Şimdi Ara

Yeni LGA 1366 sistem almayı düşünüyorum, yorumlarınız bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aslında geçen yaz yeni bir sistem toplayacaktım, parası falan da hazırdı ancak i7 leri duyunca 3-5 ay bekleyeyim dedim, sonra kriz, işsizlik falan derken bu zamana geldik.

Şu aralar yeni bir sistem alma durumum var. Aşşağıdaki parçaları düşünüyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.

Güç kaynağım Silver Stone OP850, ona güvenim tam :) İleride Triple Cross Fire yapsam bile beni yarı yolda bırakmaz diye düşünüyorum. Geçen yaz 220 liraya almıştım.

Anakart;

ASUS P6T DELUXE X58 düşünüyorum. Mavi Bilgisayar'da 675 TL. Alternatifi GIGABYTE GA-EX58-UD5 Hepsiburada'da 640 TL.

İşlemci;

Core i7 920 D0 Inventus'da 580 TL. Bu işlemci stock fanla veya pasif soğutucu ile geliyor mu, yoksa bir soğutucu almalı mıyım ayrıyeten?

RAM;

CORSAIR Dominator TR3X6G1600C8D 3x2GB Kit Hepsiburada fiyatı 415 TL. Alternatifi OCZ GOLD EDITION 1600MHz 6GB DDR3 Kiti (3x2GB) OCZ3G1600LV6GK 435 TL Hepsiburada'da.

Ekran Kartı;

Sapphire 1GB ATI Radeon HD4890 Mavi'de 510 TL Piyasada bu fiyata bulamazsam Sapphire yada Palit 4870 1GB almayı düşünüyorum.

HDD;

2 adet WESTERN DIGITAL CAVIAR BLACK 32MB SATAII 500GB alıp Raid (paralel çalışma 0 mı oluyor 1 mi oluyorsa o, daha onu öğrenicem :)) yapmayı düşünüyorum. Hepsi burada fiyatı toplam 270 TL.

Kasa;

Inventus'tan 200 TL civarına bir Cooler Master RC690 düşünüyorum.

Fikirlerinizi ve yorumlarınıız paylaşırsanız sevinirim. Özellikle satıcılar konusunda tecrübelerinizi de paylaşırsanız çok makbule geçer.

Geçen yaz heves etmiştim, hevesim kriz falan derken 1 sene kursağımda kalmıştı, umarım şimdi alırım yeni sistemimi :).

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ofbekar -- 23 Nisan 2009; 16:43:57 >

• işlemci normalde stok fanla gelir düşük sıcaklıkta kullanmak veya overclock yapmak istiyorsanız ayrı daha iyi performanslı bir fan alabilirsiniz
    bir normal bir alternatif yazmışsınız bunları seçmedeki etken ne olucak
  • corei5 leri bekle derim..Cok gsl işlemciler
  • INTEL Core i7 920 2.66 GHz-----------------------------------------------------------------------------550 TL
    Gigabyte EX58-UD4P------------------------------------------------------------------------------------510 TL
    OCZ GOLD EDITION 1600MHz 6GB DDR3 Üç Kanallı Bellek Kiti (3x2GB) --------------------------350 TL
    SAPPHIRE HD4890 1GB GDDR5, 256 bit, 850/3800-----------------------------------------------------490 TL
    Western Digital WD 500 GB SATA II HDD 32MB Caviar Black-----------------------------------------130 TL
    Western Digital WD 500 GB SATA II HDD 32MB Caviar Black-----------------------------------------130 TL
    NZXT 8E-SSN02-UGB Tempest Siyah---------------------------------------------------------------------260 TL

TOPLAM= 2420 TL

www.teknofiyat.com

• INTEL i7 920 2.66ghz --- 550 lira
    GIGABYTE EX58-UD4P --- 510 lira
    OCZ Gold Ed. 6 GB DDR3 1600 MHz TRIPLE KIT --- 350 lira
    POWERCOLOR HD4890 1GB --- 490 lira
    SEAGATE 500GB 32MB Sata II X 2 adet (Raid 0) --- 240 lira
    AKASA AK-967 NERO Intel i7 Direk Temaslı Cpu Cooler --- 95 lira
    HIGH POWER Absolute 650w --- 200 lira
    THERMALTAKE XASERVI MX Kasa --- 250 lira

2.685 lira kdv dahil.

Önerim bu yönde olur. Asus anakarta ve o belleklere o kadar para vermene gerek yok bence...
  • İşlemci stock fan ile geliyorsa 1-2 aya yeni Zalman 9900 alana kadar idare eder beni o zaman. Çok OC delisi değilim. Tamam belki biraz :)

Alternatiflerini belirttim ki kafamdaki ürünleri bilip daha direk öneride bulunabilesiniz.

Özellikle Anakart da kafamda şimdi de Gigabyte EX58 Extreme dolaşıyor. Aynı fiyata ASUS ile. Sizce hangisi? Anakartı almışken en iyisini, en ileriye dönük olanını alıp 3 sene bir daha üzerine düşünmek istemiyorum. Aldığım her yeni cpu nun her ramin rahatça maks performansda çalışmasını istiyorum, o yüzden tercihim ASUS P6T yada GB XE58 Extreme olacak büyük ihtimalle.

HoLY arkadaşım artık ya 3-5 güne alırım ya da almam herhalde :) Beklemeyi bir opsiyon oloarak görmek istemiyorum.

Corsair RAM lerin hastasıyım.

Önerileriniz için çok teşekkürler. Devamını bekliyorum.
  • EXTREME----------680 TL
    UD5----------------580 TL
    UD4P--------------500 TL

2 gün önce derin bir X58 araştırması yaptım UD5 UD4P'den teknik olarak daha iyi ama test sonuçlarında P6T ve UD5'i geçtiğini gördüm...

UD4P Yada UD5 al derim ama yinede sen bilirsin aradaki farka değermi ona sen karar ver ama şahsen ben almazdım bence UD5 al kurtul...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ali277

EXTREME----------680 TL
    UD5----------------580 TL
    UD4P--------------500 TL

2 gün önce derin bir X58 araştırması yaptım UD5 UD4P'den teknik olarak daha iyi ama test sonuçlarında P6T ve UD5'i geçtiğini gördüm...

UD4P Yada UD5 al derim ama yinede sen bilirsin aradaki farka değermi ona sen karar ver ama şahsen ben almazdım bence UD5 al kurtul...

aynen ud5 al dhde ki videoyu izleyip oc yaparsın
  • Anakart Gigabyte EX58 UD5 NOVA BİLGİSAYAR 590 TL

CPU Core i7 920 D0 NOVA BİLGİSAYAR 560 TL

RAM CORSAIR Dominator TR3X6G1600C8D 3x2GB Kit MAVİ BİLGİSAYAR 450 TL

GPU Sapphire 1GB ATI Radeon HD4890 NOVA BİLGİSAYAR 500 TL

HDD WESTERN DIGITAL CAVIAR BLACK 32MB SATAII 500GB NOVA BİLGİSAYAR 135 TL HEPSİBURADA 135 TL

Kasa NZXT 8E-SSN02-UGB Tempest NOVA BİLGİSAYAR 285 TL

Siparişleri bu akşam itibari ile geçtim. Bir aksilik olmaz ise Pazartesi-Salı parçaların elime ulaşmasını bekliyorum, tabi Nova'daki arkadaşın "Bütün parçalar şu anda elimde yarın sabah kargoya veriyorum" cümlesi ve Mavi Bilgisayarın sitesinde Corsair Ramlerin stoklarda olduğu bilgisi doğru ise :)

HDD Mavi de yoktu, Nova da 1 adet vardı stokta, ikincisini Hepsiburada'dan Hızlı Gönderi ile aldIm.

Umarım bir sorun çıkmaz da pazartesi yada en geç salı akşamı yeni sistemimle girerim Ulduar'a :)

İlk olarak bir DVD Yazıcı alıcam yarın Media Markt'dan, Samsung alırım herhalde. ASUS la ne farkı var?

Sonra Zalman'ın yeni ürünü CNPS9900 LED i almayı düşünüyorum, tabi çıkınca.

Sonra da CORSAIR DDR3 CORE I7 AIRFLOW Ram Soğutucu almayı istiyorum.

3-4 aya da ikinci 4890'ı çakıp Crossfire'ı tecribe etsem süper olur. Güç kaynağım Silver Stone OP850 Crossfire için fazlasıyla yeterlidir, değil mi?

Bir de kasanın giriş fanlarını koymak için, ses azaltıcı ve toz girişini engelleyici sünger olarak ne tavsiye edersiniz? Kendim ucuza beli bir tip sünger bulup kesip yerleştirebilir miyim yoksa nette kaliteli hem sesi kesen hem tozu kesen süngerler var mı ucuza?

Yorumlarınızı, görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ofbekar -- 25 Nisan 2009; 2:21:02 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ofbekar

Anakart Gigabyte EX58 UD5 NOVA BİLGİSAYAR 590 TL

CPU Core i7 920 D0 NOVA BİLGİSAYAR 560 TL

RAM CORSAIR Dominator TR3X6G1600C8D 3x2GB Kit MAVİ BİLGİSAYAR 450 TL

GPU Sapphire 1GB ATI Radeon HD4890 NOVA BİLGİSAYAR 500 TL

HDD WESTERN DIGITAL CAVIAR BLACK 32MB SATAII 500GB NOVA BİLGİSAYAR 135 TL HEPSİBURADA 135 TL

Kasa NZXT 8E-SSN02-UGB Tempest NOVA BİLGİSAYAR 285 TL

Siparişleri bu akşam itibari ile geçtim. Bir aksilik olmaz ise Pazartesi-Salı parçaların elime ulaşmasını bekliyorum, tabi Nova'daki arkadaşın "Bütün parçalar şu anda elimde yarın sabah kargoya veriyorum" cümlesi ve Mavi Bilgisayarın sitesinde Corsair Ramlerin stoklarda olduğu bilgisi doğru ise :)

HDD Mavi de yoktu, Nova da 1 adet vardı stokta, ikincisini Hepsiburada'dan Hızlı Gönderi ile aldIm.

