Şimdi Ara

Yeni is kurmada fikir ihtiyacım var...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şuan yaklaşık 10 senedir özel bir firmada akşam çalışıyorum.Yasım 31, akşam 5 de is başı yapıyorum 22:00-23:00 gibi bitiyor.
    3 senedir fotoğraf isi ile ilgileniyorum ek is olarak gelin damat çekimleri yapıyorum.
    Şöyle bir durum var. Bir arkadaşımın düğün salonu ve fotoğraf stüdyosu var. Fakat stüdyosu caddeye baglanan bir ara sokakta. Kendi düğün salonu tutan kişileri kendi stüdyosunda çekiyor. Yoldan gecen musterisi yok denecek kadar az.
    Studyonun yaninda bayan kuaförü var sadece. Düğün salonuna da baktığı için stüdyo ile pek ilgilenmiyor açıkçası bende burayı istedim gel konuşalım dedi.
    10 bin tl para vereceğim ve kira da 500-750 tl arası olucak büyük ihtimalle.yandaki kuaför aynı ölçüde 1250 tl kira veriyor.

Eger kesin olarak devir alirsam
    Arkadasin düğün salonundan gelin damatlar gelmeye devam edecek. Senede 100 düğüne yakın iş yapıyor.
    Eşimin ve annemin ayri ayrı gelinlik dükkanları var buradan da stüdyoya musteri gondericekler.
    Birde ayni mahallede bir yakınımin düğün salonu var oda musteri gondericek. Bunların yanında dışardan çevreden internet üzerinden vs bakıldığı zaman iyi gibi gözüküyor.

Fakat benim aklımda söyle birsey var.mevcut işimi bırakmayı düşünmüyorum.
    saat 5 den sonraki durum biraz beni düşündürüyor. Yeni devir alacağım için eleman alma vs düşüncem yok. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim.
    sartlara göre iyimi alayimmi? Eger alırsam mevcut isimden cikmadan neler yapabilirim.
    Yardımcı olacak arkadaslara şimdiden teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dugun salonuyla fotograf studyosunun arasinda kayboldum.

Biraz daha detay vermeden net anlat.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • :) arkadaşımın fotoğraf stüdyosunu devir alacağım. esime ve anneme ait gelinlik dükkanımız var. Yakın tanıdığımızin düğün salonu var. Bunlardan devir alacağım stüdyoya musteri yonlendirecekler.

İsin özü bu.

• Fikir veremiyorum.İse hakim degilim.

Kendine guveniyorsan yap bu isi.En kotu ihtimallere karsi hazir ol.Eski isini b plani yapabiliraen saglam olur senin icin.

• Teşekkürler ilgi ve yorumun için. Iste en kötü işler iyi gitmez diye mevcut işimi bırakmak istemiyorum fakat 5 de is başı yaptığım için studyoyu alırsam 5 den sonrasi sıkıntı olacak gibi. Elemana maas verme durumumda olmaz en başta. Biraz karışık iste :)

• öyle gelmez yapmaz etmez diye düşünürsen ticarette fazla büyüyemezsin. zaten ilk sene seni müşteri tanımaya başlar daha sonra seni önermeye başlarlar. işinde iyiysen işini bırak dükkana konsantre ol ki sabahtan itibaren dükkanında durmalısın. bende meark ettim napcağını buraya da yaz:)
  • Saat 17:00'ye kadar açık tutarak dükkan işletilmez. Ya hiç girmeyin, ya yarım gün güvenilecek ve işi bilen birini işe alın yada istifa edip işinizin başında durun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Haklisin zaten aksam saatide önemli musteri potansiyeli için. Mevcut isimde 10. Senem olduğu için tazminatimdan dolayi ayrilamiyorum. Guvenilcek birisini bulmak daha mantikli gibi aksam 5 den sonra.

• Abi mutlu olacaksan yap bu işi yalnız bu müşteri gönderme işi biraz sıkıntı ya. Yani diğer düğün salonu işletmecisi size müşteri gönderir mi emin değilim. Ayrıca iş gelinliği geldiyse zaten düğün salonu işi zaten hallolmuştur. Yani bu güvencelerden emin değilim ben kusur bakma lütfen

• Fotoğrafçılıktan pek anlamam ama ticarette büyümek istiyorsan cesaretli olman gerektiğini de biliyorum. Sıkıntı şu ki fazla cesaretli olursan ya büyürsün ya da yok olursun. Ama cesaretin yoksa boşuna girme çünkü ya yerinde sayarsın ya da gene yok olursun.
  • Diğer düğün salonu yakın tanıdığım o yüzden gelen müşterileri göndereceğine eminim..gelinlik dükkanlarımızdan normalde müşteriler evlenmeden 3-5 ay önce geliyorlar buda iyi bir süre aslında fotoğrafçı tutma zamanı için.Tabi her gelinlik sattığımız gelecek diye birşey yok.SOnuçta 2 düğün salonu 2 gelinlik dükkanı+çevre+sosyal paylaşım vs diye düşünüyorum.Bana cesaret veren bu etkenler yoksa dükkan konumundan birşey çıkmaz..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.