Şimdi Ara

Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.928
Cevap
39
Favori
141.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pcyi konsol haline getirmek istiyorlar, konsolu da pcye yaklaştırıyorlar. Ortada bir yerde buluşacaklar heralde. Ama ikisini de uçuruma itmezlerse iyi.
  • Çoğu oyuncu iyi bakmıyor bu duruma.Konsolların pcye benzeyeceğini öne sürüyor.Tamam biraz benzeyecek ama bu sayede teknolojiden geri kalmayacak , demode olmayacaklar.Şu an 1080p'de 30fps zor veren bi konsolun hali 2 sene sonra ne olur kimbilir.Grafikler zaten yerinde sayıyor.Önümüzdeki senelerde çıkacak bi Gta 6'yı aynı grafiklerle oynamak istemem açıkçası.Bu durum pcye de yansıyor.Aynı grafiklerle pcye çıkarıyorlar, azcık cilalıyorlar al sana pc sürümü.En azından konsolların 2 senede bir güncelleme almasıyla oyunların grafik ivmesi de yukarı çıkar.Pcye alınan yeni donanımların hakkı verilir.Bir pc oyuncusu boş yere 2 senede bir kadar kart alıyor fakat ortalama 7-8 yıl aynı görsellerle oyun oynuyor.En azından bu döndü kırılır.2 sene sonra yenileyeceği ekran kartıyla yeni grafiklerle oyun oynar.Microsoftun bu hareketi pc oyunculuğunu konsoldan daha çok uçuracak .Bana öyle geliyor.

• Beklenen karşılaştırma geldi.
    The Division – E3 2013 Reveal Trailer vs. PC Max
    Sanırım şimdiye kadar Watch Dogs'la birlikte en çok downgrade yemiş oyunlardan biriydi.

Candylandyoutube
    The Division – E3 2013 Reveal Trailer vs. PC Max Settings Graphics Comparison
    https://www.youtube.com/watch?v=a80oClgNFJo&index=1&list=PLp1157660uVIXn-mf7Q4wlVJUIGbb-xYA

• Division'in E3 grafikleriyle gelmeyecegi belliydi.
    En azindan, Dark Souls 2'deki gibi, downgrade'den son anda haberimiz olmadi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sangokudbgt kullanıcısına yanıt
    Aynen sana katiliyorum arkadaşim xbox oyununu ps4'te oynuyamiyorsun yada ps4 oyununu xbox'ta oynuyamiyorsun ama pc'de her 2sinin oyunlarinida oynayabiliyorsun .Dediğin gibi konsol takarsin al sana ps4 yada xboxtan fazlası olur pc yada direksiyon gitar ne istersen herşey uyarlayabilirsin pc'de ki özgür ortam hiçbirinde yok xbox tada ps4 almak kapitalizme destek olmak demek tek elce zihniyete mesela alttaki video bunu ps4 yada xbox yapsinlar görelim bu özgürlük nerede var

• Candylandyoutube
    Need for Speed – PC vs. PS4 vs. XBox One Graphics Comparison
    https://www.youtube.com/watch?v=FZsbTkECcXk

• Candylandyoutube
    Hitman – DX11 vs. DX12 @ GTX 980 Benchmark & Graphics Comparison
    https://www.youtube.com/watch?v=Sc018BUJ44s&feature=youtu.be

• Cry Engine 5 tanıtıldı.Adamlar ileriye gidelim derken geriye gitmişler sanki.Şu yeni nesil grafiklerin neresinden tutarsan elinde kalıyor arkadaş

CRYENGINEyoutube
    GDC 2016 Licensee Showcase | CRYENGINE Technology
    https://www.youtube.com/watch?v=wcnrt1pX5XA

• aterikasedi kullanıcısına yanıt
    Cryengine'e bakmadım; fakat yeni nesil grafikler yeterince iyi bence.
    Star Wars Battlefront'un Endor haritasında, Crysis 1'den iyi orman grafiği var. Bugünleri görmemiz de bir şeydir

