Şimdi Ara

yeni kangoo (120. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.731
Cevap
3
Favori
369.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 5erkan

quote:

Orijinalden alıntı: ridvan144

Teşekkürler eflaton, aracı kullanmak zaten çok zevkli Eskişehir-İst. yolu daha bir zevkli olur artık:)

Vites değiştirme için soldaki analog hız göstergesinde yeşil renkte vites kolu simgesi yanıyor. Vitesi yükseltmeniz gerektiğinde simge ve üstü ok, düşürmeniz gerektiğinde ise simge ve altı ok yanıyor.

Yeşil ışık, vites yükseltmek için rampada 2500, düz yolda 2000'in hemen altında, vites düşürmek için ise 1500 devir/dk civarlarında yanıyor.

Bu sistemin diğer araçlarda olmadığını bilmiyordum. Ancak Teknik olarak, hız limitörü gibi bunun da kolaylıkla takılabileceğini düşünüyorum. Zaten servis ziyaretine gittiğimde bu hız limitörü işini soracağım. Normal yollarda işe yarar bişey değil ancak Otobanda lazım oluyor...

peki şu kronik arızalarıyla ilgili bi problem yaşadınız mı...
    frenlerden ses geliyormu sizde?
    klimanın performansı nasıl,düzgün ısıtıyor mu?

Hayır gerek fren ve gerekse klima ile ilgili herhangi bir problem yok.

• Alfa-x,

Yeni araç her zaman güzel ve gösterişli, kazasız belasız iyi günlerde kullanın.

Cruise control sisteminde benim aklıma takılan tek konu, sistemin direksiyondan yönetilmesi, servisten yeterli cevap verilememesi bu konuda deneyimsiz olmalarından dolayıdır diye düşünüyorum.

Teknolojik bir araç kullanmak çok güzel ancak kötü tarafı dikkatiniz dağılabiliyor ve gözünüz yoldan ayrılabiliyor. Bu yüzden Vites ikaz, cruise gibi özelliklerin Avrupa'da yasaklanacağını duymuştum.

Bizde yeni kasa C-Max var , araçta her türlü donanım var ancak,
    ---Kısa bir süre sonra otomatik park sistemini kullanmayı bıraktık(klasik park daha kolay geliyor),
    ---Esp yakıt sarfiyatını arttırıyor(bu araçta devre edışı bırakmak zor),
    ---vites ikaz gözünüzü yoldan ayırmanıza neden oluyor bir süre sonra bunu da kullanmıyorsunuz,
    ---cruise control ise dediğim gibi sadece otobanda işe yarıyor(yakıt sarfiyatını gerçekten çok düşürüyor)

Bu yüzden aracımda şu, bu teknoloji yok diye pek dert etmeyin arkadaşlar.

Önemli olan aracın ihtiyacınızı karşılaması, rahat sürüş ve az yakıt sarfiyatı. Bu özellikler de bizim aracımızda yeterince var.

Herkese iyi günlerde kullanma dileğiyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: alfa-x

Benim araçta bu 2011 Extreme 105hp inci kahve

yeni kangoo

hayırlı ugurlu olsun allah kaza bela göstermesın.

camlara flım takmanı tavsıye ederım yakışcaktır
  • quote:

Alfa-x,

Yeni araç her zaman güzel ve gösterişli, kazasız belasız iyi günlerde kullanın.

Cruise control sisteminde benim aklıma takılan tek konu, sistemin direksiyondan yönetilmesi, servisten yeterli cevap verilememesi bu konuda deneyimsiz olmalarından dolayıdır diye düşünüyorum.

Teknolojik bir araç kullanmak çok güzel ancak kötü tarafı dikkatiniz dağılabiliyor ve gözünüz yoldan ayrılabiliyor. Bu yüzden Vites ikaz, cruise gibi özelliklerin Avrupa'da yasaklanacağını duymuştum.

