Şimdi Ara

Yeni Linea 1.6 Mjet Lounge Düşünen Girsin İçeri... (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
893
Cevap
8
Favori
77.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aynı araç için haftasonu çorlu bayisiyle gorustum.. aracı ben zaten biliyordum eşimi goturdum oda beğendi beğeni anlamında sıkıntı yok...
    araçla ilgili yakıt konusunda endişelerim var. aracı haftanın 6 gunu tek kullanacağım pazar gunleri eşimle biryerlere gidersek 2 kişi anca olur.
    diğer gunlerde gunluk 150 km sehir dısı sayılabilecek iş- ev arası yolum var bu yuzden yakıtının sehir dısı agırlıkta kullanımlarda tam olarak ne kadar yaktıgını bilmek istiyorum (1,6 dizel)
    araç diğer yonleriyle tam aradıgım gibi buyuk guclu donanım olarak dolu bir araç yakıt konusunda bilgi edinebilirsem bayram olamdan almak istiyorum

bu arada bana 18,000tl 18 ay sıfır saiz gerisi peşin verilen son fiyat 45.000 oldu...siz 43e aldım yazmıssınız hangi bayilerde daha uygun fiyata satılıyor öğrenmek isterim
  • quote:

Orijinalden alıntı: elusave

aynı araç için haftasonu çorlu bayisiyle gorustum.. aracı ben zaten biliyordum eşimi goturdum oda beğendi beğeni anlamında sıkıntı yok...
    araçla ilgili yakıt konusunda endişelerim var. aracı haftanın 6 gunu tek kullanacağım pazar gunleri eşimle biryerlere gidersek 2 kişi anca olur.
    diğer gunlerde gunluk 150 km sehir dısı sayılabilecek iş- ev arası yolum var bu yuzden yakıtının sehir dısı agırlıkta kullanımlarda tam olarak ne kadar yaktıgını bilmek istiyorum (1,6 dizel)
    araç diğer yonleriyle tam aradıgım gibi buyuk guclu donanım olarak dolu bir araç yakıt konusunda bilgi edinebilirsem bayram olamdan almak istiyorum

bu arada bana 18,000tl 18 ay sıfır saiz gerisi peşin verilen son fiyat 45.000 oldu...siz 43e aldım yazmıssınız hangi bayilerde daha uygun fiyata satılıyor öğrenmek isterim

Normalde bayiler 44 lira son fiyat çekiyorlar genelde. Benim +1 lira Fiat'ta çalışan bir tanıdığımız aracılığıyla ekstrası oldu.
    Benim kredi de 19550 15 ay %0 faiz.

Yakıt konusuna gelecek olursak, araç rodaj bitimine kadar biraz çok yakacaktır.
    150 km günlük şehir dışı diyorsunuz. Bu günlük ortalama 8 litre mazot demek. Günün şartlarına uyarladığımızda 8 x 3.90 = 31 / Yuvarlak 30 TL günlük yakıt masrafınız olacaktır. Artık haftalık ve aylık hesabını siz yaparsınız.

Tabi sürüş şekli, gidilen yolun durumu ve yapılan hız etkili olacaktır yakıtınıza muhakkak.

• ortalama 100km yi 5 litreden hesapladınız sanırım bu hesap rodaj süresi sonunda ve ekonomik kullanım sonucunda en fazla 4,5 lt düşer gibi gözüküyor.
    araştırdığım kadarıyla soyluyorum 4lt nin altında yakan adam akıllı binilir eli yüzü düzgün araç yok gibi.
    yarım litre içinde beğendiğim bir araçtan vazgeçmek akıl karı değil gibi.

cok kararsızım artık karar vermek istiyorum :)
  • quote:

ortalama 100km yi 5 litreden hesapladınız sanırım bu hesap rodaj süresi sonunda ve ekonomik kullanım sonucunda en fazla 4,5 lt düşer gibi gözüküyor.
    araştırdığım kadarıyla soyluyorum 4lt nin altında yakan adam akıllı binilir eli yüzü düzgün araç yok gibi.

Kesinlikle hocam. 1.6 dan daha düşük bir yakıt beklemeyin şehir dışı 4.5, biraz da basarsanız (120-130) 5 litreyi gözden çıkın.
    Sonuçta performanslı bir motoru var ve 1500 devirden itibaren verdiği 290 NM torku var. 1300 kg bir aracı bu beygir ve torklarla beslemek kolay değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Passenger

Kesinlikle hocam. 1.6 dan daha düşük bir yakıt beklemeyin şehir dışı 4.5, biraz da basarsanız (120-130) 5 litreyi gözden çıkın.
    Sonuçta performanslı bir motoru var ve 1500 devirden itibaren verdiği 290 NM torku var. 1300 kg bir aracı bu beygir ve torklarla beslemek kolay değil.

cok teşekkür ederim artık linea hakkında kafamda soru işareti kalamdı
  • quote:

cok teşekkür ederim artık linea hakkında kafamda soru işareti kalamdı

Önemi yok hocam. Alırsanız eğer, kesinlikle piyasadaki en ucuz, donanımlı, kaliteli ve 1.6 dizel C sınıfı aracı almış olacaksınız.
    Artık 44-45 liralara safkan B sınıfı, daha az performansa sahip boş araçlar satılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Passenger -- 24 Temmuz 2012; 13:32:51 >
  • Ha gayret balık oltaya vurmaya başladı
  • quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

