Şimdi Ara

Yeni nesil pc oyunlarını 'Ultra High' ta oynayabilecegimiz notebook lar var mıdır ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kesinlikle abra a7 yag gibi akiyor makime

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uçak linki atmayalım:)

Masaüstü topluyorum bende. Bu özelliklerden daha düşük olmasına rağmen daha yüksek tuttu fiyat. Sırf ekran 27' olsun diye alacağım ama bu laptoplar insanın aklını çeliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15.6" ve 17.3" arasında abartı bir büyüklük farkı yok ancak oyunlarda bu boyut farkı gayet güzel oluyor. Taşınabilirlik yönünden, Victor'un 17" sırt çantası içerisinde hepsi kayboluyor. Evet, çanta biraz büyük. Ben 3 günlük bir seyahate çıkacağım notebook dahil o çantayı aliyorum mesela ama hergün oradan oraya taşımaya gelmez, yazık olur. Hergün yollarda taşınacak bir notebook olacaksa alacağınız bence 15.6" tercih etmenizde fayda var.

Bir de sözüm meclisten dışarı kimse yanlış anlamasın ama bu notebookları alan arkadaşlar genelde freedos aldıkları ve notebookları kendi kurdukları için bazı "olmayan" sorunları yada bazı karakteristik özellikleri problem gibi algılayıp, yansıtabiliyorlar. Öncelikle M yada Victor özelleştirilebilir taşınabilir oyun bilgisayarı konseptinde bilgisayar üretir, montajlar. Bu konseptte çalışan ve iyi ürünler kullanan markalardır (Monster i tanımam ama firma olarak degil ama urunler konusunda gördügüm, anladigim, bildigimi soyluyorum)

Bu urunleri bu is konseptinde tüm dünyada bu ürünlerle yapan 10 larca firma vardir. Sager, AvaDirect, EuroCom, Origin (eski Alienware, sonra Dell'e satip Origin'i kurdular), Falcon NorthWest, AfterShock vs. Buradaki temel avantaj bileşenlerin değiştirilebilmesidir yani kimse içini açıp işlemci, bellek, SSD ve mSATA değiştirdiğinizde bıdı bıdı yapmaz, sen takamıyorsan gel biz ücretsiz takalım der ve urunler buna göredir mesela G801 üzerinde 2 disk - 3 bellek - 1 mSATA ayrıca ODD üzerinden Caddy Bay ile 3ncü disk gibi genisletme avantajları bulunur. Wireless Intel, Pil 80WH tir felams. İşlemciler şu an için çakılı değillerdir.

Dezavantaji yok mu, tabii ki var. Süper şık modeller değiller, sade, yalın bazen cok plastik havası veren dizaynları vardır ama performansları, soğutması ve mühendisliği güzeldir. G801 üzerinden gidersek ısı klavyeye inmez üst mazgal üzerinde kalır. Bileşenler ayrıktır, mSATA SSD klavye altında 1nci disk ayrı bölmededir, heatsink yolları kısa ve arkaya atar vs. Ülkemizde adı geçen popüler uluslararası modellerde bu tip iyi dizaynlar maalesef su an icin bence bu kadar iyi değil (Şahsi kanaatim)

Bir nevi Subaru Impreza yani, dışarıdan süper albenili değil ama motor süper, aksam kaliteli :)

Ne alısanız alın öncelikle hayırlı olsun, uzun yıllar sorunsuz yüksek performansla kullanın hocam. Sürcü lisan ettikse affola.

