Şimdi Ara

yeni honda civic ve motorda ses problemi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
1
Favori
57.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: dranov

quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

quote:

ne bileyim artık sizden kaynaklanmış dediler heralde!!hem belki de cidden kullanıcı hatasından kırılmıştır..
    en azından yaptırdı arkadaşım..bak arkadaşa yapamıyoruz demişler..

dam üstünde saksağan vur beline kazmayi....

konuya pek uymadı gibi

Sak üstünde damdağan , kaz beline vurmayı

• evet hondanın motorunda rölantide gaz vermeden dizel gibi vuruntulu bir ses var benim başıma birkez geldi ama olay şöyle gelişti:
    arabanın hava filtre kapağını sökmüştüm ve aynı zamanda hava giriş ECU soketini çıkartmıştım ve bu vaziyette marşa basıp motoru çalıştırdım, araba rolantide gaz verme olayını ayarlayamaz oldu ve fazla hava emişi olduğundan aşırı fakir karışım modunda ateşleme yaptığından önümdeki devir saatinde 200-400rpm arası ibre gidip-geliyordu , motor dizel gibi sarsıntılı ve gürültülü çalışıyordu.gaza dokunup devri 1000rpm üzerine çıkartınca bu olay bitiyordu.
  • terakkimi çözcek bu işi.2008 honda cr-v'yi liftten düşüren servis,müşteri arabalarını çarpınca boyayıp müşteriye haber vermiyen servis.ben bu kadar sorumsuz bi servis görmedim.ama belki çözer belli olmaz.

Sana katılıyorum, terekki dandik
  • quote:

Orjinalden alıntı: caucass

terakkimi çözcek bu işi.2008 honda cr-v'yi liftten düşüren servis,müşteri arabalarını çarpınca boyayıp müşteriye haber vermiyen servis.ben bu kadar sorumsuz bi servis görmedim.ama belki çözer belli olmaz.

Sana katılıyorum, terekki dandik

çamkıranında eşine cok borcu var diye duyduk gazetelerde
  • ben baika bir yerden konuya varmakistiyorum.
    aracın bahsettiğiniz yerini neden söktünüz ve neden arabayı çalıştırma gereği duydunuz???

quote:

Orjinalden alıntı: tanerm

evet hondanın motorunda rölantide gaz vermeden dizel gibi vuruntulu bir ses var benim başıma birkez geldi ama olay şöyle gelişti:
    arabanın hava filtre kapağını sökmüştüm ve aynı zamanda hava giriş ECU soketini çıkartmıştım ve bu vaziyette marşa basıp motoru çalıştırdım, araba rolantide gaz verme olayını ayarlayamaz oldu ve fazla hava emişi olduğundan aşırı fakir karışım modunda ateşleme yaptığından önümdeki devir saatinde 200-400rpm arası ibre gidip-geliyordu , motor dizel gibi sarsıntılı ve gürültülü çalışıyordu.gaza dokunup devri 1000rpm üzerine çıkartınca bu olay bitiyordu.

• quote:

Orjinalden alıntı: emrehanci

ben baika bir yerden konuya varmakistiyorum.
    aracın bahsettiğiniz yerini neden söktünüz ve neden arabayı çalıştırma gereği duydunuz???

quote:

Orjinalden alıntı: tanerm

evet hondanın motorunda rölantide gaz vermeden dizel gibi vuruntulu bir ses var benim başıma birkez geldi ama olay şöyle gelişti:

kutu içi filtre olmadan sesi nasıl diye merak etmiştir belki

• quote:

Orjinalden alıntı: huso2000

kutu içi filtre olmadan sesi nasıl diye merak etmiştir belki

• quote:

quote:

quote:

quote:

haydaa,nasıl yapamıyoruz anlayamadım..

bu sorunu duydum,hatta bu sese bizzat şahit oldum..inanılmaz derecede gürültü yapıyor sanki bir pervane dönerken birşeye sürtüyor gibi..arkadaşım yaptırdı serviste sorunun ne olduğunu tam anlayamadım ama 2.000 ytl.masrafı oldu..inşallah aynı sorun değildir..

garantili aracta 2000 ytl masraf ?

sorun kullanıcıdaysa garanti karşılamıyor benim bildiğim..bir parça kırılmış,o değişti..ama yine de tam bilmiyorum garanti olayını nasıl oldu.

bir insan motora nasiil kullanici hatasi yapar anca kaza yapip devam etmesi bakim yaptirmayip belki....