Bizde yeni kasa C-Max var , araçta her türlü donanım var ancak,
    ---Kısa bir süre sonra otomatik park sistemini kullanmayı bıraktık(klasik park daha kolay geliyor),
    ---Esp yakıt sarfiyatını arttırıyor(bu araçta devre edışı bırakmak zor),
    ---vites ikaz gözünüzü yoldan ayırmanıza neden oluyor bir süre sonra bunu da kullanmıyorsunuz,
    ---cruise control ise dediğim gibi sadece otobanda işe yarıyor(yakıt sarfiyatını gerçekten çok düşürüyor)

Bu yüzden aracımda şu, bu teknoloji yok diye pek dert etmeyin arkadaşlar.

Önemli olan aracın ihtiyacınızı karşılaması, rahat sürüş ve az yakıt sarfiyatı. Bu özellikler de bizim aracımızda yeterince var.

Herkese iyi günlerde kullanma dileğiyle.

Öncelikle tüm arkadaşların iyi dileklerine teşekkürler.

Açıkçası benimde şuda olsa dediğim yol bilgisayarı(benim donanımda yok) ve hız sabitleyici.

C-max dizelse eğer C-Max le Kangoo nuzun yakıt tüketimlerini karşılaştırımısınız..

• C-max dizel, ancak bu aracı alan herkesin şikayet ettiği ve gelecekte düzelmesi için duacı oldukları tek şey malesef yakıt tüketimi.

Benim kango ile en yüksek şehir içi kullanımım(ışıklarda çok bekleme yapmıştım) 7.1lt.

C-max'ın ise en düşük şehir içi kullanımı 7.8.

Şehir içi- dışı ortalama ise 7,5 litrenin altına düşmedi.

Yeni C-Max'cıların şu andaki tek dertleri aşırı yakıt sarfiyatı(forumlarda da böyle). Herkez 5000km.den sonra durumun düzelmesini umut ediyor aksi takdirde şu anda yok satan C-max grafiği eminim negatife dönecek. Yani herşey donanım demek değil.

Araçta yol bilgisayarı olmasının sanırım en olumlu yanı; yakıt sarfiyatı yada yağ durumunda meydana gelebilecek önemli değişiklikleri zamanında fark ettirmesi. Sesli komut sistemi ile telefon araması yapması ve cevaplama illaki olması gereken güzel bir ayrıntı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridvan144 -- 3 Şubat 2011; 10:54:53 >
  • Stepne aracın dışında, dolayısıyla dış hava şartlarına karşı korumasız, kullanmadan yıpranıyor.

Siyah poşete geçirip, vakumla havasını alarak torbanın ağzını kapatacağım.

Başka fikir geliştiren varmı?
  • Alfa-x,

Siz de aracınızı Mais-İzmir'den aldığınız için sormak istedim. 05 OCAK 2011'de teslim aldığım aracın MTV'sini halen yatırmamışlar. İnternet vergi dairesinden sorguladım, son ödeme tarihi 05 ŞUBAT 2011 görünüyor ancak herhangi bir ödeme henüz yapılmamış.

Aracımı T.sigortası, MTV dahil anahtar teslimi almış, 2011 MTV farkını da kendilerine ödemiştim.

Sizin aracın durumu nasıl? Yoksa sadece benimkinimi yatırmayı unuttular?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridvan144 -- 5 Şubat 2011; 21:58:00 >
  • quote:

Alfa-x,

Siz de aracınızı Mais-İzmir'den aldığınız için sormak istedim. 05 OCAK 2011'de teslim aldığım aracın MTV'sini halen yatırmamışlar. İnternet vergi dairesinden sorguladım, son ödeme tarihi 05 ŞUBAT 2011 görünüyor ancak herhangi bir ödeme henüz yapılmamış.

Aracımı T.sigortası, MTV dahil anahtar teslimi almış, 2011 MTV farkını da kendilerine ödemiştim.

Sizin aracın durumu nasıl? Yoksa sadece benimkinimi yatırmayı unuttular?

Üzüldüm benimki yatırılmış kontrol ettim hatta 30 ocaktan önce baktım ki unuturlarsa tekrar hatırlatayım diye.Ben altıktan sonra paspasları almaya gittiğimde tekrar söylemiştim hatta bir müşteri şikayet ediyordu bende oradan uyandım yoksa yatırmışlardır diyip bakmayacaktım.

