Şimdi Ara

YENİ MAKYAJLI HYUNDAİ İX35 OTOMATİK TESTİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
4
Favori
10.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hyundai'da 1.6 203PS bir Turbo motor var.

Tam bu araca göre yapılmış. Ama onu getirecek distribütör yok maalesef.
  • scan S kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz aracı iki kere test ettim ve kesinlikle yığılıp kaldığını kabul ediyorum.

Ancak bugün araçta iki kişi ile birlikte toplam üç kişi olduğumuz halde rampada test ettiğimde bir yığılma yaşamadım. Oldukça yeterli ivmelenmeyi sağladı.

Açıkçası makyajlı - otomatik ix35'in teknik değerleri farklı mı bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karabatak58 -- 20 Ekim 2013; 1:43:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karabatak58

Dediğiniz aracı iki kere test ettim ve kesinlikle yığılıp kaldığını kabul ediyorum.

Ancak bugün araçta iki kişi ile birlikte toplam üç kişi olduğumuz halde rampada test ettiğimde bir yığılma yaşamadım. Oldukça yeterli ivmelenmeyi sağladı.

Açıkçası makyajlı - otomatik ix35'in teknik değerleri farklı mı bilmiyorum.

İnşallah dediğiniz gibidir. Bir arkadaşımda da sportage 2.0 dizel otomatik var o da yakıttan şikayetçi. Şöyle herkesin gönlünü hoş tutacak bir suv gelmedi henüz piyasamıza malesef.
  • Yukarı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

Orijinalden alıntı: gezginbur

quote:

Hayirli olsun , araca yoneltilen en buyuk elestiriler zaten;

1- Yuksek yakit tuketimi
    2- Yol sesini fazlaca almasi
    3- Sert surusu

idi , siz bu maddeleri zaten kendinizce kompanse etmissiniz , yani bu durumda arac sizin tum kriterlerinizi zaten karsilamis durumda.

1.6 benzinli başka bir suv şehir içi ne kadar yakıyor da yüksek yakıt tüketimi diye yaftalıyorsunuz? Benzinli tiguan 12 litreden aşağı yakarsa arabamı satıp ikinci el benzinli tiguan alacağım.

Fabrika verisi sehir ici tuketimlerinde , Tiguan 8,9 - ix35 11,6 yakiyor.

Her 100km'de 2,7 litre fark , yillik 15.000km kullanim acisindan bakildiginda her sene 405 litre civari fark eder , bu da gunumuz fiyatlarinda 1944 TL'ye denk gelir. 3 yillik kullanimda neredeyse 6000'lik fark.

Kaldi ki bu ornegini verdigim arac 160hp'ye ve 240nm torka sahip. 8,9sn'lik hizlanma verisine ve 198km's max. hiza sahip. ix35'in ise hizlanmasi belirtilmemis , maximum hizi da 160km's olarak verilmis.

Bunu da gectim , arac tahsisinde bana verilen 122hp'lik Tiguan ile 8,3 sehir ici tuketim verisini sakin kullanimda tutturmayi basardim , performansli kullanimda ise 11lt civarini gecmedi ort. tuketim. Cevreyolu takilmiyorum merak etmeyin ama Ankara'da ikamet ediyorum elbette ki bir Istanbul soforunden daha az yakmam mumkun.

Kisisel tecrubeme muhtemelen inanmayacaksiniz , cunku kanitim yok ama firmalarin fabrika verilerine de inanmiyorsaniz bu artik sizin ve Volkswagen Audi Grup arasinda bir munaesebettir , avukatlariniza talimat veriniz yalan beyanat ile ilgili sikayet icin.

Referanslar:

http://www.hyundai.com/tr/tr/Showroom/SUV/ix35/PIP/index.html

http://binekarac.vw.com.tr/tiguan-teknik-bilgi.aspx

Duzeltme 2 : Tiguan'in satis fiyatinin asiri oldugunun bende farkindayim arada cok buyuk fark var ve degmez bu bakimdan konu sahibi arkadasimizin tercihi yine YERINDE, ama sizin iddianiz Tiguan'in 12 litreden az yakmayacagi idi , sakin ola ki ama vosvos da pahali diyerek isin icinden yirtmaya calismayiniz.

Sakin kullanım diye bir şey olmaz. Şehir içi trafik neyse tüketimde ona endekslidir. 11 litre civarını geçmedi diyorsunuz. O 12 litre civarıdır. Demekki Volkswagen de türketim verilerini yalan yayınlıyor.