Umarım bir sorun çıkmaz da pazartesi yada en geç salı akşamı yeni sistemimle girerim Ulduar'a :)

İlk olarak bir DVD Yazıcı alıcam yarın Media Markt'dan, Samsung alırım herhalde. ASUS la ne farkı var?

Sonra Zalman'ın yeni ürünü CNPS9900 LED i almayı düşünüyorum, tabi çıkınca.

Sonra da CORSAIR DDR3 CORE I7 AIRFLOW Ram Soğutucu almayı istiyorum.

3-4 aya da ikinci 4890'ı çakıp Crossfire'ı tecribe etsem süper olur. Güç kaynağım Silver Stone OP850 Crossfire için fazlasıyla yeterlidir, değil mi?

Bir de kasanın giriş fanlarını koymak için, ses azaltıcı ve toz girişini engelleyici sünger olarak ne tavsiye edersiniz? Kendim ucuza beli bir tip sünger bulup kesip yerleştirebilir miyim yoksa nette kaliteli hem sesi kesen hem tozu kesen süngerler var mı ucuza?

Yorumlarınızı, görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Hayırlı olsun fakat HD4890 CrossFire yapmak pek gerekli olmaz gibi görünüyor.Zaten i7 + 6GB ram varken bunlara bir de HD4890 eklenince fazla söze gerek kalmıyor

• Harcadığınız paranın karşılığını alacak mısınız iyi düşünerek alın derim. Piyasanın üst düzey grubuna dahil bir pc oluşturuyorsunuz evet. Ama seçtiğiniz donanımlar tuzlu parçalar
    Örneğin yaklaşık 750tl daha ucuz olan aşağıdaki sistemle performans farkı aradaki paraya değecek mi düşünmek lazım.
    AMD-PHENOM II X4 940 BE (KDV Oranı %8) 242.0000 USD 1 242 USD + KDV
    GIGABYTE-MA790X-DS4 130.0000 USD 1 130 USD + KDV
    KINGSTON HYPERX-2x2 GB DUAL DDR2 1066 62.0000 USD 1 62 USD + KDV
    POWERCOLOR-HD4890 1GBD5-HM (KDV Oranı %8) 272.0000 USD 1 272 USD + KDV
    2 x SAMSUNG-750 GB SATA2 32 MB NCQ (KDV Oranı %8) 81.0000 USD 2 162 USD + KDV
    THERMALTAKE-SOPRANO RS 101 109.0000 USD 1 109 USD + KDV
    TOPLAM : 977 USD + KDV

KDV DAHİL TOPLAM : 1 085,26 USD

1 765,72 TL

• Sorrow arkadaşım teşekkür ederim ilgine, kesinlikle paramın karşılığını alacağımı düşünerek alıyorum, düşünmesem almazdım zaten :)

Ben de biliyorum, 1500-1700 liraya dediğin gibi fiyat/performans oranı çok iyi bir sistem alabilirim. Sadece %10-%120 performans farkı için yaklaşık 1000 TL fazla ödenir mi diye düşünüyorsun. Bu tamamen benim kişisel tercihim. 1300-1500 TL verip her 2-3 seneye bir yeni bir sistem alabilirim ama ben olabilecek en ileriye dönük upgrade yeteneği çok yüksek bir sistemi alıp 1-1.5 seneye CPU-RAM-GPU gibi tek bir ürününü yenileyip PC mi hep güncel tutmayı seviyorum. Yani benim tarzım bu :)

Core i7 920 için dedikleri doğru ise, stok fan ile 3.4 GHz e rahatça çıkabiliyorsa Zalman CNPS9900 ve biraz OC ile 3 sana falan işlemciyi düşünmeye gerek kalmadı.

Yeni okudum DH den bilgilerini, gelecek yaza 4890 zorlanmaya başladığında bir GTX 3xx kafamda yer etmeye başladı bile :) 4 Teraflop işlem gücünden bahsediyorlar, Crossfire bir süre daha bekleyebilir..

Saygılar

• Aşağıda linkini vereceğim PC yi bir incele, kampanya fiyatı var ve axess 5 ve 10 taksitlerde çok avantajlı duruyor.

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=4547
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.