Yani benimki 18 Ocakta yatırılmış problem yok hemen maisteki temsilcinizi arayın sezin se eğer o artık çalışmıyor selvin bakıyor ilgilenmezler ise müşteri hizmetlerine çiğdem hnm bakıyor onunla görüş kesin sonuç alırsın.Demekki unutulmuş.

Bu arada haftasonu tweeter hoparlörü monte ettim ve ses çok çok daha iyi oldu.Biraz uğraştırdı ama artık 6 hoparlörlü oldu

Stepneye poşet ise yangın tehlikesi var bence poşet yanlış yanmaz bişeyler olsa daha iyi olur gibi

• teşekkür ederim dostum,

aracı çiğli maisten aldımdı, orada emre bey var izindeydi bugün dönecek, diğerleri anlamıyor

Tahminim bu iş takipçilerin elinde olan bişey,en azından söylemlerinden o anlamı çıkardım. Elemanın izinde olması nedeniyle sanırım bi aksaklık oldu, bugün kendisiyle konuşacağım.

Stepneyi koruma konusunda ise fikrini değerlendireceğim.

Tweterları monte ettim diyorsun, bundan kendin monte ettiğini anlıyorum? Konsolu sökmeden oluyormu, öyleyse ben de takarım.
  • quote:

teşekkür ederim dostum,

aracı çiğli maisten aldımdı, orada emre bey var izindeydi bugün dönecek, diğerleri anlamıyor

Tahminim bu iş takipçilerin elinde olan bişey,en azından söylemlerinden o anlamı çıkardım. Elemanın izinde olması nedeniyle sanırım bi aksaklık oldu, bugün kendisiyle konuşacağım.

Stepneyi koruma konusunda ise fikrini değerlendireceğim.

Tweterları monte ettim diyorsun, bundan kendin monte ettiğini anlıyorum? Konsolu sökmeden oluyormu, öyleyse ben de takarım.

Evet bu işleri takipçileri yapıyo ben bornova mais den aldım.

Tweeterları kendim monte ettim Konsolu sökmeden.41tl tweeterların çifti.
    Ve yaklaşık 1mt kablo çifti kullandım.
    Tweeterların + ve - uçlarını kontrol edin.
    Ara kabloyu tweeter a lehimleyin
    Sol taraftaki tweeter kapağını bıçak gibi ucu ince bir cisimle çıkartın.
    Kabloyu buradan fren pedallarının olduğu yere sarkıtın ve konsola ulaşın
    Sağ taraf için delikten kabloyu sokup yan direği elinizle bastırıp aradaki boşluktan kabloyu çekin fitilin altından torpidoya oradan orta kısma
    Kabloları resimdeki konnektörlere sıkıştırın
    İşlem tamam.Teybi çıkartmak için 2 adet düz saatçi tornavidasıyla teybin deliklerinden tık sesine kadar bastırıp teybe doğru çekip önce sağ veya solu sonra diğer tarafı çekin bunlarda çift tırnak var önce bir tarafı bir kademe sonra diğer taraf sonra yine bir kademe çıkarın anten kablosu tırnaklı diğer soketlerde öyle direk çekmeyin tırnakları bastırın.

yeni kangoo

yeni kangoo

• Tweeterlar ön hoparlörlerden paralel alınarak yapılıyor
    Teyp soketi
    renault balupunkt soket diye aratınca ayrıntısıda var önlerin paraleli resimdeki uçlar

yeni kangoo
  • Merhaba,
    bizde yaklaşık 1 ay önce kangocu(2009 model kangoo expression 85 beygir) olduk...fakat öğrenmek istediğim bir kaç konu var..
    1-bu araca sonradan hız sabitleyici takılabiliyormu?
    2-periyodik bakımı servis dışında ne kadar tutuyor acaba. servis fiyatları çok yüksek...
    Ayrıca bu aracın çok harika bir yakıt tüketimi var bunuda belirtmek isterim Allah nazar değirmesin...
    Herkese kazasız belasız yolculuklar...:)
  • Alfa-x ayrıntılı cevap için teşekkür ederim, faydalı oldu konsolu söktürmeden kendim yapabileceğim için sevindim.
  • Hocam hız sabitleyici olayını bizde çok istedik ama malesef olmuyor ... Servis fiyatlarını bilmiyorum ama yakıt tüketimi gerçekten iyi.
    Bunun haricinde 1-2 kronik sorunu var onlarda inşallah çözülür zamanla...
  • Arkadaşlar kango yakıt tüketimi şehir içi şehir dışı ne kadar?İlk yıl bakımı ne kadar tutuyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adalet mülkün temeli

Arkadaşlar kango yakıt tüketimi şehir içi şehir dışı ne kadar?İlk yıl bakımı ne kadar tutuyor?

