Şimdi Ara

YENİ İ30 MU - YENİ OPEL ASTRA (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
1
Favori
33.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alp___

Hayırlı olsun bence çok iyi bir tercih yapmışsınız,
    İ30'u inceledim güzel olmuş ama hala bir Astra ve Golf değil, yavaş yavaş bir anda olmuyor belki ileride aynı seviyede olabilir diye düşünüyorum. Ama şunuda belirtmeden geçemeyeceğim dizel olsaydı kesinlikle İ30 olabilirdi, çünkü hyundai dizel motoru gayet iyi, ama benzinli motorsa hiç şansı yok, birisi astra için sesli içeriye motor sesi alıyor falan demişte alakası yok cam falan açık kalmıştır belki, astra gayet sessiz içeriye motor sesi yol sesi almaz, sadece belli bir yüksek hıza ulaştıktan sonra rüzgar sesi vardır oda C sınıfı tüm araçlarda olan bir kusur daha sessiz olacaksa D segmenti araçlar olabilir...

Tekrar hayırlı olsun zaten i30'u seçseydiniz aklınız her zaman Astra'da kalırdı diye düşünüyorum...

kardeş yazım yanlış anlaşılmış heralde akşam çok vaktim yoktu aceleyle yazdım...
    ben de astra ve i 30 arasında kaldım kalbim i30 diyor cam tavanı anahtarsız giriş geri görüş kamerası
    albeni diye bağırıyor tasarımda çok iyi ama aklım astradan şaşma diyor i30 un 2. elde değer kaybı ve marka imajı beni çok düşündürüyor bu nedenle astraya doğru kayıyorum. astranın tasarımınıda çok beğendiğimi söyleyeyim bu arada
    bu iki aracıda kullanan arkadaşlar değerli yorumlarınızı bekliyorum
    son olarak senelik 9000-10000 kmyi geçmiyorum en az 5 sene kullanmayı düşünüyorum
    tavsiyeniz benzinlimi yoksa dizelden yanamı olur

• quote:

Orijinalden alıntı: kimbehicayy

quote:

İ30'u inceledim güzel olmuş ama hala bir Astra ve Golf değil, yavaş yavaş bir anda olmuyor belki ileride aynı seviyede olabilir diye düşünüyorum. Ama şunuda belirtmeden geçemeyeceğim dizel olsaydı kesinlikle İ30 olabilirdi, çünkü hyundai dizel motoru gayet iyi, ama benzinli motorsa hiç şansı yok, birisi astra için sesli içeriye motor sesi alıyor falan demişte alakası yok cam falan açık kalmıştır belki, astra gayet sessiz içeriye motor sesi yol sesi almaz, sadece belli bir yüksek hıza ulaştıktan sonra rüzgar sesi vardır oda C sınıfı tüm araçlarda olan bir kusur daha sessiz olacaksa D segmenti araçlar olabilir...

Tekrar hayırlı olsun zaten i30'u seçseydiniz aklınız her zaman Astra'da kalırdı diye düşünüyorum...

kardeş yazım yanlış anlaşılmış heralde akşam çok vaktim yoktu aceleyle yazdım...
    ben de astra ve i 30 arasında kaldım kalbim i30 diyor cam tavanı anahtarsız giriş geri görüş kamerası
    albeni diye bağırıyor tasarımda çok iyi ama aklım astradan şaşma diyor i30 un 2. elde değer kaybı ve marka imajı beni çok düşündürüyor bu nedenle astraya doğru kayıyorum. astranın tasarımınıda çok beğendiğimi söyleyeyim bu arada
    son olarak senelik 9000-10000 kmyi geçmiyorum en az 5 sene kullanmayı düşünüyorum

Merhaba
    ben izmit körfez pistinde iki aracıda test ettim.hyundai satış danışmanıyım.Yanlı ve taraflı yazı yazıp hyundai tercih edin demiyeceğim.

