Şimdi Ara

yeni honda civic ve motorda ses problemi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
1
Favori
56.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: apranax66

ceyhun sen servise uğrayıp konuyu araştırana kadar bu konu daha çok uzar bence biraz acele et

Alıntıları Göster
    şimdi ben şöyle bir şey sormak istiyorum, bu dizel gibi denilen ya da traktör sesi gibi adlandırılan ses yalnızca motor soğukken rölantide veya düşük hızlarda mı geliyor ve motor ısınınca kesilmiyor mu? bende 2009 premium civic var 2 aydır kullanıyorum ve çok soğuk havalarda gerçekten motordan bu tarz sesler geldiğini ben de fark ettim ama biraz yol gidince yani 2-3 km kadar böyle bir ses ortadan kalkıyor. bi problem olduğunu sanmıyorum. sizdeki ses hiç kesilmiyor mu ve çok gürültülü bir şey mi??

• quote:

Orijinalden alıntı: senyaylar

şimdi ben şöyle bir şey sormak istiyorum, bu dizel gibi denilen ya da traktör sesi gibi adlandırılan ses yalnızca motor soğukken rölantide veya düşük hızlarda mı geliyor ve motor ısınınca kesilmiyor mu? bende 2009 premium civic var 2 aydır kullanıyorum ve çok soğuk havalarda gerçekten motordan bu tarz sesler geldiğini ben de fark ettim ama biraz yol gidince yani 2-3 km kadar böyle bir ses ortadan kalkıyor. bi problem olduğunu sanmıyorum. sizdeki ses hiç kesilmiyor mu ve çok gürültülü bir şey mi??

Alıntıları Göster
    sizin o söylediğiniz motor soğuk olduğu için gelen ses ısınınca geçiyo. benim dile getirdiğim ise motordan gelen sesin kaba olması arkadaşların arabasındaki o tiz ses bende yok. bi arkadaş hava filtresinden olabilir dedi ona baktırıcam işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: goyildirim

sizin o söylediğiniz motor soğuk olduğu için gelen ses ısınınca geçiyo. benim dile getirdiğim ise motordan gelen sesin kaba olması arkadaşların arabasındaki o tiz ses bende yok. bi arkadaş hava filtresinden olabilir dedi ona baktırıcam işte.

Alıntıları Göster
    ya aslında herkes başka bir şey söylüyor ben 1000 bakıma gittiğimde çok soğuk havalarda böyle bir ses olabilir mi dediğimde sorun yok cevabı aldım gerçekten de öyle çünkü 1-2 km sonra gidiyor ama o uğultulu ses konusunda bi bilgim yok, paylaşırsan sevinirim hayırlı yolculuklar..

• quote:

Alıntıları Göster
    arakadaşlar her araç soğukken gürültülü çalışıyor, bende seat vardı 1.6 102 lik vw motorlu olanlardan sabahları pancar motor gibi çalışıyordu mübarek şimdi honda sessiz geliyor o yüzden takmayın kafanıza motor ısındığında rölantide ses yoksa sorun değil

• quote:

Orijinalden alıntı: blackeagle76

arakadaşlar her araç soğukken gürültülü çalışıyor, bende seat vardı 1.6 102 lik vw motorlu olanlardan sabahları pancar motor gibi çalışıyordu mübarek şimdi honda sessiz geliyor o yüzden takmayın kafanıza motor ısındığında rölantide ses yoksa sorun değil

Alıntıları Göster
    otomatik jiklenin sesi.. amma abarttınız yaw.. yok ses mes arabalarınızda.. rahat rahat binin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: AXAPTA

otomatik jiklenin sesi.. amma abarttınız yaw.. yok ses mes arabalarınızda.. rahat rahat binin..

Alıntıları Göster
    konuyu açan arkadaşım araçtaki son gelişmeler nelerdir servisten bir sonuç albildinizmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: goyildirim

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: goyildirim

Test aracında o tiz ses benimde dikkatimi çekmişti ama benimde arabamda yok o ses

• quote:

Alıntıları Göster
    Aracını servisteyken motoru soğuyana kadar bekletsen olmuyor mu?