• hocam kusuruma bakmayın ama verdiğiniz linke girdim yalnız fiyatı kaç tl ve ekran kartı kaç bit göremedim. ben mi göremedim yoksa yazmıyor muydu? Ayrıca MSI ve Moster pc lerle kıyas yaptığında hangisi öncelik olur
  • dorukhanilhan kullanıcısına yanıt
    belirttiğin modelden çoğu kişi gayet memnun eleştri görmedim şaşırdım gerçekten. Ama ben şunu anlamak istiyorum hocam MSI bilindik bir pc ama monster magazalrda yok ve bilinmiyor fazla. bu aynı 3 sene önceye gidersek ASUS ve DELL gibi oldu. ilk başlarda Dell e karşı sıkıntılı söyle böyle diyorlardı iyi bir ö<ellik sunmasına ve ucuz olmasına karşın ama şimdi tanındı ama performans iyileştimi ısınma sorunları gibi bilmiyorum ama bi ASUS kadar güven vermediği kesin:) o yüzden GÜVEN konusunda MSI önde ama o kadar para verip de insan daha iyisi hangisi ise onu almak istiyor işte :)

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muddı -- 17 Eylül 2014; 13:21:38 >
  • Victor Gaming Machine kullanıcısına yanıt
    dediğinizin cogunda haklılık payınız var teşekkür ederim bilgileriniz ve desteginiz için. yalnız hocam bilmediğim nokta, adı üstünde bilmememin sebebi de o marka sektörlerini tanımamam. hani ekstra parça SSD gibi şeyler mi ekleyebiliyoruz?. eğer öyle olsa bile SSD gibi parçalar eklenmeyene karşı bi avantaj teşkil edebilir mi?. çünkü önemli olan burada güvenilirlik değil mi sonuçta bi sıkıntı garanti sorunu olduğunda insan yarıyolda kalmak istemez ve bi mağazadan alsak oaraya götürebiliriz mesela muhatap orası olur gerekirse dava açarız ama bilediğimiz yer olunca nasıl olcak bi fikrim yok hocam artık sizler sayesinde öğrenip bilgi edinmeye çalışıyoruz..
  • Üstad kısaca söyle soyleyeyim, tabii ki magazaya geri goturebilirsiniz tabii ki teknik servise geri goturebilirsiniz ancak burada ana olay şu bence; O magaza yada teknik servis binlerce ürün satıyor ama Victor yada M binlerce satmiyor. Az sattigi icin siz önemlisiniz az sattigi icin adam isinin uzmanı. Servis kalitesini en iyi sekilde vermek zorunda öteki türlü yasayamaz ama diğerleri bir prosedür uygulamak zorunda. Mesela siz Victor a forumdan, facebooktan, telefonla ulaşabiliyorsunuz. Arızalandığı zaman sizin bilgisayarınız şu aşamada, şu teknisyen bakıyor, şunu yapabiliyor bunu yapamıyoruz diyebiliyoruz. Bunu uluslararası markalarda yakalamanız zor olabilir ama tabii ki secim sizin.

Belki cok fazla özgüven olacak belki yanlis anlasılabilir ama Victor aldım, makinemde su hata vardi ama giderilmedi diyen tek bir kullanıcı yoktur bu forumda. Isınıyor, şunu çalıştıramadim soyle olmadi diyen çoğu kişinin - ki bu oranda %99 dur - problemi de cozulmustur ama forum bahsi acik kalmistir, arkadas cevap yazmamistir o ayrı. Özelden yazın hocam Victor kullanıcılarına bence sorun.

anladım hocam sağolun teşekkür ederim öncelikle VİCTOR' uda değerlendirmeye aldım sayılır :)) yalnız bi şey sormam lazım hocam neden MSI ASUS değil de MONSTER yada VİCTOR mesela sizin terch sebebiniz nedir nasıl tanıdınız bu VİCTOR markasını. Beni yanlış anlamayın hocam aklımdaki soruları silmek için soruyorum sadece
  • Öncelikle ben Victor'da çalışıyorum. 2ncisi tüm dünyada olduğu gibi Custom Gaming PC segmentinin ülkemizde popüler olması gerektiğine inanıyorum. 3ncüsü şahsi olarak ben bu tür bir üründe içini açıp özelleştirme olasılığım olmasını seviyorum, destekliyorum. Misal 8GB DDR3 lü alıp param daha çok olunca 16-24 yada 32GB yapabilmek hoş bir olay yada SSD vs. 4ncüsü bu ürünleri her ne kadar ülkemizde anlatamasak da segmenlerine göre çok iyi ürünlerdir. Örneğin bir X-Fi MB3 ses paketli subwoofer lu P502 ile sesi parmaklarınızda hissedersiniz. GPU ya ayrı CPU ya ayrı fan olayı iyidir mesela. Bundan sonrası özele girer :) O markaları da seviyorum, hepsinin çalışanları arkadaşım ama Clevo P150SM-A ve P170SM-A platformlarını da her türlü teknik olarak da savunurum zaten bu işlere ilgi duyup yurtdışından takip edenlerde o şekilde alırlar açıkçası. Onlar için bizim makinelerimiz orjinal kodlarıdır. Ararlar makine şu kod değil mi diye sorarlar, evet deriz hazirlayin yarin gelip alacağim derler.