• çok hoş bir anlatım olmuş. günümüzde zaten araç alırken bazı şeyleri göz ardı etmemiz gerekiyor. donanım varsa mesela ekonomik olmasından vazgeçilebiliyor, i30 gibi. astra -benzinli versiyonu- gibi çok yakan ama diğer tüm özellikleri çok iyi olan bir araç var mesela piyasada. sizin yaptığınız aynı hesap. otomatik, donanımı yeterli, heybetli, fiziksel özellikleri yerinde bir araç olan ix35 var karşımızda. tek problemi belki biraz motor soru işareti + yakıt tüketimi. eğer ki performans açısından çok beklentiniz yoksa, ayda daha az yakacak bir araca göre fazladan vereceğiniz 100 150 lira sizin için problem değilse. ix35 güzel bir tercih zaten. hani bunu büyük bir olaymış gibi anlatmaya gerek yok ki aynı şey i30 alan içinde, astra alan içinde, ceed alan içinde geçerli. bu araçlar donanımı iyi, fiziksel özellikleri gayet mükemmel, yürüyeni sorunsuz ama çok yakan araçlar. i30 ve ceed için dizelleri bile çok yaktığı söylenmekte - kullanmadığım için çok yakıyor demek garip geldi-, benzini göze alan adam uzun yıllarca problemsiz kullanır zaten bu tarz araçları. siz hesabınızı yapıyorsunuz, eğer ki üç aşağı beş yukarı denk geliyorsa bana göre donanımlı ve kafanızın rahat olacağı aracı almak, benzin parasından önce gelir.

• Bence Subaru XV'yi de test edin. Öğretmensiniz, her ne kadar Hyundai ix35 sizi cezbetse de yakıt tüketimi nedeniyle bütçenizde bir karadelik oluşacak ve asla kapatamayacaksınız. Diğer özelliklerini bilemem ama yakıt tüketimi nedeniyle zaman içinde pişman olma ihtimaliniz, bence yüksek.

SUBARU XV
    1.6L Boxer motor (atmosferik/benzinli/114HP)
    Sürekli dört çeker (gerçek 4x4)
    CVT şanzuman (7,9/5,5/6,3 tüketim)
    Tatmin edici donanım
    http://www.subaru.com.tr/Giris/9/15/XV-Giris.aspx
     YENİ MAKYAJLI HYUNDAİ İX35 OTOMATİK TESTİ

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• güzel anlatım.

bu segmentte alınacak araç ne yazık ki bence yok. c sınıfı suv crossover arası kalmış araçlar segmenti diyorum ben bunlara

kuga, sportage, ve ix35 hepsi deli yakıyor, kuga 65'den girdikten sonra 4*4 avantajı ile iyi satılınca 75'e dayandı. üçüde bence iyi araçlar ama tüketim değerleri facia.

qq, asx ve s4 s-cross, tiguan ile yeti bunların yanında ufak kalıyorlar bir alt segment gibiler. dolayısı ile bunları alacağıma c sınıfı araç alırım diyorsun. yani melül melül bakıyoruz. bende yerden yüksek bir şey bakıyordum taşınıyorum diye paşa paşa vazgeçtim.
  • Şahsım adına bu sınıfta Yeti, Tiguan ve Qashqai dışında araba almam.Tiguan'ı marka değeri için alırım.Yeti ve Qashqai ise yakıt tüketimi ile ön plana çıkar benim için.Dizelleri bu sınıftaki benzinlilerin nerdeyse yarısı kadar yakıt tüketmekte ve gezerken hiç düşünmüyorsunuz bile yakıtı.Ayrıca orta donanım bir QQ dizel düz vites olarak 65 bin civarı, keza Yeti ondan da ucuz.Alıp uzun süre binecek biri için Yeti, alıp satma ihtimali olan için ise QQ tavsiye ederim.

Sizin durumunuzda ise, otomatik vites ve yüksek donanım beklentinizin yanında düşük fiyat anlayışınız size pek bir seçenek bırakmamış gibi zaten.Güle güle kullanın içinize sindiyse, dış tasarım olarak çok beğendiğim ama henüz deneme fırsatı bulamadıgım bir araç IX35

• Lpg uygulanamaması ve 12 litre şehir içi yakması!!! Baştan kaybediyor bu sınıfta lpgli asx i tek geçerim 6 litre lpg ortalaması.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

Bence Subaru XV'yi de test edin. Öğretmensiniz, her ne kadar Hyundai ix35 sizi cezbetse de yakıt tüketimi nedeniyle bütçenizde bir karadelik oluşacak ve asla kapatamayacaksınız. Diğer özelliklerini bilemem ama yakıt tüketimi nedeniyle zaman içinde pişman olma ihtimaliniz, bence yüksek.

SUBARU XV
    1.6L Boxer motor (atmosferik/benzinli/114HP)
    Sürekli dört çeker (gerçek 4x4)
    CVT şanzuman (7,9/5,5/6,3 tüketim)
    Tatmin edici donanım
    http://www.subaru.com.tr/Giris/9/15/XV-Giris.aspx
     YENİ MAKYAJLI HYUNDAİ İX35 OTOMATİK TESTİ

XV'yi beğenmekle beraber tam dolusunun sıfır olunca 80 binlere dayanması benim için sıkıntı.

Şu an orta donanımlısı bile İX35'ten 6.000 tl daha pahalıya geliyor.

İkinci elde de yanlış hatırlamıyorsam İstanbul içinde üç beş tane var ve onlar benim beklentilerimi karşılamadı.

Ayrıca ikinci el sorunu da var.

Ancak 1.6 motor, 4x4, cvt şanzıman, düşük yakıt tüketimi de artıları...

