Şimdi Ara

YENI MACBOOKPRO ALINDIKTN SONRA ILK YAPILMASI GERKENLER - GUNCELLENDI! (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
437
Cevap
23
Favori
72.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

Başka bir konuda öğrenci olanlar oturum izinleri oldukları için tax back alamazlar yazılmış. Aklım oldukça karıştı doğrusu

Amerika'da öğrenci indirimi konusunda da birşey anlamadım. apple store'da üniversite seç dediğine göre amerikan üniversitelerinde öğrenci olmak gerekir diye düşünüyorum ama bazıları isic (uluslarası öğrenci kartıymış) denilen bir kartla indirim aldıklarını yazmışlar gerçi baya eski tarihli yazılar bunlar.

Amerikada Bestbuy veya benzeri yerlerde öğrenciyim demeniz bile yeterli olabiliyor, şansınızı deneyin derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: One-Turk

quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

Başka bir konuda öğrenci olanlar oturum izinleri oldukları için tax back alamazlar yazılmış. Aklım oldukça karıştı doğrusu

Amerika'da öğrenci indirimi konusunda da birşey anlamadım. apple store'da üniversite seç dediğine göre amerikan üniversitelerinde öğrenci olmak gerekir diye düşünüyorum ama bazıları isic (uluslarası öğrenci kartıymış) denilen bir kartla indirim aldıklarını yazmışlar gerçi baya eski tarihli yazılar bunlar.

Amerikada Bestbuy veya benzeri yerlerde öğrenciyim demeniz bile yeterli olabiliyor, şansınızı deneyin derim

Bakayım, amerikaya gidene kadar başka bir bilgisayar almazsam şansımı denerim

Apple store'a (5th avenue, ny) mail atıp sordum bu öğrenci indiriminden faydalanabilirmiyim diye ama sonuç olumsuz. Gelen cevabı ekliyorum.

quote:

Hello,

Thank you for your email.  However the education discount only applies to schools within the United States.  We look forward to your visit.  Please feel free to contact us if you need further assistance.  

Regards,

Apple Fifth Avenue
    767 5th Avenue
    New York, NY 10153
    212.336.1440

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaslar, macbook pro da mail uygulması açılmıyor. Ayrıca guncelleme yapacagım zmana da resimdeki uyarıyı verıyor. Yardımcı olabılırmısınız?
     YENI MACBOOKPRO ALINDIKTN SONRA ILK YAPILMASI GERKENLER - GUNCELLENDI!

• quote:

Orijinalden alıntı: sedua

Arkadaslar, macbook pro da mail uygulması açılmıyor. Ayrıca guncelleme yapacagım zmana da resimdeki uyarıyı verıyor. Yardımcı olabılırmısınız?

Bazen banada oluyor.command q yapıp veya command+option+esc ye basarak ordan mail uygulamasını seçerek kapatabilirsiniz.Kapandıktan sonra yeniden açın.

• Teşekkürler Mogosan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nadirde olsa, mac uygulamalarında da zaman zaman not responding (yanıt vermiyor) durumuna düşme olabiliyor. Her uygulama için force quit (zorunlu kapamaydı sanırım) yaparak uygulamayı tamamen kapatmak lazım. normal kapandığında dockta açık kalmaya devam eder veya hiç kapanmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi root- -- 7 Temmuz 2014; 9:59:22 >
  • Mid 2009 kullanan var mı burda arkadaşlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok eski konuymuş ama y,nede sorayım. elimde mid2010 macbook pro var. 521 ekran kartı var. onu değiştirip yerine 2 yada 4gb ekran kartı takılabilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hiparci

çok eski konuymuş ama y,nede sorayım. elimde mid2010 macbook pro var. 521 ekran kartı var. onu değiştirip yerine 2 yada 4gb ekran kartı takılabilirmi?

Dizüstü pc'lerde bile ekran Kartı Değişimi nadiren oluyor, macbook'larda ekran Kartı Değişimi mümkün değil. Sadece bazı modellerde nvidia Değişiyor.

• GörünmezAdam kullanıcısına yanıt
    hocam hangi modeller olduğu konusunda bilgi verebilir misin? Bendeki de nvidia kart kullanıyor. yada benim mi model numarası gibi birşey vermem gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hiparci

hocam hangi modeller olduğu konusunda bilgi verebilir misin? Bendeki de nvidia kart kullanıyor. yada benim mi model numarası gibi birşey vermem gerekiyor?

Valla bende net bilmiyorum, 2010 MacbookPro graphicsbcard diye arattım, değişimle ilgili hiçbirşey çıkmadı. Birde sen tam modeli arat, eğer olsaydı kesin çıkardı.

• Son mesajınızdan sonra epey geçmiş ama belki faydası olur diye söyleyim, ne macbook pro larda nede diğer dizüstülerde ekran kartı ve işlemci değiştirilemez. (Gerçi tam olarak hatırlayamadığım 2 model vardı, windows tabanlı sadece onlarda değişiyordu) Sebebi ise dizüstülerin yapıları gereği grafik işlemcilerin ve cpuların (işlemcilerin) anakarta gömülü olmasıdır. Sadece retinasız modeller ile sınırlı olmak üzere disk ve ram değişimleri yapılabilir. Birde retinalı modellerde ise sadece ssd değişimi yapılabilir ancak retinalı modellerde kullanılan ssdler bildiğimiz sata portuna sahip disklerden oldukça farklı modeller olan PCI EXPRESS kapısına sahip modellerdir ve Türkiye de çok az bulunur,bulunsa dahi fiyatları sata girişli ssd lere oranla pahalıdır.( Sebebi ise sata modellerine göre veriye erişim hızları muazzam farklıdır ki retinasız macbook pro'lara ssd taksak bile retina ekranlı macbook pro ların hızına yetişememesi bu yüzdendir).Birde bu değişim cihazınızın garanti dışı kalmasına neden olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Genco89

Son mesajınızdan sonra epey geçmiş ama belki faydası olur diye söyleyim, ne macbook pro larda nede diğer dizüstülerde ekran kartı ve işlemci değiştirilemez. (Gerçi tam olarak hatırlayamadığım 2 model vardı, windows tabanlı sadece onlarda değişiyordu) Sebebi ise dizüstülerin yapıları gereği grafik işlemcilerin ve cpuların (işlemcilerin) anakarta gömülü olmasıdır. Sadece retinasız modeller ile sınırlı olmak üzere disk ve ram değişimleri yapılabilir. Birde retinalı modellerde ise sadece ssd değişimi yapılabilir ancak retinalı modellerde kullanılan ssdler bildiğimiz sata portuna sahip disklerden oldukça farklı modeller olan PCI EXPRESS kapısına sahip modellerdir ve Türkiye de çok az bulunur,bulunsa dahi fiyatları sata girişli ssd lere oranla pahalıdır.( Sebebi ise sata modellerine göre veriye erişim hızları muazzam farklıdır ki retinasız macbook pro'lara ssd taksak bile retina ekranlı macbook pro ların hızına yetişememesi bu yüzdendir).Birde bu değişim cihazınızın garanti dışı kalmasına neden olabilir

MSI'ın pcı'larının Birçoğu Değişiyor. Ama Dediğiniz gibi hele mac'de değiştirmek hayal.

• GörünmezAdam kullanıcısına yanıt
    MSI'ın çoğunun değiştirilebiliyor olduğunu bilmiyordum. Zaten değiştirilebilir parçalarla donatılmış olsaydı macbook pro'ların bu kadar ince olmasının imkanı olmazdı doğal olarak. Bu konuda ''taşınabilirlik-paraça değişimi'' arasında yapılan bir tercih durumu ortaya çıkıyor o zaman.
  • Arkadaşlar aranızda Ntfs biçiminde usbleri kullanmakta sıkıntı çeken arkadaş varsa yardımcı olabilirim.Tuxera Ntfs'yi kullanıyordum fakat 15 gün sonunda bitti.Bugün bu sorunu çözmeye çalışırken nette bir tane serial buldum,işe yaradı.Programı tam sürüm yaptım şu anda,ihtiyacı olan arkadaşlar pm atsın göndereyim.Şu usbler falan başıma çok büyük dert olduğundan aşırı paylaşmak istedim diğer sorun çeken arkadaşlarla,acılarını iyi biliyorum çünkü
  • faydalı konu eline sağlık
  • ziyaretci298 kullanıcısına yanıt
    eyvallah dostum. ben de zamanında ters köşeye yattığım için kickass tan bulmak zorunda kalmıştım. ücretsiz hediye kampanyalarını takip edip paragon ntfs bulabilirsen onun daha başarılı ve güven verici olduğunu söyleyebilirim. Os X'e aşina olmadığım için teknik sebep vs açıklayamam, buna "bilgisayardan anlayan çocuk hissi" diyebilirim sadece :D
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.