Şimdi Ara

Yeni İbiza için en iyi LPG, Ankara (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
3
Favori
16.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: muhakik86

stepneyi çok dert ederseniz, piyasada ince stepneler satılıyor lastik çapına uygun olarak. 200-300TL, ondan alırsınız.
    Şans bu, bende 2 sene hiç stepne lazım olmadı. Bir defa vida girdi lastiğe, gittim lastikçiye yaptırdım, sadece havası azcık inmişti. Ama lpg olacaksa bagajı küçültmeyin, stepne yerine yaptırın, benim önerim tabi.

Garanti konusuna gelince, doğru marka ve ustayı bulursanız, garantiyi dert etmeyin derim. Zaten sadece motorun lpg ile ilgili kısmı çıkar garantiden. Benim aracın 1 senesi dolmamıştı ve ben taktırdım lpg'yi.

12-15bin km için lpg iyi olur bence. en az %40-50 arası tasarruf edersiniz yakıtta. Tüketim verilerini yazdım zaten...

bakalım artık düşünüyorum işte nasipse araştırayım biraz...brc lpg kitini öneriyor çevremdekiler veya forumda filan öyle

• Siz siz olun kesinlikle landirenzo denen markaya bulaşmayın..

Seat aracına Lovato taktıran arkadaşım yıllardır sorunsuz kullanıyor. 1.6 hitler motor..
  • Arkadaşlar bende de 2012 seat ibiza var ben de lpg taktırmayı düşünüyorum, araba aslında çok yakmıyor ama malum benzin 5 lirayı geçti, o yüzden burdaki bilgilerede bakarak BRC taktırmaya karar verdim ama nerede taktıracağım onu bilmiyorum, KOCAELİ BRC için bir önerisi olan var mı acaba, eğer buralarda çok iyi yoksa YALOVAya da gidebilirim problem değil. Bu arada merak ettiğim bir şey var, lpg takılınca yol bilgisayarı noluyor, kullanabiliyoruz mu yine? ne kadar yol kaldığını göstermez tabi ama en azından anlık tüketim ve ortalama tüketimi belki gösterir??
  • quote:

Orijinalden alıntı: donimoni

Arkadaşlar bende de 2012 seat ibiza var ben de lpg taktırmayı düşünüyorum, araba aslında çok yakmıyor ama malum benzin 5 lirayı geçti, o yüzden burdaki bilgilerede bakarak BRC taktırmaya karar verdim ama nerede taktıracağım onu bilmiyorum, KOCAELİ BRC için bir önerisi olan var mı acaba, eğer buralarda çok iyi yoksa YALOVAya da gidebilirim problem değil. Bu arada merak ettiğim bir şey var, lpg takılınca yol bilgisayarı noluyor, kullanabiliyoruz mu yine? ne kadar yol kaldığını göstermez tabi ama en azından anlık tüketim ve ortalama tüketimi belki gösterir??
    Bildiğim faruk sevgili bey. Forumda da aktif olarak yardımcı oluyor. Bir bak istersen.undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cotyora666 -- 21 Temmuz 2014; 20:51:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben de bugün itibariyle BRCliyim:) Kocaeli FS otogazda faruk sevgilide brc dönüşüm yapıldı, aracım seat ibiza 2012 model, yakıt konusunda ilerleyen zamanlarda bilgi veririm size, onun dışında şuan için gayet iyi görünüyor sorunsuz, fakat 3 kere gittim @faruksevgili ile tanışamadım, forumlardan okuduğum kadarıyla tanışmak istedim ama denk gelmedi bakımlarda artık kısmetse, bu arada her 3 gittiğimde de ramazan diye heralde dükkan çok kalabalık değildi, pek ilgilenende olmadı açıkcası ama ustalar işinde iyi görünüyordu tabi bunları zaman geçtikten sonra daha iyi gözlemlicez, şuan için FS otogazdan memnunum, tavsiye ederim arkadaşlar...
  • bende yeni 2011 seat ibiza copa modelini aldım. bayramdan sonra teslim alacağım arabayı eğer yakıt konusunda memnun kalmazsam bende lpg takmayı düşünüyorum.
  • o_delibas kullanıcısına yanıt
    Ne kadara aldınız acaba ve kaç km'de idi? yakıt konusundaki yorumunuzu da merak ediyorum.
  • Arkadaslar 2013 Seat ibiza aracima Brc My11 kit taktiracagim, benzin pompasini kesen roleyi araciniza taktirdiniz mi bunun bu araclara fayda veya zarari sizce nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: bestam

Ne kadara aldınız acaba ve kaç km'de idi? yakıt konusundaki yorumunuzu da merak ediyorum.