Dezavantajları tabii ki var, albenisi çok yok mesela. Ürünler bir oyuncu için fazla sade.

anladım hocam objektif olun doğal olun yeter de artar zaten bakalım nasip ne oluyor.. :)) bilgileriniz için çok teşekkür ederim :)
  • muddı M kullanıcısına yanıt
    Yakında bir alienware 18 alcam inş. iki tane 980m'li. O laptop gtx 770 sli'dan gözle görülür bir şekilde daha iyi olacak (firestrike benchmark 18.5 k benim laptopun, 770 sli ise 14k, gtx titan 11k, 980 sli 20k). Uff dehşet bir laptop olacak bekleyemiyorum. Ama türkiyede satış yok, amerikada sipariş üzeirne el yapımı yapıyorlar ama ben en azından hazirana kadar falan beklerim çünkü intel skylake ve ddr4 ramler gelecek. O laptop 3-4 sene en az ultra kaldırır 60 üstü fps ile.
  • valla hocam herkes çeşitli fikirlerde bi ortak görüşlü de çıkan olmadı o dikkatimi çekmeye başladı.. sana kaça mal oldu peki?
  • muddı M kullanıcısına yanıt
    Ortak çıkan olmaz çünkü bu makine satılmıyor türkiyede. Alienware'lar amerikada üretiliyor ve dünya üzerinde bulunabilecek en güçlü laptoplar. Alienware 18 modellerinde iki ekran kartı var, 32 gb ram'e kadar çıkabiliyorsunuz ve intel extreme işlemciler de opsiyonel. Ben daha almadım ama bana $4000 gibi bir şeye mal olacak. Almadım çünkü yeni çıkacak gtx 980m'leri bekliyorum ve kesinlikle beklemeye değer. Aynı zamanda ddr4 ramler ve bununla beraber yeni nesil intel işlemciler gelmek üzere. Ben derim ki şu an alırsan 5-6 aya pişman olabilirsin çünkü gtx 980m çok artırdı gtx 880m'e göre. Firestrike benchmark iki adet gtx 980m için dediğim gibi 18 bin ve masaüstü bilgisayarlar için en güçlüsünden %150 daha güçlü ve bu kartla şimdiye kadar çıkan en performanslı ekran kartı olmakla beraber en sessiz ve en az enerjiyle çalışanlar. Böyle bir makine olamaz, gün sayıyorum elime almak için. Aynı zamanda Alienware'in tasarımı müthiştir. Dışındaki ışıklar vs. rengi değiştirilebilir ve hatta alienware birçok oyun firmasıyla anlaşmalı ve bazı oyunlar laptopun ışıklarını entegre etmiş oyunlara. Mesela hasar alınca kırmızı yanıp sönüyor falan. MSI , ASUS, Razer falan hikaye. Eğer güce önem veriyorsan bu laptop olması lazım. Ağırdır, büyüktür ama süperdir. 5 kilo sanırım. Bir bak internetten alienware 18'e. Ama daha o kadrtlar yok dediğim gibi. Çıkacak bir aya falan. Ben bir de işlemciyi ve ddr4 rami bekleyeceğim.

• Anladım hocam bekleyip görelim bakalım kaçmıyor ya notebook lar sonuçta :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.