Şimdi Ara

YENİ MEGANE SEDAN MI? SKODA OCTAVIA MI ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
18.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Az önce Ankara AND oto'da Yeni Skoda Octavia 1.6 TDI DSG - Style (EN dolu) paketini test ettim.

Megane 4 HB 1.5dci EDC (icon) dan inip yaklaşık 5dk showroom'daki Yeni Octavia'yı inceledikten sonra teste çıktık.

Megane 4 e göre ilk farkettiğim şey motor gürültüsünün daha fazla kabine yansıması ve titreşimin ön göğüs bölümünde

bir trim sesi yapması oldu. Bunu yanımda gelen yetkilide duydu ve doğruladı. Onun haricinde aracın sürüşü,

yol (lastik sesi) yalıtımı gayet başarılıydı. Megane 4 bu konuda çok iyi hatta artık hemen dikkatimi çeken şey

yol yalıtımı oluyor. Octavia'nın süspansiyon konforunu'da beğendim ve sordum 16 jant var dedi, ama inince bakmadım.

El freninin en dolu pakette bile (116.900 tl) hala eski nesillerdeki gibi olması ve elektronik park freninin

olmaması bence büyük bir eksi. Bagaj ve arka koltuk diz mesafesi muazzam o konuda Skoda sınıfında rakipsiz diyebilirim.

Onun haricinde özellikle buradaki ''Octavia daha kaliteli'' yorumlarını dikkate alarak detaylı şekilde aracın

neredeyse her yerini didik didik ettim ama öyle göründüğü gibi olmadığını anlıyorsunuz. Octavia daha kaliteli değil.

Özellikle kapı içi malzemeleri daha ucuz plastik ve geneli en dolu versiyonda bile sert malzeme ama üzeri soft dokunuşlu kaplama

ancak Megane 4 te (bahsettiğim yerlerde) malzemenin kendisi yumuşak. Fakat Octavia'da VW standardı olan kapı ceplerindeki

halı yukarı kadar çıkıyor göze daha güzel görünüyor bunun haricinde her yerde malzeme birbirine çok yakın ancak

vites konsolunun olduğu bölge yine Golf teki gibi, Astra'daki gibi alçak konumlandırılmış.

Megane 4 icon'da ise daha üst segment hissi verecek şekilde yüksekte konumlandırılmış. Bu tasarım benim daha çok hoşuma gidiyor.

Vites hızı konusunda DSG ''evet'' daha hızlı vites değiştiriyor bunu asla kimse inkar edemez çok güzel bir şanzıman ama halen

devam eden sorunları (sordum dsg sorunları hala var dedi) bu durum otomatik alacak insanı araçtan malesef soğutuyor biraz.

Onun haricinde dizel motor konusunda Renault 1.5lt olmasına rağmen VW 1.6lt ye göre daha verimli, bunu kullanırken hissettiriyor.

Vites değiştirme konforunda ikiside aynı kalitede sürücüyü memnun ediyor ve hissettirmiyor. DSG kalkarken hissettirdi sadece.

Sonuç olarak Megane 4 ü 9800km ve 8 aydır kullanıyorum ve genellemede daha iyi diyebilirim. Hatta Golf 7 ile Megane 4 arasında kalmıştım

sürüşten sonra Megane 4 ün fiyat performans dengesine bakarak kendime göre daha uygun olduğuna karar verdim.

YENİ MEGANE SEDAN MI? SKODA OCTAVIA MI ? YENİ MEGANE SEDAN MI? SKODA OCTAVIA MI ?

YENİ MEGANE SEDAN MI? SKODA OCTAVIA MI ? YENİ MEGANE SEDAN MI? SKODA OCTAVIA MI ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 12 Nisan 2017; 13:40:13 >

• Megane 4 Türkiyede yılın otomobili seçildi. yakın zamamnda bir zam yapılabilir.
  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Fikir belirtilmesi istenmiş konuda, fikir belirttim ben de. Terbiyeli olalım, asker arkadaşın yok karşında.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.