7 kişilik versiyonunu benim de ciddi olarak beklediğim araçtı. Ama hem fiyatının beklediğimden yüksek olması, hem de 2019 Prestige aracımdaki bazı donanımların olmaması nedeniyle bakmaya bile gitmedim. Özellikle 360 derece kamera bu kadar para verdiğim böyle cüssede bir araçta olmazsa olmaz benim için. |
Yeni Kodiaq II 1.5 mhev (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Çok haklısın hocam. Çok can sıkıcı eksikler var. Arabaya sim kart koyup datayı kapatmak nedir Allah aşkına? Telefon App'i kapalı, araç datası kapalı. Açsa uzaktan kontrol edilebilen bir sürü özellik açılacak. Önceki modelde arka koltuk ısıtma var, bunda yok. 360 hakeza bunda yok. Tabi bunların yanında ne kadar kızsam da dönüp dolaşıp d segmenti suvda hem daha güzelini, hem de f/p göremedim maalesef.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kodıak ile PHEV lerin ağırlığı aynı, Piller zaten en az 10 yıl ve üzeri dayanımlı. Şehiriçi kısa mesafe kullanımında hiç benzin haracamadan gidebiliyorsun. Donanım zaten gırla PHEV lerde. Buna karşın Kodiak nasıl bir artıya sahip anlayamadım üzerine fazladan 1 milyon vermek dışında.
-
-
-
Hocam merhaba bende bu araci almayı düşünüyorum şuan kampanya ile 2985 civari fiyat veriyorlar 1 milyon kredi imkanı var, çok fazla yazan olmamış forumlarda tesekkurler bilgilendirme için.
Yakıt tüketimi kafamı karıştırıyordu, net bilgi vermişsiniz 6,5 gibi yakıyor diye bence gayet uygun. 7 lt ye bile razıyım ben 😅
Son olarak öneriyormusunuz, başka problemler varmi arac da, bunun yerine superb mi alsam diye düşündüm ama yine bu arac ağır bastı.
Bayiiye gittiğimde sormam gereken neler var tavsiyeleriniz nelerdir.
Tekrar teşekkürler güzel bir bilgilendiririci yazı yazdığınız için elinize emeğinize sağlık.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayırlısı olsun, aracı tavsiye ederim. Keyifli bir araba. Böyle heybetli bir cüsseye 6- 6,5 lt yakıt çok iyi bence. Led matrix farları yeter sevmek için, gece uzun yolda far dans ediyor, sürekli bir kısmını karartıyor bir yeri açıyor. Motor güzel, şanzıman dq381 denen yağlı tip sağlam dsg. Superb ile hemen hemen aynı iç tasarıma sahip, bu suv olduğundan daha yüksek ve güvenli hissettiriyor. İkisine de baktım alırken, ikisi de çok güzel iki araba ama bu suv olduğundan bunu tercih ettim. Tavsiyem bayiler arasında fiyat farkı oluyor, o yüzden birkaçına sormanız iyi olur. Bir de aracın içine dahil olmayan benzin kapağındaki buz kazıyıcı, arka bagaj reflektörü, paspaslar, şaft tüneli paspasını,bagaj havuzunu hediye alırsanız iyi olur. Ben hepsini ücreti karşılığında aldım ve biraz canım sıkıldı açıkcası. Yüce ve doğuş otoya çok kızgınım, araçta olan bazı özellikleri Tr paketinde kapattırmışlar. Hiçbir Superb ve Kodiaq da levha tanıma yok mesela. Araca gömülü sim karttan data yok, uygulama ile uzaktan araca erişim yok. Son olarak şeytan kulağına kurşun ben hiç teknik sorun yaşamadım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Merhaba arkadaşlar. Ben de aracı 3 ay önce aldım. Önceki kodiaqı da 2 yıl kullanmıştım. Ona göre artıları ve eksileri var. En önemlisi yakıt tüketimi ciddi şekilde azalmış. Canton ses sistemi çol iyi. Ön ve arka çarpışma asistanı güzel çalışıyor. Özellikle geri manevralarda olası bir çarpma riskinde çok fena frenleme yapıyor. Ancak bu kadar büyük bir araçta 360 derece kamera olmaması hem de full pakette büyük eksiklik. Arka kamera balık gözü olduğu için park etmeye çok zorlaştırıyor. Kapı koruma bariyerleri yok. Önceki kasada şoförün konuşmasını arka yolcuların rahat duyabilmesi için mikrofon-hoparlör sistemi vardı. Bunda yok maalesef. Bir de benim araçta bazen ilk çalıştırdığımda front asist devre dışı uyarısı alıyorum. 1km kadar gidince düzeliyor. Bu hata superb ve yeni tiguanda da var. Servisler yurtdışından yazılım ve bu araçalara uygun seri port bağlantı aparatını bekliyormuş. Yeni yılda geleceğini söylediler. Bunların dışında fren pedalı sert, bastığınızda durmayacak hissiyatı veriyor.
Bir önceki aracım dizel citroen c5 aircrosstu. İşe gidip gelirken aynı güzergahta kışın 6.5lt yakıyordu. Kodiaq da şu an için 6.3lt yakıyor.
Sürüş keyfi yüksek bir araç. Düşünen arkadaşlara tavsiye ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
kronik arızası çok varmı almayı düşünüyorum da a3den çok ağzım yandı bunda da aynı sıkıntıları yaşamak istemiyorum samimi görüşlerinizi yazarsanız sevinirim
-
VW Tuareg mi alırsınız
Skoda Kodiaq mı alırsınız
??
-
Yaklaşık 6k kmdir kullanıyorum, hiç sorun yaşamadım hocam. Üstünde var olan tüm özellikleri sorunsuz çalışıyor. Hibrit motor ve şanzıman da gayet uyumlu.
İkisi de sıfır mı?
evet.
yani paran var
ve bu tipte büyük bir araba alacak olsan.
ikisi arasında hangisini tercih edersin.
mhev, elektrikli, hibrit vs. değil.
normal kodiaq benzin veya dizel
normal tuareg benzin veya dizel
-
İki araç aynı sınıfla değil. Biri d segmenti diğeri e segmenti. Param varsa üst segment tercih ederim elbette.
bana aynı gibi geliyor.
boyutlara bakınca
bir de VW Skodanın sahibi.
hangisi D hangisi E
E olanın D'si hangisi??
-
Maalesef boyutları da aynı değil. Kodiaq d segmenti 4,75m, touareg e segmenti 4,85m civarı. Aynı konfigürasyonda fiyatlar yarı yarıya fark ediyor. Vw d segmenti aracı Tayron henüz Tr de yok.
Burada boyutlar sınıfı farkını belirlemiyor. markanın aldığı pozisyon ve araç kalitesi sınıfı belirliyor. Bmw 3 serisi ile Civic sedan da benzer boyutlarda ama farklı sınıftalar.
Touareg altyapısını Cayenne, Audi Q7 gibi araçlarla paylaşan üst sınıf tam bir premium Suv altyapısına sahip. çok daha büyük, güçlü motorları ve bu motorları kaldırabilecek potansiyeli var. hem yol hem de ağır arazi donanımları mevcut. Kodiaq ise Vw'nin orta direk MQB altyapısının en uzun hali. kocaman bir Golf gibi düşünün. doğrudan düzey farkı var yani aralarında.
Touareg ile Kodiaq arasında nasıl kaldınız o da ilginç biraz, biri 9 milyon, diğeri 3 milyon ama?
-
herhangi bir bilgim yok.
ikisine de bakınca boyutları aynı gibi geldi.
eee şirket de aynı olunca
herhalde sadece logo değiştirip üretiyorlar diye düşündüm...
-
hocam bagaj havuzunu nereden alabiliriz
-
Merhaba, ben İstanbuldan aldım. Necip Fazıl Blv. No: 6, 34775 Ümraniye/İstanbul adresinde opet içinde malzeme satan bir arkadaş var. Alt ve üst bagaj havuzu ayrı ölçülerde, ayrı ayrı satılıyor bilginiz olsun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X