Şimdi Ara

yeni kangoo (117. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.731
Cevap
3
Favori
369.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 5erkan

nanaka9,
    araçlarınız hayırlı olsun...
    sizinkinde teknoloji paketi vardı sanırım, yani benim gibi üste para verip eziyet çekecek müşterilerdensiniz...
    (dijital diye üste para alıyorlar,sonra öğreniyoruz ki manual daha iyi.)
    zannetmiyorum ama umuyorum şu kalorifer işini gerçekten çözmüşlerdir...
    alfa -x inde söylediği üzere şu an yapabileceğiniz tek şey en yeni araçlardan alabilmek.
    oda olmazsa yine umuyorum ki servisin tek seferde -garantide olduğundan- sorunu çözmesi,çözemeyen de çok zira...
    ama şu elektrikli arka cam yok mu vazgeçemedim ondan işte ben...bile bile lades biraz da işte...
    frenlerdeki sesi geçiyorum direk artık,kadı kızındaki kusura yordum onuda...

klimanın tam problemi ne bu arada...sorunda sorun ne?ısıtmıyo mu,çabuk mu ısıtmıyo... hep "klima sorunu" diye okudum ben...

Sizin araçlarınızda hayırlı olsun arkadaşlar.
    Klimalardaki sorun devamlı soğuk üflemesi okuduğum kadarıyla.
    Frenlerden gelen sesleri kesmenin bir yolu olmalı mutlaka

• quote:

klimanın tam problemi ne bu arada...sorunda sorun ne?ısıtmıyo mu,çabuk mu ısıtmıyo... hep "klima sorunu" diye okudum ben...

Klima kazanındaki sıcak-soğuk dönüşümünü yapan tırnak kırılıyor ve mekanizma soğukta kalıyor,sorun bu...
  • Araçları bu gün teslim aldım gayet memnunum inşallah sorun çıkarmazlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: new-kangoo

quote:

Klima kazanındaki sıcak-soğuk dönüşümünü yapan tırnak kırılıyor ve mekanizma soğukta kalıyor,sorun bu...

O bahsettiginiz parçayı kalitesiz malzemeden yapmışlar.oyüzden oluyormuş.yeni araçlarda düzeltildiğini söyledi arabayı aldığım firma..
    Frenlerdeki ses nedir belli bir km den sonra mı başlıyor? her arabada varmı bu sorun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rozgen

quote:

Orijinalden alıntı: new-kangoo

quote:

O bahsettiginiz parçayı kalitesiz malzemeden yapmışlar.oyüzden oluyormuş.yeni araçlarda düzeltildiğini söyledi arabayı aldığım firma..
    Frenlerdeki ses nedir belli bir km den sonra mı başlıyor? her arabada varmı bu sorun ?

Aracı teslim alırken ben de ayni soruyu sordum, İlk üretilen modellerde klima problemi olmuş sonradan sistemi geliştirerek sorunu çözmüşler. Zaten Garanti süresi içinde veya dışında üretimden kaynaklanan sorunlar ömür boyu reno garantisinde. Ancak elbette yeni bir arabaya anahtar değmesi hiç hoş olmuyor, zaman kaybı ayrı mesele.

Tüm frenlerin disk olması ve balataların dışarıda olması nedeniyle araya kaçan toz ve kum taneciklerinin ciyaklama sesi yapması normaldir.

Şu an itibariyle aracımızda her iki sorunla da karşılaşmadık.

• Frenlerden gelen ses ciyaklama sesi değil...
    Bozuk yollarda Ön takım arızalı gibi takırtı yapıyor,serviste kliperler sökülüp yağlanıyor ses kalmıyor
    lakin 1000 km olmadan sesler tekrar gelmeye başlıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *USTA -- 16 Ocak 2011; 9:05:41 >
  • www.sikayetvar.com diye bir site var dun gece oraya şöyle bir göz attım.
    8-9 tane şikayet var yeni kangoo dan..
    balatalar ve klima şikayeti yogun.onun dısında cam krikoları ve boyaların pul pul dökülmesinden şikayetçi olanlar var..yanlız dikkat ettigim birsey aracların cogunlugu 2009 model.
    siteye girip arama bolumune kangoo yazarsanız cıkıyor.bir goz atın derim..
  • 2004 model kangomda boya ile ilgili ilginç bir sorunum olmuştu:

Kuş pisliği anında boyayı bozuyordu, hiç kazası olmayan hatta çiziği bile olmayan arabamda 4 tane kuş pisliği yanığı vardı. Bizde 5 tane daha başka markalara ait araç var, onların üstünde de kuş pisliği oluyor ancak benim kango gibi boya hasarı olmuyordu!

O zamanlar konuyu servise danışmıştım ancak herhangi bir yorum alamamıştım.

Ne olursa olsun Kangoo'mu ve bu tip araçları çok seviyorum ve binek tipi normal araç almayı hiç düşünmüyorum. Zaten diğer araçların şikayet sitelerine de baktığımızda onların da birçok sorunu bulunduğunu hatta bazılarının servislerinin sorunları üstlenmediğini görüyoruz.

Tabi ki para veriyoruz, markayı sevmemiz kaderimize razı olacağımız anlamına da gelmiyor. Sorunlarımızı burada paylaşacağız ve gerektiğinde hep beraber RENO'yu rahatsız edeceğiz.

Kazasız, belasız, sorunsuz sürüşler...

• balatalar değiştirildi. ücret aldılar.
    kalorifer değiştirildi. ücret almadılar. renault üreticisini değiştirmiş yeniler problemsiz diyorlar. ben de yensinden menunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eflatoon

balatalar değiştirildi. ücret aldılar.
    kalorifer değiştirildi. ücret almadılar. renault üreticisini değiştirmiş yeniler problemsiz diyorlar. ben de yensinden menunum.

