Şimdi Ara

Yeni modem alacağım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bir modem alacağım. İnternetim sürekli kopup duruyor, sağlıklı bağlantı elde edemiyorum. Evde üç tane bilgisayar sürekli internete bağlı. Çok sık bağlantı kopmaları yaşıyorum. 8Mbit internet hızım var. Şuanda kullandığım model Zoom X5. Yaklaşık dört senedir bu modemi kullanıyorum. Bir kere dahi servise filan gitmedi. Hâlâ daha sapasağlam olduğunu düşünüyorum. Ancak internet hızını kaldırmıyor sanırım. Birçok defa TTnet'i internet kopmalarından dolayı aradım. Çok defa hız testi filan yaptılar. İnternetin eve gelen hatlarında hiçbir sorun olmadığını söylediler. Evdeki hatta problem olabileceğini filan söylediler. Paralel telefon kullanıyorduk, tek telefona indirdik, kabloları filan değiştirdik. Arada bir yine yapıyordu; şu sıralar çok sıklaştı kopmalar.

Zoom X5'in teknik özellikleri;

http://www.telekomadsl.com/Default.aspx?pageID=18&PID=963
    4.adsl modem (1xusb+4xethernet) - (external) 
    data hızı (maksimum) : 1 mbps veri gönderme/ 8 mbps veri alma
    harici konnektör : 2 x rj-11 (1 adet adsl hattı için, 1 adet telefon hattı için) , 4 x 10/100 rj45 lan portu , 1x usb
    işletim sistemi : ethernet kartı takılabilen tcp/ip protokolü destekleyen tüm işletim sistemleri
    splitter : ürün üzerinde bütünleşik olarak bulunuyor.
    firewall : var
    router desteği : var
    hem usb hemde ethernet portuna sahip olması nedeni ile hem tek kullanıcı hemde çoklu kullanıcı desteği.
    üzerinde ki 4 adet 10/100 switch portu ile 4 kullanıcıya kadar hub/switch gerektirmeden paylaşım sağlar.

Evde masaüstünün yanında dizüstü de kullandığım için yeni almak istediğim modemin kablosuz olmasını da istedim. Şu modem'i gözüme kestirdim gibi.. http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125430088&CS_Category=_SBA_654_1662_594_1547&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_MODEM654 Sizce bu modemle sorunlarım çözülür mü? Daha iyi olduğunu söyleyebileceğiniz başka bir modem var mı? Fiyat aralığı 150-180 TL. Şimdiden konu hakkında yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim.

• Modem almadan önce siz başka bie modemi evinizde deneyin eğer yine koplamalar olursa sorun hattadır.
    Aynı şekilde şu anki modemi de başka bir yerde deneyin.Böylece sorunun nerede olduğu çok net bir şekilde anlaşılır.

Denediğiniz modemle kopmalar devam ederse sorun modemde değil hattadır.
    Hatta oluşabilecek sorunlar;
    1)Splitter bozuk olabilir işe yeni bir splitter almakla başlayın.
    2)Paralel telefon kullanmayın iptal ettiğiniz kısımı tekrar gözden geçirin herhangi bir kısa devre olması durumunda kopmalar olabilir.
    3)Hattınız 8mbit hızı kaldırmıyor olabilir.(TTnet herne kadar kaldırıyor desede saha dolabından sonraki kısım kaldırmıyor olabilir.)Bu durumun iki çözimi var.Birincisi hızınızı hattınızın kaldırabileceği seviyeye geri çekmek.İkincisi de kablo hattını yenilemek.

İşin kısası sorunu direkt modemde aramayın arada birsürü araç var size interneti getiren.Çoğu kişi splitter kullanmadığı için veya splitter ı bozulduğu için sucu modemde bulyor ve yeni modem alıp boşa para harcıyor.

• İlginiz için teşekkürler. Dediğiniz işlemler gözden geçirip tekrar deneyeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScalaEmre

İlginiz için teşekkürler. Dediğiniz işlemler gözden geçirip tekrar deneyeceğim

Önemli değil splitter çok pahalı birşey değil bazen bu küçük şey yüzünden bayağı uğraşanlar oluyor sizde boş yere modem parası vermeyin eğer splitter v.s bozuksa.

Yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.