Yeni neslin esas eksiği, fizik konusunda. En azından, yoğun "PhysX" efektlerinin, yeni konsollarla standart olmasını bekliyordum. En son Fallout 4'te, gene Nvidia'ya özel PhysX çıkarmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 16 Mart 2016; 2:09:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

Star Wars Battlefront'un Endor haritasında, Crysis 1'den iyi orman grafiği var. Bugünleri görmemiz de bir şeydir

Yeni neslin esas eksiği, fizik konusunda. En azından, yoğun "PhysX" efektlerinin, yeni konsollarla standart olmasını bekliyordum. En son Fallout 4'te, gene Nvidia'ya özel PhysX çıkarmışlar.

Ben de Gta 6'da binaların yıkılabilmesini umuyorum:) Şu xbox one'ın güçlendirilecek olması işimize yarayacak.Oyun daha gelişmiş grafiklerle çıkar en azından.

Bir de merak ediyorum geliştirilmiş xone'a çıkan oyunun grafikleri pcye de aynı şekilde çıktı diyelim.O zaman PS4 ne yapacak ?Güçsüz kaldığı için grafikleri kısacaklar ve eski nesil gibi gözükecek.Bence Sony bu iş için birşeyler düşünüyor olabilir.

• Kullanan firmaların yapımlarından kesitler vermişler o yüzden tam net bir şey söylemek yanlış olur. En basit örnek sniper ghost warrior 2'de cryengine 3 kullandı grafikler ortada aynı motor crysis 3'de kullanıldı grafikleri söylemeye gerek yok
  • quote:

Evet, 8 yıl sonra Crysis'i yer yer geçebilen grafikler görmek (modlar işin içine girince durum değişebilir ama) gerçekten değişik bir his. Gerçekten de artık grafikler oldukça ilerledi. En kötü grafikler bile belli bir seviyede. Kötü yapmak için yapımcının ayrıca uğraşması gerekiyor (onu da yapıyorlar bazen). Grafikleri daha da ilerletmek için yapılacak pek bir şey kalmadı gibi. Çok büyük grafik gücüyle çok küçük değişiklikler yapılabiliyor. Aslında tessellationla biraz daha farklı kullanımlar olabilir ama onun için de tessellation gücü fix nvidia seviyesinde olmalı tüm kartlarda. Bu konsollarla da o mümkün değil. Esas eksik dediğin gibi hocam, fizik ve yapay zeka. Şu fizik işini halletseler, oyunlar çağ atlar. Ama tam tersine fiziksel etkileşimi azaltıyorlar. 2000-2010 civarı hem piyasanın genel eğilimi hem de nvidianın baskısıyla fizik efektlerini geliştiriyorlardı ama birden duruldu firmalar. Gta4'teki fizik etkileşimi bile gta5'te yok. Bf serisinde de durum benzer. Crysis'ler yine aynı... Zaten belli bir ilerleme vardı, o da yalan oldu. Şimdi sil baştan bir 10 yılda da onu geliştirirler. 10 yıl sonra "aaa crysis'in fiziklerini geçmiş, gta4'ü yakalamış" gibisinden konuşuruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mamad

quote:

Evet, 8 yıl sonra Crysis'i yer yer geçebilen grafikler görmek (modlar işin içine girince durum değişebilir ama) gerçekten değişik bir his. Gerçekten de artık grafikler oldukça ilerledi. En kötü grafikler bile belli bir seviyede. Kötü yapmak için yapımcının ayrıca uğraşması gerekiyor (onu da yapıyorlar bazen). Grafikleri daha da ilerletmek için yapılacak pek bir şey kalmadı gibi. Çok büyük grafik gücüyle çok küçük değişiklikler yapılabiliyor. Aslında tessellationla biraz daha farklı kullanımlar olabilir ama onun için de tessellation gücü fix nvidia seviyesinde olmalı tüm kartlarda. Bu konsollarla da o mümkün değil. Esas eksik dediğin gibi hocam, fizik ve yapay zeka. Şu fizik işini halletseler, oyunlar çağ atlar. Ama tam tersine fiziksel etkileşimi azaltıyorlar. 2000-2010 civarı hem piyasanın genel eğilimi hem de nvidianın baskısıyla fizik efektlerini geliştiriyorlardı ama birden duruldu firmalar. Gta4'teki fizik etkileşimi bile gta5'te yok. Bf serisinde de durum benzer. Crysis'ler yine aynı... Zaten belli bir ilerleme vardı, o da yalan oldu. Şimdi sil baştan bir 10 yılda da onu geliştirirler. 10 yıl sonra "aaa crysis'in fiziklerini geçmiş, gta4'ü yakalamış" gibisinden konuşuruz.

