Şimdi Ara

Yeni Modem aldım PPPoE Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim sıkıntım şu evde çok fazla insan var ve modem kaldırmıyordu ben de gittim TP-Link Archer c2300 modem router aldım çok daha güçlü diye. Şimdi ben Avustralyada yaşıyorum bir ailenin odasını kiraladım yani internet benim üzerime değil, internetin sahipleri bu işlerden hiç anlamaz, PPPoE kullanıcı adı şifrelerini bile bilmiyorlardı kağıtları evrakları falan hep atmışlar. Neyse bir şekilde kullanıcı adını öğrendik ve şifreyi de internet sağlayıcının sitesinden sıfırladık. Hesaplardan bağlantı ev telefonu ayarları vs ne varsa görebiliyorum. Yeni modemi taktım Kurulumda PPPoE seçip kullanıcı adı ve şifreyi defalarca doğru girmeme rağmen bağlanmadı. Burada NBN diye bir olay çıktı mantık gene aynı bakır kablo uzerine ama daha kaliteli ve geniş bağlantı sunuyor. Fiber optik gibi ayrı bir kutusu var kabloyu once ona ondan cıkanı da modeme baglıyoruz (bu kutunun arayuzu var mı yok mu bılmıyorum ama hıcbır sekılde ulasılmıyor hıcbır sıtede falan bılgı yok). Servis sağlayıcının sitesinde kurulum methodu= ADLS2+Static Ip diyor. Anladıgım kadarıyla modeme bır de elle ip girmem gerek, iyi güzel ama sayfada bize verilen kurulum bilgileri sadece WAN IP ve DNS servis Ipleri var ötekiler subnet mask falan boş hep, yeni modemde PPPoE seçip gelişmiş seçeneklerden static ip yi seçiyorum çoğu alan boş kalıyor uyarı verıyor doldurun diye bağlamıyor. PPoE + dinamik ip (servis sağlayıcıdan otomatık alın) yazıyor onu yapıyorum gene bağlanmıyor . Zira eski modemde oyle elle ip girme falan yok kullanıcı adı şifreyle tak diye internete bağlıyor bizi. Sıfırlayıp denedim acaba kullanıcı adı şifrede mi sıkıntı var diye, yok. Yenı modemı eskı modemden gelen kabloyla baglıyorum sadece dinamik ıp de çalışıyor PPPoE kullanıcı adı şifre falan istemiyor eski modemi aracı olarak kullanıp onun iplerini alıyor o zaman da tam performans alamıyorum eskı modemın işlemcisi tek çekirdek 400 Mhz yenisi Çift çekirdek 1.8 Ghz artı 500 Mhz de yardımcı işlemcisi var ikinci olarak. Servisi arıyorum yemin ederim görevliler benden bilgisiz uzaktan kuramayız, eve gelmiyoruz modeminiz uyumsuzdur access point olarak kullanın falan diyor. Adım gibi eminim modem uyumlu çalışır da. Ama nedense olmuyor. Modeme o kadar para verdim çöpe gitsin istemiyorum bilen birileri varsa lütfen yardım etsin. Çok uzun oldu kusura bakmayın ama problemin hepsini ayrıntılı yazayım istedim daha iyi bilgilendirmek için. Türkiyedeki insanlar daha bilgili diye buraya yazdım. Yabancı forumlarda falan sorunuma daır hiçbirşey bulamadım. Üşenmeyip okuduğunuz için teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marshall-Bruce -- 23 Mart 2019; 7:13:1 >

• TP-Link Archer c2300 bir router. ''Modem'' değil. Modemim uyumlu falan yazmışsınız ama bu cihaz ile direkt internet alamazsınız PPPoE ile. İnternet alan bir modeme bağlayıp interneti dağıtmak için kullanılır bu cihaz. Tek başına internet veremez. Router ile modem farkını bilmeden aldınız cihazı galiba. Bu cihazın modem olan versiyonu TP-Link Archer VR600/VR900/VR2800'dür. Ortada bir sıkıntı yok yani. Siz bir router almışsınız ve modem olmadan internete bağlanmaya çalışıyorsunuz.

