Şimdi Ara

Yeni Nesil Oyunları Beğenemiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
3
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nedense sanki firmalar hep aynı yol ile oyun yapar oldu. Canın azalınca geç köşeye canın dolsun, en alakasız oyuna bile RPG öğeleri ekleyelim kill +10 - headshot +50 gibi.
    Bakıyorum gerçekten gereksiz yere Hitman'e bile koymuşlar saçma sapan perk sistemini. Son çıkan Blacklist yine aynı mantık. Senaryoyu, oynanabilirliği yerin dibine sokup CO-OP koymuşlar.
    Çok sevilen Far Cry 3'e baktım sırf kıllık olsun diye köpek domuz peşinden koşup deri toplatıyorlar veya ot toplatıyorlar. 2 saat bunlarla uğraşmadan da 2 silah bile taşıyamıyoruz. Yapay zekanın sıfır olduğu bir oyuna zorla stealth tarzı eklemişler. Düşmanla aranızda 5 metre var ve ışınlanıp (abartı değil) kafasına bıçak sokabiliyorsunuz.
    Metro Last Light yine aynı yapay zeka sıfır ve ilk oyuna göre bana göre kötü. Aslında atmosferi, grafikleri ve animasyonları v.s iyi ama yine stealth tarzını zorla buna da sokmuşlar. O kadar kolay ki insan sıkılıyor. 1 ampul söndürüp katliam yapabiliyorsunuz.

Bir tek bütün bunları barındırıp da mükemmel olan Batman AA ve AC var ve bence çok da iyi sattıkları için diğer firmalar bu oyuna özendiler ama ortalık resmen çöplüğe döndü. Adam gibi 10 saat süren, millete ot falan uğraştırmayan bir oyun kalmadı.
    Thief 4'ü izledim ve baktım ona da aynı mantık koymuşlar. Sanki Assassin's Creed'miş gibi kafasından okla vurunca +40 exp. yazıyor.
    Çoğu kişi Assassin's Creed serisinin hayranı ama bana göre 2. oyundan sonra patladı ve ikide bir oyun çıkartmaya başladılar.
    Bu tür oyunlar yüzünden Prince of Persia gibi bir çok oyun söndü.
    Görüldüğü üzere millet Doom 4 beklerken gittiler sisteme uyup Rage yaptılar Open World...
    Yani kısacası yeter artık firmalar ya Open World yapıyor ya da her oyuna saçma sapan perk ekliyor exp. ekliyor ya da en kötüsü hepsini koymaya kalkıyor. En süper Stealth tarzı olan Splinter Cell'i çamur yaptılar.
    Malesef ki artık insanların çıksa da oynasak dediği oyunlar 3'ü 5'i geçmez artık. Bir umut Watch Dogs var ki o da Open World.
    Ne Half Life ne Doom kaldı geriye. Çıkanların da nasıl bir bir patladığını görüyorum ve içimdeki bir gram umut da eriyor.

• far cry ile ilgili olanlar hariç her söylediğine katılıyorum, far cry'ın bu kadar sevilmesinin sebebi hayvan avlama v.s. olması zaten, gerek olmadığı halde sırf eğlenmek için yarım saat hayvan avladığımı bilirim.
  • far cryda o dediklerin olmasa oyun 3-4 saatte biter sanırım bence işin zevki orada
    günümüzde doom3 gibi sadece vura vura gittiğimiz bi oyun çıksa oyun tutmaz
  • Özellikle Splinter Cell konusnda katılıyorum. Thief II ve ek paketini ve ThiefIII'ü halen oynamak isterim. İnşallah Thief4'te dediğiniz gibi şeyler merkezde yer almaz. Tamam rpg ögeleri olsun belki ama abartmamak kaydıyla.

Dediklerine ilaveten Dead Space serisini de haşat ettiler. Belki open world veya rpg ile değil ama cod serisi gibi oldu. Gerilim oyunundan aksiyona döndü. İlk serileri defalarca oynamama rağmen sonuncuyu yarıda bıraktım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeverTrust

far cry ile ilgili olanlar hariç her söylediğine katılıyorum, far cry'ın bu kadar sevilmesinin sebebi hayvan avlama v.s. olması zaten, gerek olmadığı halde sırf eğlenmek için yarım saat hayvan avladığımı bilirim.

