Şimdi Ara

Yeni KiA RiO Nasıl ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
56.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: göbeklisüpermen

Arkadaşlar bende niyetlenip inceleyenlerdenim.HATCBACK görüntü olarak sedandan daha iyi ama arabanın tanıtımı yapılırken verilen internet sitesinde ki iç donanımla alakası yok.Ordaki resimlerde çok şık bir müzik sistemi varken burdakilerde burda takılan dandik blaupunkt var.Sıfır araba alıyorsun ve müzik sistemin sonradan takılmayım ben diye bas bas bağırıyor.Neden diye sorduğumda bozulan müzik sistemlerinin tamirinin sorun oldugunu onun için burda tamir edebileceğimiz bir şeyi takalım istedik dediler.Son olarak baz versiyonda ABS yok opsiyon olarak da alamıyorsun ve o hp ve torku şanzımanın uzun süre kaldırması zor geliyor bana.

Yalaaaannn... inanmayın öyle dediklerineee... Hem niye bozulsun ki fabrikanın taktığı müzik sistemi , veya kaç tanesi bozuldu şimdiye kadar...
    Kia Türkiyenin yaptığı şark kurnazlığıdır...

Koreden gelen araçlar için müzik sistemini fabrika tarafında takdırmayıp maliyetleri düşürüp burada dandirik bi sistem takarak aklı sıra üç kuruş fazla para kazanma peşindedir.

Diğer kore markası Hyundai nin bütün araçları fabrika çıkışlı müzik sistemli geliyor , sorun bakalım hyundai servislerine kaç tanesinin sistemi bozulmuş ??

Akılları sıra uyanık geçiniyıorlar , Türk milleti saf yaa... nası olsa kandırırız diyip çakma teypleri çakıyorlar...

Kusura bakmayın da 17.000 TL lik dacia bile fabrika çıkışlı müzik sistemi ile gelirken , 27.000 TL vereceğim arabaya çakma teyp takan firmaya hössttt derim ben...
    Ayıptır...

Madem ki böyle bir uygulama yapıyorlar , Sorentoların müzik sistemlerini de boş olarak getirip burada taksalar ya aynı blaukpunt lardan...

• Haklısın arkadaşım ben de sordum bu niye boyle diye bana "Arabanın üstünde gelirse teyp in de ötv sini cartını curtunu ödememiz gerekiyor ödememek için sonradan koyuyoruz" dediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: freeman6161

hooorrtt

hemde 4 yıllık
  • quote:

Orijinalden alıntı: kritios

quote:

Orijinalden alıntı: freeman6161

hooorrtt

hemde 4 yıllık

4 yıllık falan arkadaşım o günden bu güne hala Huindai ve Kia aynı firmanın ve aynı parçaları kullanmaya devam ediyorlar. Benim anlatmak istediğim şey Huindai nin yedek parça sorunu yok Kia nın var lafı tamamen HİKAYEden ibaret... Bir de ufak bir ricam olacak bu konudaki gibi araştırmadan bilmeden yorum yapmayalım çünkü bu yorumları insanlar bilgilenmek amacıyla okuyor...
  • ben zaten hyundai marka araç kullanıyorum.
    kia'nın yedek parça sorunuda yok ama servisi, hyundai'den daha fazla fiyat çekiyor.
  • arkadaşlar düz vites, benzinli kia rio hatcback trend nasıl, fiyatı makul geldi de, kia'nın sitesinde 23.600 TL olarak gözüküyo. bir fikri olan var mı?
  • servisi fazla fiyat çekmeyen de yok ki
  • bence güzel olmuş tasarımı
  • Arkadaşlar dün yeni kia rio 1,5 crdi 110hp aldım.. Daha önce Vectra kullandığımdanmıdır bilmem, araba bana inanılmaz güvensiz geldi.. Şöyleki 50 ile bile viraja girmek korkutuyor.. Yukarıda yazmışlar yol tutuş başarılı diye.. Amortisörler yumuşak yol tutuş rezalet. İvmelenme mükemmel. İçi ferah. Ses sistemi rezalet. Şanzımanı güzel. Motor sesi harika. Farlar güzel. Plastikler eh fena değil. Yol tutuşu güzel olsaydı kesinlikle başarılı bir araç derdim.. Ama hiç emniyetli gelmiyor bana keşke almasaydım bile dedim.. Haa bide babamın clio'ya göre ibre biraz hızlı düştü çok yakıyor..
  • Merhaba Arkadaşlar;