araç 25500 e geldi bana, 2011 model, copa modeli, 34000km de, bayramdan sonra teslim aldığımda yakıt konusundaki fikirlerimi paylaşırım.
  • Arkadaşlar öncelikle herkese tekrar merhaba, lpg takılalı iki ay oldu, bir depo yaklaşık 32 litre alıyor, bir depo ile toplamda sakin kullanımda şehir içi ve şehirler arası karışık klima bazı zamanlarda açık, devir ortalama 2-3 bin arasında vites değiştirmeyle 390-400 km arası yol yaptı, bir kaç defa denedim ortalama hep aynı. @faruksevgili FS otogazda yapılan dönüşümde ilk zamanlarda araç gaza geçtikten sonra dur kalk yaparken stop etmeye başladı, gittim gaza geçme ısısını yükselttiler, şikayetim azaldı ama geçmedi, 1000 bakımına gittim şikayetimi anlattım gaza geçiş yüksekliğini yine arttırdılar, şikayetim yine geçmedi ara sıra hala oluyor, ayrıca gaza geç geçmeye başladı, iş yerine yetişmek üzereyken araba gaza geçio(2-3 km sonra), musait bir zamanda tekrar gidicem, bir türlü tanışamadığım Faruk Beyle tanışıp sorunu kendisine ileteceğim. Gelişmelerle ilgili yine bilgi vermeye devam edicem...

• quote:

Arkadaşlar öncelikle herkese tekrar merhaba, lpg takılalı iki ay oldu, bir depo yaklaşık 32 litre alıyor, bir depo ile toplamda sakin kullanımda şehir içi ve şehirler arası karışık klima bazı zamanlarda açık, devir ortalama 2-3 bin arasında vites değiştirmeyle 390-400 km arası yol yaptı, bir kaç defa denedim ortalama hep aynı. @faruksevgili FS otogazda yapılan dönüşümde ilk zamanlarda araç gaza geçtikten sonra dur kalk yaparken stop etmeye başladı, gittim gaza geçme ısısını yükselttiler, şikayetim azaldı ama geçmedi, 1000 bakımına gittim şikayetimi anlattım gaza geçiş yüksekliğini yine arttırdılar, şikayetim yine geçmedi ara sıra hala oluyor, ayrıca gaza geç geçmeye başladı, iş yerine yetişmek üzereyken araba gaza geçio(2-3 km sonra), musait bir zamanda tekrar gidicem, bir türlü tanışamadığım Faruk Beyle tanışıp sorunu kendisine ileteceğim. Gelişmelerle ilgili yine bilgi vermeye devam edicem...

Sorununuz çözüldü mu efendim? Regulatorden şüphelenmiyorum ama benimkisi sadece tahmin? Ustalarımız doğru cevabı verecektir.

• cotyora666 C kullanıcısına yanıt
    kusura bakmayın biraz geç cevap yazdığım için. Bugün FS otogaza tekrar gittim, Faruk Bey le sonunda tanıştım kendisine de ilettim şikayetimi, ustalarla konuşup fikir aldı, arkadaşlar doğru iz peşinde sorununu çözecekler dedi, aracın rail enjektörü değiştirildi, ilk takıldığında turuncuydu, mavi renkli olanla değiştirdiler, şuan için sorun yok ama araba motoru soğuk olduğunda anlayacağım tam olarak, bakalım deneyimlerden sonra merak eden olursa tekrar bilgilendiririm...
  • quote:

kusura bakmayın biraz geç cevap yazdığım için. Bugün FS otogaza tekrar gittim, Faruk Bey le sonunda tanıştım kendisine de ilettim şikayetimi, ustalarla konuşup fikir aldı, arkadaşlar doğru iz peşinde sorununu çözecekler dedi, aracın rail enjektörü değiştirildi, ilk takıldığında turuncuydu, mavi renkli olanla değiştirdiler, şuan için sorun yok ama araba motoru soğuk olduğunda anlayacağım tam olarak, bakalım deneyimlerden sonra merak eden olursa tekrar bilgilendiririm...

Araciniz ibiza mi efendim? yada hangi model ve motora sahip? umarım sorununuz hallolur. saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozenclerotogaz

Konustugunuz ustalar ya ısı bılmıyor ya da tıcarı kaygı ıle yanlıs bılgı vermısler sıze.Lpg donusumu sonrası arıza lambasının yanmasının temel nedenı yakıt karısım oranlarının yanlıs olmasıdır.Lpg ayarı fakır ayarlanmıssa P0171 , zengın ayarlanmıssa 0172 karısım hatası verecektır.Dogru kalıbrasyon yapılmıs sıstemlerde bu nedenlerden dolayı arıza lambası yanmaz.BRC plug and drıve lpg kalıbrasyonunu maksımum %5 hata ıle yapar, hata oranı fazlaysa programlamayı yarıda keser bastan yapar, kalan %5 lık hata payı ıse OBD cıhazı kullanılarak ya da yol ayarı yapılarak 0 yakına ındırılır.Boyle bır ıslemden sonra arıza lambanız kesınlıkle yanmaz.BRC olarak arıza lambasının yanmayacagını garantı edıyoruz.Tıcarı kaygıyla yanlıs bılgı veren fırmalara ıtımat etmeyınız.Selamlar...