İx35'i ikinci el XV parasına sıfır aldığım için tercih ediyorum. Ayrıca yaygın servis, beş yıl garanti, Subaruya göre daha iyi ikinci el.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karabatak58 -- 20 Ekim 2013; 15:35:21 >

• Mr.Muhendis M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • Subaru xv ya da suzuki sx cross düşünmelisiniz bence. Sırf yakıt tüketimi bile ix 35 almamak için yeter de artar bile. Lpg de takılamıyor diye biliyorum.

İkinci el düşünürseniz de daha büyük 2.0 motorlu suvlara bakmalısınız. Subaru forester, toyota rav4, honda crv sizi memnun edecektir. 2.0 olması vergiden biraz kaybeder ama tüketim olarak ix35 den yüksek değillerdir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pprodigyy

Yeni aldım memnunum.direksiyon acaip hafif.diğer modlari denemedim.

Otomatik mi aldınız? Keşke benim ik mesajımı merkeze alarak araç için siz de görüşlerinizi yazsanız. Hem bana hem diğer arkadaşlara yol göstermiş olursunuz.
    Zamanınız yoksa en azından yakıt tüketiminizi yazarsanız sevinirim.

Şİmdiden teşekkürler...

10 gündür kullanıyorum ortalamam 9.2 şu an.ama çok trafik görmedim henüz.

Araçtan şu an için memnunum.

Bu fiyata bu donanımda araç bence çok zor.
  • pprodigyy kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun.

9,2 çok iyi bir değer. Araç otomatik değil mi?

Bir de hangi şehirdesiniz? Özellikle dikkatli kullanır mısınız? Klima açık olur mu mesela?

Bugün aracı iki kere daha test ettim. Birinde 3 - 4 km kadar daha agresif klimalı kullandım. 14 - 15 litre oldu yol bilgisayarı...

Sonra gerçek hayatta kullandığım gibi kullandım 12 litreye düştü aynı parkur. Ancak klima kapalıydı.

Yalnız şunu da biliyorum 3 - 4 km ler doğru bilgi vermez. Sonuçta çık otobana tekdüze 20 km git tüketim 7 litrelere de düşer.

Sonuç: Klima açık İstanbul şehiriçi 12 litreyi hatta biraz daha fazlasını göze aldım. 10 gündür araçta kaç km yaptınız? Sizce bu hedef tutturulabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karabatak58 -- 20 Ekim 2013; 18:03:32 >
  • Bu devirde benzinli otomatik mi alınır, hem de hyundai. Verdiğin paraya yazık, ocağınıza incir ağacı dikersiniz...(eski hyundai benzinli otomatik sahibi)
  • quote:

Hayirli olsun , araca yoneltilen en buyuk elestiriler zaten;

1- Yuksek yakit tuketimi
    2- Yol sesini fazlaca almasi
    3- Sert surusu

idi , siz bu maddeleri zaten kendinizce kompanse etmissiniz , yani bu durumda arac sizin tum kriterlerinizi zaten karsilamis durumda.

Yol sesi konusunda bi yanlışlık var , arac'ın yalıtımı gayet iyi. Yani normalden aşağı değil.
  • Hayirlisi olsun hocam zaten butun ayrintilari yazmissin bize dicek bi sey kalmadi:)
    Benim kabul ettigim hyundai'nin son 2 senede sinif atladigidir.

• quote:

Öncelikle hayırlı olsun.

9,2 çok iyi bir değer. Araç otomatik değil mi?

Bir de hangi şehirdesiniz? Özellikle dikkatli kullanır mısınız? Klima açık olur mu mesela?

Bugün aracı iki kere daha test ettim. Birinde 3 - 4 km kadar daha agresif klimalı kullandım. 14 - 15 litre oldu yol bilgisayarı...

Sonra gerçek hayatta kullandığım gibi kullandım 12 litreye düştü aynı parkur. Ancak klima kapalıydı.

Yalnız şunu da biliyorum 3 - 4 km ler doğru bilgi vermez. Sonuçta çık otobana tekdüze 20 km git tüketim 7 litrelere de düşer.

Sonuç: Klima açık İstanbul şehiriçi 12 litreyi hatta biraz daha fazlasını göze aldım. 10 gündür araçta kaç km yaptınız? Sizce bu hedef tutturulabilir mi?

tşk ederim.

evet otomatik elite donanım.

Ankara'dayım.bayramdan önce 1-2 kez sıkışık trafikte kullandım.Kalanı daha boş yollarda.10 günlük araç şu an...

Klima açacak durum olmadı.

• quote:

quote:

quote:

Yeni aldım memnunum.direksiyon acaip hafif.diğer modlari denemedim.

Otomatik mi aldınız? Keşke benim ik mesajımı merkeze alarak araç için siz de görüşlerinizi yazsanız. Hem bana hem diğer arkadaşlara yol göstermiş olursunuz.
    Zamanınız yoksa en azından yakıt tüketiminizi yazarsanız sevinirim.

Şİmdiden teşekkürler...

10 gündür kullanıyorum ortalamam 9.2 şu an.ama çok trafik görmedim henüz.

Araçtan şu an için memnunum.

Bu fiyata bu donanımda araç bence çok zor.

aaaa s60'a noldu abi ?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.