Şimdi Ara

Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.927
Cevap
39
Favori
141.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Schmerzhaft

quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Exclusive oyun yaparsan objektif karşılaştırma imkanın olmaz. Ps4'inki için bakarsın oo çok güzel olmş dersin. ama bunu PC'de yapsalar nasıl gözükür veya nasıl sistem gerekir bilemezsin (muhtemelen yüklü sistem ister).

Ex. olmayan oyunu diğer konsolda (xb1) ve eski konsollarda da olacaksa, o zaman asgari bi kalite / performans tutturman gerekir. Bu da oyun geliştirme aşamasında neyi nasıl kodlayacağını belirler. bu illa frenlemek anlamına gelmez. Esnek ve ölçeklenebilir motor peşine düşersin. Çünkü Ps3/x360/ps4/xb1/PC'deki farklı GPU'lar derken hepsi için süper kaliteli iş yapamazsın. En iyi iş modeli budur, en çok parayı bu getirir, en çok programcı arge maliyetini bu ister. Ama en iyi çalışan şeyi yapamazsın. En iyi şeyi yapmak istiyorsan platforma özel olmak zorunda. O zamanda dediğim gibi objektif karşılaştırma olmaz subjektif değerlendirirsin. XB1 Titanfall vs. Ps4 Killzone vs. die karşılaştırırsın mesela.

Konsolları farklı kılan yazılım altyapısı. Tutup 7850/70 var diye hala PC ile aynı maynı gibisinden yazıp durmayın. Laf sokma ihtiyacınız varsa başka şekilde karşılayın yada gerçekte nasıl işliyor altyapısı onu öğrenin. Öğrenmeye niyetiniz yoksa da laf sokmak için 1-1 aynı yolundan gitmeyin. Yazılım altyapısı, geliştirme araçları herşeyi belirler. PC'de niye OpenGL'e oyun yapılmıyor? niye Linux altında oyun geliştirilmiyor da adamlar konsola oyun yapıyor? Para var kabul, ama geliştirme araçları var, yazılım altyapısının esnekliği var. Esneklik demek senin yazacağın algoritmaları API'nin ne derece kısıtlayacağı/kısıtlamayacağıdır.

CGI grafik diyosunuz ya, 3000$ ile PC'de CGI grafik gördünüz diyelim. Şu anki PC'de en iyi grafik dediğin oyun max detay ile arasında fiyatının da getirdiği psikolojik bi baskı da olacak. Eninde sonunda CGI kalitesi dediğin oyun çok çok güzel, ama 3000$ olmayan bugünkü donanımdaki oyundan bi miktar ötede diyeceksiniz. Belli bi güngörmüşlük belli bi alışmışlık var hepinizde.

Bugünkü oyunlardan bi sonraki seviyeye ulaşmak için :

a. çok güçlü donanım
    b. çok fazla programcı çabası / arge

gerekiyor.

donanım kısmını geçiyorum. programcı-arge çabası demek eline DSLR foto makinasını alıp gece-gündüz sokaklarda dolaşıp ıslak kuru tozlu zeminlerin fotorafını çekmek demek. farklı ışıklar altında foto çekip bunların ışık kırılması yansıması için araştırma yapmak demek. 5. dereceden üstel denklemleri bugünkü donanımda hızlı çalıştırmak için indirgemek demek(doğru düzgün şeyler okursanız oyun motoru-ışıklandırma vs. ile ilgili göreceğiniz şeylerin hep matematiksel indirgemeler olduğudur. hani bi kere hayata girip yaka bırakmayan integralli olanlar).

İnsanın belli bi kaliteye alıştıktan sonra, bi sonraki seviyesi daha az etkileyici gelir. Buna marjinal fayda getiri vs. deniyor. 1 elmadan aldığın tat keyif , 5. elmayı yemenden sonra aynı miktarda olmaz. Oyunlarda da öyle. Senin ışıklandırmayı gölgelendirmeyi sahnede canlandırılan şeylerin detayını algılamanı sağlayacak gözünün beyninin anlamasını algılamasını sağlayacak bi algı eşiğin var. O eşikten sonra ilave kalite detayları azalarak artan algı detayı sunuyor size. O 2006 önceki oyunlar şu anki sizin bakış açınıza algı durumunuza göre o konumdalar. PS3/xb360 o yüzden bi tür mini milat.

ss'deki 6gen, 8 gen tam bi daire değller. ama daire algısına yaklaşıyorlar. kenar sayısı arttıkça belli noktadan sonraki algı bunu dairemsi olarak kabul etme yolunda oluyor.

donanımlar yeterli sayıda görüntü oluşturacak yapıları işleyecek kadar geliştiler bugün. Bi küre çizmek için gereken şeyi işleyecek kapasitedeler. senin bunu kenarlı bişey olarak algılamaman için yeterli hile de mevcut programcının elinde.

