Şimdi Ara

Yeni Lenovo Yoga modelleri AMD Ryzen 4000 ile Intel versiyondan daha ucuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• AMD resmi olarak Ryzen 4000 işlemcilerini tanıtmamış olsa da Lenovo, bu birime sahip Yoga serisi ikisi bir arada modellerini Nisan ayında satışa sunacak. Yoga Slim 7 modeli, 14 inçlik bir ekrana sahip ve AMD Ryzen 4000 serisi ya da 10. Nesil Core i7 çiplerle gelecek.

Intel ve AMD arasındaki seçim, şüphesiz bütçeye geç de olsa bağlanıyor. Lenovo’nun fiyatlandırmasına göre 14 inçlik laptopun AMD işlemcili sürümü 850 dolardan başlarken Intel işlemcili model 1210 dolardan başlıyor.

AMD’nin Ryzen 4000 serisi çiplerinin tüm detaylarını açıklamadığı için işlemcinin gücüyle ilgili kesin bir bilgimiz yok. Bildiklerimiz arasında Ryzen 4000’in 7nm’lik bir transistör boyutunda üretildiği ve Zen 2 mimarisine sahip olduğu yer alıyor. Intel rakiple aradaki 360 dolarlık uçurum ise bize ya AMD’nin çok uygun fiyatlı bir konfigürasyona sahip olduğunu ya da Lenovo’nun sadece üst seviye Intel çiplere laptopta yer verdiğini gösterecek.

AMD ya da Intel, Yoga Slim 7 cihazının içerisindekiler aynı kalacak. Bu özellikler 1080p çözünürlüklü 14 inç ekran, 16GB RAM, 1TB SSD olarak sıralanıyor. Portlar kısmında iki USB 3.1, bir USB Type-C Thunderbolt, SD kart okuyucu, HDMI ve kulaklık jakı yer alıyor. İki işlemci arasındaki tek fark Intel varyantta Wi-Fi 6 destekleniyor ve kumaş kaplama gibi ekstralar sunuluyor. Intel seçenler ayrıca dilerlerse 4K ekrana terfi edebiliyor ve bu ekran için GeForce MX grafik kartını da sepete ekleyebiliyor. 

Ayrıca Bkz.Tile takipçili ilk dizüstü HP Elite Dragonfly oldu

Lenovo Yoga Slim 7 modeli Nisan ayında satışa sunulacak. Başlangıç fiyatı AMD işlemci için 850 dolar, Intel işlemci için ise 1210 dolar olacak.

• İşlemci açıkları sonrası çıkan performans düşüşleri sebebiyle Intelden tiksiniyorum artık. Laptop kullanmasam Intel kullanmam. Ama rekabet için kenarda köşede dursun yeter. Hepten yok olmasın yani.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • classf2re kullanıcısına yanıt
    Ne gibi performans düşüşü verilerle örnek verebilir misiniz? uzun süredir i5 5675c kullanıyorum. Hissedilir bir performans düşüşü yaşamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S.T.A.L.K.E.R. kullanıcısına yanıt
    Üreticiniz çıkan açıklar için bir güncelleme yayınlamadıysa performans düşüşü görmemeniz olası. Çıkan güvenlik yamaları %10-%20 arası performans düşüşlerine sebep oluyor.

İki ucu b.klu değnek misali. Yamalanırsa performans düşüyor, yamalanmazsa sistem saldırılara açık halde bekliyor (kim benim verilerim için gidip bu kadar meşakkatli sızma olayları düzenler derseniz, siz de haklısınız. Ama internet pek tekin bir yer değil gibi.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thal1on -- 7 Ocak 2020; 1:49:29 >
  • Mobil Ryzen 4000 ler esasında masaüstü Ryzen 3000 gibi gibi.

• İntel Konfigürasyonu;

• S.T.A.L.K.E.R. kullanıcısına yanıt
    Laptopumda hq4720 işlemci var. İşlemci açıkları sonrası Windows güncellemeleri gözle görülür şekilde performansı düşürdü. Herhangi bir test uygulamadım ama performans gözle farkedilecek şekilde düştü. Örneğin programların açılma süresi, çalışırken meydana gelen beklemeler takılmalar. Elimde eski bir windows 10 image ı vardı. Onunla format atınca işlemcinin ne kadar kırpıldığını daha iyi anladım. Şimdi format atıp güncellemeleri kapattım öyle kullanıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gelsin, alırım

• quote:

Orijinalden alıntı: classf2re

Laptopumda hq4720 işlemci var. İşlemci açıkları sonrası Windows güncellemeleri gözle görülür şekilde performansı düşürdü. Herhangi bir test uygulamadım ama performans gözle farkedilecek şekilde düştü. Örneğin programların açılma süresi, çalışırken meydana gelen beklemeler takılmalar. Elimde eski bir windows 10 image ı vardı. Onunla format atınca işlemcinin ne kadar kırpıldığını daha iyi anladım. Şimdi format atıp güncellemeleri kapattım öyle kullanıyorum.
    Devamlı güncellemeler ile sistemi çekip attılar resmen. İyi yapmışsınız. Bir uyumsuzluk problemi veya olumsuzluk yaşadınız mı?

Bu lenovo yoga slim 7 kasasını media marketde inceledim. İntel i7 mx350 16gb 4k ips versiyonuydu. 10k civarında fiyatı vardı. Kasası oldukça tatlıydı. Uygun fiyata bulursam almayı düşünüyorum, çok beğendim.

• selmand kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir uyumluluk sorunu yok. Sadece windowsun güncellemeyle gelen özelliklerini kullanamıyorum. Onları da kendim kuruyorum ekstra. Bence güncellemeye çok da gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: classf2re

Herhangi bir uyumluluk sorunu yok. Sadece windowsun güncellemeyle gelen özelliklerini kullanamıyorum. Onları da kendim kuruyorum ekstra. Bence güncellemeye çok da gerek yok.
    InSpectre ile meldtown ve specktre yamalarını kaldırdım.

Baya hızlandı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.