Şimdi Ara

Yeni logitech Z506 Ana Konu (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
449
Cevap
6
Favori
56.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: esettt

Arkadaşlar şuan 5+1 ses alıyorum ama merkez hoparlörden biraz az ses geliyor diğerleri gayet iyi

Birde 192 kbps ve 320 kbps mp3 var dts destekli olan 320kbps mp3 mü?

dts sesin işlenmesiyle ilgili. 320 kbps ise açık anlamıyla kilobyte per second. yani saniyede kaç kilobyte verinin kullanıldığı. dts ise digital theater systems dır. bu açıklayıcı olmuştur sanırım.
    müzik programları sesi o şekilde dağıtıyor merkezden daha az ses gelmesi sorun değil. zaten merkez hoparlör amacı filmlerde konuşma seslerini vermek, bu açıdan dert etmeniz gereken birşey yok.
  • peki teşekkürler. Dün ıslak bezle wooferı silmiştim çok az bi kısmı biraz pürüzlendi. ipli gibi oldu, az bişey inş bi problem çıkarmaz. Çok az ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esettt -- 23 Ağustos 2012; 18:06:01 >
  • Subın kaplaması çok iyi değil hocam alınca ilk gözüme o çarpmıştı en azından eski creative e göre daha basit bir yüzeyi var. Bende az nemli bezle siliyorun haftada bir tozunu, birşey olmadı şimdiye kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorun çıkarmaz inş biraz pürüzlendi sadece az bir kısmı ama bas vurdukça açılır diye korkuyorum açıkçası
  • Sakınan göze çöp batar hocam rahat olun :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dün z506 aldım 2 saat 5 kolondan ses almak için onboard realteck ile uğraştım sonunda jetaudio ile 5 kolondan ses aldım sesde güzelleşti fakat sormak istediğim bi konu var hoparlörlerin seslerini ayrı ayrı nasıl ayarlayabilirim ?
  • @mixtiesto

Onboardda ses kartı sürücüsünde hoparlör doldurma diye bir ayar onu seçersen 5 kanal yazabilirsin. Yine aynı arayüzde bir yandaki pencerede tüm kanallar sıralı yukarı aşağı seviye çubukları var. Onlar ile sesleri kontrol edebilme imkanın var.araç çubuğundaki realtek simgesine gir kurcala dediğim kısımları görmemen imkansız.

• dediğin kısımlar acaba ekolayzır olabilirmi çünkü başka türlü seviye çubuğu göremedim ?
  • Creative SB 5.1 VX PCI Ses Kartı

Creative SoundBlaster Audigy Value 7.1 24 Bit

bunlar şuanki onboard ses kartından daha iyi performans verebilr mi vede gerçek 5+1 gibi ses verebilirmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: mixtiesto

dediğin kısımlar acaba ekolayzır olabilirmi çünkü başka türlü seviye çubuğu göremedim ?

Yeni logitech Z506 Ana Konu

yok değil hocam. mixer bölümünden bahsediyorum ben. fotoda görünene front ve rear seçeneklerinden ön arka hopların seviyesini ayarlayabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: mixtiesto

Creative SB 5.1 VX PCI Ses Kartı

Creative SoundBlaster Audigy Value 7.1 24 Bit

bunlar şuanki onboard ses kartından daha iyi performans verebilr mi vede gerçek 5+1 gibi ses verebilirmi

gerçek 5.1 verir ancak onboard kartlarda gerçek 5.1 veriyor zaten. tabi bu oynattığınız medyaya bağlı 5.1 kodlanmış orijinal bir dvd film mesela..

ama mp3 dinlerseniz haliyle sanal ses verir.

kalite olarak anakartınız 2006 seneleri civarı üretilen bir anakartsa belki bu kartlar alınabilir.

ama daha yeni 2010 vb anakartınız varsa hiç gerek yok üzerlerindeki entegreler gayet tatminkar. hatta bu kartlardan daha iyi performans veriyor.

• realteck hd audio yöneticisi gözüküyor nasıl bi kalitede bilmiyorum jetaudio dışında hiç bi şekilde arka 2 uydu ile center den ses alamıyorum

hoparlörü doldur seçeneği seçili 5+1 yapılandırmasınıda yaptım arka uydular yanına yaklaşılmadığı sürüce kısık kalıyo benim amacım onların sesini ön hoparlörlere yakın bi seviyeye getirmek bunun için yukarıda belirttiğim ses kartlarına gerek varsa onları alayım

resimde sanırım anakartın modeli yazıyo diğeride malum onboard

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lınc -- 26 Ağustos 2012; 16:35:58 >

• hocam normalde arka hoplardan daha az ses gelmesı normal bir durum.... keza bunlar özünde sinema odaklı sistemler... En güçlü hop merkez. sonra önler en sonda arkalar.... konumlandırma itibari ile sesin dengesi böyle yakalanıyor.... hani akılda bir canlandırma yaparsak tvnin 3 metre ötesinde oturuyorsunuz merkez ve önler tvnin etrafına dizildikleri için bu yüzden yüksek ses veriyor... ama arka hoplar oturduğunuz koltugun 1er metre yanlarında oldugu ıcın daha kısık ses veriyorlar... Ama dediğim gibi siz realtek ayarlarından arka hopları yükseltebilirsiniz...alınacak harici ses kartıda aynı işlevi yapabilir tabi..Anakartınıza baktım 775 soket bir kart sanıyorum eski bir model.. Audigy Value 7.1 alınabilir diğer kartttan daha başarılı oldugu söyleniyor..Diğer kartı 5.1 olanı ben kullanıyorum film izlerken, mennunum da şahsen.. fimleri windows media playerla mp3leride aimp3 ile oynatmanızı tavsiye ederim.

• Hoparlör doldurmayla ilgili küçük bi fark belirteyim. Ben realtek alc 887 kullanıyorum. Evvelki anakartım ise alc 888 di. Fark ise alc 887 de eq yada hoparlör doldurma gibi bir seçenek seçtiğinizde o seçenek gerçekleşiyor ancak çıkan ses genel olarak kuvvetli olan yerlerde azalıyor. alc 888 kullanırken böyle bir sorunum yoktu. Şimdi ise bundan dolayı ses kartının ayarlarını sabit tutup ayarlamaları programlardan yapıyorum. Dolayısıyla hoparlör doldurma seçeneği yerine jetaudio ile müzik dinlemenizi öneririm. Ben filmler için k lite codec kullanıyorum. youtube için ise en mantıklısı hoparlör doldurma sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinagumus -- 26 Ağustos 2012; 18:18:32 >
  • Genel olarak aynı kanıdayız sanırım pc de tek çare jetaudio.
    Youtube gibi yerlerde Hoparlör Doldurma En Mantıklısı Gibi.

Pcde 3 çıkış var 2 si hoparlör için teki mikrafon için jack çoklayıcı aldım hoparlörün tekine onu taktım mikrofon çıkışına takılan bağlantıyı hoparlör çıkışına taktım mikrafon çıkışı şuan boş bütün hoparlörlerden ses alıyorum şuan ama hala istediğim bi özellik var hoparlörlerin seslerini ayrı ayrı ayarlayabilmek ki bu sayede arka hoparlörlerin seslerini bi miktar daha arttırabilmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lınc -- 27 Ağustos 2012; 9:19:41 >
  • bunun için realtekin uzaklığa yada direk db ayarlamayla ilgili ayarı var. Realtek hd audio yöneticisinde oda doğrulaması denilen bölümden bakabilirsiniz.
  • Oda Ayarlamasını Yaptığım Taktirde + Olarak DB' yi Yükselttiğimde Sesde Garip Bir Boğulma Oluyor Başka Bir Yolu Yokmu Acaba Zaten Hoparlörlerden Yeterli Ses Alıyorum Ama Sesleri Kontrol Edebileceğim Bir Yöntem Olmalı Mutlaka Bilen Biri Vardır.

Yoksa Yukarıda Belirttiğim Ses Kartlarında Kolonların Ayrı Ayrı Ayarlanmasını Sağlayan Bir Özellik Varsa Durmadan Gidip Onu Alayım Ki Sesdeki Boğulmada Ortadan Kalksın.

Anlatabilmişimdir Umarım.

Birde 320kbs Videolarda Arka Kolonlar Cızıldıyor Hata mı Yaptım Ben Bu Ses Sistemini Alarak Kafam Allak Bullak Oldu .
  • hocam ben sana daha önce resimlede gösterdim mixer bölümünden yapacaksın hop kontrolünü..
    alacağın harici kartta da aynı menü var aynı ayarlar var. mixer advanced denen yerden ayarlanıyor creativelerde.
    senin anakart üstündeki ses kartında yukarda gösterdiğim mixer yeri yokmu ?

• Malesef Yukarıda Resmini Çektim Mixer Diye Birşey yok bide sesde çatlama oluyo sendede oluyormu acaba arka kolonlardaki çatlama

birde centerın sesini kısarak arka kolonlaramı atıyor bi gariplik var ama anlayamadım yav 1 2 gün daha iyi bi verim alamassam hiç hoşuma gitmicek bu durum.

Birde Şunu Anladım Kesinlikle Sistemi Kaliteli Film Kaliteli Müzik Yayını Yapan Sisteler Veya Herhangi Bir Kaliteli Müzik Dinlenmek ZORUNDA OLDUĞUNU ANLADIM

Innanın Caliente Adlı Parçasında Ses Okadar Kaliteli Geliyorki Diğer Türkçe Müziklerden Soğudum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lınc -- 27 Ağustos 2012; 17:30:12 >
  • valla hocam ben arka hopları film izlemeden izlemeye takıyorum normalde ön ve merkez aktif hep çalıştırıyorum. Filmdede hiç çatlamaya denk gelmedim. Ama şunu diyebilirim ilk aldığımda bende performansından çok memnun değildim setin kullandıkça sanıyorum açıldı hoplar. belkide kulağım alıştı. Ama emin olarak söyleyebilceğim bir şey var; onboardla creatavie kart kullanım arasında performanta fark var.(ama eski 2005-2006 anakartlar için geçerli, günümüz anakartlarını kendi yongaları epey kaliteli bu 2 creativeden de kaliteli) creativede mesela basslar dada doygun kaliteli hissi veriyor. onboarda basslar epey sönük. Seni masrafa da sokmak istemem ama mixer bölümüde yok dedin ya sanıyorum epey eski bir çözücü kullanmışlar onboardda. belkide bir kart almalısın. 5.1 olan piyasada 30*35 liraya bulunabiliyor. istersen al hocam içinde kalmasın dene bi.yine memnun kalmazsan iade edersin sorun olmaz neticede.

edit:ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moloss -- 27 Ağustos 2012; 17:35:29 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.