Ben baskı balatayı sıyırdığımda daha ağzımdan laf çıkmadan baştan uyaralım bu kullanıcı hatası garantiye girmez demeleri gibi

Aynı şekilde babamın arabasında ard arda 3 defa ESP arızası meydana geldi 3 kere kullanıcı hatası diyip sonra paşa paşa garanti kapsamından devasa bir modül değiştirmeleriyle sonunçlanan olayda olduğu gibi motorda kullanıcı hatasına girebiliyormuş

Buradan çıkartılması gereken ders hangi markanın servisi olursa olsun yapılan işe akıl sır ermemesidir

• quote:

Orjinalden alıntı: M@rvellous

quote:

Orjinalden alıntı: rocky_m5

ne haliniz varsa görün.parayla ehliyet verirlerse insanlara işte böyle hondayı bile bozarlar

Öyle bir yazmışsınki sanki honda Tanrı tarafından yapılmış.Bütün markalar Mercedes , Volkswagen , Tata ... gibi Hondada insan malıdır.Arıza çıkarma ihtimali bütün araçlarda olabileceği gibi Hondada vardır.
    Bazı üyeler Hondadaki arızayı kabul etmiyorlar araştıralım,inanmayın diyorlar ama daha birkaç gün önce açılan tsı motorlu bir araçta problem çıkmasıyla(Hangi araç olduğu hakkında kaynak dahi yoktu) ilgili bir başlık açıldığında direk yargısız infaz yaparak Vw markasını karalamaya çalışmışlardı. Üstelik bu yargısız infaz yapan arkadaşlara tepki gösterdiğimizde ise fanatik damgası yiyorduk.

Şimdi adama demezler mi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ?

Her araç ağrıza yapar yapmaz veya yapmayacak diye birşey söz konusu değil ancak

Bu problemi iki tip anlatış tarzı ve çözümü vardır.

Birincisi arkadaşın yaptığı gibi sorulan sorulara tutarsız cevaplar vermek

İkincisi çıkar problemi ayrıntıları ile anlatır servise gittim ama böyle bir cevap ile karşılaştım siz ne diyorsunuz der

bizde elimizden geldiğince çözüm üretmeye fikir üretmeye çalışırız

• eskiden mitsubishi-carisma almıştım, bir akşam içkiyi fazla kaçırdım, camları açayım derken cam açma düğmesine öyle bir asılmışımki o tabla olduğu gibi yerinden çıktı, tamamen benim hatamdı, adam gibi camı açacağıma alkolün etkisiyle pençelemiştim, servise gittiğimde hiç bir şey söylemedim, ama servis şefi görür görmez, "garantiden değiştirin" dedi, yani, birazda sans meselesi bu olaylar
  • quote:

Orjinalden alıntı: son_samuray

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: rocky_m5

ne haliniz varsa görün.parayla ehliyet verirlerse insanlara işte böyle hondayı bile bozarlar

Öyle bir yazmışsınki sanki honda Tanrı tarafından yapılmış.Bütün markalar Mercedes , Volkswagen , Tata ... gibi Hondada insan malıdır.Arıza çıkarma ihtimali bütün araçlarda olabileceği gibi Hondada vardır.
    Bazı üyeler Hondadaki arızayı kabul etmiyorlar araştıralım,inanmayın diyorlar ama daha birkaç gün önce açılan tsı motorlu bir araçta problem çıkmasıyla(Hangi araç olduğu hakkında kaynak dahi yoktu) ilgili bir başlık açıldığında direk yargısız infaz yaparak Vw markasını karalamaya çalışmışlardı. Üstelik bu yargısız infaz yapan arkadaşlara tepki gösterdiğimizde ise fanatik damgası yiyorduk.

Şimdi adama demezler mi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ?

Her araç ağrıza yapar yapmaz veya yapmayacak diye birşey söz konusu değil ancak

Bu problemi iki tip anlatış tarzı ve çözümü vardır.

Birincisi arkadaşın yaptığı gibi sorulan sorulara tutarsız cevaplar vermek

İkincisi çıkar problemi ayrıntıları ile anlatır servise gittim ama böyle bir cevap ile karşılaştım siz ne diyorsunuz der

bizde elimizden geldiğince çözüm üretmeye fikir üretmeye çalışırız

bu laf bana mı kardeş tutarsız cevap vermek falan eger yanlıs anlamadıysam bana..

tutarsızlık nerde söle senin de elinin tutabilecegi hale getirelim

• @son_samuray
    Aynı şeylerden bahsediyoruz.Bende her fikri kabul edelim demiyorum muhakkak araştırılır , tartışılır , doğru bilgi bulunur ondan sonra olay sonuçlandırılır.Doğru yöntemde budur.Zaten en nefret ettiğim şeyde önyargıdır.

@mromer911

Senin için yazmamıştım.Tam olarak kimlerin olduğunu hatırlamıyorum , herkes ne yazdığını bilir.Konunun adı golf gt motor problemi gibi birşeydi aratırsan bulursun.
    Bazı arkadaşlar Vw ile ilgili bir arıza duyumu alındığında en basitinden yukarıda yazdığım konu das auto hepsi aynı , vw değil mi işte gibi yorumlarda bulunuyorlar.Ama honda aracında sorun çıkınca durun araştıralım , inanmayın , servise sorgulatalım diyorlar.
    Bende diyorumki honda konusunda gösterdiğiniz hassasiyeti vw e niçin göstermiyorsunuz.
    Ben buraya gelipte Hondadır beklenir gibi yorumlarda bulunmadım bulunmamda.Bu yapıcı bir yorum olmaz sadece ortamı karıştırmaya yarar.
    Aynı hassasiyeti sizden de bekliyorum.Sadece sizden değil bütün üyelerden bekliyorum , hepimiz araçlarımıza büyük paralar verdik ve çok seviyoruz.Ama bu sevgini fanatizme dönüşmemesi metal yığını için bir birimizi kırmamamız gerekir.
    Herkese iyi akşamlar diliyorum.

• quote:

@son_samuray
    Aynı şeylerden bahsediyoruz.Bende her fikri kabul edelim demiyorum muhakkak araştırılır , tartışılır , doğru bilgi bulunur ondan sonra olay sonuçlandırılır.Doğru yöntemde budur.Zaten en nefret ettiğim şeyde önyargıdır.

@mromer911

Senin için yazmamıştım.Tam olarak kimlerin olduğunu hatırlamıyorum , herkes ne yazdığını bilir.Konunun adı golf gt motor problemi gibi birşeydi aratırsan bulursun.
    Bazı arkadaşlar Vw ile ilgili bir arıza duyumu alındığında en basitinden yukarıda yazdığım konu das auto hepsi aynı , vw değil mi işte gibi yorumlarda bulunuyorlar.Ama honda aracında sorun çıkınca durun araştıralım , inanmayın , servise sorgulatalım diyorlar.
    Bende diyorumki honda konusunda gösterdiğiniz hassasiyeti vw e niçin göstermiyorsunuz.
    Ben buraya gelipte Hondadır beklenir gibi yorumlarda bulunmadım bulunmamda.Bu yapıcı bir yorum olmaz sadece ortamı karıştırmaya yarar.
    Aynı hassasiyeti sizden de bekliyorum.Sadece sizden değil bütün üyelerden bekliyorum , hepimiz araçlarımıza büyük paralar verdik ve çok seviyoruz.Ama bu sevgini fanatizme dönüşmemesi metal yığını için bir birimizi kırmamamız gerekir.

kimse gelip vw araclari sorunlu demiyor bunu nerden cikariyorsunuz anlamiyorum.ayrica biri gelip hondayla dalga geciyor guluyor vs. sonra biri ona cevap verince ne oluyo '' siz vw ye laf atmayi biliyosunuz'' burda kim kime nasil davraniyor anlamak zor degil.

ayrica arkadasin uydurdugu cok acik. kronik miş 10 aractan 8 indeymiş. suanakadar ilkdefa duydum, bu aracla ilgili bircok arastirmam da oluyor, ayrica forumdaki bircok kiside sorup sorusturdugunu ve boyle birseyi ilk defa duydugunu soyluyor.simdi ilk ve tek ornegi olan bu arizanin %80 araclarda olmasi ve kimsenin bunu farkedememesi gibi bir problem olmasi gibi bir ihtimal YOK.

ayrica biz boyle birseyi cozemiyoruz.boyle surun kimse cozemiyor gibi birsey soylemeleride imkansiz.biri yukarida yazmis aracimin garantisi bitti, abs bozuldu, japonyayla konusup bedavaya degistirdiler diyor. demek bir sorun olunca ustune dusuluyor, servisler japonyayi ariyor hatta garantisiz araca bedava abs takiliyor. garantili bir aracta 2000 ytl masraf cikarmalari da imkansiz.biri bişey uydurur, baskasida devam ettirir. ozaman gosterin belgeleri, servis kayitlarini, hatta bana hangi serviste oldugunu aracin ve plakanizi verin ben ariyip soriyim neymis ne degilmiş. bi faturanin, servis belgesinin fotorafini cekip buraya koymak cok zor degil.40 milyara araba aliyorsunuz, heralde fotograf ceken telefonunuz vardir.

boyle sacma tutarsiz seyler yazarsaniz kimsenin inanmamasi normal. kronikmiş ama ilk defa duyuluyor. kronik ama 25 binde ortaya cikiyor.10 arabadan 8 ine varmiş forumda bircok kişide bu aratan var ama sansa bakki hicbirimize rastlamadi. hatta internet kullanan hicbir honda civic sahibi de bu problemle karsilasmamis bak su işe... sikayetvar da 5-6 sayfaya baktim.boyle bir sorunla uzaktan yakindan alakali birsey yok.

