Şimdi Ara

yeni honda civic ve motorda ses problemi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
1
Favori
56.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dediğim gibi içimi kemirmeye başladı..ilk fırsatta sorup öğrenicem zaten işin aslını,sorunun ne olduğunu.ses arada bir kesiliyordu benim bildiğim,kısa süreli ama,sonra yine başlıyordu.ve gaz verdikçe ses kesiliyordu,ne kadar çok gaz verirsen ses o derecede az çıkıyordu.hele kaputu açınca ses dayanılmaz oluyor..sorun aşağı yukarı böyle mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dranov

dediğim gibi içimi kemirmeye başladı..ilk fırsatta sorup öğrenicem zaten işin aslını,sorunun ne olduğunu.ses arada bir kesiliyordu benim bildiğim,kısa süreli ama,sonra yine başlıyordu.ve gaz verdikçe ses kesiliyordu,ne kadar çok gaz verirsen ses o derecede az çıkıyordu.hele kaputu açınca ses dayanılmaz oluyor..sorun aşağı yukarı böyle mi?

kardeş araba sogukken ilk calıştırdıgımızda ve vitese taktıgımızda yani D veya R moduna rolantide inanılmaz bir ses geliyo

sonra araç yürürken ses biraz azalıyo ama yine devam ediyo

arac biraz ısındıktan sonra ses kesiliyo sayılır

ama ayagını gazdan cekik tekrar gaza bastıgımızda sanki acık hava filtresi takarsında her gaza bastıgında insanın hoşuna giden değişik bir ses gelir ya

aynı o tarzdan bir ses geliyo ama her seferinde...

hatta arkadaşımın söledigi ;

şu sabahki yuksek kötü ses olmasa ben bu her gaza bastıgımda cıkan ses razıyım hoşuma gidiyo dedi

cok degişik bir ses cidden aracı modlamışssın sanki motordan bir homurtu geliyo her gaza basıldıgında

• Honda accord da 2004 yılında yaşadığımız abs sorununda japonya fabrika ile görüşerek teknik bilgi veren , garantisi dolmuş aracımızın komple abs sistemini bedelsiz değiştiren zihniyet ( Damla Honda ) böyle bir sorun varsa kayıtsız kalmış olamaz Honda bunu yapmaz...derim
  • dediğiniz gibi varsayalım ve tekrar şunu soralım:kronik olduğu kanısına nerden vardınız?araç ilk alındığında böyle bir problem varmıydı?konu başlığı hala aynı insan ister istemez art niyet arıyor...
  • evet sorun aynı gibi..inşallah sorun kısa zamanda çözülür,ama arkadaşımınki 3 gün sürdü sanırım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: huso2000

dediğiniz gibi varsayalım ve tekrar şunu soralım:kronik olduğu kanısına nerden vardınız?araç ilk alındığında böyle bir problem varmıydı?konu başlığı hala aynı insan ister istemez art niyet arıyor...

yaw kardeş bari sen yapma konu başlıgına benim baktıgımmı var maksat bi problemi çözmek ama madem oraya takıldın değiştiririz sorun yok

artık forum öle bi hale gelmiş ki herkes bişeylerin altından art niet arar olmus beni bilen bilir benim için 3 marka vardır honda mercedes ve porsche

her zaman acık acıkta sölerim bazıları gibi hem savunup hem savunmuyorum da demem

@dranov

sagolasın kardes inş hallederiz sorunu eger sen ogrenebilirsen dedigim gibi belki daha da cabuk hallederiz

• quote:

Orjinalden alıntı: wolf_HKN

çakma xenon lu kara film camlı jetta nın üretimden kaldırdığı fsi motoruna bişey olmaz umarım o zaman burda kimse senin seviyene düşüp gülmez insanların yaşadığı sıkıntılara gülmeyecek kadar kendinde olan bir forumda sen teksin

tebrikler

xenonumda var filmimde var sorun varsa halledelim.(tfsı motorların üretimi hala devam ediyor.)anlayan anladı neye güldüğüme.cey honda arabalarına güvendiği için 6yıl garanti veriyo dedi ve konuyu açan arkadaşın daha 1yıllık araçlarını yapamayız demişler ben buna güldüm.şimdi anladınmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AR_159 -- 27 Kasım 2008; 12:57:03 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

quote:

cey hafta sonu buluşma işine bi cevap gelmedi hala

yok gelmedi

valla eken cok ekmeyende görcez.....

o haber gelmez dostum ancak atıp tutar sonra çamura yatar

herkesi kendin gibi zannetme.ben diceğimi dedim benim sizin gibi hergünüm boş değil.