Ayanen hocam oyunu stres atmak için yapmışlar resmen hele o dağa çıkıp atlamak ap ayrı bir zevk
  • Yeni oyunlar insanlara yeni imkanlar sunuyor.Bu yüzden oyunlar daha kolay oluyor.Eskiden tadı vardı öldün mü yeniden başlardın zorlanırdın sinirlenirdin.Ah nerede eski oyunlar ah...
  • hl3 gelicek insallah ozaman duzelir digerleride

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hl3 ne zamana gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnLiNe MaNaGeR

Nedense sanki firmalar hep aynı yol ile oyun yapar oldu. Canın azalınca geç köşeye canın dolsun, en alakasız oyuna bile RPG öğeleri ekleyelim kill +10 - headshot +50 gibi.
    Bakıyorum gerçekten gereksiz yere Hitman'e bile koymuşlar saçma sapan perk sistemini. Son çıkan Blacklist yine aynı mantık. Senaryoyu, oynanabilirliği yerin dibine sokup CO-OP koymuşlar.
    Çok sevilen Far Cry 3'e baktım sırf kıllık olsun diye köpek domuz peşinden koşup deri toplatıyorlar veya ot toplatıyorlar. 2 saat bunlarla uğraşmadan da 2 silah bile taşıyamıyoruz. Yapay zekanın sıfır olduğu bir oyuna zorla stealth tarzı eklemişler. Düşmanla aranızda 5 metre var ve ışınlanıp (abartı değil) kafasına bıçak sokabiliyorsunuz.
    Metro Last Light yine aynı yapay zeka sıfır ve ilk oyuna göre bana göre kötü. Aslında atmosferi, grafikleri ve animasyonları v.s iyi ama yine stealth tarzını zorla buna da sokmuşlar. O kadar kolay ki insan sıkılıyor. 1 ampul söndürüp katliam yapabiliyorsunuz.

Bir tek bütün bunları barındırıp da mükemmel olan Batman AA ve AC var ve bence çok da iyi sattıkları için diğer firmalar bu oyuna özendiler ama ortalık resmen çöplüğe döndü. Adam gibi 10 saat süren, millete ot falan uğraştırmayan bir oyun kalmadı.
    Thief 4'ü izledim ve baktım ona da aynı mantık koymuşlar. Sanki Assassin's Creed'miş gibi kafasından okla vurunca +40 exp. yazıyor.
    Çoğu kişi Assassin's Creed serisinin hayranı ama bana göre 2. oyundan sonra patladı ve ikide bir oyun çıkartmaya başladılar.
    Bu tür oyunlar yüzünden Prince of Persia gibi bir çok oyun söndü.
    Görüldüğü üzere millet Doom 4 beklerken gittiler sisteme uyup Rage yaptılar Open World...
    Yani kısacası yeter artık firmalar ya Open World yapıyor ya da her oyuna saçma sapan perk ekliyor exp. ekliyor ya da en kötüsü hepsini koymaya kalkıyor. En süper Stealth tarzı olan Splinter Cell'i çamur yaptılar.
    Malesef ki artık insanların çıksa da oynasak dediği oyunlar 3'ü 5'i geçmez artık. Bir umut Watch Dogs var ki o da Open World.
    Ne Half Life ne Doom kaldı geriye. Çıkanların da nasıl bir bir patladığını görüyorum ve içimdeki bir gram umut da eriyor.

Bir gr. umudu eritmene gerek yok, senin gibi beğenmeyenler indie oyunlara takılıyor artık.
    Son 5 yılda çıkan indie oyunları incele daha kaliteli gameplay bulursun.

• güzel atmosferli güzel hikayeli oyun kalmadı gerçekten..
    en son metro oynadım... onun dışında amnesia falan iyiydi...
    bir half life bir doom veya resident evil 2-3 yok ...
    nerede o atmosferler..
    artık devir multiplayer devri... onun da çok farklı zevkleri var tabii..
  • Hocam oyun piyasası bu durumdayken beklentilerini düşürmekten başka çaren yok gibi görünüyor,çünkü yapımcılar ya sadece ergen nesil alsın diye düşünüp kolay oyunlar yapıyor ya da para etsin diye saçma sapan özellikler ekliyorlar.Ben oyunlarda uzun bir süredir çok büyük beklentiler içine girmediğim için AC,SP gibi serilerin son oyunlarından zevk alabildim mesela,ama eski oyunlarına kıyasla iyi değiller tabii ki.Far Cry konusunda ise aynı fikirde değilim.
  • Bence oyun anlayışını değiştirmen gerek. Yanlış bişeyler var
  • Bahsettiğin oyunlar oyun dünyasının tamamı olsa bir şey demeyeceğim ama o kadar çok bilmediğiniz takip etmediğiniz oyun var ki.Halen çok sağlam oyunlar çıkıyor ona şüphen olmasın,sadece seriler bozulmaya başladı o da normaldir.Çok uzun süren şey bozuluyor malesef.Şu RPG öğeleri olayını da ben seviyorum oyuna farklı bir amaç katıyor.Her zaman oynadıkça geliştiğimiz oyunlardan daha çok zevk alırım.Ama AC olayına katılıyorum.Katılmadığım bir nokta da open world olayı.Oyunların açık dünya olması iyi ( FPS dışında,zaten FPS oynamıyorum hiç ).Tabi bu dünyayı doldurmak kolay değil.Kaliteli yapılacaksa oyunun açık dünya olması terchimdir.
  • Dead space güzeldi fakat 3. Oyunda berbat ettiler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlaç olarak kickstarter oyunları ve güzel yapımlar sunan indie piyasasını yazıyorum.