• quote:

Orjinalden alıntı: Exxcrea

quote:

@son_samuray

@mromer911

kimse gelip vw araclari sorunlu demiyor bunu nerden cikariyorsunuz anlamiyorum.ayrica biri gelip hondayla dalga geciyor guluyor vs. sonra biri ona cevap verince ne oluyo '' siz vw ye laf atmayi biliyosunuz'' burda kim kime nasil davraniyor anlamak zor degil.

ayrica arkadasin uydurdugu cok acik. kronik miş 10 aractan 8 indeymiş. suanakadar ilkdefa duydum, bu aracla ilgili bircok arastirmam da oluyor, ayrica forumdaki bircok kiside sorup sorusturdugunu ve boyle birseyi ilk defa duydugunu soyluyor.simdi ilk ve tek ornegi olan bu arizanin %80 araclarda olmasi ve kimsenin bunu farkedememesi gibi bir problem olmasi gibi bir ihtimal YOK.

ayrica biz boyle birseyi cozemiyoruz.boyle surun kimse cozemiyor gibi birsey soylemeleride imkansiz.biri yukarida yazmis aracimin garantisi bitti, abs bozuldu, japonyayla konusup bedavaya degistirdiler diyor. demek bir sorun olunca ustune dusuluyor, servisler japonyayi ariyor hatta garantisiz araca bedava abs takiliyor. garantili bir aracta 2000 ytl masraf cikarmalari da imkansiz.biri bişey uydurur, baskasida devam ettirir. ozaman gosterin belgeleri, servis kayitlarini, hatta bana hangi serviste oldugunu aracin ve plakanizi verin ben ariyip soriyim neymis ne degilmiş. bi faturanin, servis belgesinin fotorafini cekip buraya koymak cok zor degil.40 milyara araba aliyorsunuz, heralde fotograf ceken telefonunuz vardir.

boyle sacma tutarsiz seyler yazarsaniz kimsenin inanmamasi normal. kronikmiş ama ilk defa duyuluyor. kronik ama 25 binde ortaya cikiyor.10 arabadan 8 ine varmiş forumda bircok kişide bu aratan var ama sansa bakki hicbirimize rastlamadi. hatta internet kullanan hicbir honda civic sahibi de bu problemle karsilasmamis bak su işe... sikayetvar da 5-6 sayfaya baktim.boyle bir sorunla uzaktan yakindan alakali birsey yok.

ben uyduruyosam yukarda bi arkadasta aynı problemi görmüş arkadasın da ve volan dişlisimi kayışımı neyse o kırılmıs ve 1.500 ytl masraf cıkmıs

problem var ve servisin dedigi bize ses problemiyle gelen 10 arabadan 8 inde aynı sey var diyolar

tum civiclerin 10 unun 8 inde böle bir sey var demiyolar

insanları boş boş yargılamadan özelliklede yalan söluyo diye yargılamadan oturup bi dusunun

şuraya geldik birşey paylasıyoruz bilen varmı ne yapmalıyız servis bunu bunu söluyo diye

karşılaştıgımız muameleye bak yalancı olduk cıktık

eger bilmiyosanız yazmayın arkadasım sapan sacma yorumlara forum kirliligine ihtiyacımız yok bizim..

@marvelous
    kardes ben senin yazına demedim sonsamurayın yazdıgına dedim bana mı diyosun die

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mromer911 -- 30 Kasım 2008; 15:43:16 >

• dallasa döndü olay neyse yakinda ugrucam servise alirim bilgiyi

bu arada ar_159 den ses cıkmadı hondami tokatladi yoksa yolda daha bana gelmeden
  • quote:

dallasa döndü olay neyse yakinda ugrucam servise alirim bilgiyi

bu arada ar_159 den ses cıkmadı hondami tokatladi yoksa yolda daha bana gelmeden

kızdırma adamı cey sonra senide tokatlar...

• Mromer911 arkadaşımızın "problem var ve servisin dedigi bize ses problemiyle gelen 10 arabadan 8 inde aynı sey var diyolar " cümlesi en baştan net anlaşılsaydı tartışma bu boyuta gelmezdi.
  • quote:

dallasa döndü olay neyse yakinda ugrucam servise alirim bilgiyi

• 2005 full no problem forumda kimsede hani 10da 8 di
  • quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Mromer911 arkadaşımızın "problem var ve servisin dedigi bize ses problemiyle gelen 10 arabadan 8 inde aynı sey var diyolar " cümlesi en baştan net anlaşılsaydı tartışma bu boyuta gelmezdi.

herkes bu kadar anlayışlı olamıyo malesef kardes
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.