Şimdi Ara

Yeni HONDA CR-V 1.6 Dizel (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
3
Favori
41.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aşağıda ki rakamlar Honda'nın da adam kazıklamak için hiçbir fırsattan kaçmadığının göstergesidir... Kimse almıcak o zaman görecekler günlerini... Bu kadar körün gözüne en son BMW sokmuştu 3.16 fiyatlarıyla...

1.6 Elegance

Düz vites

1597 cc

Dizel

92.900

2.0 Elegance

Otomatik

1997 cc

Benzin

98.100
  • CRV 1.6 dizel premium 86.000 tl dediler. Sanırım 85.000 e verirler.

İlk bakışta Xenon ve panaromik tavan hariç yeterince donanımlı geldi bana.
    Motorda yeterli ve az yakıyormuş. Bu araç Qashqai 1.6 dci 130 dan daha büyük ve kaliteli görünüyor.
    Fiyat olarak da yakınlar. Tek sorun hiç bir donanım seviyesinde panaromik tavan olmayışı.

Bildiğim kadarıyla bu iki araç dışında 1.6 dizel SUV yok. Bu nedenle CRV pahalı ama rakibi az yani alınabilir.

4x4 seçeneği de yok. 1.6 dizel motorlu düz vitesli bir SUV de 4x4 bence gerekli değil ama Qashqai yi 4x4 olarak alabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreePhone -- 4 Kasım 2013; 20:25:53 >
  • Arkadaşlar HONDA ŞARK KURNAZLIĞI YAPIYOR NASIL MI?,
    ötv hesabına göre 1.6 ya kadar olan motor hacminde %40, 2.0 a kadar olan motor hacminde ise % 80 bunu bir çoğumuz biliyor. su iki fiyata dikkat çekmek istiyorum
    2.0 Elegance Otomatik 1997 cc Benzin 98.100-tl bu otomobil 1.6 olmuş olsa fiyatını hesaplayayım..

98.100 / 1.18 =83.135,59 TL/1.80= 46.186 arabanın vergisiz fiyatıdır.

şimdi bu aracın 1.6 motor fiyatını hesaplayalım
    46.186 x 1.40=64.660 x 1.18 = 76.299 aracın 1.6 fiyatı

honda aynı aracın otomatik olmayan fakat dizel olanını 92.900-tl ye satıyor aslında 1.6 motorun müşteri açısından vergi avantajı (98.100-76.299=)21.800-tl olması gerekirken bu avantaj sadece 5.100 tl sinde müşteriler faydalanırken 16.700 kısmını ise HONDA cebine atıyor.

Model Vites Tipi Motor Hacmi Yakıt Türü Tavsiye Edilen Satış Fiyatı (TL)
    1.6 Dream Düz vites 1597 cc Dizel 80.900
    1.6 Premium Düz vites 1597 cc Dizel 86.900
    1.6 Elegance Düz vites 1597 cc Dizel 92.900
    2.0 Elegance Otomatik 1997 cc Benzin 98.100
    2.0 Executive Otomatik 1997 cc Benzin 109.900
    2.0 Executive Ekstra Güvenlik Paketli Otomatik 1997 cc Benzin 116.450

• Kuga'yla kıyasladım, pahallı ve fiyatına göre yetersizmiş gibi geldi.
  • Yine bir distribütör uyanıklığıyla karşı karşıyayız. yoksa kazık mı demeliydim. Yine bu forumlarda öğrenmiştim ingiltere ile benzer vergi ve fiyat politikası uyguladığımızı. araç ingiltere de en baz modeli 22.800 pound fiyatla satılıyor bunu ortalama 3 ile çarpıncada Türkiye fiyatı çıkmalı. sonuç 69.000 TL olması gereken araç 82000 bin TL varın gerisini siz düşünün. ah keşke ellerinde patlasa da biraz da Honda Türkiye düşünse.....
  • bakmak isteyen olursa vergilendirme ile ilgili forum sayfası:http://forum.donanimhaber.com/m_73615998/tm.htm
    aracın ingiltere fiyatları için:http://www.honda.co.uk/cars/cr-v/car-builder/
  • ingiltere fiyatları ne alaka...
  • caucass kullanıcısına yanıt
    İngiltere ile Türkiye araçlara benzer vergilendirme oranları uyguluyorlar. Aracın İngiltere deki pound fiyatını ortalama 3 TL ile çarpımda TL karşılığı çıkıyor. İngiltere ile karşılaştırınca Bazı araçlarda Türkiye distribütörleri anormal kar marjları koyabiliyorlar
  • başka bir fark ta, ingilizlerin iyi maaş almaları
  • CR-V'yi 70 000 liraya satarsa, 66 000 liraya sattığı civici nasıl satacak? ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xserkanxyz