Bu noktadan sonra sen CGI olarak ışıklandırılmış render edilmiş bi küreyi, şimdiki sıradan çözümlere göre gayet kaliteli bulabilirsin. Ama onun için gereken donanım fiyatı, arge ihtiyacı ve bunların maliyeti seni bugün elinde tuttuğun sistemle mutlu olmaya iter.

90'larda mesela sahip olduğumuz sistemler kutu kutu pense kalitesindeydi. O zmanlar hayalgücü ile ekranda hareket eden bişeyler görmenin verdiği sevinç algıyı etkiliyordu. Ama ""kaliteli"" olarak algılanacak noktada değillerdi asla. Zaman içinde bişeyler gelişti, asgari bi algı olayı var. kutu kutu pense ile kabul edilebilir kalite arasında. o asgari kalite noktası geçildi. O yüzden ilerleyen zamanlarda göreceğiniz şeyler sizi derinden etkileyecek şeyler değil.

SA ile GTA4 >> 5 in olaylı bunlar. SA daha o eşiğin geçilemediği, donanımın asgari bi algı yaratacak seviyede olmadığı zamanlardan kalma.

Daha da basitleştirilmesini isterseniz onlarca sene önceki görüntüleme çiplerine bakın. [simage]http://petapixel.com/2010/08/05/the-worlds-first-digital-camera-by-kodak-and-steve-sasson/[/simage]

Bunlar aşırı düşük kalitede çıktı veriyordu dimi? Bugün herkesin sahip olduğu 5-10 Mpixel makinalar ile zerre alakası yok. Hepten ıncık cıncığını aramıyorsanız bu günümzdeki cihazlar o bahsettiğim belli kalite noktasını algı noktasını çoktan geçtiler. O ilk 0.01 Mpix. camera kötüydü, günümüzdekiler ise yeterli. Günümüzdekilerin üstüne ne koyarsan koy sana vuhasas dedirtmez.

Ama tutup holografik bi görüntüleme koyarsın, odanın içinde etrafına bakınca şaşırırsın, o zman vohaha dersin.

Oyunlardaki durum da bu. Sizin istediğiniz wuhaushsau demek. Bugünkü dünya görüşünüzle ile size onu dedirtme imkanı yok. Occulus'u düzgün çalıştıracka donanım yok daha ama (quad cf-sli sistem kursan bile yetmez dual-120hz için), Occulus'u kafanıza takıp algısal farklılık yaşarsanız dersiniz wojojwoj olmuş bu diye(720p 30hz ile diyenler bile var gerçi).

Bunları okumayıp sindirmeyip, inadına dandik de dandik modunda giderseniz olmaz, kendinizi aşırı ve yanlış beklentiniz yüzünden farklı hale düşürürsünz.

E3'deki oyunlara tanıtımlara bakıp güzel ama hiç öyle beklediğim kadar whohoho dedirtecek kadar iyi değiller diyorsanız dediğim gibi yanlış beklentiler içindesiniz, boş yere yaygara kopartıyorsunuz.

İstesin 2000-3000 dolarlık sistem bir çok kişi almak isteyecektir cgi grafik olursa cgi grafik oldumu gtx 780 ti rp 295x2 gibi kartları alma sebebi olacaktır dediğimde haksızmıyım ps 3 ile ps 4 arasında ps 2 ile ps 3 gibi fark varmı ? Yok.
    Gta sanandreas ie gta iv arasındaki fark gta 5 ile gta 6 arasında malesef yetersiz donanımdan dolayı olmayacaktır en çokta gta için üzüldüm yeni konsolların güçlü gelmemesine.

Alıntıları Göster
    Bana şeyi söyler misin:

CGI grafik istiyorsun ya illa şimdi sağlam büyük bütçeli bir yapım 5 yıl sürüyor çıkması. CGI olacak diye 10 yılda bir GTA 10 yılda bir Witcher oynamaya razı oluyorsan ben birşey diyemem. Onun dışında 2 3 kat daha fazla bütçe harcandığını varsayalım yapımcılar o kadar para harcayıp o kadar emek verir mi verdi diyelim 60 dolarlık oyunları 100 dolara mı alalım. Konsolları geç şuan ki imkanlar ve teknoloji ile bu çok uzak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mactavish- -- 14 Haziran 2014; 22:04:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish-

Bana şeyi söyler misin:

CGI grafik istiyorsun ya illa şimdi sağlam büyük bütçeli bir yapım 5 yıl sürüyor çıkması. CGI olacak diye 10 yılda bir GTA 10 yılda bir Witcher oynamaya razı oluyorsan ben birşey diyemem. Onun dışında 2 3 kat daha fazla bütçe harcandığını varsayalım yapımcılar o kadar para harcayıp o kadar emek verir mi verdi diyelim 60 dolarlık oyunları 100 dolara mı alalım. Konsolları geç şuan ki imkanlar ve teknoloji ile bu çok uzak.

