Şimdi Ara

Yeni HTPC sistemim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Daha önce HAF XB kasa ile kurduğum HTPC sistemimi artık gözüme çok büyük gelmeye başlaması ve piyasayada bolca küp kasaların ve performanslı mitx boardların çıkması ile yeni bir HTPC ile değiştirmeye karar verdim ve toplama işlemini bitirdim.

Sistem özellikleri:
    Kasa : Corsair 380T (420 TL Vatan)
    Anakart : MSI Z97I Gaming AC (520 TL Vatan)
    İşlemci : Intel i7 4790K (800 TL Forumdan alındı sıfır)
    Ekran Kartı :MSI GTX970 GAMING GDDR5 4GB 256Bit (1230 TL Vatan)
    RAM : GSkill 2X4 GB 1600 MHZ CL9 (180 TL forum)
    SSD :Samsung 250GB 840 EVO (380 TL Vatan)
    Güç Kaynağı : SEASONIC SEA-X-750 750W 80 Plus Gold (300 Forumdam alındı 2.el)
    İşlemci Soutucu :THERMALTAKE WATER 3.0 EXTREME (350 TL Vatan)
    Klavye : Logitech K400 (99 TL Vatan)
    Mouse : Logitech G700s Gaming Mous (180 TL Mediamarkt)
    GamePad :2 adet X-Box Wireless GamePad (2x50 TL Forumdan 2.el)

Hi-Fi : Pioneer VSX-520K // TV : Philips 42PFL7403 LCD

Film izlemek için WD Media player, oyun için PS3 kullandığım dönemler artık geride kaldı ve özellikle mediaplayerlarda yaşadığım baş ağrılarım sona erdi :) X-Box gamepadler sayesinde sistemin PS4 den eksik kalır hiçbir yönüde yok.

Yeni HTPC sistemim. Yeni HTPC sistemim. Yeni HTPC sistemim.
     Yeni HTPC sistemim. Yeni HTPC sistemim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi APOLL0 -- 26 Ekim 2014; 14:23:16 >

• Öncelikle güle güle kullanın
    Sistem ne kadara maloldu nereden topladınız biraz detay verebilir misiniz.
  • moztekin kullanıcısına yanıt
    Kimi parçalar daha önceki makineden kalma kimileri sıfır alındı. Konuyada ekledim tek tek parça fiyatlarını ve nereden alındığını. Toplam 4419 TL çıktı.
  • Htpc den başka herşey denir ama htpc denmez.. sadece kasayı küçültmekle htpc olmuyor..

Sample kasa desen hiç değil.. Sadece "Vay be, adam ne harcamış" dedirtir..

Marifet en pahalı parçaları bir araya getirmek değil..Marifet az paraya ideal parçaları toplayabilmekde.
  • nodar kullanıcısına yanıt
    Ne alaka? HTPC az paraya toplanan makinemidir sadece? Ne htpc kasalar var 1000 lira .
  • Fiyatlarla bi alakasını göremedim gayet güzel uzun vadeli bir çözüm olmuş.
  • HTPC illaki ucuz ve küçük olacak diye bir kaide yok. Misal ben de pek küçük sayılamayacak Silverstone gd05 kasa kullanıyorum. Ama şu an içindeki 2 adet hdd film, dizi ve müzik arşivim ile dolduğu için daha fazla hdd takabileceğim bir kasa alayım mı diye düşünüyorum. Ki bendeki sistem arkadaşınkinin yanında baya düşük kalsa da (i3 4130 işlemci, 4gb ram ve 1gb ddr5 HD 6750 ekran kartı) büyük ekranda ses sistemi ile oyun oynamak gerçekten çok zevkli oluyor. Özellikle Joypad ile oynanabilen pes, witcher2, AC gibi oyunlarda.

Mesajı attıktan sonra, hanım da uyuduğu için kanepeye uzanıp elimde kablosuz joypad ile Shadow Of Mordor'a Orc kesmeye geçeceğim Yoksa 100TL'lik slim kasaya 150 TL'lik apu işlemci ile gayet basit ve iş gören bir htpc de kurulabilir ama kişisel beğeni ve talepler söz konusu olduğu için bu htpc olmamış demek saçma olur.

Bu arada APOLLO bey , sisteminiz hayırlı olsun efendim.

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim üstad. Sana daha iyisi nasip olur inşallah.

Evet bende bu işe ilk silverstone gd06 kasa ile başlamıştım. Film ve müzik işimi çok güzel çözüyordu. Sonra oyun da işin içine girince kasayı büyütmeye başladım. 42 inç lcd de fullhd ultra grafik battlefield 4 keyfi bambaşka oluyor.

