Bu cihaza alternatif olarak sanırım piyasada acer'ın bir modeli var polarize 3d gözlük kullanan. Ben de yeni toplayacağım extreme pc için bir 3d monitör bakıyorum şu sıralar. Pilli gözlük teknolojisi de sona erdi anlaşılan, bu durumda almışken polarize sistemli bir cihaz almak gerekir diye düşünüyorum gözleri daha az yorduğu için. LG'nin bu modelini beklemeli mi, acer'ın bu modelini de listeme eklemelimiyim sizce ? Farklı alternatif cihazlar da var mı piyasada ? Bütçem maks. 1000tl.
Çok acelen yoksa bekle derim, sitelerdeki yorumlarda hep fiyatının uygun olduğundan bahsedildi.
Lg'yi testlerde de pek başarılı bulmamışlar o yüzden lg yerine acer falan mı baksam diyorum. Bir de derinlik olayı var, yeterince derinlik vermiyor sanırım 3d açısından fpr monitörler, lg incelemesinde nvidia 3d'ye göre başarısız bulunmuş 1-2 sitede.
Ben zaten yukaridaki mesajlarimin birinde Lg nin bu yeni nesil 3D TV lerinde ghosting oluyor demistim ve umarim bu yeni monitorlerinde bu sorun olmaz demistim.Ama ne yazikki monitorlerindede bu sorun varmis.Ayrica ghosting yetmiyormus gibi 120Hz destegide yokmuski su durumda bu monitor tam bir cop oluyor.Acikcasi 21" 120Hz FHD umitlerimde bu sayede suya dusmus oldu.Gene baska markalarin baska modellerini bekleyecem , yasasin suanda kullandigim Trinitron CRT
Ben de sanırım acer modeline ya da normal 120hz aktif gözlüklü modellere yöneleceğim bu gidişle.
120hz desteği olmaması normal zaten 120hz 2 kareyi aynı ekrandan verebilmek için. 60hz'de polarize sistemle 2 görüntü verebildikten sonra gerek olmaz ki ? Sonuçta 120hz monitörlerde de efektif 60hz görüntü alınıyor 3d olarak. (60hz sol göz, 60hz sağ göz) Benim aklıma takılan tek şey derinliğin 120hz aktif sistemlerdeki gibi olup olmaması, ona göre 120hz veya fpr sistemli bir cihaz düşüneceğim.
quote:
Orijinalden alıntı: Umutcan
120hz desteği olmaması normal zaten 120hz 2 kareyi aynı ekrandan verebilmek için. 60hz'de polarize sistemle 2 görüntü verebildikten sonra gerek olmaz ki ? Sonuçta 120hz monitörlerde de efektif 60hz görüntü alınıyor 3d olarak. (60hz sol göz, 60hz sağ göz) Benim aklıma takılan tek şey derinliğin 120hz aktif sistemlerdeki gibi olup olmaması, ona göre 120hz veya fpr sistemli bir cihaz düşüneceğim.
120Hz 2d goruntu icin lazim zaten.Ama siz illa bana sadece 3d lazim ve gozluklu olacak derseniz tabi 900TL de bu ise yaramayan ozellik icin fazla gelmiyorsa ona birsey diyemem.Gercek 3D onumuzdeki yillarda yayginlasacak olan gozluksuz 3D dir ki zaten 3D goruntu icin 60Hz de fazlasiyla yetersiz.Ileride hem gozluksuz hemde 3D icin 120Hz 2d icin de 240Hz olacak sekilde TV ler cikacak.
Bana ise suanda 21" FHD 120Hz Led monitor lazim.Ghosting olmayacak ve tercihen IPS gibi gercek renkler verebilecek bir monior lazim ki IPS lerinde suanda ms degerleri cok yuksek ne yazikki.Yani beni bu ledlerin 3d degil 2d ozellikleri ilgilendiriyor.
Tabi bu soylediklerimi anca benim gibi kaliteli bir 100Hz CRT Trinitron kullananlar anlayabilir.60Hz cop lcdler kullananlar icin birsey ifade etmeyebilir.Gerci bende laptopda 60hz iskencesine maruz kaliyorum ama idare ediyoruz iste.
