Şimdi Ara

Yeni kasa 2012 Honda Civic'in Eksikleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
1
Favori
8.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    zaten Uşak yakın
    hem misafirim olursun, izmirin bi rakı-balık ikilisiyle
    arabayıda ıslatmış oluruz
    bir müşteri daha götürürsem bu sefer servis bana navigasyon hediye edecek
  • Uşak'ta bayi yok zaten. Arabayı İzmir'den ya da Denizli'den alacağım büyük ihtimalle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jedi_master

Uşak'ta bayi yok zaten. Arabayı İzmir'den ya da Denizli'den alacağım büyük ihtimalle.

İki sehirdende cok iyi tanidigim satis temsilcileri var alacagin zaman haberim olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: slayerxp

quote:

Orijinalden alıntı: jedi_master

Uşak'ta bayi yok zaten. Arabayı İzmir'den ya da Denizli'den alacağım büyük ihtimalle.

İki sehirdende cok iyi tanidigim satis temsilcileri var alacagin zaman haberim olsun

Çok teşekkür ederim. Ben Kasım gibi almayı düşünüyorum arabayı. Alacağım zaman rahatsız ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahun

quote:

Orijinalden alıntı: cem_b

2011 yilinda sifir pireminyum otomatik beyaz renk almistim bazi sikintilardan dolayi satmak zorunda kaldim fakat hala aklim arabada kaldi 4200 km de sattim bence biraz sorunlu ama ruhu ve karizmasi olan bir kasaydi 2007 de uretilipte 2011 sonu 2012 basina kadar satmasi ve herkezin bir sekilde hosuna giden bir kasaydi.
    Fakat aracin kasasiyla oynadiklari anda isin bence buyusu bozuldu, ornek vermek gerekirse golf bile kacinci kasayi cikariyor ama bu denli dengesiz bir kasa tasarimina gecmedi,honda bence bunu bilerek yapti zira kasa cizgisini istedigi kadar gelistirsin servis ve alt yapi olarak gelismis motor secnegine hazir olmadigindan dolayi bence bu kasaya olan talebi dusurup diger modellere agirlik vermek istedi zaten accord ve civic gogusledigi honda satisinda bence citiy pazar payi sahibi olmasi icin bu kasayi makyajlamadan turk halkina satisa sundular ,yoksa 6 ileri ve hos bir led arka far tasarimla satis rakamlarini bir hayli arttirirlardi.
    Isin tuhaf olani en son 196 tl ye depoyu doldurup 450 km sehir ici zor giderken simdi dizel focus ile 180 tl ye sehir ici nerdeyse 800 km gidiyorum, ama sorsaniz gene civic derim virus gibi insana isliyor civic.

Yanlış bilmiyorsam City modeli piyasadan kalktı...Dünyada hiç bir firma yokturki satmamak için ürün çıkarsın...Tüm japon araç üreticileri deprem nedeni ile büyük sarsıntı geçirdiler..Üstüne üstlük Hondanın Tatwan daki yedek parça fabrikasındada problem çıktı..Yanılmıyorsam su basmıştı....Jopon ekonomisi şu anda ticaret açığı veriyor..Ekonomik verileri iyi değil...Honda üretmek ve kar etmek zorunda...Yoksa bu zor pazarda yok olur gider...Ne yapalım dizeli yok ama 152 tl. ye 800 km yapan LPG Takıp kullanma yolunu seçtik...

Aslinda dizel ve benzin kiyasi pek dogru degil,zira uzar gider bu konu, sorun su 8 ay onceki kasa ile yeni cikan kasayi kiyasladiginizda aman aman bir artisi yok bu aracin,keske daha onceki kasayi bir daha makyajliyip satisa sunsalardi , o zaman tam efsane olurdu honda.

Bu arada demeden gecemiyecegim,fuluance edc dizel otm , sehir ici 1000 km , ford mondeo 1.6 tdci duz sehir ici 900 km , ford ecobost 1.0 125 bg benzinli hadi bunuda yazmiyim,

Salicakla kalin allah kazasiz bellasiz agiz tadiyla binmeyi nasip etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_b -- 25 Ağustos 2012; 0:14:11 >

• fluence bir depoyla 1000km yapıyor yapıyorda o depo 60 litre ...yanlışsam düzeltin... bende daha dün doldurttum 201 tl'lik yakıtla 581 km istanbul sehiriçi...0.34 kuruş...az değil ama otomatik, 1,6 motor ,benzinli daha 5000'deki bir araç için gayet iyi....litre olarakta 45 litre kadardı sanırım....Full'den aldım indirim kartıyla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: igotbored

fluence bir depoyla 1000km yapıyor yapıyorda o depo 60 litre ...yanlışsam düzeltin... bende daha dün doldurttum 201 tl'lik yakıtla 581 km istanbul sehiriçi...0.34 kuruş...az değil ama otomatik, 1,6 motor ,benzinli daha 5000'deki bir araç için gayet iyi....litre olarakta 45 litre kadardı sanırım....Full'den aldım indirim kartıyla...

5000 km de shir ici otomatik ve honda ve 0.34 kurus bence honda muhendislerine haber verin yanlis arac uretmissiniz diye bu arac sehir ici imkani yok bu kadar dusuk yakmaz, subatin 13 unde ben 4200 km pireminyum otm. Araci sattim bir depo en son 196 tl ye doluyordu sehir ici 450 gitse nerdeyse sevincten zipliyacaktim.ama belkide ben agrasif kullaniyordum.
    Neyse hocam 10 numara arabadir honda halla aklim onda bu gun gene olanak olsa gene gider honda alirim bence inanilmaz keyifli bir arac, geriside bos..

• quote:

quote:

fluence bir depoyla 1000km yapıyor yapıyorda o depo 60 litre ...yanlışsam düzeltin... bende daha dün doldurttum 201 tl'lik yakıtla 581 km istanbul sehiriçi...0.34 kuruş...az değil ama otomatik, 1,6 motor ,benzinli daha 5000'deki bir araç için gayet iyi....litre olarakta 45 litre kadardı sanırım....Full'den aldım indirim kartıyla...

5000 km de shir ici otomatik ve honda ve 0.34 kurus bence honda muhendislerine haber verin yanlis arac uretmissiniz diye bu arac sehir ici imkani yok bu kadar dusuk yakmaz, subatin 13 unde ben 4200 km pireminyum otm. Araci sattim bir depo en son 196 tl ye doluyordu sehir ici 450 gitse nerdeyse sevincten zipliyacaktim.ama belkide ben agrasif kullaniyordum.
    Neyse hocam 10 numara arabadir honda halla aklim onda bu gun gene olanak olsa gene gider honda alirim bence inanilmaz keyifli bir arac, geriside bos..

Kullanmadan kullanmaya fark var, bende 3 gün üstüste kendimi zincirler gibi araç kullandım 35 kuruşları gördüm şehir içi ama kullanırken econ açıktı ve dünyanın en relax adamı olarak kullandım diyebilirim tabi 3 gün sonra patladım :)

• bence; bağaj kapağını kaplayan döşemenin emanet gibi durması...

Aldıktan sonra fark ettim hatta servise bile sordum yapabilecek bişey olmadıklarını söyledi. satış temsilcisi de üretimin nazar boncu dedi. bende her showrom gittigimde alan kişilere ben gösteriyorum uyuzluğuna..
  • quote:

quote:

imkanı varmış ki olmuş , olmuş ki yazmışım.... imkansız gibi laflar etmenin anlamı yok.... fotosunu da yükleyecektim ama 200 kb'yi geçmiş boyutu....

34 kuruşta fazla geldi Ankarada iken BRC lpg taktırdım...... 180 kmsi şehir içi toplam 440 km yaptı depo 80 tlye doldu.... 120-150 km hız aralıgında yol aldım... 18 kuruş km

başına.... daha ilk günüde en az 80tl kazandırdı ....

• quote:

quote:

quote:

imkanı varmış ki olmuş , olmuş ki yazmışım.... imkansız gibi laflar etmenin anlamı yok.... fotosunu da yükleyecektim ama 200 kb'yi geçmiş boyutu....

34 kuruşta fazla geldi Ankarada iken BRC lpg taktırdım...... 180 kmsi şehir içi toplam 440 km yaptı depo 80 tlye doldu.... 120-150 km hız aralıgında yol aldım... 18 kuruş km

başına.... daha ilk günüde en az 80tl kazandırdı ....

