rapora ne yazdılar hilmi bey..kaç adet çıktı servis gelince ?
lcd kurup tamam mı dediler,ben bir dakika bir inceleyelim dedim,ölü pikseli ben farkettim,ne olcak bir şey olmaz dediler,benim israrım sonucu tutanak tutuldu sol üst kösede 1 ölü piksel göründü yazdılar...
birde bende şansızlığa bakın,iki lcd peş peşe ikiside de ölü piksel(gerçi birincisinde çizikler de vardı)beyaz ve elektronik eşya almak şanş meselesidir derler ya
plazma tv lerde de ölü piksel olayı var mı,yoksa lcd lere özgü bir şey mi?
Plazma tvlerde de ölü pixel olabilir ama lcd lere oranla çok daha az diye biliyorum.
İyi akşamlar
Panellerin(PDP/TFT-LCD)Marka v.s ayrımı yapmadan hepsinde "ölü-pixel" çıkabilir,ama oran olarak hatalı pixel çıkma riski LCD lerde daha yüksektir!!
-Bundan dolayı Üreticiler>>pixel için verdikleri bilgide>>99,999% diye bunu tanımlarlar Dolayısıyla bir panelde milyonlarca adet pixel olduğundan,3/5 tanesinin ölü olmasıda çok doğaldır zaten orana bakarsanız 9999999 diye bunu veriyorlar
--------- Selamlar
quote:
Orjinalden alıntı: albani
İyi akşamlar
Panellerin(PDP/TFT-LCD)Marka v.s ayrımı yapmadan hepsinde "ölü-pixel" çıkabilir,ama oran olarak hatalı pixel çıkma riski LCD lerde daha yüksektir!!
-Bundan dolayı Üreticiler>>pixel için verdikleri bilgide>>99,999% diye bunu tanımlarlar Dolayısıyla bir panelde milyonlarca adet pixel olduğundan,3/5 tanesinin ölü olmasıda çok doğaldır zaten orana bakarsanız 9999999 diye bunu veriyorlar
--------- Selamlar
hocam eski tüplü tv lerde böyle bir şey yoktu değil mi?tüplü tv ler ne sağlam, bende bir tane 25 yıllık grunding var şimdiye kadar hiç bozulmadı-taş gibi
CRT lerde aslında sağlam filan değildi,onlarında bir çoğu çok çabuk dökülmüştü!! Onlar içinde ilk zamanlarda 50bin/100bin saat gider demişlerdi,çok büyük çoğunluğu ise o sürelerin yarını bile göremeden aynen gebermişti yaw
Şansın varsa 15/20 sene gidiyordu,örneğin bendeki Sony de 22.seneye girdi ve hala ilk günkü gibi resim üretiyor Hatta yazın HD-DVD yi ilk aldığımda bunda bir denedim,görüntüye herkes şaşırdı resmen!! Uyduda çok iyi idi ama SD lerde kalite değiştiği pek anlaşılmıyor bazı şeyler,onun için bağlamıştım HD-DVD ye,yaw Sony adeta uçtu
++
Bu olu piksel bulma programini falan kullanmamak gerekir. Adamin morali bozulur olu pikseller goz kirpinca
Bu arada bu sony trinitron neydi oyle yaw. Ben boyle saglam bi CRT daha gormedim...
dün samsung ana merkesden aradılar,10 piksele kadar normalmış-garnti dışı yani
arkadaşlar sizce 10 ölü piksel çok değil mi ?ne düşüniyorsunuz?
Bunun için defalarca çeşitli başlıklarda bunları açıkladım!TF de de yazmıştım çok defalar
Üreticiler "Modülün sınıfına" göre,belirledikleri bir kriter vardır,ama bu kriter biraz marjlıdır,üreticilere göre değişir!Phil ile Samy de farklıdır veya Tosh ta farkldır veya Sony de farklıdır gibi! Ama her sınıf için "alt" sınır vardır!!üreticiler bu alt sınırın altına inemez;örneğin; Class-I için>>alt sınır 5 olur,ama Class-II içinse 10 olabilir gibi devam eder+
Senin panelin büyük ihtimalle Class-II de olabilir(şayet sallamayıp 10 dedilerse)
Bir diğer kriter ise,Dead/Stuck pixellerin panelde hangi konumda oldukları bitişik/ayrık>bunların bitişik/ayrık sayıları v.s bir sürü belirleyici kriter vardır!
----------- Kısaca üretim hatasıdır(Modül üretenlerin durumudur bu)konu aslında TV yi üretenin değilde,Modülü üretenin sorunudur!
Kullanma Kılavuzlarının ilk sayfalarını okumadığınız için,bazı şeyleri atlıyorsunuz!!ama bazı uyanık üreticilerde(örneğin bunların başını Samy çekiyor)K,Kılavuzlarına böyle bir uyarı bile yapmak gereği duymazlar,sankim bu heriflerin panellerinde hiç hatalı pixel çıkmıyor>>en çok hatalı pixel bugün için Samsung panellerde çıkıyor++
Bilginize
++
sont trinitron efnanel olmezz
quote:
Orjinalden alıntı: romeoclarks
Bu olu piksel bulma programini falan kullanmamak gerekir. Adamin morali bozulur olu pikseller goz kirpinca
Bu arada bu sony trinitron neydi oyle yaw. Ben boyle saglam bi CRT daha gormedim...
Pardon birşey sormak istiyorum @texmo Xv neden satıyorsunuz ? Özel bir konu ise özelden'de mesaj atabilirsiniz , saygılar...
cevap için sağol hocam
quote:
Orjinalden alıntı: albani
Bunun için defalarca çeşitli başlıklarda bunları açıkladım!TF de de yazmıştım çok defalar
Üreticiler "Modülün sınıfına" göre,belirledikleri bir kriter vardır,ama bu kriter biraz marjlıdır,üreticilere göre değişir!Phil ile Samy de farklıdır veya Tosh ta farkldır veya Sony de farklıdır gibi! Ama her sınıf için "alt" sınır vardır!!üreticiler bu alt sınırın altına inemez;örneğin; Class-I için>>alt sınır 5 olur,ama Class-II içinse 10 olabilir gibi devam eder+
Senin panelin büyük ihtimalle Class-II de olabilir(şayet sallamayıp 10 dedilerse)
Bir diğer kriter ise,Dead/Stuck pixellerin panelde hangi konumda oldukları bitişik/ayrık>bunların bitişik/ayrık sayıları v.s bir sürü belirleyici kriter vardır!
----------- Kısaca üretim hatasıdır(Modül üretenlerin durumudur bu)konu aslında TV yi üretenin değilde,Modülü üretenin sorunudur!
Kullanma Kılavuzlarının ilk sayfalarını okumadığınız için,bazı şeyleri atlıyorsunuz!!ama bazı uyanık üreticilerde(örneğin bunların başını Samy çekiyor)K,Kılavuzlarına böyle bir uyarı bile yapmak gereği duymazlar,sankim bu heriflerin panellerinde hiç hatalı pixel çıkmıyor>>en çok hatalı pixel bugün için Samsung panellerde çıkıyor++
Bilginize
++
HOCAM BU ÖLÜ PİKSELİN TAMİRİ OLMAZ MI?ÜRETİCİ FİRMA İÇİN TAMİR ÇOK ZOR BİR ŞEY Mİ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme