Şimdi Ara

Yeni köpeğim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2 gün önce 2 aylık bir golden retrievera sahip oldum.İlk defa köpek besleyeceğim apartman dairesinde besliyoruz ve evdeki küçük kiler odasını ona ayırdık.kucağımıza almadan köpeği evin diğer odalarına sokmuyoruz şimdiden alışmasın diye..
    fakat odasının kapısını ne zaman aralasam hemen kapının önüne gelip dışarı çıkmak istiyor bende sert bir ses tonuyla çıkmaması için uyarıyorum odanın kapı sınırından çıkmıyor fakat hareketlenip bana hırlıyor ve havlıyor odaya ne beni sokuyor ne de kendisi çıkıyor aradan 5 dakika sonra kucaklayıp götürüyorum evin diğer kısımlarına bu konuda yapabileceğim bişey var mı hırlayıp veya havlayıp bana kızmasını istemiyorum
    -başka bir konu ise;
    tuvalet eğitimi: odasının yerlerini gazeteyle kapladım ve bio pet active puppy trainer isimli spreyi sıkıyorum çişini ve dışkısını yapmasını istediğim yere ama o odada dilediği yere yapıyor çişini veya dışkısını bu konuya hala bir çözüm getiremedim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
    küçük bi sıkıntımız ise kemirmesi için verdiğim oyuncak halatı ve dişleri için petshopun önerdiği kalsiyumlu kemikler ve dişleri için olan kemiği bir türlü kemirmiyor ayrıca ödül mamasınıda yemiyor.. dişleri kaşındığından olsa gerek sevmeye kalksam bile elime hareketlenip önce yalayıp sonra ısırmaya çalışıyor önerisi olan varsa lütfen yazsın..
    onun dışında eve geldiği ilk gece boyu havladı ama gittikçe odasına alışıyor ve odada sessiz sakin duruyor.. odasına alıştığını düşünüyorum..
    şimdilik bu kadar güncel şeyler olursa yazacağım

NOT:Köpeğe 2 gündür isim bulamadık bu konudada fikirlerinizi esirgemesseniz sevinirim

• Şimdi odadan çıkmayı istemekte haklı. Bu benim köpeğimde de var. Odada sıkılmasının sebebi kesinlikle bir insanın ( sahibinin ) olmanasıdır . Çünkü köpekler mekanı çok önemsemezler onlar sahiplerine bağlanır . O yüzden gir kilere onunla vakit geçir oyun oyna gerekirse 1-2 saat çıkma :)
    Gelelim tuvalet eğitimine ,, benim köpeğim benim odamda kalıyor beraber yaşıyoruz. Kesinlikle odaya yapmıyor . Geldiği zaman kapının önüne yatıyor ben de anlayıp balkona götürüyorum. Balkonda serdiğimiz gazeteye yapıyor. Bu eğitimi 2 günde öğrendi. Nasıl diye soracak olursan ben pinscher besliyorum. Belki golden da çabuk öğrenir orasını bilemem. Yapman gereken odadaki gazeteleri kaldır; balkona ser. Odaya 1-2 sefer yapsın. Sen o yaptığı zaman "Hayır!!" Diye kız bağır onu balkona götür ve elinle göster buraya yapacaksın diye . Biz ilaç kullanmamıştık. Bundan önceki köpeğimde ilaç kullandığımız halde öğrenememişti işin ilginç yanı :) ... Yani her çiş yaptığında kız ona .. Bir süre sonra anlar ama yapman gereken hep aynı şekilde kızmak. Ben hayır dediğim zaman wesley yüzüme bakar bi sıkıntı mı var diye. Zaten 1-2 say sonra hayır dediğin zaman yanlış yaptığını anlayacaktır. Hayırı öğrenmesi diğer temel eğitimleri yaparken de önemlidir.

Sen gözünün içine baktığın zaman havlıyorsa bu demek oluyor ki şu an kendini sürü lideri olarak görüyor. Acilen temel eğitimi vermen gerekiyor. Nasıl mı ?
    Öncelikle sana önerim onunla aynı odada olman
    Köpek acıkıncaOnun önünde yemek ye sen yemeğini bitirdikten sonra ona ver. Senin yemeğine sulanırsa yine hayır diyerek uyar. Daha sonra kafasından tut gözünün içine bak . Gözlerini kaçırma. Dışarı gezdirmeye çıkardığında önde sen ol. Dar yerlerden önce sen geç. Bunların hepsi sürü liderinin yaptığı davranışlardır ve sen de köpeğin ilerde başı buyruk olmasın , senin komutlarını alsın istiyorsan bir an önce sürü lideri olmalısın ,,, ;) başka soruların varsa cevaplayabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İsim önerebilirim hala koymadıysanız,

Loya. ; lazcada tatlı demek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kiler dediğin yer 2-3 mkare yerdir. Oyle bir yerde hayvan besleme hayvana yazıktır günahtır.
  • Yavrunuzu güle güle büyütün öncelikle.

Kilerde besleme konusunda diğer arkadaşlara katılıyorum. Umarım büyüyünce evin odalarına girmesine izin verirsiniz. Ben benim ufaklık (labrador) tuvaletini tutuncaya dek evdeki tüm halıları kaldırmıştım.

İsim hala koymadıysanız bu sitede güzel bir arşiv mevcut:

http://www.kopekli.com/kopek-isimleri

Sevgiler
  • Kilerde bakım ve eğitim çok zor olur. Bu hayvanın koşup oynamaya ihtiyacı var ve hepsinden de önemlisi sana ihtiyaç duyuyor bence vakit kaybetmeden diğer odaları da gezmesine izin vermelisin daha yavruyken bu kadar agresifleşiyorsa ilerde çok zorluk çekersin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.