Cevaba gerek yok.. Benzin lpg ve dizel sizce hangisi karliysa ona binin ama benzinli ve dizle araca gore lpg li araca daha buyuk bir risk guvenlimi tartisilir ama bence basincli olan her sey tehlikeli bu benim sahsi gorusum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_b -- 3 Eylül 2012; 22:27:55 >

• Ev de tüp kullananlar ne yapacak o zaman, aynı mantıkla o evde uyunmaz değilmi...Basınçlı ama testi yapılmış kaplarda risk yok denecek kadar azdır...Zamanı dolmuş depo kullanmayın yeter...Korozyondan falan aşınmış olmasın...
  • Bu arada LPG ye bu gün zam gelmiş
  • quote:

Bu arada LPG ye bu gün zam gelmiş

o gelene zam demek fazlaca küçümsemek olur...o ne öööle ya %8.5 zam mı olur gözü dönmüş bu hükümetin resmen... ortaçağ avrupasında bile derebeyleri vergi salarken daha insaflıymış bunlardan...
  • quote:

Ev de tüp kullananlar ne yapacak o zaman, aynı mantıkla o evde uyunmaz değilmi...Basınçlı ama testi yapılmış kaplarda risk yok denecek kadar azdır...Zamanı dolmuş depo kullanmayın yeter...Korozyondan falan aşınmış olmasın...

evinize arkadan TIR çarpma ihtimali varmı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

quote:

Ev de tüp kullananlar ne yapacak o zaman, aynı mantıkla o evde uyunmaz değilmi...Basınçlı ama testi yapılmış kaplarda risk yok denecek kadar azdır...Zamanı dolmuş depo kullanmayın yeter...Korozyondan falan aşınmış olmasın...

evinize arkadan TIR çarpma ihtimali varmı?

Tır çarptığında emin olun ki bu pek de önemli bir sorun olmayacak keza arabadan geri pek bir şey kalmayacak ...ki aman kimsenin başına gelmesin.... ama herhangi bir darbe durumunda arka koltuğun hemen arkasındaki litrelerce benzinden ne kadar korkuyorsanız lpg tankından da o kadar korkmalısınız bence... ayrıca lpg tanklarının gaz boşaltma valfleri falan var bu tür kaza durumları için bildiğim kadarıyla ...

• Araç kazalarında ( çarpma ) kayda geçmiş bir tane dahi tüp patlaması olmamıştır. Bunu özellikle iki yıl önce araştırmıştım. TMMO (müh.odası) sorabilirsiniz..Bu tip kazalarda yani tüpü parçalayacak kadar şiddetli kazalarda tüp yerinden fırlayarak uzaklaşmaya meilli. Yaılnızca daha küçük kazalar daha tehlikeli , diğer benzinli aracın yanması durumunda LPG li aracı ya çekip uzaklaştıracaksınız, yada tüpün iyice ısınıp patlamasını bekliyeceksiniz..Benzinli araç zaten yandığından ona yapacak bir şey yok.
  • Uzun teknik açıklamaları zaten okumuyorlar. Defalarca aynı şeyleri yazmamızdan belli. Herkes teknik adam olmak zorunda değil belki ama soru teknik olunca cevap da teknik olmak zorunda. Özetle,

Aracın ve benzin deposunun sacı ~1 mm. LPG tankı 4 mm!

Örnek gösterilen "Taksi alev topuna döndü" başlıklı yaklaşık 10 yıllık haberde, patlamaya bombanın yol açtığı, hurdaya dönen araçta LPG tankının (eski nesil tanktır) araçtan fırladığı, gazetecinin de o tankı (patlamamış olmasına rağmen) çekerek kendine haberde yeni bir boyut açtığı, defalarca, açıklandı.

Anlayana...
  • Bana göre aracın en büyük eksikliği kapı iç döşemelerin inanılmaz derecede kalitesizliği! camı her açtığımda elimde kalacak diye korkuyorum. Birde 6 hoparlör var ama toplasan adam gibi 1 hoparlör etmez. Benzinde şehir içi yakıtı rakiplerine göre bir eksiklik olarak düşünülebilir. Onun dışında tasarımı falan gayet güzel bence en azından ben çok severek biniyorum sadece arka taraf biraz daha iyi olabilirdi.
  • Arabasının ses tesisatına el atan oldu mu?

Araba döşemeleri yüksek ve/veya kaliteli ses sistemi kurmaya müsait mi? Dayanır mı? Yoksa çok işçilik yapılıp fabrikasyonun çok dışına mı çıkmak gerekir?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.