Şimdi Ara

Yeni Mitsubishi ASX Sahipleri Buraya.... (76. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.636
Cevap
39
Favori
180.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Başka kullanıcılar da yakıt tecrübesini paylaşabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasa çok kötü. 100 nin liraya Manuel benzinli araba almak çok kötü. Ama piyasa şartlarında en uygun araba bu görünüyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rewkdark

Sayın hocam 2012 ve 2014 modeli var makyajlı mı bilmiyorum ama
    2012 ağustos ayından itibaren türkiye'ye gelen asx'ler makyajlı kasa. 2012 model yılı olup hem makyajlı hem de makyajsız asx'ler var.

2014'ün sonunda invite ve intense'lerde iç mekanda kozmetik bir makyaj yapıldı. radyonun takıldığı plastiğin rengi değişti, dörtlü flaşör düğmesi tasarımı değişti. intense'lerde ise dokunmatik ekran değişti (yanılmıyorsam blaupunkt marka takılı geliyordu) ayrıca 2014 sonu çıkışlı intense'lerde 17 inç spor jant mevcuttur, önceki intense'ler düz 17 inç. invite'ların jantında değişiklik olmadı invite 2020'de bile 16 inç lancer jantı kullanıyor.

SPOR JANT 2014 SONU 2015 SONU
     Yeni Mitsubishi ASX Sahipleri Buraya....

DÜZ 17'' JANT 2011-2014 benim arabada da bu jant var

16'' INVITE JANT

• Bugün şehir içi sürüşüm oldu hesap etmek adına. Evimden çıkıp üniversitesi hastanesine oradan çıkıp o otogar a gittim, oradan tekrar evime. İki yerde yaklaşık 15 er dakika durakladım. Genel olarak akıcı bir trafikti. Yol bilgisayarım eve döndüğümde 6.8 gösteriyordu. Üniversite ile otogar arası bölünmüş yol olduğunu düşünürsek karma da diyebiliriz.

• rewkdark R kullanıcısına yanıt
    Dostum merhaba.

Bende 2014 intense var, 105bin km.de. agustos.ta aldim araci. aylik 1500km civari yol gidiyoruz sehir ici. Ankara.da gun icinde servis gibi kullaniyoruz araci, sabah cocuklar okula, biz ise aksam da tersi. İs giris ve cikis saatleri cogunlukla. 60lt benzinle 800km gidiyor, 32lt lpg ile yaklasik 400km. Bu degerler klima acikken dahi boyle neredeyse.

Ben cok yol yaptigimiz icin prins technomax taktirdim, mesajlarimdan bulabilirsin lpg ile ilgili yazdiklarimi.

Masallah arac muazzam, yokuslarda bayilma durumu var maalesef. Fakat aracin surus keyfi o kadar fazla ki, bayilmasi problem yaratmiyor.

İcine sinen bir arac bulursan kacirma

• kedi haşmet kullanıcısına yanıt
    Çok bilgilendirici bir mesaj oldu, teşekkür ediyorum.

• kusura bakmayın Lancer konusu biraz yavaş gidiyor. burda kullanmış arkadaşlar var mıdır? 2011-2013 arası temiz az km'li lancer alınır mı? ilk kez araba sahibi olcam. öncesinde motorum vardı yamaha. yıllardır araç kullanırım. ama bu paraları verip ilk kez almak farklı bir duyguymuş.

Mitsubishi çok iyidir dediler. inanın hiç aklımda yoktu. klasik vw. ford. reno gidip geliyordum. napcam bilmiyorum. bütçe de 60 70 arası max. 2 ay önce iyi paraydı malasef
  • 1.6 Lancer ile ASX aynı motora sahip. Hatta genel altyapı olarak aynı diye biliyorum. Asx gibi bağımsız süspansiyon olması lazım misal. İç tasarım da 2011 asx ile aynı. Tek önemli eksik hız sabitleyici. Start stop farkı da olmayabilir tam emin değilim. Ben çok defa Lancer baktım ama asx kısmet oldu. Kullanan arkadaşlar daha açıklayıcı bilgi yazar. Güzel araçlar, gönlünüze sinen bir araç bulursunuz umarım.