Modemim uyumlu falan yazmışsınız, tekrar yazıyorum bakın; sizin elinizdeki cihaz bir router, modem değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Empyyy -- 23 Mart 2019; 12:12:44 >
  • Empyyy kullanıcısına yanıt
    PowerCert Animated Videosyoutube
    Modem vs Router - What's the difference?
    https://www.youtube.com/watch?v=Mad4kQ5835Y
    bu videoyu izleyin hocam, o modem yazan bizde var zaten, sizin bahsettiginiz sadece router olan cihazlari da biliyorum zamaninda cok isim dustu kullandim. simdi yeni nesil NBN sisteminde ve benzer sistemlerde artik dsl, adls kablolarina ihtiyac kalmadi, wan portu olan her cihaz fiber ya da nbn modemden gelen kabloyla internete baglaniyor modem olayi iste o NBN kutularina donustu. Ondan cikan RJ45 kablosu wan portuna baglanip gerekli ayarlari yapip giriyorsunuz, daha once yaptigim seydi ama burada calismadi buyuk ihtimalle sirket kendi "ROUTERLARININ" ayarlarini onceden kuruyor ve kilitliyor.Hatta eski arayuzde sifreyi goster dedigim halde asteriks olarak gosteriyor. Kilitlemis adamlar modemi. Yeni arayuzun resimlerini de upload attim sizin icin.Router ile modemin farkini bilmeden almissiniz diyorsunuz ama siz de neler yeni teklonoji neler eskiyen teknoloji takip edemiyorsunuz galiba. Tekrar yaziyorum daha once yaptim baska evde yasarken kullanici adi sifre tak girdi. Su anki internet saglayici bayagi dandik adam akilli ne servis veriyorlar ne bilgi. Kontraktlari olmasa iptal ettirecegim.Yeni Modem aldım PPPoE ÇalışmıyorYeni Modem aldım PPPoE ÇalışmıyorYeni Modem aldım PPPoE Çalışmıyor

• mevzu şimdi anlaşıldı. detay vermediğin için arkadaşda router diye yazmış. sen ont tarzı cihaza,dsl modülasyonu ile uğraşmadan pppoe olarak login olmak ve ip almak istiyorsun

ilk yapman gereken mac adress clone yapmak önceki cihazı. muhtemeldir ki bundan olabilir sorunun. tplink in yeni cihazları destekliyordur.
  • Türkiyedeki odaya kadar fiber olayının bir benzeri. ont ile modem arasına extra bir kutu koyup bunu rj-45 çevirip modeme takıyorsun.

sanırım türkiyedeki gibi yetkili sağlayıcı dışındaki modemi kullanamıyorsun.

şöyle yapabilirsin ben bu şekilde kullanıyorum;
    yetkili servis sağlayıcının modemini acces point ayarla. daha sonra bu modemden kendi aldığın modeme cat kablo ile bağlan bu şekide bağlanabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bir Sevdadır Türkiye

mevzu şimdi anlaşıldı. detay vermediğin için arkadaşda router diye yazmış. sen ont tarzı cihaza,dsl modülasyonu ile uğraşmadan pppoe olarak login olmak ve ip almak istiyorsun

ilk yapman gereken mac adress clone yapmak önceki cihazı. muhtemeldir ki bundan olabilir sorunun. tplink in yeni cihazları destekliyordur.
    Hocam allah razi olsun ya deneyecegim geri donus yaparim size.

Edit: Modemin mac adresini kopyalayinca calisti hocam sagolun hic aklima gelmezdi mac adresinden kaynaklanacagi :) :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marshall-Bruce -- 25 Mart 2019; 7:38:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.