• quote:

Orjinalden alıntı: AR_159

quote:

çakma xenon lu kara film camlı jetta nın üretimden kaldırdığı fsi motoruna bişey olmaz umarım o zaman burda kimse senin seviyene düşüp gülmez insanların yaşadığı sıkıntılara gülmeyecek kadar kendinde olan bir forumda sen teksin

tebrikler

xenonumda var filmimde var sorun varsa halledelim.(tfsı motorların üretimi hala devam ediyor.)anlayan anladı neye güldüğüme.cey honda arabalarına güvendiği için 6yıl garanti veriyo dedi ve konuyu açan arkadaşın daha 1yıllık araçlarını yapamayız demişler ben buna güldüm.şimdi anladınmı?

sorunu halletme yöntemine bağlı hallatmek gerekiyorsa hallolur

tfsi motor devam edebilir ama FSİ etmiyor

senin olaylara bakış açın çok belli bu kadar fanatik olmak gözüne perde indirmiş hep taraflı yorumlarda bulunuyorsun aslında tüm sorun tarzın antipatik olmak için elinden geleni yapıyorsun ve çok iyi başarıyorsun

Ceyhun aracın gittiği servisi ve plakasını aldı serviste tanıdıkları varmış sorunun ne olduğu ortaya çıkacak daha ortada birşey yokken yargısız infaza kalkışılmaz

ben buna güldüm demişsin bu dediğine kendin bile inanmıyorsundur

• quote:

quote:

quote:

quote:

yok gelmedi

herkesi kendin gibi zannetme.ben diceğimi dedim benim sizin gibi hergünüm boş değil.

farketmez bunun boş olmakla ilgisi yok gece 2 de cikar gelirim zamani sana biraktim pm dede bu işler burdan atip tutmakla olmaz cesaretin varsa buyurursun bulusur deneriz...

• quote:

quote:

quote:

quote:

yok gelmedi

yaptığın yorumlar boş ama günün doluysa diyecek lafım yok

• Cey sen ne dersen de bu arkadaş gelmez
  • quote:

Orjinalden alıntı: rocky_m5

ne haliniz varsa görün.parayla ehliyet verirlerse insanlara işte böyle hondayı bile bozarlar

Öyle bir yazmışsınki sanki honda Tanrı tarafından yapılmış.Bütün markalar Mercedes , Volkswagen , Tata ... gibi Hondada insan malıdır.Arıza çıkarma ihtimali bütün araçlarda olabileceği gibi Hondada vardır.
    Bazı üyeler Hondadaki arızayı kabul etmiyorlar araştıralım,inanmayın diyorlar ama daha birkaç gün önce açılan tsı motorlu bir araçta problem çıkmasıyla(Hangi araç olduğu hakkında kaynak dahi yoktu) ilgili bir başlık açıldığında direk yargısız infaz yaparak Vw markasını karalamaya çalışmışlardı. Üstelik bu yargısız infaz yapan arkadaşlara tepki gösterdiğimizde ise fanatik damgası yiyorduk.

Şimdi adama demezler mi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ?

• Valla benim aracımda hiç bir sorun yok ...Ayrıca her sabah motoru çalıştırır çalıştırmaz 750m-1km yol arası gidiyorum(Motor ısınmadan).Fakat bu süre içinde hiç bir ses duyamıyorum...Ayrıca o arkadaşların otomatik vitesi tam kullanamamış olabilirlermi(Tam durmadan park vitesine atma,ne bileyim kitapçıkta yazanların dışında vites değiştirme gibi).
    Ancak gördüğüm en sorunsuz motorlara sahip Civicler-Hondalar...
    Kronik olması için de baya bi şikayet görmek lazım bence...
  • Az arıza yapan bir modelde alışılmadık problemler yaşamak gerçekten zor bir durum,

2007 de aldığım manuel şanzımanlı Toyota aracımda bugüne kadar hiç rastlamadığım çapta bir problem yaşıyordum;vites değişimlerinde problem vardı.