• Bugün Hepsiburada dan bulduğum şu ürünleri taktım. Fena olmadı sanki.

www.hepsiburada.com
    Mitsubishi Gümüş Kapı Eşiği, Kapı Karşılama 4'lü Set Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/mitsubishi-gumus-kapi-esigi-kapi-karsilama-4-lu-set-p-HBV00000PI6U2?magaza=TualTasarım

• quote:

Orijinalden alıntı: tiestoly

kusura bakmayın Lancer konusu biraz yavaş gidiyor. burda kullanmış arkadaşlar var mıdır? 2011-2013 arası temiz az km'li lancer alınır mı? ilk kez araba sahibi olcam. öncesinde motorum vardı yamaha. yıllardır araç kullanırım. ama bu paraları verip ilk kez almak farklı bir duyguymuş.

Mitsubishi çok iyidir dediler. inanın hiç aklımda yoktu. klasik vw. ford. reno gidip geliyordum. napcam bilmiyorum. bütçe de 60 70 arası max. 2 ay önce iyi paraydı malasef
    lancer ve asx teknik altyapı olarak birebir aynı araçlar. yürüyen, şase, platform, motor, şanzıman birebir aynı. sadece kasa değişik, asx suv lancer c sedan olarak geçiyor. valla ben olsam motosikletten vazgeçmezdim ama hayat şartları bazen bunları yaptırıyor insana... o yüzden evlenmeyi hiç düşünmüyorum bir süre sonra aracımı satıp motosiklet alacağım

konuya dönersek, ben lancer'da kullandım. yakın arkadaşımda 2011 modeli var. lancer ve asx'in kullanımı bile birbirine çok benziyor. sadece lancer'da yere daha yakın olduğu için olsa gerek yola daha çok yapışma hissi var. ha yanlış anlaşılmasın asx'in de yol tutuşu çok iyi, ama lancer'da yere yakınlık ve sedan olması avantajı var. iki araçta mitsubishi lancer evolution x'in platformu üzerinde yükseliyor. evo x yol tutuşunda master yapmış bir model zaten.

2011 ve 2013 lancer'larda bazı kozmetik farklar var. mesela 2013'lerin radyoları değişik ve yalıtımda da iyileştirmeler yapıldığı söyleniyor. 2013'ler bu sebeple 2011'lerden biraz daha pahalı. eskiden biri 2013'e 50 bin lira yazınca çok yazmış diyorduk (-ki o dönem 1.8'lerin en pahalısı 55 bin lira filandı) şimdi 70-75 bin lira'lar isteniyor. piyasanın uçuşundan lancer'da etkilendi ne yazık ki.

temizini bulursanız kaçırmayın derim. lancer çok güzel bir araba. az yakar, konforludur, donanımı tatmin eder, sağlam ve kalitelidir. 7 sene 2011 model corolla kullandık. bence lancer'ın corolla'dan pek bir farkı yok. corolla'da iç malzeme kalitesi belki bir tık daha iyiydi o kadar. lancer'da komple sert ama kaliteli malzemeler kullanılmış. işçiliği de kaliteli.

1.5 önermem, alacaksanız 1.6 ya da 1.8 öneririm. 1.6'ların motoru bizim asx'lerdeki motor zaten yukarıda da bahsettiğim gibi. lpg'ye uyumludur. 1.6 ve 1.8'lerde standart olarak astc (esp+asr) geliyor. 1.5'lerde yok. asx'lerin ise hepsinde standart. bu bile 1.6 düşünmek için iyi bir sebep bence.

2011 ve 2013 arasında çok bir fark yok bana göre. 2013'e ekstra para ödemek yerine temiz 2011 kapatmak daha mantıklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: elbetbirgun

Bugün Hepsiburada dan bulduğum şu ürünleri taktım. Fena olmadı sanki.

https://www.hepsiburada.com/mitsubishi-gumus-kapi-esigi-kapi-karsilama-4-lu-set-p-HBV00000PI6U2?magaza=TualTasarım
    süper olmuş.

bende de krom sadece asx yazılısı var. 2 sene oldu kaliteli bir malmış belli herhangi bir atma ezilme paslanma olmadı...

• quote:

Orijinalden alıntı: elbetbirgun

1.6 Lancer ile ASX aynı motora sahip. Hatta genel altyapı olarak aynı diye biliyorum. Asx gibi bağımsız süspansiyon olması lazım misal. İç tasarım da 2011 asx ile aynı. Tek önemli eksik hız sabitleyici. Start stop farkı da olmayabilir tam emin değilim. Ben çok defa Lancer baktım ama asx kısmet oldu. Kullanan arkadaşlar daha açıklayıcı bilgi yazar. Güzel araçlar, gönlünüze sinen bir araç bulursunuz umarım.
    lancer'ların hiç birisinde as&g (start stop) yok. (yurt dışındaki lancer'larda var türkiye'dekilerde yok) ayrıca 1.8 cvt lancer hariç 1.5 ve 1.6 lancer'ların hiç birinde cruise control de yok (sonradan iba otomotiv'de taktırabiliyorsun tabi ) asx'lerin ise bütün donanımlarında cruise control ve start stop (2015'e kadar) standart donanımda geliyor.

