Şimdi Ara

Yeni kasa topladım ubuntuda ekran kayması oluyo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben bugün yeni bi kasa topladım

Anakartım: h55tc INTEL H55 Soket 1156 DDR3 1333MHz
    İşlemci: Intel Core i3 530 Soket 1156 2.93 GHz 4Mb Cache
    Ram: Kingston 1333MHz 2 ADET 2GB (TOPLAM: 4GB)

Ekran kartı yok, anakart on board.

öncelikle şunu sormak istiyorum bu sistem 64-bit mi? yani 64-bit bi işletim sistemi mi yüklemem lazım?

2. olarakda bugün kasayı aldım ve ubuntuyu kurdum fakat ekran kaydı yani ekran bozuk gösterdi
    sonra ubuntuyu silip windows xp 'yi kurdum bu sefer hiç bir sorun çıkmadı. Ekran düzgün bi şekilde göstermeye
    başladı fakat benim anlamadığım neden ubuntuda böyle bi şey yaptı ubuntuyu tekrar çalıştırınca tekrar
    aynı ekran sorunuyla karşılaştım (anakartın bütün driver'larını yüklememe rağmen), acaba neden böyle bi sorun
    oluyo?? acaba anakartta mı bi sorun var?

Not: Windows Xp pro'da hiç bir sorun olmuyor.

3. ve son sorum ise arkadaşlar sizce XP pro 64-bit mi yükleyim , yoksa windows 7 64-bit mi yükleyim?
    ben XP 64 bit yüklemek istiyorum fakat bazı arkadaşlar istediğni sonucu alamazsın verimsiz çalışır falan
    diyolar ama sizce ne yapsam win xp pro 64-bit mü? yoksa win 7 64-bit mü?

Çok çok teşekkürler, yardımcı olan bütün arkadaşlar çok soalun!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi walk__ -- 2 Şubat 2010; 2:11:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: walk__

Arkadaşlar ben bugün yeni bi kasa topladım

Anakartım: h55tc INTEL H55 Soket 1156 DDR3 1333MHz
    İşlemci: Intel Core i3 530 Soket 1156 2.93 GHz 4Mb Cache
    Ram: Kingston 1333MHz 2 ADET 2GB (TOPLAM: 4GB)

Ekran kartı yok, anakart on board.

öncelikle şunu sormak istiyorum bu sistem 64-bit mi? yani 64-bit bi işletim sistemi mi yüklemem lazım?

2. olarakda bugün kasayı aldım ve ubuntuyu kurdum fakat ekran kaydı yani ekran bozuk gösterdi
    sonra ubuntuyu silip windows xp 'yi kurdum bu sefer hiç bir sorun çıkmadı. Ekran düzgün bi şekilde göstermeye
    başladı fakat benim anlamadığım neden ubuntuda böyle bi şey yaptı ubuntuyu tekrar çalıştırınca tekrar
    aynı ekran sorunuyla karşılaştım (anakartın bütün driver'larını yüklememe rağmen), acaba neden böyle bi sorun
    oluyo?? acaba anakartta mı bi sorun var?

Not: Windows Xp pro'da hiç bir sorun olmuyor.

3. ve son sorum ise arkadaşlar sizce XP pro 64-bit mi yükleyim , yoksa windows 7 64-bit mi yükleyim?
    ben XP 64 bit yüklemek istiyorum fakat bazı arkadaşlar istediğni sonucu alamazsın verimsiz çalışır falan
    diyolar ama sizce ne yapsam win xp pro 64-bit mü? yoksa win 7 64-bit mü?

Çok çok teşekkürler, yardımcı olan bütün arkadaşlar çok soalun!

arkadasım sistemin 64 bit işletim sistemi kurabilirsin 4 gb ramini kullanmanı saglar en basta ve daha performanslı bir pc ye sahip olursun 32 bite göre 2.sorunun ise ekran kartım yok demissin ekran kartın onboard anakarta anladıgım kadarıyla ubuntuyu hic kullanmadım fakat böyle bir sorun yasaman driverlarlada alakalı olabilir 3.sorun cevabı ise elbette win 7 64 bit kurmalısın hem daha performanslı hem daha görsel düzene sahip hemde işlemcinin verimli çalısması win 7 de mevcut xp 64 bit te olsa işlemcine tam verim saglayamaz neredeyse 10 yılını dolduracak olan bir işletim sistemi

• hocam anakartın driverlarını yüklememe rağmen ubuntuda ekran kayması oluyor????
  • quote:

hocam anakartın driverlarını yüklememe rağmen ubuntuda ekran kayması oluyor????

belkide ubuntu ile ilgili bir sorundur siz en iyisi win 7 64 bit bir kurun bakalım sorununuz komple çözülecek mi eger çözülür ise ubuntu ile ilgili bir sorundur
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

quote:

belkide ubuntu ile ilgili bir sorundur siz en iyisi win 7 64 bit bir kurun bakalım sorununuz komple çözülecek mi eger çözülür ise ubuntu ile ilgili bir sorundur

hocam şuanda win xp pro 32-bit var hiç bir sorunum yok, ama ubuntu'dan açında ekranda bozukmuş gibi görünüyo acaba sorun nerden kaynaklanıyo hocam??
  • quote:

quote:

quote:

hocam şuanda win xp pro 32-bit var hiç bir sorunum yok, ama ubuntu'dan açında ekranda bozukmuş gibi görünüyo acaba sorun nerden kaynaklanıyo hocam??

sorunu anlamanızın bir yolu daha var ubuntuyu baska bir pc de kurdunuz mu daha önce veya pc nize 32 bit silin performans alamazsınız zaten hem multicore özelligi tam desteklemiyor hemde raminizi 3 gb olarak görecektir her ne kadar 4 gb 3.25 gibi terimler yazsada özellikler win7 64 bit bir kurun sorununuz eger devam etmiyorsa zaten kesin sorun ubuntuda olacaktır...bir an önce yapmanızda fayda var donanımsal bir sorun yok zaten çalısmasa xpdede açmazdı içiniz rahat olsun o konuda

• hocam ubuntuyu diğer eski kasamda çalıştırabiliyorum biç bir sorun olmuyor ekranda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Siz ubuntu konusunda ısrarlısınız..Sistemde donanımsal olarak bir sorun da görünmüyor o yüzden konuyu gerekli olduğu yere
    işletim sistemleri bölümüne taşıyorum..
  • quote:

hocam ubuntuyu diğer eski kasamda çalıştırabiliyorum biç bir sorun olmuyor ekranda

ubuntuyu daha önce hiç kullanmadım...fakat donanımsal bir sorununuz yok xp çalısıtıgına göre win 7 ye gecmenizi öneririm ...
  • quote:

quote:

hocam ubuntuyu diğer eski kasamda çalıştırabiliyorum biç bir sorun olmuyor ekranda

ubuntuyu daha önce hiç kullanmadım...fakat donanımsal bir sorununuz yok xp çalısıtıgına göre win 7 ye gecmenizi öneririm ...

hocam teşekkür ederim yardımların için.

bu arada ekran kartımımın olmaması sadece oyunlar için bir dezavantaj dimi? çünkü ilk defa ekran kartsız kasa kullanıyorumda
  • quote:

quote:

quote:

hocam teşekkür ederim yardımların için.

bu arada ekran kartımımın olmaması sadece oyunlar için bir dezavantaj dimi? çünkü ilk defa ekran kartsız kasa kullanıyorumda

onboard bir ekran kartı kullanmak elbette extradan alınmıs bir ekran kartına göre performansı cok düsük olacaktır. fakat oyunların dısında günlük kullanıcı için performansı etkilemez neredeyse ama autocad gibi ekran kartına dayalı yazılımlar kullanıyorsanız ellbette dezavantajını fazlasıyla hissedersiniz...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.