O halde Cgi'nin yarısı olsun yeter bi zahmet zam yapmasınlar grafik kastık diye karları zaten katlanarak artıyor firmaların artık usandık moloton yapay zekadan aynı tür grafiklerden yada gta v gibi bir oyunda 1000 tane binanın sadece 5'ne girilmesine watch dogsun her e3 trailerini izlediğimde üzülüyorum hevesleniyorum o tür grafiklere bu gidişle 5-6 sene sonra göreceğiz zaten o tür grafikleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 14 Haziran 2014; 22:25:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ziel34

quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish-

Bana şeyi söyler misin:

O halde Cgi'nin yarısı olsun yeter bi zahmet zam yapmasınlar grafik kastık diye karları zaten katlanarak artıyor firmaların artık usandık moloton yapay zekadan aynı tür grafiklerden yada gta v gibi bir oyunda 1000 tane binanın sadece 5'ne girilmesine watch dogsun her e3 trailerini izlediğimde üzülüyorum hevesleniyorum o tür grafiklere bu gidişle 5-6 sene sonra göreceğiz zaten o tür grafikleri.

O tür detaylarda haklısın ama bence biraz sabret gelir o tür oyunlar. Bende uyuz oluyorum sipastik gibi yapay zekaya keklik gibi avlıyorum zora alıyorum yine çok rahat vurup geçiyorum. Half life 2 deki yapay zeka baya iyiydi zorluyordu onun yanından bile geçemiyor şimdiki yapımcılar.

PS4 PS3 e göre baya güçlü bir konsol o nesilde Uncharted 3 The Witcher2 The Last Of Us GTA 5 Red Dead Battlefield 3 Battlefield 4 gibi oyunlar gördük eski nesildeki o donanımlarla.

Şimdi daha yeni nesil 1 yaşını doldurması 2015 de yeni nesil izleri taşıyan birsürü oyun var. The Witcher 3 Uncharted 4 ve Batman gibi.

2016 sen gör çıkacak oyunları teknoloji gelişiyor bak yukarıda Rubisco anlatmış olayı donanımdan çok teknoloji yazılım altyapısı gösterilen emek çok çok daha önemli. Sen optimizasyonu sağlam yap en uyduruk donanımda bile iş görürsün.

Iphonelar Android tellerin hep gerisindeydi ama oyunlardaki performans ve arayüz performansı çok daha ilerdeydi daha yeni yeni Android teller yakaladı Iphoneları oda uçuk kaçık donanımlarla.

• quote:

Orijinalden alıntı: StephanG

http://forum.donanimhaber.com/m_93179013/tm.htm arkadaşlar i cevabınızı bekliorum

Şikayet ettim. Böyle saçma sapan mesajlar atmaya devam edersen yine şikayet edeceğim.

Yukarıda belirli bir algı eşiğinden bahsedilmiş, bana kalırsa bu konuya sadece nesnelerin poligon sayıları ve texture'ları olarak yaklaşmamak lazım. O konuda bu eşiği geçmiş olabiliriz, ancak fizik motorları konusunda hala katedilebilecek çok yol var. Bu yönde algının sınırının da çok yukarılarda olduğunu düşünüyorum. Bir ateşi, suyu, kumları, parçalanan yerleri, çarpışan araçların hasar dinamiklerini insanın algısının üzerinde ifade edebilmek için çok daha farklı yöntemlere ve hesaplama gücüne ihtiyacımız var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tanıdık geldi mi arkadaşlar

Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 6 Temmuz 2014; 22:58:31 >

• Oynamadığım bir oyun sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

Tanıdık geldi mi arkadaşlar

Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH

Half life mı bu

• Asıl efsane budur gerçekten. BF Cod falan hikaye.

O dönemin çok ilerisinde grafiklerle, yapay zekasıyla ve hikayesiyle gerçekten şaheserdir. En önemlisi bu grafiklerle en uyduruk PC lerde bile çok rahat çalışan bir oyundu.