as&g'yi 2015 itibarıyla asx'ten kaldırdılar nedendir bilmem. sanırım maaliyetlerinden kısmak için. ben as&g olmadan kullanamıyorum arabayı. bizim burada ışıklar 3 dakikadan kısa yanmadığı için güzel oluyor. cruise control ise uzun yolda iyi bir yol arkadaşı. aktif ve severek kullanırım.

intense bir asx 1.6 invite lancer'dan donanım açısından üstün. hatta 1.8 lancer'dan da üstün olduğu tarafları var (mesela deri koltuk, koltuk ısıtma, elektrikli sürücü koltuğu, fabrikasyon double ekran ve geri görüş kamerası, start stop as&g, arka koltuktan bagaja erişim kapağı, panoramik cam tavan, led fren lambası bunlar sadece asx intense ve instyle'da var 1.8 lancer'da yok) 1.6 invite ise 1.6 invite lancer ile donanım olarak çok benziyor. hatta jantları bile aynı. 1.6 invite asx'te 1.6 invite lancer jantı var.

ben şu an olsa yine asx alırdım. lancer güzel bir araç ama türkiye'de yollar malum. altını bol bol sürtüyorsun lancer'ın. asx'te o yok işte. tekirdağ'ın bozuk yollarında yaz aylarında tangır tungur gidiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 20 Şubat 2020; 22:33:38 >

• Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler ederim hocam. Hanım otomatik olsun diye ısrar ediyor. Haliyle 1. 6 otomatik yok varsa da ben bilmiyorum. Yakıt mevzusunda 1.6 olan modeller daha mı iyi? Çok aklım karıştı. Hem değerli araba hem de almışken temiz alıyım nasılda altın gibi değer kaybetmez diyip 80 binlere çıkmak geliyor içimden ama bütçe sıkıntılı baya. Bide otomatik değiller tabi.
    1.5 benzin otomatik 2009 model 50.000 km araç var. 75 bin tl iyi midir?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Çok teşekkürler ederim hocam. Hanım otomatik olsun diye ısrar ediyor. Haliyle 1. 6 otomatik yok varsa da ben bilmiyorum. Yakıt mevzusunda 1.6 olan modeller daha mı iyi? Çok aklım karıştı. Hem değerli araba hem de almışken temiz alıyım nasılda altın gibi değer kaybetmez diyip 80 binlere çıkmak geliyor içimden ama bütçe sıkıntılı baya. Bide otomatik değiller tabi.
    1.5 benzin otomatik 2009 model 50.000 km araç var. 75 bin tl iyi midir?
    1.6 otomatik vardı lancer'da ama fiyatı 1.6 manuel'den yüksekti diye hatırlıyorum.

illa ki otomatikse 1.5 bakmak daha mantıklı olacak. 4 ileri tam otomatik şanzımandır. çok sağlam bir şanzıman. dsg'ler gibi cvt'ler gibi sorun çıkartmaz kesinlikle.

1.5'lerin de yakıt tüketimi az 1.6'nın da az. ama 1.6 daha yeni teknoloji olduğu için bir tık daha az olduğundan bahsediliyor. 1.5'ler 109 hp 143 nm tork'a sahip 1.6'lar 117 hp 154 nm tork'a sahip. ama otomatik olduğu için 1.5 biraz fazla tüketecektir. yani düz vites uzun yolda 5.5 litre yakıyorsa otomatiği 7 7-5 civarı yakabilir.

1.5'te tek sıkıntı performans olur. 4 ileri otomatik performansı gerçekten törpülüyor. 14 küsür saniye 0-100'ü vardı otomatik 1.5'in. bence tek eksisi bu.

2008-2009'larda yalıtım 2011'lere göre biraz daha zayıf, yine sis farı 2009'larda yok 2011'den itibaren geliyor, 2009'larda bulunan direksiyondan kumandalı cep telefonu bluetooth sistemi 2011'de kaldırıldı çünkü çok çabuk bozulan hiç bir işe yaramayan süs olarak duran bir sistem idi... 2011'lerin ETACS ecu'leri de farklı olduğu için sonradan gizli özellikleri açtırabiliyorsunuz. 2009'larda gizli özellikler açılamıyor. 2011 1.5 sam bulabilirseniz süper olur. 2009'lar 2-3 sene önce 40-45 bin lira anca ediyordu, fiyatları gördükçe içim acıyor. ben 2011 1.5 otomatiği de 75 bin gibi fiyatlara hatta belki daha da altına bulacağınızı düşünüyorum.

kilometreyi dert etmeyin, lancer'ın motoru mitsubishi motorudur 600.000 700.000 bin km'de olup tık demeyen lancer'lar asx'ler gördüm gözlerimle...