Yukarıdaki arkadaş sadece film ve müzik amaçlı olarak düşünmüş HTPC olayını. Ama işin içine oyun girince hele hele bf4 tarzı yüksek işlemci gücü isteyen oyunlar oynamak istiyorsan kasaların büyümesi, maliyetin artması kaçınılmaz oluyor.

Sadece film izlemek ve pes tarzı basit oyunlar için bir projem vardı. Gayetde güzeldi ama oyun olayında bir yere kadar işte..http://forum.donanimhaber.com/m_92406391/tm.htm

• APOLL0 kullanıcısına yanıt
    Evet ps3 kasası ile yaptığınız projeyi biliyorum, çok da güzeldi. Ama en son dağıtmışsınız.

Ben yine de fps türü oyunları normal monitör ile oynamayı tercih ediyorum. Crysis2'yi bu Pc ile bitirmiştim ama büyük ekranda oyunun hakimiyeti kayboluyor gibi geliyor bana. Gerçi benim tv 47", ondan da olabilir.

Aslında küçük odada biraz daha güçlü bir Pc daha var ama o odaya geçince de kendimi tecrit edilmiş gibi hissediyorum artık. Sanırım evliliğin etkileri, hanım yanımda olsun istiyorum

Bu arada hatırladığım kadarıyla gd06 28cm'e kadar vga destekliyordu. O kasa ile de devam edebilirmişsiniz. Bu kasada hdd göremedim. Sanırım film arşivini harici hdd'de tutuyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Eskiden ps3 vardı ordan bir alışkanlık var bende o yüzden zorlanmıyorum pek fps oyunlarını büyük ekranda oynamaktan. Kasanın alt tarafında 2 tb lik bir disk mevcut resimlerde görünmüyor. Parça listesine yazmayı unutmuşum. GD06 da HD7850 kullandım ama inanılmaz ısınıyordu. Kasanın üst kapağına el değmiyordu o derece. Birde ben çabuk sıkılıyorum galiba kasalardan. Çok sık değiştiriyorum kasa. Hatta bu kasayı bile sattım bugün :) Corsair 380T aldım. Yarın akşam kurulumunu yapıcam artık. Evlendikten sonra bende monitörü bıraktım diyebilirim. Zaten anca millet yatınca oynayabiliyorum. :)
  • Hayırlı olsun çok güzel bir sistem kurmuşunuz

yeni kasa almışsınız sıcaklık değerlerini paylaşırsanız sevinirim
  • Ben arkadaşın kurduğu sisteme kötü demedim, eksik de demedim hatta fazla dedim htpc için abartılı
    donanım, bildiğin masaüstü pc toplamış arkadaş... Ha sen "niyet ettim htpc niyetine" dersin,adına
    htpc dersin ama ben masa üstü pc derim, konu anlayış meselesi..

1000 tl ye de htpc var denim, 1000 tl htpc için fala değil.Normal bir fiyatdır zaten
  • Dostum güzel günlerde kullanırsın inşallah Yalnız tv sanki öyle bir sisteme göre biraz küçük kaçmış gibi, sisteme 60-65 inc bir plaza sanki daha iyi olur gibime geliyor, tabii kullandığın odanın ölçülerini bilmiyorum.

• Evet tv biraz ufak 5 yıllık tv. yaza insallah 55 inc 4k ile degistirecegim.

• quote:

Orijinalden alıntı: alicavush

Dostum güzel günlerde kullanırsın inşallah Yalnız tv sanki öyle bir sisteme göre biraz küçük kaçmış gibi, sisteme 60-65 inc bir plaza sanki daha iyi olur gibime geliyor, tabii kullandığın odanın ölçülerini bilmiyorum.

Alper hocama gaz vermeyin valla onuda değiştirir bir o kaldı zaten değiştirmediği.

Bu arada hayırlı olsun üstat yeni sistemin.
  • Valla haklısın ama tv almak biraz zor işte (4k için). Hadi bilgisayarı upgrade ederken parca satip ustüne ekliyoz ama tv yi satamam (SATTIRMAZLAR :) )

Edit :Bu arada kasa değisikliğinden sonraki yeni resimleri bugun ekleyecegim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi APOLL0 -- 26 Ekim 2014; 13:04:48 >
  • APOLL0 kullanıcısına yanıt
    gayet hoş olmuş alper güle güle kullan bu arada biraz frene bas bu ne hız ya don degiştirir gibi sistem degiştiriyon
  • quote:

Orijinalden alıntı: Supervisor_

gayet hoş olmuş alper güle güle kullan bu arada biraz frene bas bu ne hız ya don degiştirir gibi sistem degiştiriyon

Üstad hızı seviyor hocam ama aşırı hız sağlığa zararlı...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.