Servisin çok kolayca bir nedene bağlaması gerekir, servislerin neredeyse tümünde hasass dinleme cihazları bulunuyor,ben Tofaş servisinde 10 sene önce bile ne sesler buldurmuştum

• quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Aracını servisteyken motoru soğuyana kadar bekletsen olmuyor mu?

Servisin çok kolayca bir nedene bağlaması gerekir, servislerin neredeyse tümünde hasass dinleme cihazları bulunuyor,ben Tofaş servisinde 10 sene önce bile ne sesler buldurmuştum

Alıntıları Göster
    ben honda civic'i çalışırken stop sanıp çalıştırmayı denedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mromer911

@oflazca

çok güzel bir açıklama olmuş kardeş sagolasın

millet tum hondaların %80 inde var gibi algıladı ama adamlara şikayete gelen araçların bu oranda bir problemi var demek istemişler..

belkide dediginiz gibi yapamıyolar ve suçu hondaya atmaya çalısıyorlar bilemicem..

ama sonucta ortada böle bir hata var ve bundan dolayı bu servise giden 2 den fazla araç var ki bu laflar edildi orda..

@dranov

kardes aynı söledigin gibi bir ses çıkıyor araçtan sanki pervane dönuyo ve birseye surtuyo gibi..

nasıl bir sorunmus cözumu nasılmış eger ogrenebiliyorsan cok işimize yarar diye düşünüyorum

Alıntıları Göster
    YENİ CİVİCLERİN ALTINA ZİEBART TAN SES YALTIMI YAPTIRAN VAR MI
    YAPTIRANLAR MEMNUN KALDIMI VE ÜCRETİ NE KADAR ACABA

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhand09

YENİ CİVİCLERİN ALTINA ZİEBART TAN SES YALTIMI YAPTIRAN VAR MI
    YAPTIRANLAR MEMNUN KALDIMI VE ÜCRETİ NE KADAR ACABA

Alıntıları Göster
    Merhaba,

bir sürü arkadaşımız yorum yazmış ama kimsenin aklına nedense VVT sisteminde yer alan varyatör (hondadaki adı farklı olabilir) arızalı olabileceği gelmemiş.bu parça annemin 2001 model 1.6 Alfa 156 sında bugüne kadar 7-7-8 defa meydana gelmiş her defasında servis paraçyı onarmaya çalışmış ama parçanın yenilenmesi haricinde sonuç alınanamamıştır.çıkan ses de aynen traktör ve dizel motor sesi gibidir. arkadaşımıza bu parçanın veya vvt sisteminin gözden geçirilmesini öneririm..

kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: meteg

Merhaba,

bir sürü arkadaşımız yorum yazmış ama kimsenin aklına nedense VVT sisteminde yer alan varyatör (hondadaki adı farklı olabilir) arızalı olabileceği gelmemiş.bu parça annemin 2001 model 1.6 Alfa 156 sında bugüne kadar 7-7-8 defa meydana gelmiş her defasında servis paraçyı onarmaya çalışmış ama parçanın yenilenmesi haricinde sonuç alınanamamıştır.çıkan ses de aynen traktör ve dizel motor sesi gibidir. arkadaşımıza bu parçanın veya vvt sisteminin gözden geçirilmesini öneririm..

kolay gelsin..

Alıntıları Göster
    Alfa zaten normalde traktor gibi çalışıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: caucass

Alıntıları Göster
    hayır caucass nickli arkadaşım traktör gibi çalışmıyor ama eğer varyatör bozuksa ki çok rastlanılan bir durumdur o zaman dediğin gibi oluyor.yani o traktör gibi çalışma varyatör arızasının ispatıdır.bu arızanın olmadığı bir araçta bu şekilde ses çıkmaz.
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: caucass

boxer motorlu v6 alfaya laf söyleme hocam. aslında yüksek devirlerde kulağa tırmalayıcı ama hoş bir ses veriyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: tanerm

quote:

boxer motorlu v6 alfaya laf söyleme hocam. aslında yüksek devirlerde kulağa tırmalayıcı ama hoş bir ses veriyor..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: tanerm

Bende 2005 model 156 da var,

Aracın hızını sabitlerseniz emin olun oldukca sessizleşiyor,üstelik sattığım diğer aracım Corolla nın motorundan kesinlikle daha titreşimsizdi ki Toyota motoruda sessizliği ve titreşimsizliğiyle tanınır.