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alinti: mamad

quote:

Orijinalden alinti: false shepherd

Cryengine'e bakmadim; fakat yeni nesil grafikler yeterince iyi bence.
    Star Wars Battlefront'un Endor haritasinda, Crysis 1'den iyi orman grafigi var. Bugünleri görmemiz de bir seydir

Yeni neslin esas eksigi, fizik konusunda. En azindan, yogun "PhysX" efektlerinin, yeni konsollarla standart olmasini bekliyordum. En son Fallout 4'te, gene Nvidia'ya özel PhysX çikarmislar.

Evet, 8 yil sonra Crysis'i yer yer geçebilen grafikler görmek (modlar isin içine girince durum degisebilir ama) gerçekten degisik bir his. Gerçekten de artik grafikler oldukça ilerledi. En kötü grafikler bile belli bir seviyede. Kötü yapmak için yapimcinin ayrica ugrasmasi gerekiyor (onu da yapiyorlar bazen). Grafikleri daha da ilerletmek için yapilacak pek bir sey kalmadi gibi. Çok büyük grafik gücüyle çok küçük degisiklikler yapilabiliyor. Aslinda tessellationla biraz daha farkli kullanimlar olabilir ama onun için de tessellation gücü fix nvidia seviyesinde olmali tüm kartlarda. Bu konsollarla da o mümkün degil. Esas eksik dedigin gibi hocam, fizik ve yapay zeka. Su fizik isini halletseler, oyunlar çag atlar. Ama tam tersine fiziksel etkilesimi azaltiyorlar. 2000-2010 civari hem piyasanin genel egilimi hem de nvidianin baskisiyla fizik efektlerini gelistiriyorlardi ama birden duruldu firmalar. Gta4'teki fizik etkilesimi bile gta5'te yok. Bf serisinde de durum benzer. Crysis'ler yine ayni... Zaten belli bir ilerleme vardi, o da yalan oldu. Simdi sil bastan bir 10 yilda da onu gelistirirler. 10 yil sonra "aaa crysis'in fiziklerini geçmis, gta4'ü yakalamis" gibisinden konusuruz.

Performans çok önemli. Lucas Art Stüdyoları'nın artık Disney'in olmasına giden süreci bu belirledi. Performans hedeflerini yakalayamayınca ertelemeler peşi sıra birbirini izledi. CryEngine için de pazardaki başarısı açısından birçok şey söylüyorlar ama doğru yaptıkları birşey varsa performansını düzgün ayarlamaya çalışıyorlar AMD ile çalışarak. LiquidVR kampüsü açtılar Bahçeşehir Üniversitesi'ne. AMD olmadan LucasArts'ın kendi zamanında düştüğü tuzakları tek başlarına aşamazlar - bir yandan performans çıtasını arttırıp, bir yandan donanım engellerine takılmamak büyük iş. Herkes yapsa kıymeti olmazdı...