Murat hocam bu linealar arkası çok dar 3 kişi bindiğinde adamın kafası yanlara çarpıyor, birde 40-45 bin TL istiyorlar, üstelikte italyan arabası, bir alman yada japonu tutmaz, opel, ww, honda varken lineaya bu kadar para verilmez, eski tipleri çok çirkin duruyordu biraz allayıp pullamışlar ver yansın edip satıyorlar, birde 24-36 ay sıfır faizle satıyorlar o kadar tutulsa sıfır faiz uygulamazlar dimi ama

Üstad size katılıyorum bu arabada bir Jettanın havası kesinlikle yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vector x-31 -- 24 Temmuz 2012; 22:34:29 >

• kazasız belasız sürüşler ferah ferah kullanırsınız umarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sfzb67

Ha gayret balık oltaya vurmaya başladı

• quote:

quote:

ortalama 100km yi 5 litreden hesapladınız sanırım bu hesap rodaj süresi sonunda ve ekonomik kullanım sonucunda en fazla 4,5 lt düşer gibi gözüküyor.

120-130 5lt hayal bence en az 6 yakar.100 km de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hayırlı olsun müthiş araç insanlardaki fiat önyargısı moralinizi bozmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: selim82

130 km de. 6. viteste araç kendini zor buluyor üstad çünkü devir daha 2300'de. Hız sabitleyiciyle yol alırsanız 5 litreyi çok rahat yakalarsınız.
    Bayramda memlekete giderken 130 km hıza sabitleyip otoyolda deneme yapacağım zaten.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: selim82

130 km de. 6. viteste araç kendini zor buluyor üstad çünkü devir daha 2300'de. Hız sabitleyiciyle yol alırsanız 5 litreyi çok rahat yakalarsınız.
    Bayramda memlekete giderken 130 km hıza sabitleyip otoyolda deneme yapacağım zaten.

hocam hız sabitleyiciden bahsetmişsiniz, diyelimki aracın hızını 130 km,ye sabitlediniz 6. vites gidiyorsunuz. siz farkına varmadan araç hafif bir rampaya girdi ve devir düşmeye motor zorlanmaya başladı, hız sabitleyici vites düşürüyormu acaba ben pek anlamadım bu işi

• quote:

Orijinalden alıntı: -ottoman-

quote:

Orijinalden alıntı: sfzb67

Ha gayret balık oltaya vurmaya başladı

e ne güzel, desenize balık ızgara yapacaz, ramazan geçsinde öyle yapalım şimdi olmaz. alırız mangalı balığı, aslan sütünü tuttuğumuz balıkları yeriz.

• quote:

hocam hız sabitleyiciden bahsetmişsiniz, diyelimki aracın hızını 130 km,ye sabitlediniz 6. vites gidiyorsunuz. siz farkına varmadan araç hafif bir rampaya girdi ve devir düşmeye motor zorlanmaya başladı, hız sabitleyici vites düşürüyormu acaba ben pek anlamadım bu işi

Ağabey, araçta 290 nm tork olduğu için rampalarda devir düşmüyor bunu bizzat denedim. Geçen hatırlarsan hanımın memlekete giderken denedim bir hafif yokuş olunca araç kendi gaz veriyor ve hızı 130'da sabit tutuyor. Yokuş aşağı olduğu zamanda gazı kesip bu hızda kalmasını sağlıyor. Bayağı bayağı rampa denk geldi ama motor hiç zorlanmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: arjen553

hayırlı olsun müthiş araç insanlardaki fiat önyargısı moralinizi bozmasın

Ön yargılara çok kafamı takmam zaten. İlk aracım da Accent Era idi, sorunsuz 4 yıl, tık demeden kullandım.
    Teşekkürler üstad.
  • Bu arada ilk depomu bitirmek üzereyim arkadaşlar.
    45 litrelik depo 650 km. deyim şu anda 50 km daha yapar. 700 km.
    Yakıt Opet Ultra Force EuroDiesel 3.80 TL'den alınmıştı.
    Bu değerler doğrultusunda ortalama 100 km. de 6.4 lt yakıt tüketmiş oluyor araç.
    Kuruş bazında da 24 kuruşa tekamül ediyor. İlk depo için iyi diyorum.
  • quote:

Bu arada ilk depomu bitirmek üzereyim arkadaşlar.
    45 litrelik depo 650 km. deyim şu anda 50 km daha yapar. 700 km.
    Yakıt Opet Ultra Force EuroDiesel 3.80 TL'den alınmıştı.
    Bu değerler doğrultusunda ortalama 100 km. de 6.4 lt yakıt tüketmiş oluyor araç.
    Kuruş bazında da 24 kuruşa tekamül ediyor. İlk depo için iyi diyorum.

hocam ışık yandığında depoda en az 5-6 litre daha yakıt kalıyor, geçenlerde öğretmen bir arkadaş ışık yanık vaziyette (opet bulana kadar) 95 km. yol gitmiş hatta yinede iddia ediyor ışık yandığında 100 km yol giderim diye onun aracı 1,3
  • quote:

quote:

Ağabey, araçta 290 nm tork olduğu için rampalarda devir düşmüyor bunu bizzat denedim. Geçen hatırlarsan hanımın memlekete giderken denedim bir hafif yokuş olunca araç kendi gaz veriyor ve hızı 130'da sabit tutuyor. Yokuş aşağı olduğu zamanda gazı kesip bu hızda kalmasını sağlıyor. Bayağı bayağı rampa denk geldi ama motor hiç zorlanmadı.

Hocam dizelde rampa geldiğinde daha vites yükseltirsin
    Benzinlide vites düşürmek zorunda kalırsın...

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.