktırıcam orda bu seside söylicem su dökünce sesin kesildiğinide bakalım orda ne dicekler gelişmeyi burda paylaşıcam
  • slm arkadaslar konunun dısında olucak ama forumdaki diğer konular ölmüş resmen en güncel burası olunca buraya yazıyım dedim şanzıman yağını değiştiren varmı hiç varsa hangi yağla değiştirdi .. ben gecen değiştirdim castrol multivehicle dex 3 diye bi yağla atf miş buda sanırsam bilen varmı bu yağı değiştirdik ama uygunmudur sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vectrac

Ben değiştirdim ses kesildi. Şu an için gayet memnunum.

arkadaşlar aracın 100.000 bakımını özel serviste yaptırdım.o günden sonra bahsettiğiniz sesleri bende duymaya başladım ne hikmetse kayış değiştikten sonra oldu sanırım.ustama durumu anlattım kayış yeni ondan oluyor zamanla alışır ses kesilir dedi yalnız bu durum cok canımı sıkmaya başladı sanki gergi rulmanı ses yapıyor gibi çok aşırı bi ses yok ama ben öyle konularda sıkıntılı biriyim gün geçtikçe ses artıyor sanki.gergi rulmanı fiyatı ne kadar bilen varmı??
  • quote:

Orijinalden alıntı: bursatipo

quote:

arkadaşlar aracın 100.000 bakımını özel serviste yaptırdım.o günden sonra bahsettiğiniz sesleri bende duymaya başladım ne hikmetse kayış değiştikten sonra oldu sanırım.ustama durumu anlattım kayış yeni ondan oluyor zamanla alışır ses kesilir dedi yalnız bu durum cok canımı sıkmaya başladı sanki gergi rulmanı ses yapıyor gibi çok aşırı bi ses yok ama ben öyle konularda sıkıntılı biriyim gün geçtikçe ses artıyor sanki.gergi rulmanı fiyatı ne kadar bilen varmı??

SLM...100.000 BAKIMI ÜCRETİ NE TUTTU. BU ARAÇLARDA MOTOR VE KAYIŞ SESLERİ HİÇ BİTMİYOR SANIRIM BEN 2 HAFTADIR ÖZEL SEVİSTEN ÇIKAMADIM HERGÜN YENİ BİR SES ÇIKIYOR.BEN 100.000 BAKIMDA
    MOTOR YAĞI FİLİTRELER FİREN BALATASI ŞANZUMAN YAĞI İRİDYUM BUJİ TAKIMI SALINCAK BURCLARI NA VS 650 TL ÖDEDİM VE HİÇ MEMNUN DEĞİLİM.SİZLERDE DURUM NEDİR?

• quote:

Orijinalden alıntı: savasgoktas

quote:

quote:

SLM...100.000 BAKIMI ÜCRETİ NE TUTTU. BU ARAÇLARDA MOTOR VE KAYIŞ SESLERİ HİÇ BİTMİYOR SANIRIM BEN 2 HAFTADIR ÖZEL SEVİSTEN ÇIKAMADIM HERGÜN YENİ BİR SES ÇIKIYOR.BEN 100.000 BAKIMDA
    MOTOR YAĞI FİLİTRELER FİREN BALATASI ŞANZUMAN YAĞI İRİDYUM BUJİ TAKIMI SALINCAK BURCLARI NA VS 650 TL ÖDEDİM VE HİÇ MEMNUN DEĞİLİM.SİZLERDE DURUM NEDİR?

iridyum buji tapa kayış hava ve polen filtresi yağ filtresi şanzuman filtresi şanzuman yağı ,motor yağı silecekler değişti 680 dedi 600 aldı silecekler benden olsun dedi.geçen ustanın yanına uğradım bu ses için kronik diyorlar

• quote:

quote:

quote:

quote:

iridyum buji tapa kayış hava ve polen filtresi yağ filtresi şanzuman filtresi şanzuman yağı ,motor yağı silecekler değişti 680 dedi 600 aldı silecekler benden olsun dedi.geçen ustanın yanına uğradım bu ses için kronik diyorlar

İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM SES SORUNU KRONİK OLABİLİR O SES SORUNU İÇİN V KAYIŞI GERGİ KOLUNU KAYIŞLA BİRLİKTE DEĞİŞTİRDİLER SESTE HİÇBİR DEĞİŞİKLİK OLMADI.HAFTA SONU TAKILAN PARÇAYI İADE EDİCEM ÜCRETİNİ GERİ ALICAM EKİ PARÇAYI TEKRAR TAKTIRACAĞIM.ARTI O SESLEDE KARDEŞ OLUP PAŞA PAŞA GEÇİNECEĞİZ YAPACK BİRŞEY KALMADI.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM SES SORUNU KRONİK OLABİLİR O SES SORUNU İÇİN V KAYIŞI GERGİ KOLUNU KAYIŞLA BİRLİKTE DEĞİŞTİRDİLER SESTE HİÇBİR DEĞİŞİKLİK OLMADI.HAFTA SONU TAKILAN PARÇAYI İADE EDİCEM ÜCRETİNİ GERİ ALICAM EKİ PARÇAYI TEKRAR TAKTIRACAĞIM.ARTI O SESLEDE KARDEŞ OLUP PAŞA PAŞA GEÇİNECEĞİZ YAPACK BİRŞEY KALMADI.

ustayla tekrar görüştüm gergiyi otomatik ayarladıgını söyledi örnğin klima acılınca kayıs dahanda gerilir dedi sıkıntı yaratmayacagını gergi bilyasında problem olmadıgını söyledi ben biraz pipirikli bi insanım megane 1 de alternatör rulmanı kilitleyip kayısı koparmıştı o yüzden korkuyorum uzun yolda falan yolda bırakır diye.eve geldim wd 40 sıktım oradaki rulmanlara ses falan kalmadı gerçekten dediği gibi sanırım kayışın yeni olmasından kaynaklanıyor

• Arkadaşlar merhaba

2001 model 1.4 honda civic aracım var gaza basınca traktor sesi gibi geliyor. bu konuda cozum alan arkadaşlar varmı?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.