• Yeni nesil oyunlardaki o eksik tadin grafikle falan alakasi oldugunu dusunmuyorum. En buyuk eksiklik oyunlardaki hikaye ve etraftaki o ince hos detaylardir RE serilerinde bolca gordugumuz notlar, kasetler bile yeni oyunlarda neredeyse yok denecek seviyeye indi hikaye modunda toplam oynanabilir saat azaldi yada surekli kendini tekrar eden iceriklerle dolduruldu tabii yine Witcher 3, Shadow of Mordor gibi triple AAA oyunlar geliyor ama bunca oyunun arasinda yetersiz kaliyor maalesef. Piyasada oyun sektorunde ne zaman gelisme olsa hep su lanet grafik olaylarinin bahsi geciyor.. Bir kerede: "muthis senarist bay .... ile anlastik yeni oyunumuz cok iyi hikaye ile gelecek!" ya da yeni fizik motorumuz hazir gibisinden hicbir sey olmuyor birde ortaya VR muhabbeti cikti simdi firmalar bunun kaymagini yemeye calisacaklar.. Yani ortada hic eski nesil oyunculugu ilgilendiren bir sey yok mobil oyun sektoru desen almis basini gidiyor, oyun kulturu bile fast food tarzi hizla zevki cikarilacak bir seye donusturmeye calisiyorlar. GTA gibi tps de alaninda tek oyunu bile icine ettiler bu oyun birakin 2 adet Titan X'i, tek gtx950'yi bile hak etmiyor bence araba surus sistemi bile yeni nesile hitap edilecek sekilde arcade olarak yapilmis fizik desen fizik kanunlarina hakaret etmis olursunuz IV. oyunun yanindan bile gecmiyor.. Kisacasi VR gibi sacmaliklar oyunculugu eski zamanlarindaki o zevke goturemez firmalarin acilen yeni fizik motoru gelistirip yapay zekayi daha gercekci yapmalari gerekli + olarak yeni saglam senaristler bulup yaratici kisilerle calismalilar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Unreal Engineyoutube
    GDC 2016 Sizzle Reel | Unreal Engine
    https://www.youtube.com/watch?v=XTgueDFaN6Y

• Unity 5.0 vs Unity 5.4 - Graphics Improvements

Unityyoutube
    Unity 5.0 vs Unity 5.4 - Graphics Improvements
    https://www.youtube.com/watch?v=mnEqV1Ca8HE

• Zogrimyoutube
    PhysX GPU Rigid Body simulation
    https://www.youtube.com/watch?v=Ws6LN1Ot9Cc

• aterikasedi kullanıcısına yanıt
    PhysX gibi bir sistemi Universiteler ve araştırma şirketleri kullanıyor , oyun tarafında ise eskiden şirketlerden istenen telif artık ciddi oranda azaltılmış olsa da kullanan oyun sayısı gün geçtikçe azaldı , yazık oldu bu kadar yoğun olmasa da bir çok oyuna bir çok sahneye implemente edilebilirdi
  • Valla oyun olmayınca bu konunun gitgide boş bir konu daha doğrusu buradaki tartışmaların boş olduğuna kanaat getirdim...Şimdi de millet iki tane minicik ekranda vr derdi ekran kartım nasıl 1080p görüntü verir ah ulan 4k çıkmıştı tam yakında bi de 4k vr sıkıntısı oooof of diye debinecek...Yılda 2 sağlam oyun,bir de sürekli onsuz olamadığın bir multi olsun yeter biz oyunculara...yoksa boyuna teknoloji demosu boyuna gpu gelişimi...Neyse bir şeyi beğenmeme veya eleştirme hakkımız yok zira linçsever toplumuz...

OYUN YAPIN BANA OYUUUUUN
  • quote:

Orijinalden alıntı: cancanax

Valla oyun olmayınca bu konunun gitgide boş bir konu daha doğrusu buradaki tartışmaların boş olduğuna kanaat getirdim...Şimdi de millet iki tane minicik ekranda vr derdi ekran kartım nasıl 1080p görüntü verir ah ulan 4k çıkmıştı tam yakında bi de 4k vr sıkıntısı oooof of diye debinecek...Yılda 2 sağlam oyun,bir de sürekli onsuz olamadığın bir multi olsun yeter biz oyunculara...yoksa boyuna teknoloji demosu boyuna gpu gelişimi...Neyse bir şeyi beğenmeme veya eleştirme hakkımız yok zira linçsever toplumuz...

OYUN YAPIN BANA OYUUUUUN

Oyun var da denuvo mahfetti bizi

• 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.