kendi fikrim yaptığınız km ye göre dizel gereksiz.yeni i30 da 135 ps lik gdi motor var ve bu motor ix35 de de var ve makul yakıt tüketmekde km de 300 yakan var 400 yakan var.bu motoru binek araca koyunca tahmini 275 kuruşlarda yada 325 kuruşlarda yakıt yakacağı gözükmekde.9.9 sn lik hızlanma verisi var gayet seri bir motor ve az yakmakta.i30 derseniz benzinli tavsiyemdir.

benim test ettiğim opel ve i30 dizeldi.opel motor ve donanım yönünden zayıf kalmakda.kasa sı çok güzel yol tutuşu da çok güzel.aynı anda test ettiğim 4 araçdan diğer ikisi golf ve auris.en iyi yol tutuşu i30 ve astra daydı.

donanım-fiyat-performans-yenilikçi bir araç derseniz i30...sadece 2.el derseniz dediğiniz doğru opel.ama 5 sene zevkle kullanacağınız bir aracımı almak isteyeceksiniz yoksa sadece 2.eli düşünerek mi ? ki birde düşünmeniz gereken hyundai nin yükselişi ve bu segmentde ilerki yıllarda çok iyi duruma geleceğini de göz ardı etmemek gerekir.
    hangisini tercih ederseniz edin kaybetmiş olmayacaksınız ikiside güzel araç şimdiden hayırlısı olsun diyeyim...

• quote:

Orijinalden alıntı: Nirvana333

quote:

Orijinalden alıntı: autolover

Bu i30 da ne i30 mus hakikaten.
    Sonuc ortada,

3 krali bi kenara koyarsak (mercedes/bmw/audi)

i30 mu astrami = astra
    i30 mu golf mu= golf
    i30 mu c4 mu = c4
    i30 mu focus mu=focus
    i30 mu megane mi =i30
    i30 mu corollami =corolla
    i30 mu cruze mu =i30
    i30 mu civic mi =civic
    i30 mu lineami = i30
    i30 mu 308 mi= i30

koremi japonmu = japon
    japonmu almanmi = alman

Biseyler anlasilir insallah

alman > japon >kore =fransız >italyan(fiat)

i30 u da corolla ile kıyasladınız ya yada auris demekmi istediniz bilmiyorum tebrikler:))
    auris ile zaten hiç kıyaslamayın.

• dayanamadım yene yazacam:::

astra klasiktir yani herzaman elektronik arızaları kullanıcıyı üzer, yorar üzer..

en az arıza yapan 3. araç olmayı başarmıştır i30.... testleri var..

yeni i30 corolladan daha konforludur..
    auris ile i30 kıyaslamak bile i30 a haksızlık açıkcası.. Çünkü corolla gelişim göstermemekte direnç gösteriyor..

ben corolla jetta astra, golf kullanan biri olarak i30 un daha konforlu oldugu kanısındayım....gene araç alacam keza:::
    gene i30 alacam

neden mi : sınıfının en sessiz araçlarından. ve sınıfının en geniş ferah konforlu araçlarınıdan.
    servisi nden son derece memmunum.

klişe alman
    japon fransız lafları son derece dayanaksız kalıyor... klişe ezber bir laf gibi görünüyor..
    sorgulamazsanız mukayese etmezseniz, kaldıki farklı mukyeseleri sorgulamazsanız.. kalsik klişe alman ingiliz japon klişesinide aşamazsınız...

