arkadaşlar montaj tamam ama ben ilk defa sata desteği ile montaj yapıyorum. ve ilk önce pc hard diskimi görmedi sonra onu setup ayarları ile oynarken bişekilde gösterdim ve xp yüklemeye başladım hdd i ikiye böldüm ve yüklemeye başladım ama her defasın da pc dondu ve ben işlemimi tamamlayamadım. acaba neden olabilir?
sizlerden yardım bekliyorum sevgiyle
donmanın sata ile alakalı olabileceğini düşünmüyorum, eğer bios ayarlarını fazla karıştırdıysan donma olabilir, sata olayını açman için sadece onchip sata controller gibi bir ibare olması gerekir onu enable yapman yeterlidir, kurulumlarda hatasız donmalar genelde anakart kaynaklıdır.
peki diyelim ki anakarttan ben bunu nasıl anlarım ve nasıl bir çözümü olabilir.
kardeş eğer bios daysa problem bios pilini cıkart 2 dakka bekle yine tak bilgisayarın biosu orjinal ayarlarına dönecektir
load default die bir yer var bios ta onu yap. taktığın sata girişini değiştir. kırmızı sata varsa onu dene. donma hala devam ederse anakartın problemli olma ihtimali yüksek. ide ya sata farketmiyor. kurulum aynı.
ya arkadaşlar daha önce bu tip bir sorunla karşılaşan yokmu "damdan düşenin halini damdan düşen anlar" misali. yok şimdi göndercem anakartı firmaya bişoy yok derlerse mahcup olurum diyorum hani.
setup ayarlarını orjinaline dönderdim çünkü?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme