Şimdi Ara

Yeni işlemci ve Yeni Bellek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hepinize merhaba. Benim sistemimin özellikleri;

Amd athlon 64 x2 5000+
    Asrock n68c-gs fx
    Hi-Level 2gb ddr2 ram
    Sapphire HD5570 1GB GDDR3 128Bit
    Xigmatek 500w 80+

Arkadaşlar şimdi benim sistemimde olan kasılmalar yada takılmalar en basidinden oyunlarda hatta web tarayıcısında kasma oluyor. Şimdi benim anakartım hem ddr2, hemde ddr3 ram destekliyor. Şimdi yaz tatilinde alacaklarım;
    AMD FX X6 6300
    Corsair 4GB 1600mhz

Sorularım;

1- Şimdi bunları aldıktan sonra bf3, bf4, cs:go gibi oyunları takılmadan oynarmıyım ?
    2- Benim sistemimde öyle bir sorun varki beni tabiri caizse delirtti. Uzun zamandır olan bu problem devam ediyor. Ram'lere en ufak bir temasta bulunduğumda, artık o ram'i 10-20-30 defa çıkart tak çıkart tak yapıyorum ve şans eseri pc açılıyor. Yada ram'i yuvasında sallayınca açılıyor. (Lütfen ram'lere neden dokunuyorsun demeyin, kendiliğinde açılmıyor bazen.) Şimdi bu sorun ram'demi, yoksa anakart'taki slotlardamı ? Ve eğer ddr2 slotlarında ise bu sorun ddr3 slotlarına atlamışmıdır ? Ve eğer atladıysa yeni alacağım rami bozarmı ? Bilgisayarcılara vermek istemiyorum, onlar bu konuda dolandırıcılıktan başka hiçbir şey yapmıyor. En azından bizim burdaki bilgisayarcılar dolandırmaktan başka bir şey yapmıyorlar. (Bu arada 2 adet ram'im var, 2 slottada aynı sorun çıkıyor)
    3- Oyunlarda ultra takıntım yok, benim için akıcı olsun yeter. Ama 10 yıldır oyunları en düşük kalitede oynamaktan bıktım. Battlefield 4'te, CS:GO'da ve Battlefield 3'te hangi ayarlarda kaç fps alırım ?

Bu arada ilerki zamanlarda büyük ihtimal 2016'nın yaz aylarında yeni bir ekran kartı alacağım. Büyük ihtimal R9 270x olacaktır. Darboğaz olmayacağını düşünüyorum ama sizce iyi olurmu ? Vede bu bilgisayar kaç sene götürür beni ?

Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratungor06 -- 1 Mart 2015; 15:48:29 >

• Arkadaşlar lütfen yardım edin.
  • Bu mesajı önceden ne güzel yazmıştım. Ama yalnışlıkla sayfadan çıkınca yeniden yazmam gerekti değerini bilmen ümidim ile tekrardan yazıyorum ....

Şimdi anakartını seçen arkadaş güzel seçmiş geleceği okumuş.

Ana kartın buysa sonuç alırsın.

Burada yazdığı gibi anakartın maksimum 8GB DDR3 1600MHZ kullandırıyor. Ramlarini 4GBx2 1600MHZ seç.
    Bu ramlari kullanabilmen için de AM3+ soketli bir işlemci gerekiyor ki bu da ssenin bahsettiğin işlemcinin ta kendisidir.

Ancak anakartın PCI-Express bu 2.0 mı 1.0 mı yoksa 3.0 mı tam anlayamadım bunun da cevabına bakmak gerkli.

Sanırım PCI-Express 2.0 bunun için biraz daha para verip şunualabilirsin.

Bu 3 cihazı alırsan istediğin gibi her oyununu yüksek dozda keyif ile oynarsın.

Bu ekran kartını alamam dersen en azından PCI-E 2.0 2GB bir ekran kartına ihtiyacın olduğunu önemle de belirtiyorum ki RAM ve CPU ya boşuna para ödememiş ol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enyahya -- 1 Mart 2015; 16:49:46 >

• enyahya kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler beni önemsediğin için :) PCİ Express 2.0. Ram'i Corsair'in 4gb'lık alıcam. İlerki zamanlarda yine aynısından alacağım. Maddi durumum şu an tek ram + işlemci karşılayabiliyor.
  • Up'lamak yasakmı ?
  • kafana takılan nedir??
    Yukarıya yazdımya.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bugün i7 işlemcili gb ekran kartlı bir pc alsan 5 yıl götürmez işini. Emin ol. Ama o anakart ile 4 yıl daha işini görürsün bu malzemeler ile.

ve 4. yıl gene düşük kalitede ayarında oyun oynamaya başlarsın. Teknolojinin acı gerçekleri.
    Diğer sorularımın cevapları :)
  • 2. sorunu da cevaplamamışım haklısın.

Şimdi işin gerçeği şu. Ramlerinde de slotunda da sorun olabilir. Ancak ram lerin yerine bir ddr2 takarak denenesi gerekli bunuda ancak farklı ramler ile yaparsın. Yani bir bilgisayarcıya burada ihtiyacın var. Her slot kendini bağlar bu arada DDR2 slotu arızalı ise DDR3 de arızalı diye bir durum yok.

Sana zaten DDR3 al demiştim. Eğer Ram de ya da slotta sorun da olsa hatta her ikisinde bir den de sorun olsa DDR3 slotunu etkilemez aynen devam yani.
    Tamam o zaman. 2016'da bilemedim 2017'de yeni ekran kartı alırım. Artık amd am3+'dan yukarıya çıknazsa yeni çıkan işlemcilerini alırım. Sonrada yeni bir anakart gerekli zaten :)
  • Yardımcı olun lütfen.
  • Yeni ekran kartı alana kadar battlefieldları rahat oynayamazssın.
    Fx 6300 yeterli olacaktır.
    Ramlerde hata yoktur. Anakartın ram yuvası gevşek olduğu için veya tozlanma olduğu için ramler çalışmayabilir.
    Ramlerin altın uclarını kuru yumuşak bir beze damlattığınız 1-2 damla cifle ovalayıp silip kuru bezle kurulayın. (çok fazla bastırmadan)
    Toz yağ gibi şeyleri temizleyin belki daha düzgün temas edebilir.
  • rerererara R kullanıcısına yanıt
    Aynen. Ram ddr2 ram slotları çok gevşek. Bende ddr3'ün slotlarına bakıp;
    __ Bu ddr3'ü çok sıkı yapmışlar diyordum.
    Düşünün, çok az bir güç harcayarak ram slotlarının tırnaklarını açıp kapatabiliyorum. Bu arada o cif meselesi sıkıntı çıkarırsa ne yapabilirim ?
  • Ramlerin kalınlıkları aynı olmayabiliyor. Cif riskli görürseniz kullanmayın. Ama ben bazılarının bozuk dediği ramleri cif ile temizleyince çalışıyolardı. Çok ovalamayın zaten. İçinde hafif parçacıklar ince zımpara gibidir. Çok ovalarsanız tamamen silebilirsiniz ucları.
    Bozulur diyorsanız hiç girmeyin zaten sakınılan göze çöp batar demişler. Rami cife bulayın demiyorum 1 -2 damla cifi kuru beze damlatıp sadece altın ucları ovayacaksınız. Bastırmadan bu yeterli olur. Çalışan rame zaten denemeyin. Eğer bi çalışıp bi çalışmıyosa deneyebilirsiniz.
    Peki slot'u sıkılaştırmak için ne yapacağım ?
  • up.
  • up. yardım gerekiyor.
  • muratungor06 M kullanıcısına yanıt
    Gevşek slotu nasıl sıkıştırabilirsin şöyle olabilir. Mandal şeklinde kuvvetli kıskaçlar var metalden onlardan bulabilirsen belki sıkışır. ama o dar yerlere nasıl girer bilemicem. Bence fazla bir çözümü yok.
    Tamam. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.