merhaba usta , size bir sorum olacaktı hatta sizi toyota forumundan tanıyorum , bende şu anda 2013 model seat ibiza 1.4 85 hp var , açıkçası 1 yılın sonunda 8000 km yaptım , gaz taktırmayı düşünmüyordum fakat aynı araçtan aynı model arkadaşımda var , çok tasarruflu olduğunu söylüyor kendisi LPG ile , ben bu aracı uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum ve arkadaşım atikerin gold serisinden taktırmış ve oldukça memnun , açıkçasını söylemek gerekirse daha önceden atikerden randıman alamayan hatta sistemi söktüren arkadaşlarımı biliyorum , pek sıcak bakmıyorum ama , aynı araçtan olan gold serisini taktıran arkadaşımın aracına da bakınca geçişlerde dahi rolanti kıpırdamıyor randımanlı çalışıyor

şimdi ikisinin arasında akldım BRC mi atiker gold mu ? daha randımanlı ve uzun ömürlü olur .

saygılarımla ,vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkürler .

• dentv kullanıcısına yanıt
    Selamlar sorunuzu bende cevaplama gereği duydum.
    Araç 1,4 Mpi motor LPG dönüşümü için sorunsuz son derce uyumlu doğru montaj ve kalibrasyon ayarları ile Atiker Gold ve BRC ikiside sorunsuz olacaktır.
    Daha uzun ömürlü olmasını düşünüyorsanız tartışmasız BRC derim.
    Ancak tasarruf ve performans açısından iki marka arasında bir fark yok.
    Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: MERLPG

Selamlar sorunuzu bende cevaplama gereği duydum.
    Araç 1,4 Mpi motor LPG dönüşümü için sorunsuz son derce uyumlu doğru montaj ve kalibrasyon ayarları ile Atiker Gold ve BRC ikiside sorunsuz olacaktır.
    Daha uzun ömürlü olmasını düşünüyorsanız tartışmasız BRC derim.
    Ancak tasarruf ve performans açısından iki marka arasında bir fark yok.
    Saygılar.

cvp için teşekkürler , mpi derken tsi olmayan sanırım , ömürden kasıt sanırım enjektörleri diyorsunuz , tahmini km olarak ikisinin ömrü ne kadardır kıyaslayınca

bir sorumda bu ibizada her iki markada takılsa aracın yol bilgisayarı sanırım benzini gösterecek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dentv -- 11 Ocak 2015; 21:01:41 >
    Ewt Mpi direk enjeksiyonlu olmayan motor.

BRC enjektör ve regulatörünü ticari taksilerde binlerce km yol yaptı. Enjektörlerinin 1 milyon km sorunsuz çalıştığını gördüm defalarca.

Valtek enjektörler gazın kalitesine göre 80bin km civarı yapabilir. Gold enjektör 1 yıllık bir ürün daha uzun ömürlü olacağını biliyoruz ama bir Tecrübe henüz söz konusu değil.

Yol bilgisayarı ise herzaman her araçta hangi kiti takarsanız takın benzin kullandığını düşünüp ona göre hareket edecektir.

• quote:

Ewt Mpi direk enjeksiyonlu olmayan motor.

BRC enjektör ve regulatörünü ticari taksilerde binlerce km yol yaptı. Enjektörlerinin 1 milyon km sorunsuz çalıştığını gördüm defalarca.

Valtek enjektörler gazın kalitesine göre 80bin km civarı yapabilir. Gold enjektör 1 yıllık bir ürün daha uzun ömürlü olacağını biliyoruz ama bir Tecrübe henüz söz konusu değil.

Yol bilgisayarı ise herzaman her araçta hangi kiti takarsanız takın benzin kullandığını düşünüp ona göre hareket edecektir.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler atılım oto gaz yazıyor resminizde yabancıda gelmiyor sanki bana görmüş gibiyim biryerde
    İstanbul Bayrampaşa'da yerimiz buralardaysanız beklerim.
  • quote:

İstanbul Bayrampaşa'da yerimiz buralardaysanız beklerim.

sultangazi hamza yerlikaya spor kompleksinin oradayım bende yakınmışız zaten geçerken ugrarım bir gün :) isim ne bu arada ? benim adım deniz
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.