Şimdi Ara

Yeni internette en uygun tarife kimde?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Evime internet bağlamayı düşünüyorum.
    Evde Türksat altyapısı dahil hepsi var. Ancak hangi tarifeyi seçeceğimi ve ne gibi sorunlarla karşılaşacağımı bilmiyorum.

Tecrübelerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler 😊

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de aynı durumdaydım sorgulamada TT Fiber destekli görünüyordu evde rj11 soketi vardı ve Kablonet desteği vardı. 95 liraya 2. el docsis3.0 modem alıp Kablonet 3 ay bedava kampanyasıyla 73.99tl’ye akıllı sınırsız 50mbps bağlattım, akşam 19.00-24.00 arası download 20Mbps’ye düşüyor upload sabit 5Mbps. TT’de sınırsız 50Mbps 130tl olduğu için çok pahalı geldi. Kablonet’te 27 ay taahhüt var 3 ay ücretsiz gerisi 73.99 eğer 27 ay için hesaplarsak bir aylık ödenen para 65,77tl’ye geliyor TT ile karşılaştırınca uygun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • myalperen kullanıcısına yanıt
    TT ve Sol altyapısı üzerinden başka firmalardan da hizmet alınabiliyor.

İlla fiber olması için eve kadar fiber gelmesine gerek yok fttb de olabilir sonuçta satılan en yüksek hız 100 mbps üstü için binaya fiber geliyorsa çekerler ama bence gereksiz sonuçta 20 mbps upload veriyorlar 1gbps için.
  • netspeed var
    turknet
    fixnet
    oris telekom

millenicom tavsiye etmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Data

TT ve Sol altyapısı üzerinden başka firmalardan da hizmet alınabiliyor.

İlla fiber olması için eve kadar fiber gelmesine gerek yok fttb de olabilir sonuçta satılan en yüksek hız 100 mbps üstü için binaya fiber geliyorsa çekerler ama bence gereksiz sonuçta 20 mbps upload veriyorlar 1gbps için.
    Evet FTTB/FTTH vs. hakkında bilgim var, benim binamda Türknet hizmet vermiyor direkt fiber olduğu için herhalde, netspeed 50Mbps fiber paketini desteliyor(vdsl olan 75mbps), Türk Telekom haritasından sorgulayınca Fibernet yazıyor ama aynı vdsl'deki gibi rj11 portu var, fttb /eth olsa rj45 soketiyle gelmesi gerekmez miydi, rj11'e cat6 mı çakmışlar acaba?
    Edit: Benimki böyle sanırım
    quote:

FTTB/T11: Binanızın altına T11 kutusu konumlandırılır. Bu kutu GPON'a göre çok daha büyüktür. Fiber kablo buraya kadar gelir. Genellikle cat6 kablo çekilmez ve binadaki halihazırda var olan telefon hatlarına bağlanır. Hat sinyaliniz VDSL olarak değiştirilir. Böylece dairenizde hiç bir değişiklik yapmadan fiber internetle tanışmış olursunuz. FTTH'nin aksine tüm bina bir fiber kılının bant genişliğini paylaşmak durumunda kalır.

Çok iyi bir kampanya olmadıkça direkt altyapıyı sağlayan firma üzerinden hizmet almayı tercih ederim diğer türlü çok sorun yaşayan var maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myalperen -- 2 Eylül 2019; 5:45:18 >

• Eger sol fiber varsa, 35 mbps lik paketi 79.30 tl ye verebilirim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.