Bu yeni balatalar 2011 modellerde kullanılmış olabilirmi?
  • hiç fikrim yok...
  • Balatalarda sorun yok,kliperler sorunlu,pimleri aşınıyor ve lakırtı yapıyor,gresleyince geçiyor,birsüre sonra yeniden başlıyor...
  • Aracın kitapçığında;

Motor çalışmazken 4 lü flaşör düğmesinin altındaki kilitleme mekanizmasına 3 saniye süreyle basıldığında tüm açık sistemin kapatılacağı hakkında bilgi mevcut.

Ben kitapçıkta yazılanı denedim, aracı terk ettikten sonra kapılar kilitlendi ancak camları kapatamadım.

Açık unutulan camların otomatik kapanması hakkında bilgisi olan var mı? Ya da takılabilen bir sistem mevcut mu, mevcutsa aracın sağını solunu sökmeden, kablo kesmeden takılabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridvan144 -- 17 Ocak 2011; 1:30:47 >
  • Cam motorlarında gerekli soketler var ancak modüller takılmadığından cam kaldırma sistemi çalışmıyor,modülleri bulup aracın yazılımından da gerekli düzenlemeleri yaptırırsan sistem çalışır...
  • 105 lik gerçekten farklıymış kullandıkça fark daha iyi anlaşılıyo şu an ikisinide dönüşümlü kullanıyorum ama en azından bugün 6.viteste 110 yaptım hiç ses yok 85 likte 110 da motor sesi gelmeye başlıyodu aradığım buydu
    Şu an yakıt tüketimi yol bilgisayarı olmadığından tam değer veremiyorum ama diğeride yeniyken full depo da ilk bakla 130-140 km de sönüyodu bundada aynısı oldu 125km üstelik bunda full şehiriçi.

Yani şu an 6lt yakacak gibi görünüyor ben 85 likten fazla bekliyordum ama 2500 devri de pek geçmiyorum.

Frenler şu an iyi diğerinden biraz farklı sanki ama daha yeni olduğundan olabilir

Tek eleştirim tizlerin olmaması(Çiftini servisten 40tl ye alıyorum gelmesini bekliyorum) ve sileceklerin yeni tip olmaması(onları da çifti 10-15tl ye halledicem)
  • Frenler için Renault Fransa iyileştirme çalışması yapıyormuş,anlıyacağınız şuanda satışta olan ve satılacak olan bütün Kangooların frenleri sorunlu...

Dün gece İstanbul-Maltepe'de Mini bir buluşma yaptık,20 araç ve 25 kişi katıldı buluşmaya...

yeni kangoo

yeni kangoo

yeni kangoo

yeni kangoo

yeni kangoo

• Güzel buluşma olmuş

*Ustam bunlarda tizler yok biliyosun , kapağın altında kablo var ama konnektörünü göremedim.Acaba o kablo dikiz aynaları için mi yoksa kabloyu çekiştirmedim plastiğin altında mı??
    85 liktekilere baktım aynı kablo.Eğer kablo tiz için değilse kabloyu kendimiz çekersek teyp üzerinde tiz için ayrı çıkış var mı??
  • Çıkışlar takılı olmalı,uçlarını dene tizlerde muhtemelen çalışacaktır,dikiz aynasının kablosu orada olmaz...
  • Saolasın *Usta denerim.

Bir sorum daha var malum bunlarda silecekler eski tip muz tipiyle değiştirmek için sanırım kangooya özel silecek almak gerekiyor.Kangoo 2 >2008

Seninkileri servisten mi aldın fiyat nedir ???

Değilse hangi marka tavsiye edersin fiyat nedir??

Diğerinde orijinal muz tipi 24"ve 22",benimkinde üzerinde gelenlerin ikiside 22"-22" voleo marka güzel diil..

Ve sileceği sökerken silcekleri nasıl çıkarıcaz birde yukarıda bırakma ayarı varmı yoksa sürücü tarafını hafif kaldırıp öyle mi takıcaz diğeri sorun diil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfa-x

Saolasın *Usta denerim.

Bir sorum daha var malum bunlarda silecekler eski tip muz tipiyle değiştirmek için sanırım kangooya özel silecek almak gerekiyor.Kangoo 2 >2008

Seninkileri servisten mi aldın fiyat nedir ???

Değilse hangi marka tavsiye edersin fiyat nedir??

Diğerinde orijinal muz tipi 24"ve 22",benimkinde üzerinde gelenlerin ikiside 22"-22" voleo marka güzel diil..

Ve sileceği sökerken silcekleri nasıl çıkarıcaz birde yukarıda bırakma ayarı varmı yoksa sürücü tarafını hafif kaldırıp öyle mi takıcaz diğeri sorun diil.

Benim Kangoodaki silecekler fabrikanın taktıkları,araç 29500 km de 27 ay bitti orjinal silecekleri en ufak atlama yapmadan çalışıyor,muz tipi kesinlikle tavsiye ederim,fiyatları konusunda bilgim yok ancak 100 TL gibi duymuştum.Silecekleri yukarıda veya ortada bırakma şansımız yok maalesef,hafif kaldırarak çıkartacaksın,zaten soket şeklinde kolayca çıkar...
    ------------------------------------
    Orj Süpürgeler bu kadar uzun süre neden sağlam kaldı ?=20 günde bir düzenli olarak yağmur kaydırıcı ile cilalarım camları,tozlu veya çamurlu iken,ağaç reçinesi varken kesinlikle açmam silecekleri,ıslak bezle silerim,yağmurlu havalarda zaten silecekleri açmama gerek kalmadan yol alabiliyorum...

• 
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.