Şimdi Ara

-YENİ NESİL TOYOTA COROLLA-Dünyanın en çok tercih edilen otomobili (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.805
Cevap
29
Favori
1.257.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cervinff

benzinlinin ki de 10w 40 değil ki, kitapçığa bakmak lazım ama 5w-40 ya da 5w 30 diye hatırlıyorum. dizellerin ki tabi ki farklı.

Alıntıları Göster
    bugün 1.6 corolla comfortumuzu aldık ben de toyotayı seviyorum. fakat park sensörü diye hediye ettikleri sadece ses çıkartıyo ve arkaya takmışlar. yani 5 cm kala bip bip diye otuyo ekranı yok. ayrıca sağ arka tavandaki el tutmalık eniştemin elinde kaldı, nasıl vidaladılarsa daha 20km oldu yarın servise götürmek gerek düştü çünkü. neyse yine de toyota güzel araba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosmik -- 24 Ağustos 2007; 12:04:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cosmik

bugün 1.6 corolla comfortumuzu aldık ben de toyotayı seviyorum. fakat park sensörü diye hediye ettikleri sadece ses çıkartıyo ve arkaya takmışlar. yani 5 cm kala bip bip diye otuyo ekranı yok. ayrıca sağ arka tavandaki el tutmalık eniştemin elinde kaldı, nasıl vidaladılarsa daha 20km oldu yarın servise götürmek gerek düştü çünkü. neyse yine de toyota güzel araba.

Alıntıları Göster
    Hayırlı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: theturk1987

Hayırlı olsun

Alıntıları Göster
    hayırlı olsun ben de park sensörü hediye etsinler diye beklemiştim aslında ihtiyacım yok, zaten yeterince uyarı sesi var, kemer ikaz, far ikaz vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GAYRI

MMT'de vites geçişlerinde biraz yığılma oluyor. Bilgisayar kontrolündeki otomatik şanzuman zaman zaman eğim algılamasından kaynaklanan hatalar yapmıyor değil.
    Ancak genel olarak başarılı. özellikle şehiriçi yakıt tüketiminin düz vitesli corolladan düşük olması da bundan MMT çok çabuk vites büyültüyor. Bu aracın ani ivmelenme ve frenleme yapmadan sakin bir kullanıma özendirdiği hissini veriyor. ancak geçişlerin uzun aralıklı ve devirli olmasını istiyorsanız sistem buna da cevap veriyor. Gaz pedalına biraz yüklenmeniz aklerasyon için yeter.
    MMT'nin hatalarına müdahele etme imkanınız da var. Ya direksiyondaki -gaza yüklenmenize gerek kalmadan- (-) pedalına basarak vites küçültüyorsunuz ya da gaz pedalına yarıdan fazla -ve yeterince- basıyorsunuz.
    Yılmaz bir düz vites kullanıcısı ve otomatik eleştirmeni olarak MMT'yi sevdim....
    Sevemeyenlere alışmaları için zaman tanımalı...

Alıntıları Göster
    Herkese selam ,arkadaşlar bende yaklaşık 2 ay önce 1,4 dizel comfort MMT toyota aldım ve interneti karıştırıken burayı buldum. Burdaki arkadaşların tecrübelerini okumak gerçekten faydalı olcağına inanıyorum.Öncelikle MMT sistemine başlarda alışamasamda sonra baya keyifli gelmeye başladı herşeyden öte sistem aracın yakıtını oldukça ekonomik kullanıyor.Ankara Denizli gökova marmaris dalaman hattında 90 km sabit hızda klima açık yaklaşık 1000 km gittim.Yakıt süper....Benim sizlere sormak istediğim şu araçta baskı balata sistemi mevcut manuel modda giderken araca gaz verip aynı anda vites değiştirmek baskı balataya zarar verirmi ?yoksa yine manuel modda her vites değişiminde ayağımızı gazdan çekmek zorundamıyız?(bu araçta baya yığılm aya neden oluyor) herkese hayırlı yolculuklar....

• quote:

Orijinalden alıntı: takinardi

Herkese selam ,arkadaşlar bende yaklaşık 2 ay önce 1,4 dizel comfort MMT toyota aldım ve interneti karıştırıken burayı buldum. Burdaki arkadaşların tecrübelerini okumak gerçekten faydalı olcağına inanıyorum.Öncelikle MMT sistemine başlarda alışamasamda sonra baya keyifli gelmeye başladı herşeyden öte sistem aracın yakıtını oldukça ekonomik kullanıyor.Ankara Denizli gökova marmaris dalaman hattında 90 km sabit hızda klima açık yaklaşık 1000 km gittim.Yakıt süper....Benim sizlere sormak istediğim şu araçta baskı balata sistemi mevcut manuel modda giderken araca gaz verip aynı anda vites değiştirmek baskı balataya zarar verirmi ?yoksa yine manuel modda her vites değişiminde ayağımızı gazdan çekmek zorundamıyız?(bu araçta baya yığılm aya neden oluyor) herkese hayırlı yolculuklar....