Şimdi varı yoku araca yatırcaz yakıt sıkıntısı çekmeyelim diye lpg li tercih etsem çok pişman eder mi? 2011 1.5 otomatik için. Performans ve ekonomik olması konusunda. Otomatik lpg de az yakar mı? Manuelde millet şehir içi 30 krş falan diyor 2011lerde

• quote:

Şimdi varı yoku araca yatırcaz yakıt sıkıntısı çekmeyelim diye lpg li tercih etsem çok pişman eder mi? 2011 1.5 otomatik için. Performans ve ekonomik olması konusunda. Otomatik lpg de az yakar mı? Manuelde millet şehir içi 30 krş falan diyor 2011lerde
    tabiki tüp takılır. tüple de doğal olarak ekonomik olacak. ama kaliteli bir kit ve iyi bir afr ayarı tavsiye ederim. bu araçların subapları magnezyum ve belirli bir km sonra (80 bin km+) subap yakma sorunu oluşabiliyor. çelik sübap taktırmanız gerekir.

şehir içi 30 kuruş olması için şehrin konya filan olması lazım ve trafik olmaması lazım istanbul için konuşursam manuel ile bile 30 kuruş şehir içi hayal. ben asx'le maksimum 42 kuruş yakabildim ki sürekli boş e5'te sürdüm... lancer'da yaksa yaksa en az 38 kuruş filan yakar daha altına ineceğini sanmıyorum . lancer ve asx benzer ağırlıklarda araçlar oldukları için yakıt tüketimleri de benziyor.

dediğim gibi performans konusunda manuel'i gibi olmasını beklemeyin. 14 küsür saniye 0-100 değeri. ama yine de üzmez tabi yol buldu mu uzar gider. sadece ilk hızlanmada hantal kalabilir. başka problem yok...

Çok teşekkür ederim hocam. Sizce şu nasıldır?
    http://https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-2-sahibinden-tam-otomatik-invite-dolu-paket-brc-lpgli-792382319/detay

• quote:

Çok teşekkür ederim hocam. Sizce şu nasıldır?
    http://https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-2-sahibinden-tam-otomatik-invite-dolu-paket-brc-lpgli-792382319/detay
    arkasında uzman japon plakalığı var. ergin abi. ben de tanırım haziran'da istanbul'dan yanına gitmiştim gizli özellikler için. iyi bir ustadır ve gerçekten kendisi baktıysa iyi bakılmıştır o araca.

araç iyi görünüyor bence. brc kiti de iyi.

Tramer yüksek gibi ama 3 parça 24 bin tl. Bide expertiz raporu olsa güzel olur sorcam. Ankara uzak istanbuldan gitmek bakalım cesaret işi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

tabiki tüp takılır. tüple de doğal olarak ekonomik olacak. ama kaliteli bir kit ve iyi bir afr ayarı tavsiye ederim. bu araçların subapları magnezyum ve belirli bir km sonra (80 bin km+) subap yakma sorunu oluşabiliyor. çelik sübap taktırmanız gerekir.

şehir içi 30 kuruş olması için şehrin konya filan olması lazım ve trafik olmaması lazım istanbul için konuşursam manuel ile bile 30 kuruş şehir içi hayal. ben asx'le maksimum 42 kuruş yakabildim ki sürekli boş e5'te sürdüm... lancer'da yaksa yaksa en az 38 kuruş filan yakar daha altına ineceğini sanmıyorum . lancer ve asx benzer ağırlıklarda araçlar oldukları için yakıt tüketimleri de benziyor.

dediğim gibi performans konusunda manuel'i gibi olmasını beklemeyin. 14 küsür saniye 0-100 değeri. ama yine de üzmez tabi yol buldu mu uzar gider. sadece ilk hızlanmada hantal kalabilir. başka problem yok...

Alıntıları Göster
    Hocam merhaba,

2014 asx prince technomax tup ile 27-30 kurus arasi yakiyor. Ankara'da sehirici trafiginde. Cogunlukla is giris-cikis saatlerinde

• 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.