FPS olarak yakın zamanda çıkan Rise of the Trias ve Shadow Warrior eski tadı almanı biraz olsun sağlar. Duke Nukem ve Doom ların çok güzel modları var bugün bile piyasada. Brutal Doom'dan aldığım zevki çok uzun zamandır FPSlerden alamamıştım. Shadow Warrior ekibi güzel bir satış yakalarsa Blood'a da el atacağını söylüyor. (pazarlamaya girişi 101)
    Ayrıca Humble Bundle da bu hafta Painkiller var HD versiyonu olması lazım. Olmadı Serious Sam HD veya 3 arada güzel indirimlerle geziyor piyasada.
    Rage aslında shooter anlamında çok güzel bir oyundu, belki de senelerdir gelen en iyi AAA olabilecekken batırdılar, çok büyük sorunları var oyunun bugün bile düzelmemiş...

Günümüz oyunlarının büyük kısmı çerezlik oluyor maalesef, oynanıp unutuluyor çoğu. Ara videolar, seslendirme ve reklama gereksiz çok para yatırdığı için firmalar, çoğunlukla oyun koymayı unutuyorlar içine.

• bütün düşüncelerini bir kaç oyuna bağlamışsın bilmediğimiz bir sürü oyun var
  • Aslında özellikle geçen yıl, harikaydı oyunlar açısından. Dishonored, Far Cry 3, Bioshock Infinite vs. Hepsi de gayet güzeldi. Katıldığım tek kısım Blacklist ile ilgili olanı.
  • Ben Ps2 döneminin oyunlarını özlüyorum. Online online diye diye offline oyunların kalitesi azaldı. Kaliteli hikayesi olan çok az oyun çıktı bu nesile.
  • Fazla üzerime gelmişsiniz bence gereksiz yere. Piyasaya çıkan bütün oyunları tek tek yazma gereği duymadım.
    Bioshock serileri, Dishonored, Fallout 3, Fallout New Vegas, Civilization 5, Batman AA ve AC, Rayman Origins ve Legends, Dragon Age Origins gibi bir çok oyun var güzel olan. Ama sorun şu ki çok fazla oyun çıkıyor ve artık eskisi gibi "oyuna para yetişmeyecek" gibi şeyler söylenemiyor çünkü güzel olan oyunlar çok az sıklıkla çıkmaya başlıyor.
    Online oyunlar sevenler beni pek anlayamaz çünkü ben oyunların çok iyi Single Player sunmasına bakıyorum. Online ve CO-OP yüzünden bir çok oyun 5 saatte bitiyor. Bunu da bir çok firma oyunlarına kendini tekrar eden onlarca yan görevle kapatmaya çalışıyor.
    FPS/TPS oyunlarının bana kalırsa yaklaşık 10 saat sunması gerekiyor extra ıvır zıvır uğraştırmadan.
    Ps3'de olan Uncharted serisi, GOW serisi, Geow serisi ya da PC'de de olan Batman serisi düz ilerlesek bile 10 saaate yakın bir senaryo sunuyor. (ek olarak Batman'de her yan görev bambaşka bir dünya sunuyor)
    Yni işte bu yüzden Far Cry 3'ü beğenemiyorum çünkü senaryo kısa ve bunu kapatmak için gereksiz yere bir çok şeyi zorlaştırmışlar gereksiz yere.
    Ve genel olarak her oyun büyük bir hızla bozulmaya başlıyor. Dragon Age, Skyrim (kötü değil ama önceki oyunlara göre bir çok kısmı casual olmuş)

Para bağışı ile yapılan oyunlaradan haberim var. Mesela Wasteland 2'yi sabırsızlıkla bekliyorum fakat böyle yapılan oyunların bir çoğu ya uzun süre erteleniyor ya da bekleneni veremiyor kısıtlı para yüzünden. Shadowrun Returns gibi örneğin.

• Genelleme yapmayın.Yeni nesil dediğinizde Bastion, Bioshock infinite, Dishonored, Skyrim, Dark Souls, Rouge Legacy, ; başka taraflara baktığımızda Journey, Last Of Us, Ni no Kuni gibi oyunlar var hatta bunlara onlarcası eklenebilir. Bunlar kötü mü, hayır değil. Sadece çıkan iyi oyun sayısı eski oyunlara göre daha az. Ha bence de PS2 ,PS1 ve belki SNES dönemi oyunculuğun en üst doruğu idi ama şuan çıkan oyunların hepsi kötü değil.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.