Şimdi Ara

+Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi) (233. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.860
Cevap
51
Favori
378.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 231232233234235
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: goktugvw

quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dddr

Ben teşekkür ederim, aracınız hayırlı olsun, Güle güle kullanın, değerler de bence iyi
    Lira olarak çok hesaplamadım ama malatya Nevşehir arası bır depo yani 39 40 litre lpg, Nevşehir den afyon a kadar da bır depo lpg yakıyordum genelde, malatya Nevşehir arası 3 tane geçit var dolayısıyla burası çok yakıyor, aracın yakıtı uygun olduğu için artık düşünmeden basıyorum uzun yolda pek farketmiyo yada lpg ucuz olduğu için öyle geliyor 😀
    Benim araç dynamique yokuş kalkiş desteği yok ancak elektronik park fren ini kullanıyorum zaten yokuş kalkiş desteğinin atası gibi bişey, Torpido soğutma bende göremedim yok herhalde, aux çıkışı da yok ama teyp de görünüyor bi aparat baglanmaliymis bağlamayi dusunuyorum, bu özellikler 2010 modellerden sonrası nda var diye biliyorum benimki 2008 çıkışlı 2009 model
    Güle güle kullanın

Teşekkür ederim hocam sağolun :) ben de elektronik park frenini kullanıyorum. Bugün şöyle bi limitleri zorlamak istedim ama 140 dan sonra içeriye dayanılmaz ses geliyor cam tavandan. Islık sesi gibi. Galiba hava alıyor ordan. Acaba ordaki fitilleri yenilemek kolay bir işlem mi? Bunun çözümü nasıl olmalı bilginiz var mı bu konuda?

Sunroof ayaklarının raylarında hareket etmesini sağlayan badem şeklinde plastik ayaklar var, bu ayaklar aşındığı için tam kapanmıyor cam , bu da sese sebep oluyor.
    renault sunroof bademi olarak aratabilirsiniz 20tl civarı fiyatı var setin, eliniz yatkınsa kendiniz bile değiştirebilirsiniz.

Hocam çok teşekkür ederim :) çok rahatladım şimdi, bakayım araştırıp bulmam lazım bunu :)

rica ederim, ben sunroof tamiri oldukça maliyetli olur diye düşünerek bir süre ertelemiştim, o rüzgar sesiyle ciddi sıkıntı yaşamıştım, bilsem ilk yapacağım iş olurdu :)

Ek bilgi, ben megane II bademlerinden alıp kullanmıştım özellikle laguna için ayrı satış bulamadım, birebir uydular,rayları da sunroof yağı ile bakımlarsanız yeni gibi oluyor.

Ben de pahalı olacağını düşünüyorum :) bi satıcıyla konuştum megane 2 için satıyor yine. Birebir uyumlu dedi de satıcı olduğu için inandırıcı gelmedi :) sizden duyduğum iyi oldu. Bunu evde nasıl takacam ondan çekiniyorum. En iyisi gündüz o dediğiniz parçayı kontrol edeyim sökmesi takması kolay mı duruyor fikrim olsun :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben teşekkür ederim, aracınız hayırlı olsun, Güle güle kullanın, değerler de bence iyi
    Lira olarak çok hesaplamadım ama malatya Nevşehir arası bır depo yani 39 40 litre lpg, Nevşehir den afyon a kadar da bır depo lpg yakıyordum genelde, malatya Nevşehir arası 3 tane geçit var dolayısıyla burası çok yakıyor, aracın yakıtı uygun olduğu için artık düşünmeden basıyorum uzun yolda pek farketmiyo yada lpg ucuz olduğu için öyle geliyor &#128512;
    Benim araç dynamique yokuş kalkiş desteği yok ancak elektronik park fren ini kullanıyorum zaten yokuş kalkiş desteğinin atası gibi bişey, Torpido soğutma bende göremedim yok herhalde, aux çıkışı da yok ama teyp de görünüyor bi aparat baglanmaliymis bağlamayi dusunuyorum, bu özellikler 2010 modellerden sonrası nda var diye biliyorum benimki 2008 çıkışlı 2009 model
    Güle güle kullanın

Teşekkür ederim hocam sağolun :) ben de elektronik park frenini kullanıyorum. Bugün şöyle bi limitleri zorlamak istedim ama 140 dan sonra içeriye dayanılmaz ses geliyor cam tavandan. Islık sesi gibi. Galiba hava alıyor ordan. Acaba ordaki fitilleri yenilemek kolay bir işlem mi? Bunun çözümü nasıl olmalı bilginiz var mı bu konuda?

Sunroof ayaklarının raylarında hareket etmesini sağlayan badem şeklinde plastik ayaklar var, bu ayaklar aşındığı için tam kapanmıyor cam , bu da sese sebep oluyor.
    renault sunroof bademi olarak aratabilirsiniz 20tl civarı fiyatı var setin, eliniz yatkınsa kendiniz bile değiştirebilirsiniz.