CR-V'yi 70 000 liraya satarsa, 66 000 liraya sattığı civici nasıl satacak? ...

Aynen katılıyorum. Ayrıca bende ilk baktığım şey fiyatı idi ve şaşırdım 80 000 tl li fiyatları görünce. Sanırım Honda Türkiye bizleri tamamen keriz yerine koyuyor. Hani müşteri 1,6 motor ile ucuza alacaktı ne oldu ? Honda Tr ayıp etti ayıp. Toyota'ya geçme zamanı mı geldi ne ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: A_f_B

quote:

Orijinalden alıntı: xserkanxyz

CR-V'yi 70 000 liraya satarsa, 66 000 liraya sattığı civici nasıl satacak? ...

Aynen katılıyorum. Ayrıca bende ilk baktığım şey fiyatı idi ve şaşırdım 80 000 tl li fiyatları görünce. Sanırım Honda Türkiye bizleri tamamen keriz yerine koyuyor. Hani müşteri 1,6 motor ile ucuza alacaktı ne oldu ? Honda Tr ayıp etti ayıp. Toyota'ya geçme zamanı mı geldi ne ...

Yeni corolla çok şık olmuş, ama fiyatlar caydırıcı. ..

• Ayrıca toyotada pahalı
  • Bu araç şu an için alınabilecek tek seçenek olmasına rağmen bu aracı hakettiğinden 15-20.000 TL civarı fazla
    satmak bence Honda'nın düşük satış rakamlarından dolayı oluşan karsızlığının acısını çıkartmak.
    Bu aracı alanlar 3-4 ay sonra çıkacak Yeni Nissan Qashqai yi gördüklerinde çok üzüleceklerine eminim.
    1.6 dCi ise 130 HP güç ve 320 Nm lu motor 4x2 ve 4x4 seçeneklerin tümünde otomatik şanzımanlı olarak alınabilecekmiş.

http://www.otomobil.com.tr/yeni-nissan-qashqai-2014-teknik-ozellikler/

Çok aciliyeti olmayanların 3-4 ay beklemeleri iyi olur bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: helaxes

Aşağıda ki rakamlar Honda'nın da adam kazıklamak için hiçbir fırsattan kaçmadığının göstergesidir... Kimse almıcak o zaman görecekler günlerini... Bu kadar körün gözüne en son BMW sokmuştu 3.16 fiyatlarıyla...

1.6 Elegance

Düz vites

1597 cc

Dizel

92.900

2.0 Elegance

Otomatik

1997 cc

Benzin

98.100

Milleti aptal mi zannediyorlar
    Vw ye kızızıyorduk ama dogus insafliymis meger.
    Bokunu çikartmişlar.
    Arada 6.000 tl var bir de otomatik sanziman cabasi yani
    1.6 dizel otomatik olsa 98000 olacak denekki
    1.6 dizel:2.0 benzinli fiyatı
    Resmen bokunu çıkarmislar.
    Simdi honda bayileri yok biz 2.0 motorlara tesfik indirimi aliyoruz edebiyati yapmasin
    30 bin tl pahali bir arac
    Skoda suberb 1.6 tdi dsg oto 81.000
    Skoda suberb 2.0 tdi dsg oto 112.000
    Demekki 31.000 tl daha ucuz olabiliyor.
    Honda 1.6 dizel elegance 62.000 olmali demekki bu kadar kazik ne ya.
    2. Vergiyi bir de honda turkey aliyor.
    Hukumet bunu gormeli ya mudahale etsin ya da ....
    Sonra hukumet bokunu çikardiniz diyerek 1.6 motor vergisini 37 den 40 a cikarmisti. Simdi 60 a cikaracak .

