Şimdi Ara

Yeni kullaniciyim yardim edermisiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar saygilar dogalgaz tesisatimi nisan ayinda yaptirdim vaillant kombi petekler vairad digital oda termostati kullaniyorum havalar sogudugu icin pazar gunu devreye aldim servisin dedigi gibi kombiden petek sicakligini maximum duruma getirdim oda termostatindanda duruma gore 23-24 dereceye ayarladim ilk actigimda buyuk bir gaz sarfiyatiyla (sayactan baktim) butun petekler isindi bende havalarini almaya basladim anahtari cevirince hepsinden direk su geldi yani hava yoktu benim sormak istedigim termostat ic sicakligi 24 derece olarak algiladiginda makina duruyor ama petekler sogumaya basliyor bu durum normalmidir ilk defa kullandigim icin bilgim yok nasil kullanmaliyim neler yapmaliyim bilgi verirseniz sevinirim bu petek sogumasi normalmidir yoksa bir ariza isaretimidir ayrica peteklerin alti daha cabuk soguyor ve benim peteklerim tek vanali problem olurmu izmirde ikamet etmekteyim saygilar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 444 2 888 ararsanız yardımcı olurlar anında cihazı satmışlar derdini dinlesinler biraz
  • Tamam ustam cihazi onlar satmis derdi onlar dinlesinde basina gelen veya bilgisi olan varmi diye sormustum belki bir oneri gelebilir diye

• Kombi kalorifer ısısını maximuma getirirsen yakıt %50 artar bu dönemde 50 derece yeter kışın 55-60 yeter 60.ı geçerse yakıt artar.

Oda ısınıp termostat kapattıktan sonra kombi suyu 5 dakika kadar daha çevirir sonra durur bundan dolayı peteklerin soğuması normaldir önemli olan oda ısısıdır.

Tek vanalı olması ilginç tamirat sırasında vanaları kapatmak gerekir yoksa tesisattaki su dışarıya akar.
  • Yanitiniz icimi rahatlatti tesekkur ederim cevabiniza bakarak herhangibir ariza olmadigini ogrendim dediginizi aksam eve gidince yapacagim dereceyi dusurecegim bu arada peteklerin alt tarafinin daha cabuk sogumasi da normalmidir tekrar tesekkurler saygilar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MADBULL35 -- 12 Kasım 2012; 11:38:48 >
  • Petekler ısınırken tam ısınması önemli, altla-üst arasında çok az ısınma farkı olabilir dikkatlice bakınca alttan 4-5 parmak yerin ısısı çok az (5 derece gibi) daha düşük olabilir..Ancak bu fark çoksa üst el yakıyor alt çok ılıksa sirkülasyonda sorun var demektir. Tesisatta sirkülasyonu etkileyen en önemli şeyler fazla dirsek, ince boru ve plastik filtredir. Alacağınız en basit önlem plastik (pislik tutucu) filtre ve kelebek vanayı metal (GK, ECA, KVS) ile değiştirin.

Siz vana bir tane dediniz çabuk soğumasına bu etki edebilir, ama dediğim gibi peteğin ısınması tam ise sorun yoktur.
  • Petekler isinirken sicakken sorun yok sogumaya basladinda alt tarafin isisi biraz daha cabuk dusuyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.