Hocam çok teşekkür ederim :) çok rahatladım şimdi, bakayım araştırıp bulmam lazım bunu :)

rica ederim, ben sunroof tamiri oldukça maliyetli olur diye düşünerek bir süre ertelemiştim, o rüzgar sesiyle ciddi sıkıntı yaşamıştım, bilsem ilk yapacağım iş olurdu :)

Ek bilgi, ben megane II bademlerinden alıp kullanmıştım özellikle laguna için ayrı satış bulamadım, birebir uydular,rayları da sunroof yağı ile bakımlarsanız yeni gibi oluyor.

Ben de pahalı olacağını düşünüyorum :) bi satıcıyla konuştum megane 2 için satıyor yine. Birebir uyumlu dedi de satıcı olduğu için inandırıcı gelmedi :) sizden duyduğum iyi oldu. Bunu evde nasıl takacam ondan çekiniyorum. En iyisi gündüz o dediğiniz parçayı kontrol edeyim sökmesi takması kolay mı duruyor fikrim olsun :)

https://forum.donanimhaber.com/m_6890275/mpage_169/tm.htm

Linkte fotoları ile detaylı acıklama var.

• quote:

Orijinalden alıntı: ohayyam

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Lira olarak çok hesaplamadım ama malatya Nevşehir arası bır depo yani 39 40 litre lpg, Nevşehir den afyon a kadar da bır depo lpg yakıyordum genelde, malatya Nevşehir arası 3 tane geçit var dolayısıyla burası çok yakıyor, aracın yakıtı uygun olduğu için artık düşünmeden basıyorum uzun yolda pek farketmiyo yada lpg ucuz olduğu için öyle geliyor &#128512;
    Güle güle kullanın

https://forum.donanimhaber.com/m_6890275/mpage_169/tm.htm

Linkte fotoları ile detaylı acıklama var.

Çok teşekkür ederim hocam. Baktım şimdi. Bunu yapan yer ankarada varmış. Yetkili servisten fiyat ve bilgi aldıktan sonra oraya uğramayı düşünüyorum :)

• Laguna hastası L kullanıcısına yanıt
    Yaris yapmam ama bindigimde performansi hissetmek isterim. Yakit tuketimi lpgli bir corolloya gore nasildir sizce 2.0dci'in

• Sehir ici maksimum 9 lt lerde gezer 2.0 dci.

• MYılmaz4646 kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim. Sonuçlar ile ilgili bizleride bilgilerirsen sevinirim. Daha önce serviste sunroof kızaklarına kauçuklu gres sürülmüştü bayağı bir süredir sesi soluğu çıkmıyordu ama şimdi yüksek süratlara çıkınca yine ses gelmeye başladı.İzine gelince benimde yaptırmam lazım ...
  • Yaklaşık 1 yıldır 2.0dci kullanıyorum. Çok dikkatli özenli bir sürüşünüz varsa 8.5lt yakalayabilirsiniz. Benim uzun dönem ortalamam 9.2lt. Motor sakin kullanımda ekonomik olmasa da hacmine göre normal yakıyor, ama performanslı kullanımda ciddi şekilde artıyor tüketim. Aracın ağırlığı 1611kg bu da tüketimi etkiliyor haliyle.
  • goktugvw G kullanıcısına yanıt
    hocam tam dolu depoyla max kaç km gidiyor peki
  • goktugvw G kullanıcısına yanıt
    az yakmak için nelere dikkat etmemiz neler yapmamız gerekiyor?
  • Lastiklerin değişim zamanı geldi. Hatta geçti bile. 215/50 R17 95W lastik fiyatları el yakıyor.

169 TL'den (Membat adlı marka) başlayıp, 550 TL gibi rakamlara çıkıyor. Tercihimi yerli olan Petlastan yana kullanacağım.
  • Petlas üretimi olan "milestone" marka lastikten dört adet sipariş verdim. Sökme takma onlara ait. 720 TL (Peşin)
  • 205 60 16r turanza er300 ömrünü tamamladı. bugun depodaki kış lastikletini taktırdım ve turanzaları emekliye ayırdım. bahara yaz lastiği almam lazım öneriniz var mı? turanza er300 den çok memnundum ama artık uretimi yokmuş. lassa impetus evo 2+ var. ses de düşük yakıt tüketimi de ama performansı nasıldır bilemedim. tek sıkıntısı benim için şu anda tanesi 275 lira

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam dolu depo ile şehir içi 700km gidiyor tahminimce çok değişken kullanımım olduğundan net söylemem doğru olmaz, tam bitirmeden doldurmaya özen gösteriyorum genelde. Şehirlerarası 950-1000km civarı görecektir. Şehiriçi 2.0 nekadar dezavantajlı ise uzun yolda da okadar avantaja dönüyor. 140-150km/h ve üzeri hızlarda daha az yakıyor motor. Bence ekonomisinden ziyade otomatik vites avantajıyla konfor tercih edilebilir kılıyor 2.0 motorları
  • elmaarmutportakal kullanıcısına yanıt
    2.0dci için konuşacak olursam ki aslında tüm Lagunalar için geçerli aşağı yukarı,

2.0dci oldukça ağır bir araç (1611kg), bu nedenle özellikle dur kalk trafikte ani hızlanma için gaza fazla basıldığında kasayı kaldırmak için acımasızca yakıt tüketiyor,kolaylıkla 10litre üzeri ortalamalar oluşabilir. 150 beygir 340nm tork ile aceleci davranmak hoşunuza gidiyor bazen ama ekonomik olması için otomatik şanzımana ayak uydurmak gerekiyor 1800-2300 devir aralığında akıcı şekilde 8,5 litre ortalamalar ile ilerleyebiliyorsunuz.