Celeron işlemci 512mb ram Ati Radeon 9250 ile çok rahat oynadığımı hatırlarım.
  • Sondaki resimden anlamanız gerekirdi hocam. Half Life

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CPTLeBron -- 7 Temmuz 2014; 0:17:18 >
  • CPTLeBron kullanıcısına yanıt
    So resimden ben de tahmin ettim ama oyunun adı aklıma gelmedi bir türlü. Bir de bu oyunu oynamadım ben; ondan.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Hocam ciddiyseniz hayatınızda büyük bir eksiklik var söyleyeyim

Gerçi adamlar Episode 2 ile seriyi yarım bıraktılar, orası da ayrı konu tabi
  • Fatz kullanıcısına yanıt
    Haklı olabilirsin. Birkaç videosunu seyredip oynamaktan vazgeçmiştim ama bu mesajdan sonra tekrar değerlendireceğim.
  • 2016 = 2011
    Hd 7850 = gtx 7800
    Gtx 580 = 8600 gt
    Gtx 670 = 8800 gt (playstation 3)
    Gtx 680 = 9800 gtx
    Gtx 780 = gtx 550
    Gtx 780 ti = gtx 460

böylemi olacak acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 7 Temmuz 2014; 1:32:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ziel34

2016 = 2011
    Hd 7850 = gtx 7800
    Gtx 580 = 8600 gt
    Gtx 670 = 8800 gt (playstation 3)
    Gtx 680 = 9800 gtx
    Gtx 780 = gtx 550
    Gtx 780 ti = gtx 460

böylemi olacak acaba ?

Ne alaka ?
  • Buradaki tartıştığınız konsol fanboylarının yaşı maksimum 15 o yüzden kiminle konuştuğunuza dikkat edin boşunuza yormayın kendinizi.Kullandıkları üslup zaten belli ediyor yaşlarını.Her konuda aynı taşkınlığı yapıyorlar zaten var 2-3 tane öyle hele bir tanesi varki sanırım aşırı şekilde fanboyluk yapmaktan beyni yanmış,cozutmuş iyice zira mantıklı bir insan o şekil yorumlar yapmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 7 Temmuz 2014; 3:41:31 >
  • yok crysis

hocam bu hd modlu olani mi half life 2 nin oyle bir mod vardi yanilmiyorsam

• quote:

Orijinalden alıntı: CPTLeBron

Kesinlikle öyle dostum. Herkes kendine hangi platform uygunsa, sevdiği oyunlar hangi platformdaysa ona yönelmeli. İki platformunda bariz öne çıktığı konular var, ancak biri diğerine kesinlikle üstün değil.

Ben de teşekkür ederim, iyi oyunlar, iyi günler.

Yıllardır aynı cümle "sevdiği oyunlar hangi platformdaysa ona yönelmeli". Hocam boşuna yoruyorsunuz kendinizi. Her yeni nesil oyuncu bu tartışmaya girecektir bunu engelleyemezsiniz. Yaş küçük olunca maalesef insanların sahip olduğu platformu savunması gayet doğal oluyor. Biz bunları X360-PS3 'ün ilk yıllarında da çok yaşadık. Her seferinde aynı olay yaşanıyor.

Şahsi görüşümü sorarsanız ben PC ile konsolun kıyaslanmasını oldukça komik buluyorum. Uzatmak istemiyorum çünkü bu konu burada bitmez.

• Beyler beynine az oksijen giden 3 kismada cikan ayni oyun icin tabiki grafik olark pc nin ustun oldugunu anlar.simdi pc ye cikmayip konsola cikan oyunlari ornek gosteren kit beyinli konsol ergenlerine ne anlatsak bos.dahada yazacaklarim var ama karsimda konsol ergenlerine karsi daha kasamam kendimi.

• Konsolların PC donanımına kafası basmayıp, sadece oyun oynamak isteyenler için çıkarılmış bir alet olduğu anlaşılamadı mı daha? Konsol hiçbir zaman PC kalitesine erişemeyecek kabul edin artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

Buradaki tartıştığınız konsol fanboylarının yaşı maksimum 15 o yüzden kiminle konuştuğunuza dikkat edin boşunuza yormayın kendinizi.Kullandıkları üslup zaten belli ediyor yaşlarını.Her konuda aynı taşkınlığı yapıyorlar zaten var 2-3 tane öyle hele bir tanesi varki sanırım aşırı şekilde fanboyluk yapmaktan beyni yanmış,cozutmuş iyice zira mantıklı bir insan o şekil yorumlar yapmaz.

Örnek CPTLeBron adamı konsoldan soğutur yeminle

• 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.