Dostum ben sadece 3d özelliği için düşünüyorum zaten, pc'de 3d oyunlar vs. için. Film vb. için 52" 100hz S-pva panelli tv kullanıyorum. Monitörlerde tn panel sonuçta ne kadar kalite verebilir ki, o yüzden 3d vs. özelliklerine bakıyorum. Derinlik hissi göz yormaması önemli bu açıdan.
Hakkında hiçbir inceleme yazısı bulunmuyor oluşu hakikaten sinir bozucu. LG'nin official sitesindeki bilgiler bile bu başlığı açarken aldığım bilgilerle hala aynı. Yeni nesil cinema 3D TV modelleri 3D konusunda oldukça başarılı, sırf buradan referans alarak monitörlere de bu FPR teknolojisinin başarılı entegre edilmiş olacağını düşünüyorum ama düşünmek yetmiyor. O kadar bloggera adamlar monitör göndermişler, bir tanesi zahmet edip, inceleme yazmamış yani.
tam bir inceleme yok galiba
Piyasada yukarıda yazıldığı gibi acer'ın da fpr modeli var fakat bırakın incelemeyi doğru düzgün bilgi bile bulamıyorsunuz internette. Kimse mi kullanmıyor bu monitörleri nedir :)
quote:
Orijinalden alıntı: killnOd
Ben zaten yukaridaki mesajlarimin birinde Lg nin bu yeni nesil 3D TV lerinde ghosting oluyor demistim ve umarim bu yeni monitorlerinde bu sorun olmaz demistim.Ama ne yazikki monitorlerindede bu sorun varmis.Ayrica ghosting yetmiyormus gibi 120Hz destegide yokmuski su durumda bu monitor tam bir cop oluyor.Acikcasi 21" 120Hz FHD umitlerimde bu sayede suya dusmus oldu.Gene baska markalarin baska modellerini bekleyecem , yasasin suanda kullandigim Trinitron CRT
Sony nin ps3 için çıkaracağı monitör 240hz olacak, bir inceleyin isterseniz, simulview gibi bir özelikle geliyor.
O konuyla da ilgili öyle az bilgimiz var ki, araştırma yaptığımız zaman firmaların PR toplantısında verilen bası bültenlerinden başka bir bilgiye ulaşamıyoruz. LG'nin FPR teknolojili gözlüklerini parçalayarak dual view gaming teknolojisini yedirmiştik bir ay kadar önce TV'lere. Aynı şekilde bu tekniği bu monitörlere uygulamak da çok kolay ve sorunsuz olacak TV mantığıyla aynı olarak. Şu an LG'nin FPR monitörünü biliyordum, bir de Acer'ı öğrendim. Sony için görüntü kalitesi adına tek kelimem yok ama onun da farkı uçuk fiyatıyla oluyor işte.
quote:
Orijinalden alıntı: Katafalk101
quote:
Sony nin ps3 için çıkaracağı monitör 240hz olacak, bir inceleyin isterseniz, simulview gibi bir özelikle geliyor.
Bazi kaynaklar 240Hz ve VA Panel olacagini yazmislar ama ortada kesin birsey yok.Fiyatida cok pahali.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Katafalk101
quote:
Bazi kaynaklar 240Hz ve VA Panel olacagini yazmislar ama ortada kesin birsey yok.Fiyatida cok pahali.
Trinitron CRT monitörlerin yerini tutamaz zaten yeni nesiller. 120 hz desteğini ben de baya baya beklemiştim ama 2D'de bu desteği vermeyişi baya üzdü beni de açıkcası. Yine de FPR 3D performansı için bakmaya değer gibi görüyorum fiyatı uygun olursa.
Beyler Cümlemizi Hayırlı Olsun Hepsiburada.com'da satışa sunulmuştur diğer pazarlamıcalarda da büyük ihtimal yakın günlerde satışa sunulacaktır.
Yalnız bu satış LG Türkiye garantisinde değil yan ithalat gibi görünüyor. Fiyatı da beklediğimden pahalı geldi açıkcası. Monitör için biraz yüksek fiyat çekmişler ama normal ürünün pazara giren ilk örneği. Abartacaklar mutlaka.
Fiyatı bana göre de yüksek . Ama zamanla talebe göre piyasada uygun bir fiyat oluşacaktır diye düşünüyorum.
Çok fazla beklentim yok. Tam olarak piyasaya yerleşsin, şöyle güzel bir kampanyayla almayı düşünüyorum bu monitörü.