Şimdi Ara

yeni honda civic ve motorda ses problemi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
239
Cevap
1
Favori
56.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sağol hocam, ama bana değil biliyorsun arkadaşımın oğluna alıyoruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: goyildirim

hadi hayırlı olsun.
    iki gün sonra şikayetlere başlarsın sende:)

sende şikayetçisin ama vazgeçemiyorsun
  • quote:

hadi hayırlı olsun.

tesekkürler, honda kendine güvenmeseydi 6 yıl garanti vermezdi gibime geliyor... zaten forumlarda civic için yapılan şikayetlere baktım, genelde far sensörü, yağmur sensörü, kartlı anahtar eksikliği ile ilgili şikayetler var.. benim eski aracımda far sensörü, yağmur sensörü, kartlı anahtar hepsi vardı ama konfor ve sağlamlık maalesef...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanx1 -- 24 Şubat 2009; 0:03:04 >
  • genelde araçların sipop ayarları bozuksa bu tip sesleri yapar.motorda tıkırtı ve ve vuruntu sesisine benzer sesler gelebilir.bazı araçlarda sipop aralıkları motor sıcak ve soğuk iken değişkenlik gösterdiğinden bu ayarları çok usta ve işten anlayan bir motorcunun yapması gerekir.bizim ustalar genelde olur böyle şeyler diyip geçerler.ayrıca eksantrik mili bozulursa araç sipop ayarı tutmaz ve ne kadar iyi ayar yapılısa yapılsın araç çalıştıktan 5 dakka sonra gene şakırtılar duyulur motordan
  • kaderimse çekerim hüseyincim...

quote:

Orjinalden alıntı: huso2000

quote:

hadi hayırlı olsun.

• bundan önki aracın neydi bilmiyorum ama sanırım megane dı. konfor konusuna gelince civic in konforlu olması imkansız neden mi? bu kadar sert süspansiyonu olan(spor olduğu için açıklamsıda var tabiki) bir araçtan konforlu diye bahsetmek tuhaf sağlamlık konusuna gelince kapısını kapatırken anlıyorsun ne kadar sağlam olduğunu. amacım polemik yaratmak değil dostum ben sadece aracımda gördüğüm eksikleri dile geitiriyorum. giderilmesi için gerekli mesajları vermeye çalışıyorum. dediğim gibi bu amaç polemik yaratmak değil zira bu forumu 17 haz 2006 dan yani araç çıktığı günden beri takip ediyorum bunlar okadar çok konuşulduki kim neresinde ne var sıkıntısı ne bunu biliyor. beliki sen bilmiyormuydun kardeşim diyeceksin biliyordum sıkıntılarını bilerekte aldım bu aracı. neden? alternetifi yok çünkü onun içinde kaderimse çekerim diyorum.
    saygılarımla...
    quote:

Orjinalden alıntı: aslanx1

quote:

hadi hayırlı olsun.

tesekkürler, honda kendine güvenmeseydi 6 yıl garanti vermezdi gibime geliyor... zaten forumlarda civic için yapılan şikayetlere baktım, genelde far sensörü, yağmur sensörü, kartlı anahtar eksikliği ile ilgili şikayetler var.. benim eski aracımda far sensörü, yağmur sensörü, kartlı anahtar hepsi vardı ama konfor ve sağlamlık maalesef...

• hmm..kadere isyan...o da güzel
    quote:

kaderimse çekerim hüseyincim...

quote:

Orjinalden alıntı: huso2000

quote:

hadi hayırlı olsun.

• haşaaaa ne haddimize isyanlar hondaya:)
  • Merhaba,

2007 Dream AT kullanıyoruz. 26.000 de araç ve çok sessiz. Fan kapalı iken dahi motor sesi yok.

Sorunun nedeni daha önce söylenmiş ama çaresi söylenmemiş. Servisler 10W40 yarı sentetik yağ kullanıyor bildiğim kadarıyla. Soğukta yağ kalınlaştığı için sibop itecekleri ses yapıyor, ısınınca yağ incelip ses bitiyor anlaşılan. Castrol Edge 5W40 veya BP Visco 7000 5W40 tam sentetik yağ kullanırsanız soruna çözüm olacaktır. Ben yazdığım yağı bakımda kendim götürüyorum. Eskişehir oldukça soğuk olmasına rağmen, sabahları (-) ısılarda bile çalışma çok sessiz.

Ses şikayeti olan arkadaşlara denemelerini öneririm.
  • Motorun soguk oldugunda verdigi sesten yuksekse
    Direkt Japonyayla baglanti kurun burda sacma sapan cevaplar alip moralinizi bozacaginiza, Hata o cevabi veren bayiyi de sikayet edin ne demek 10 da 8 ayni problemi veriyor ozru kabahatinden buyuk. Cok bi sey degil ingilizce 10-15 cumleyle anlatin emin olun 3 gun icinde size geri doneceklerdir.
    Ingilizce yardimci olurum :)
  • Direkt japonyala bağlantı nasıl kurulur, sizin bildiğiniz bir e-posta adresi var mı ? ben honda "worldwide site" da bulamadım.
  • http://world.honda.com/Sales-Marketing/

bu siteyi bi kontrol et
  • Info@honda.com

bunuda deneyebilirsin :)
  • O USA adresi, honda.co.jp'den maile ulaşılabilir

quote:

Orjinalden alıntı: hondaski

Info@honda.com

bunuda deneyebilirsin :)
  • bir capon aradığında ne cevap vereceğini de düşün bence.

exp: my name is @densev .
  • bir japon sizi aradiginda tabiki ingilizce konusacak japonca degil. Eh sizdede vardir o kadar ingilizce :)
  • hondanın motoruna bir sabotajmı var?
    traktör sesi gal gal gal biz el attık diyemi
    böyle oldu motora fesat karıştı
  • arigato gozaimas, wataşi wa densev san :)
  • OOOOooo, gokuro sama dessu. Ababa2307 dessu. Ohayo gozai mass...
  • soichiro nun yeğeniyle bir görüş çiva
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.