Yani basıp 8000devire girerseniz kükrer,sakin kullanırsanız çok derinden bir mırıltı gelir,bu durum otomobili zevk için kullanan çoğu sürücünün hoşuna giden bir durum,bu tür insanlara sportif ayarda ama çıt sesi çıkmayan bir aracı kabullendiremezsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

quote:

Bende 2005 model 156 da var,

Aracın hızını sabitlerseniz emin olun oldukca sessizleşiyor,üstelik sattığım diğer aracım Corolla nın motorundan kesinlikle daha titreşimsizdi ki Toyota motoruda sessizliği ve titreşimsizliğiyle tanınır.

Yani basıp 8000devire girerseniz kükrer,sakin kullanırsanız çok derinden bir mırıltı gelir,bu durum otomobili zevk için kullanan çoğu sürücünün hoşuna giden bir durum,bu tür insanlara sportif ayarda ama çıt sesi çıkmayan bir aracı kabullendiremezsiniz.

Alıntıları Göster
    alfaya laf yok

• quote:

Orijinalden alıntı: tanerm

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

Tırmalayıcı ama hoş değil bir amerikan arabasının o derin kükreyişi yok, bir japonun hoş mırıltısıda yok, alfanınki adına yakışmayan acaip bi gürüldü, allahın mazdası bile egzos sesini tutturabilmek için yüzlerce test yaptı, alfanınki ses değil gürültü gürültü

• quote:

quote:

quote:

Tırmalayıcı ama hoş değil bir amerikan arabasının o derin kükreyişi yok, bir japonun hoş mırıltısıda yok, alfanınki adına yakışmayan acaip bi gürüldü, allahın mazdası bile egzos sesini tutturabilmek için yüzlerce test yaptı, alfanınki ses değil gürültü gürültü

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: mromer911

@oflazca

çok güzel bir açıklama olmuş kardeş sagolasın

millet tum hondaların %80 inde var gibi algıladı ama adamlara şikayete gelen araçların bu oranda bir problemi var demek istemişler..

belkide dediginiz gibi yapamıyolar ve suçu hondaya atmaya çalısıyorlar bilemicem..

ama sonucta ortada böle bir hata var ve bundan dolayı bu servise giden 2 den fazla araç var ki bu laflar edildi orda..

@dranov

kardes aynı söledigin gibi bir ses çıkıyor araçtan sanki pervane dönuyo ve birseye surtuyo gibi..

nasıl bir sorunmus cözumu nasılmış eger ogrenebiliyorsan cok işimize yarar diye düşünüyorum

Alıntıları Göster
    13.000 km boyunca 2008 otomatik elegance kullandım bende hic böyle bir ses duymadım. Hatta şimdiye kadar kullandığım en sessiz arabaydı. Bakalit sesi bile yoktu araçta.

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

- amerikan kükredikçe bizim cüzdandan gelen ses o kükreyişi bastırır
    -sende olan corollanın 2003 modeli vardı bende 3500 devre çıkmamak için kendimi çok kasıyordum (motor uğultusu kafa şişiriyordu).
    -mazda6 lastik gürültüsünden exhaust sesini nasıl duyacaksın? (d sınıf bir araca hiç yakışmayan bir olay)
    -yeni lanceri ilk çalıştırdığımda satış temsilcisine ''bunun dizelini mi getirdiniz ?!?'' demiştim :D
    -unutma ki subarunun da alfa gibi boxeri var
    -tamam hondaya laf yok 3000 devirdeki exhaust sesi ve 6000-7000 devirdeki motor sesini dinlemek büyük keyif....
    ama alfaya laf etme hocam. (156 ve 159)

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.