Ben yeniyim burada, 2011 model Rio Trend (Sedan) aldım 3 hafta önce. Aracı 26250 TL'ye aldım. Tanıdık filan değildi:D

Araç şu an 1350 km'de ve şimdiye kadar ortalama 20 kuruş, 6,04 lt / 100 km yaktı. İlk 1000 km'de sarfiyat biraz fazla olacağı için ve kış mevsiminde olduğumuz için biraz daha düşecektir bu değerler zannımca. Aracı şehir içinde kullandım hep. iki kere izmit - istanbul yaptım. ama düşük performansta pek kullanmadım. (Çok zorlamadım tabii ki ama 80-90 km/s hızla da gitmedim). Ayrıca, işime gitmek için bayağı dik yokuşlu uzun bir yolu geçmem gerekiyor. Sadece Opet'ten eurodizel aldım başka yakıt kullanmadım.

Aracın ivmelenmesi benden önce 5000 kişinin de belirttiği gibi, gayet iyi. Daha önce renault kangoo kullanmıştım dizel araç olarak. Rio'nun yanında performansta oyuncak gibi kalıyor. Benzinli araçlarda da yeni nesil TSI motorlar dışında Rio'yu yolda (şehir içinde) zorlayacak pek araç yok :)

Ama yol tutuşu beni korkuttu. 120km/s hızın üstünde viraja girmek özellikle araç boşken, insanın içini gıcıklıyor. Araç malzeme kalitesi olarak fiyatını da göz önünde bulundurunca fena değil. Hatta iyi diyebilirim.

Yorumların birinde bir arkadaş müzik sistemi icin berbat demiş. Alakası yok, gayet başarılı bir ses sistemi var. (Tabii ki hangi araba ile kıyasladığınız da önemli. Üst sınıflarla kıyaslamayın). Benim aldığım modelde USB girişi yok, olsa iyi olurdu.

Yan aynalar otomatik değil, direksiyonda radyo-CD kontrol düğmeleri yok. Bunlar sürüş konforunu olumsuz etkiliyor. Özellikle benim gibi koltuğu geri çekerek araç kullanmayı seviyorsanız, şarkı/radyo frekansı değiştirmek işkence haline gelebiliyor.

Koltukları konfor olarak başarılı buldum. İç mekan da sınıfına göre gayet iyi bir genişlikte. Bagaj hacmi de tatminkar. Çocuk sahibiyseniz, bagaj hacmi araç alırken dikkat ettiğiniz birincil özelliklerden oluyor.

Kazasız belasız sürüşler herkese....

• 2011 model otomatik kia rio almak üzereyim fikirlerinize ihtiyacım var..otomatik bi arabaya göre ekonomik midir? bi bayan için alınacak güvenli midir? benzer seçenekler sunarsanız değerlendiririm şimdiden teşekkür ederim..
  • önyargıyla yazılmış yorumlar az çok kendini belli ediyor.onları hiç düşünme ben 7 ay Kia kullanmış birisi olarak Kianın sanıldığının aksine gayet kaliteli araba olduğunu çok rahat söylerim.Araba içinize siniyorsa gidin alın.Serviside iyidir fiyatları diğer servislere göre ucuzdur.
  • yeni rio mükemmel bir araç. ama malesef fiyatı can yakıyo.
    bu sınıfın yeni araçlarında donanım genelde yüksek tutuluyor, ama bir üst sınıfın düşük donanımlı araçlarından daha pahalıya satılıyor.
    iş tercihe kalıyor o zaman da, yüksek donanımlı b sınıfı mı, düşük donanımlı c sınıfı mı?
    her şey bir yana, param olsa yeni rio alırdım direkt ;)
  • çok pahalı.
  • 2011 20.000kmde2.el kia rio yu 26.000tl ye aldım.. umarım yüzümü kara çıkarmaz cevap yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
  • Güzel tasarımı var motorda iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackal_mte

2011 20.000kmde2.el kia rio yu 26.000tl ye aldım.. umarım yüzümü kara çıkarmaz cevap yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Hayırlı olsun. Kia gerçekten iyi marka.
  • yeni rio çok güzel, bitane aldım, şiddetle tavsiye ediyorum, çok keyifli bir araç :)
  • Tek konuda tüm kia rio kasalarını tek kasaymış gibi hortlatıp hortlatıp yorumlamışsınız Öldüm gülmekten valla ya sabah sabah

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.