Hergün ortalama 50km yol yapıyorum , bunun 15km si ağır İstanbul trafiği , geri kalan 35km TEM 110km/h sabit hız ile son 5000km ortalamam 8.9lt
  • Net ağırlığı 1676 kg olan aracımın LPG tüketim verileri. Mesaj tarihine dikkat ediniz 2012..

Bildiğiniz gibi tüketim değerleri aracı kullanış tarzınıza göre değişir. Sadece karşılaştırma yapabilmek ve daha iyi anlayabilmek için o tarihte benzinle 60 krs yakıyormusum LPG ile 28 krs a inmiş ortalama vede çok daha çevreci olmuşum

Özetle ile bir depo LPG yaklaşık 33 litre alıyor ve duruma göre 1 depo LPG ile 120 km de bittiğinide yada 90km autocruise ile uzun yolda 425 km de de bittiğini hatırlıyorum
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=62837325

+Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ohayyam -- 15 Aralık 2016; 12:59:22 >

• Selam arkadaşlar 1.5 yıldır 2010 Laguna III 2.0 dci kullanıyorum. Çok memnunum. Ancak arada bir turbonun oralardan duman çıkıyor. stop ediyor biraz bakliyorum yoluma devam ediyorum. Ustalar egsozun üzerine yağ damlıyor o yanıyordur diyorlar ama tamir eden çıkmadı. Bu sıkıntıyı yaşayan var mı. Bazen 6 ayda bir, bazen haftada bir oluyor. 1.5 yılda 5-6 defa oldu. Çare bekliyorum.
  • aliço2 A kullanıcısına yanıt
    Öncelikle turbo hortumundan şüphelenir hortuma yoğunlaşırdım. Hortum patladığında bahsettiğiniz sorunlara sebep olabiliyor ama nadiren yaşadığınızı belirtmeniz ilginç.
  • Evet nadir oluyor ve olduğunda arabayı stop ediyorum 3-4 dk sonra çalıştırıp gidiyorum.
  • Milestone (Petlas üretimi) 215 50 17 95W lastik izlenimleri. Aracı ilk aldığımdaki lastik Michelindi. Ömrü uzun sürmedi. Sonraki kullandığım lastik Lassa İmpetus revo. Ömrü uzun sürdü.

Artıları: Lastik sesi hiç yok gibi. Belki de lastik yeni olduğundan. Zamanla durum daha da netleşecek. Yumuşak kullanım özelliği vermesi. Aracın kullanımını daha da zevkli hale getirmiştir. Yani Lassa beton gibi lastikti ve lastik sesi çok yüksekti. Çok ekonomik fiyat, üstelik yerliye giden para.

Eksileri: Yumuşak sayılabilecek lastik olduğu için virajlarda daha dikkatli olmak gerekir diye düşünüyorum. Lastiğin görünümü çok sade ve sıradan. Marka ismi falan göze batmıyor. Kullanılmış lastik gibi görünüyor.

Dört lastik 720 TLye geldi. Michelin marka lastik ise dört adet 2200 TL. Aracı ilk aldığmda Michelin marka lastik vardı. Bizim yollara fazla dayanamadan 40 Bin kmde pert oldu.

Sonuç: Tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ohayyam

Ben teşekkür ederim. Sonuçlar ile ilgili bizleride bilgilerirsen sevinirim. Daha önce serviste sunroof kızaklarına kauçuklu gres sürülmüştü bayağı bir süredir sesi soluğu çıkmıyordu ama şimdi yüksek süratlara çıkınca yine ses gelmeye başladı.İzine gelince benimde yaptırmam lazım ...

Hocam şimdi yazma fırsatı bulabildim. Sanroof konusunda çözüme ulaştım. Yetkili servise gittim önce. Ayakların değişmesi lazım ama bir de benim görmem lazım test sürüşüne çıkalım dedi. Eğer dediğim gibiyse kaça değişir dedim. 700 dedi kalsın o zaman dedim çıktım. Sizin verdiğiniz linkteki (megane ile ilgili olan) sanroof tamiri yapan yer varmış hemen oraya gittim ankara ivedik te. Sanroof bademi dediğimiz 4 adet parçayı değiştirip kızakları da yağladı 80 tl para verdim. Zaten dükkan içinde bile belliydi tam oturdu yerine. Önceki biraz boşluk bırakıyordu. Sürdüm test ettim kesinlikle ses falan almıyor :) korkulacak bişey yokmuş

• 
Sayfa: önceki 231232233234235
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.