Servise giderken problem düzeliyordu -ve sanki şaka gibi- servisten dönerken tekrar başlıyordu,bu iş yüzünden 4 kere gün ortasında iş yerimi bırakıp servise gidip boş dönmüş en sonunda ziyaretimde o sinirle aracı satılığa çıkarmıştım,hem araçtan soğumuştum hemde yalancı durumuna düştüğümden itibar kaybediyordum!!

En sonunda aracı satın alacak kişinin testi esnasında problem nüksetti ve senkromeçlerinde üretim hatası olduğu anlaşıldı.

Ancak problemin neden servis yolundayken düzeldiği,dönerken yeniden başladığıysa hala bilinmiyor!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Az arıza yapan bir modelde alışılmadık problemler yaşamak gerçekten zor bir durum,

2007 de aldığım manuel şanzımanlı Toyota aracımda bugüne kadar hiç rastlamadığım çapta bir problem yaşıyordum;vites değişimlerinde problem vardı.

Servise giderken problem düzeliyordu -ve sanki şaka gibi- servisten dönerken tekrar başlıyordu,bu iş yüzünden 4 kere gün ortasında iş yerimi bırakıp servise gidip boş dönmüş en sonunda ziyaretimde o sinirle aracı satılığa çıkarmıştım,hem araçtan soğumuştum hemde yalancı durumuna düştüğümden itibar kaybediyordum!!

En sonunda aracı satın alacak kişinin testi esnasında problem nüksetti ve senkromeçlerinde üretim hatası olduğu anlaşıldı.

Ancak problemin neden servis yolundayken düzeldiği,dönerken yeniden başladığıysa hala bilinmiyor!!

doktora gidecek hasta yolda iyileşir derler ondan olsa gerek

@kafkaftr
    kardeş aynı problem arkadasımın aracından daha yeni olan ve manuel olan bir aractada olmus

• Senin bahsettiğin problemi birkez daha okumuştum ama sebebi ve sonucunu bilemiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaf_kaftr

Valla benim aracımda hiç bir sorun yok ...Ayrıca her sabah motoru çalıştırır çalıştırmaz 750m-1km yol arası gidiyorum(Motor ısınmadan).Fakat bu süre içinde hiç bir ses duyamıyorum...Ayrıca o arkadaşların otomatik vitesi tam kullanamamış olabilirlermi(Tam durmadan park vitesine atma,ne bileyim kitapçıkta yazanların dışında vites değiştirme gibi).
    Ancak gördüğüm en sorunsuz motorlara sahip Civicler-Hondalar...
    Kronik olması için de baya bi şikayet görmek lazım bence...

ya biz arkadasla civici hic bir seye dikkat etmeden kullaniyoruz bazen d de bile stop ediyoruz p ye almadan kac kez devir kesici girdi manuel kullanirken 25.000 km yi gecti tık yok aracta.....
  • @ceyhunberber
    Valla ömrünü yiyonuz aracın vesselam
    @esmerce
    aynı muhabbet benim taka 206 da oldu, sorunun başlangıcı uzun hikaye ama aracımın şanzumanı su aldı ve bozuldu...Ben de Antalya ya servise götürürken bişey yok 120-120 =240 km yol yapıyorum boşuna....Servis yolunda bişey yok ,ancak şehir içi D yi almıyo(vitese geçmiyo ) falan...Neyse sonra (toplam 5 kere gittim Isp-Ant) 3 kez yolda bıraktı da servis inandı soruna...Yanlız size tavsiye eğer küçük şehirdeyseniz ve otomatik aracınız sorun çıkarttıysa büyükşehirdeki servise kendiniz götürmeyin...Çekici götürsünn.Telefonların çekmediği dağın başında bozuk bir oto.vites araç yeterince korkutuo adamı....Ayrıca Ant. girişindeki Bpci arkadaşlara selam bu arada...
  • Zaten bu forumdan sadece 4-5 kişi bile aynı problemi yaşasa sorun kronik demektir.

Bence olasılığı düşük bir problem.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.