• Qashgai hikaye
  • caucass kullanıcısına yanıt
    Bu kadar bilgi dolu yorumları gördükçe ne diyeceğimi bilmiyorum.

Gerçekten ilgilenenler için:
    http://forum.donanimhaber.com/m_82991494/f_//tm.htm#82991494

25bin liralık aracı olan o markanın fanatiği oluyor. Diğer markalar hep kötü ve bozuk onlar için.
    Başka bir forumda biri de sahibi olduğu Clio 3 ünün Golf 7 den daha iyi olduğunu ölümüne savunuyordu.

• Haklısın valla
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutpafuli

quote:

Orijinalden alıntı: helaxes

Aşağıda ki rakamlar Honda'nın da adam kazıklamak için hiçbir fırsattan kaçmadığının göstergesidir... Kimse almıcak o zaman görecekler günlerini... Bu kadar körün gözüne en son BMW sokmuştu 3.16 fiyatlarıyla...

1.6 Elegance

Düz vites

1597 cc

Dizel

92.900

2.0 Elegance

Otomatik

1997 cc

Benzin

98.100

Milleti aptal mi zannediyorlar
    Vw ye kızızıyorduk ama dogus insafliymis meger.
    Bokunu çikartmişlar.
    Arada 6.000 tl var bir de otomatik sanziman cabasi yani
    1.6 dizel otomatik olsa 98000 olacak denekki
    1.6 dizel:2.0 benzinli fiyatı
    Resmen bokunu çıkarmislar.
    Simdi honda bayileri yok biz 2.0 motorlara tesfik indirimi aliyoruz edebiyati yapmasin
    30 bin tl pahali bir arac
    Skoda suberb 1.6 tdi dsg oto 81.000
    Skoda suberb 2.0 tdi dsg oto 112.000
    Demekki 31.000 tl daha ucuz olabiliyor.
    Honda 1.6 dizel elegance 62.000 olmali demekki bu kadar kazik ne ya.
    2. Vergiyi bir de honda turkey aliyor.
    Hukumet bunu gormeli ya mudahale etsin ya da ....
    Sonra hukumet bokunu çikardiniz diyerek 1.6 motor vergisini 37 den 40 a cikarmisti. Simdi 60 a cikaracak .

Honda Türkiye'nin anlaşılması zor fiyatlandırma ve satış politikaları konusunda, yapılan yorumlara katılıyorum. Sanki araç satmamak için uğraşıyorlar. Bir yerlerde bir terslik var.

2.0 litre i-VTEC BENZİNLİ motor ile 1.6 litre i-DTEC DİZEL motor arasındaki kıyaslamalar pek mantıklı değil diye düşünüyorum. Unutmayın ki Skoda'dan verdiğiniz rakamlarda her iki motor da dizel. Dizel motorların, benzinli motorlara göre daha maliyetli olduğunu unutmamak gerekir. Bu nedenle yaptığınız karşılaştırmada farklı şeyleri karşılaştırmış oluyorsunuz.

Bu mesaj aracılığıyla bir şeyi daha belirtmek isterim ki; Honda ve Toyota gibi firmaların araçları diğer markalara göre aynı fiyat için daha az donanım içeriyor olabilir. Ancak aralarındaki sorunsuzluk açısından yer alan ciddi farkları da göz ardı etmemek gerekir diye düşünüyorum. Kullanılan donanım kaliteleri de bir o kadar önemlidir.

Ülkemde, bir gün çok daha mantıklı fiyatlara araba alabilmek dileğiyle.... (Bu dileğin gerçekleşmesi için tüketicinin bilinçli olup firmalara ve ülke yönetimine gerekli baskıyı yapabilmesi şarttır. Tüketici şu anda gerçek gücünün farkında değil maalesef.)

• 1,6 honda crv mi aldımyaklaşık 1300 km yol yaptım ölçtüğüm yol 670 km de litresi 4550 liradan euro dizel 170 liralık mazot yakmışım tamamı şehir dışı diyebilirsiniz buyurun en güzel tarafı
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.