Ben aracı teslim alalı 1 ay oldu, 1.130km.de. Rodaj limitlerine uyarak kullanıyorum. Tüm kırmızı ışıklar beni görünce yanar, yani %90 her kırmızı ışıkta bekleme yaparım. Bu kullanım tarzı ile Şehir içi tavan 7.1'i gördüm. Karma 5.5, sırf şehirler arası taban 4.6'yı gördüm.

Ancak verdiğim bu sonuçlar kesin bir ölçü olmayıp, her şey sizin kullanma tarzınıza da bağlıdır.

Araç periyodik servis ücreti konusunda net bilgim olmadığından yanlış bir bilgi vermek istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridvan144 -- 15 Şubat 2011; 20:09:18 >
  • quote:

Ben aracı teslim alalı 1 ay oldu, 1.130km.de. Rotasyon limitlerine uyarak kullanıyorum. Tüm kırmızı ışıklar beni görünce yanar, yani %90 her kırmızı ışıkta bekleme yaparım. Bu kullanım tarzı ile Şehir içi tavan 7.1'i gördüm. Karma 5.5, sırf şehirler arası taban 4.6'yı gördüm.

Ancak verdiğim bu sonuçlar kesin bir ölçü olmayıp, her şey sizin kullanma tarzınıza da bağlıdır.

Araç periyodik servis ücreti konusunda net bilgim olmadığından yanlış bir bilgi vermek istemiyorum.

Yakıt tüketimi motor yeni olmasına rağmen çok güzel ilerledikçe yakıt tüketimi daha net ortaya çıkar.Araçta gördüğünüz eksiklikler ile artılarını yazar mısınız?Aracınızı ne kadar fiyata aldınız?

Edit:Yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet mülkün temeli -- 10 Şubat 2011; 12:56:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Adalet mülkün temeli

quote:

Ben aracı teslim alalı 1 ay oldu, 1.130km.de. Rotasyon limitlerine uyarak kullanıyorum. Tüm kırmızı ışıklar beni görünce yanar, yani %90 her kırmızı ışıkta bekleme yaparım. Bu kullanım tarzı ile Şehir içi tavan 7.1'i gördüm. Karma 5.5, sırf şehirler arası taban 4.6'yı gördüm.

Yakıt tüketimi motor yeni olmasına rağmen çok güzel ilerledikçe yakıt tüketimi daha net ortaya çıkar.Araçta gördüğünüz eksiklikler ile artılarını yazar mısınız?Aracınızı ne kadar fiyata aldınız?

Edit:Yazım hatası

ismimin üstünü tıkladığınızda aracı aldığım OCAK 2011tarihinden itibaren tüm yorumlarımda artı eksilerin yazılı olduğunu göreceksiniz.

Araçta bana göre tek eksiklik Hız limitörü( oda sadece otobanda lazım oluyor). Esp ve hız limitörü seçeneğinin önümüzdeki aylarda sunulacağını duydum.

• quote:

ismimin üstünü tıkladığınızda aracı aldığım OCAK 2011tarihinden itibaren tüm yorumlarımda artı eksilerin yazılı olduğunu göreceksiniz.

Araçta bana göre tek eksiklik Hız limitörü( oda sadece otobanda lazım oluyor). Esp ve hız limitörü seçeneğinin önümüzdeki aylarda sunulacağını duydum.

Az önce denedim şu uyarı çıktı ''Üye profilini göremiyorsunuz.''
  • quote:

gizliligi niye açmıyosun ? kardeş haberın yok galıba görünmüyorki profılın ...
  • 
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.