İ30 atıları: sevis, son derece güvenli, sessiz , fersah geniş,

• quote:

quote:

Astra 1.3 cdti 95 hp cosmo aliyodum siteleri gezdim baktim sorunlari olan bi araba. Klima acikken cok zorlaniyor. Kronik sikintilari gordum mesela klimanin sesi, baski balatanin cok erken bitmesi (5000 den once biten var!) ve bu bir iki kisi de degil bir cok kisi de var. Astra gorunum olarak cok guzel bir araba en begendigim ise +AFL farlar muthis gorus acisi ve gorsellik. Ama en son i30 crdi elite test ettigimde mantikli dusundum genc bi insanim hem konfor hem performan hemde fiyat ( astraya 63000 fiyat aldim, hyundai 54000) i30u tercih ettim. Marka fanatikligim yok olsaydi astraya hic gitmezdim... Mantik yurutun benzinli aracina birsey demem astranin ama illa alacaksaniz easytronic sanzimana sakin yaklasmayin derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1.4 140 hp turbo benzinli 6 AT yeni astra
    1.6 135 hp benzinli 6 AT yeni i30

arasında kesinlikle astra derim. Pazarlıkla aradaki fark çok az ve astra çok daha dolu. Ayrıca turbo motor herzaman daha istekli hızlanıyor. ara hızlanmalarda ciddi fark ediyor. Şanzımanlar iki araçtata aynı, tam otomatik 6 ileri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 10 Mayıs 2012; 11:39:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

1.4 140 hp turbo benzinli 6 AT yeni astra

arasında kesinlikle astra derim. Pazarlıkla aradaki fark çok az ve astra çok daha dolu. Ayrıca turbo motor herzaman daha istekli hızlanıyor. ara hızlanmalarda ciddi fark ediyor. Şanzımanlar iki araçtata aynı, tam otomatik 6 ileri.

Çok az fark?
    Astra Cosmo+Sunroof kampanyalı 58.400(5.000 TL. kampanya indirimi var)
    i30 Elite 51.750 liste fiyatı

Çok daha dolu derken?
    Cosmo(sunroof da dahil edilirse,diğer ekstraları koymadan) ile Elite arasında 'çok daha dolu' farkı nedir?

Motor mukayesesi yapmıyorum,elbette biri turbo diğeri atmosferik motor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omeryuce61

quote:

quote:

Astra 1.3 cdti 95 hp cosmo aliyodum siteleri gezdim baktim sorunlari olan bi araba. Klima acikken cok zorlaniyor. Kronik sikintilari gordum mesela klimanin sesi, baski balatanin cok erken bitmesi (5000 den once biten var!) ve bu bir iki kisi de degil bir cok kisi de var. Astra gorunum olarak cok guzel bir araba en begendigim ise +AFL farlar muthis gorus acisi ve gorsellik. Ama en son i30 crdi elite test ettigimde mantikli dusundum genc bi insanim hem konfor hem performan hemde fiyat ( astraya 63000 fiyat aldim, hyundai 54000) i30u tercih ettim. Marka fanatikligim yok olsaydi astraya hic gitmezdim... Mantik yurutun benzinli aracina birsey demem astranin ama illa alacaksaniz easytronic sanzimana sakin yaklasmayin derim

Yeni astradaki otomatik şanzıman easytronik değil, active select...

• quote:

cosmo astramı çok daha dolu?
  • quote:

quote:

tek tek donanımları karşılaştırmadım ancak, cosmo astra ya bir çok ilave opsiyonlar alınabiliyor.
    flexride ve AFL xenon gibi. ve opelde çok ciddi indirim ve pazarlık şansı var. TAm dolu cosmo astra fiyatını bayiden alırsanız demek istediğimi anlayacaksınız...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: açık-pozisyon

quote:

Orijinalden alıntı: r0x

i30 Konularıda Baymaya Başladı.

Ben de bunu kim yazacak bakalım diye düşünüyordum. Yanlış anlamayın sn. r0x, ilk sizinkini gördüm o yüzden sizin metni alıntılıyorum.
    Yeni i30 fırtına gibi girdi, göstergelerinden biri de bu forum, açılan konular, yapılan karşılaştırmalar, beğeniler, siparişler, eleştirilier, baygınlıklar... Kısacası dolu dolu bir i30 fırtınası var şu sıralar hadi hayırlısı...

i30 sahibi olduğunuzu imzanıza bakmadan anladım

• quote:

quote:

Ben de bunu kim yazacak bakalım diye düşünüyordum. Yanlış anlamayın sn. r0x, ilk sizinkini gördüm o yüzden sizin metni alıntılıyorum.
    Yeni i30 fırtına gibi girdi, göstergelerinden biri de bu forum, açılan konular, yapılan karşılaştırmalar, beğeniler, siparişler, eleştirilier, baygınlıklar... Kısacası dolu dolu bir i30 fırtınası var şu sıralar hadi hayırlısı...

• quote:

quote:

quote:

tek tek donanımları karşılaştırmadım ancak, cosmo astra ya bir çok ilave opsiyonlar alınabiliyor.
    flexride ve AFL xenon gibi. ve opelde çok ciddi indirim ve pazarlık şansı var. TAm dolu cosmo astra fiyatını bayiden alırsanız demek istediğimi anlayacaksınız...

geçen ay ful cosmo active select navi ve sunrooflu 58300 fiyat aldım i30 elite otm için 49000 fiyat çektiler 9500 tl fark var astrada olupda i30da olmayan sadece afl far sistemi var ama i30da olupda astrada olmayan çok fazla özellik mevcut,, ben hala astrayla i30 arasındayım aklım astra kalbim i30 diyo ama i30 olacak heralde

• quote:

quote:

• dizel ise i30
    benzinli ise ki siz benzinli demişsiniz tabiki astra+afl
  • quote:

Orijinalden alıntı: golf_R

dizel ise i30
    benzinli ise ki siz benzinli demişsiniz tabiki astra+afl

uzun süre binecekseniz
    astra serviside arızalarıda sizi üzer....

astra da aks mesafesi daha uzun ama bu kullanıcınıya geniş ferah iç mekan sunmaz .....bu mesafe araçta burun olarak sunulmuş olup rüzgara karşı sürtünme kuvveti azaltılmıştır...
    iç malzeme daha gösterişli olsada bu size konfor olarak dönmez.. ses yalıtımına yeterli özen gösterilmemiştir.
  • bu frumu baştan sona okudum.bu tip forumlar gerçekten çk yönlendirici.kendm de bir astra kullanıcısıyım.arabamı değiştirmeyi planlıyorum.yeni astra 1.4 turbo,citroen c4,i30 kullandım.i30 dizel elite paket müthiş.astra manuel alınmaz.öyle sert bir debriyaj olmaz.trafikte takılırsan yandın.c4'ü otomatik kullnadın her vites attığında bir zikir çektiriyor.ama i30 oldukça yumuşak ve konforlu.donanımarı da müthiş.ayrıca şunu belirteyim i30'u bmw'nin eski tasarımcısı tasarlamış ve araba çek cuhuriyetinde(ki dünyanın en kaliteli çeliğini üreten ülklerden biridir) üretiliyor.yani avrupa malı bir araba.güney kore değil.kullanılan malzeme çok kaliteli.aracın ağırlığı da 1,5 ton.adamlar malzemeden kaçmamışlar.dizel otomatik alacaksan piyasada fiyat/donanım-kalite-performans oranı en yüksek araba.pazartesi gidip sipariş vereceğim.
  • tabiki astra
  • marka fanatikliğini bir yere bırakın, donanım olarak astrayı tokatlıyor i30, motor olarak astranın turbo seçenekleri bir adım önde gibi dursada atmosferik motorun verdiği zevk bir ayrı diye düşünüyorum, dizel konusunda astrayı konuşmaya gerek bile yok sınıfının en kötü dizel motoruna sahip. fiyat desen i30 yine daha ucuz. daha ne diye illa astra diyor millet anlamak gerçekten güç.
  • Dizel otomatik i30 ile bugün test sürüşü yaptım. Kısa bi sürüştü fakat aracın kalitesi belli oluyor. Benzinilisi de pişman etmeyecektir. Ben Astra kullanıcısı olarak i30 diyorum. Astra ile motor sorunları yaşamanız sıradan normal olaylar olacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.