Alıntıları Göster
    nie kimse resim eklemiyor yaaaa

• quote:

Orijinalden alıntı: dogancan67

nie kimse resim eklemiyor yaaaa

Alıntıları Göster
    benimki çok tozlu şu sıra yoksa çekip koyacam fotoğrafını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dondurmacı

sanir
    teşekkürler bayağı bi doyurucu bilgi oldu

Alıntıları Göster
    ESMERCE'YE SORU.....

Esmerce kardeş galiba sende benzinli elegant var.Kasım aralık gibi aynı araçtan almayı düşünüyorum.Arcından memnunmusun yakıt durumu nasıl ,araç bej döşememi eğer öyleyse tavsiye edermisin yoksa koyu renginimi al dersin çabuk kirlenme oluyormu.Yani uzun lafın kısası hocam aracın hakkında güncel bir bilgilendirme yaparsan çok sevinirim.hoşcakal hayırlı kandiller.

• quote:

Orijinalden alıntı: simo71

ESMERCE'YE SORU.....

Esmerce kardeş galiba sende benzinli elegant var.Kasım aralık gibi aynı araçtan almayı düşünüyorum.Arcından memnunmusun yakıt durumu nasıl ,araç bej döşememi eğer öyleyse tavsiye edermisin yoksa koyu renginimi al dersin çabuk kirlenme oluyormu.Yani uzun lafın kısası hocam aracın hakkında güncel bir bilgilendirme yaparsan çok sevinirim.hoşcakal hayırlı kandiller.

Alıntıları Göster
    simo71 neden sadece Esmerceye soruyosun. özel mesaj için PM kullanabilirsin. Burası tüm yenicorolla ile ilgili konuların toplandığı yer. Geriye yönelik birkaç sayfa okursan sorularının cevaplarını bulacaksın.
    Saygılar.

• quote:

ESMERCE'YE SORU.....

Alıntıları Göster
    Simo;

Aracımdan genel olarak çok memnunum,hızlı ekonomik ve oldukca konforlu bir araç.
    Yakıt ortalamam eğer 100 ü geçmezsem 6litre civarlarında eseyrediyor ancak genelde 120km ortalamalarda kullanıyorum ve ortalamam 7.5l civarında.

Bu araçlarda çok önemli olmamakla beraber bir iki yeni otomobil hastalığıda yok değil,

Örneğin balatalardan olmadık zamanlarda sürtünme sesi gelebiiliyor ya da ön konsol ve emniyet kemeri kolonundan cızırtılar gelebiliyor,o yüzden aracı piyasaya çıktıktan minimum 7-8 ay sonra almak daha mantıklı olur ancak bahsettiğim problemler serviste ücretsiz kolayca giderilebilecek çapta problemler.

İç döşemeyi bej tavsiye ederim,siyah döşeme bana biraz karamsar bir hava vermişti,bej döşeme ise aksi şekilde kalite hissini ve ferahlığı çok arttırıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: simo71

ESMERCE'YE SORU.....

• quote:

Orijinalden alıntı: acu___men

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Corolla 1400cc

90hp 200Nm 1280kg ağırlık

Focus 1600cc

109hp 260Nm boş ağırlığı ise Corolla kadar yok..

Focus un akselerasyonu ve ara hızlanmaları daha başarılı olduğu için Focus u geçebilmen eşit şartlarda imkansız,ancak Focus lar da 90hp lik bir seçenek daha vardı satışı var mı bilemiyorum onu geçebilmen mümkün olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Corolla 1400cc

Focus 1600cc

Focus un akselerasyonu ve ara hızlanmaları daha başarılı olduğu için Focus u geçebilmen eşit şartlarda imkansız,ancak Focus lar da 90hp lik bir seçenek daha vardı satışı var mı bilemiyorum onu geçebilmen mümkün olabilir.

Alıntıları Göster
    güncel
  • quote:

güncel

Alıntıları Göster
    YA ARKADASLAR YENI ARACLARIN RESIMLERİ VARSA EKLESENIZE
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nikolas.

Alıntıları Göster
    ya zaten hepsi birbirine benziyo.

quote:

Orjinalden alıntı: nikolas39

• quote:

Corolla 1400cc

Focus 1600cc

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Corolla 1400cc

Focus 1600cc

corolla tam olarak 1364 cc diye biliyorum baya kırpmışlar

• quote:

Orijinalden alıntı: stimur41

quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Corolla 1400cc

Focus 1600cc

corolla tam olarak 1364 cc diye biliyorum baya kırpmışlar

Alıntıları Göster
    Rakamın yarısına yakın olduğu zaman genelde üst rakama tamamlanıyor.

Örneğin Corolla 1364cc ama 1400cc diye,

Palio Multijet 1242cc ama 1300cc diye geçiyor.

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: acu___men

arkadaşlar, yeni corolla d-4d nin güncel kasa ford focus tdci (hangi motor bilmiyorum) geçebiliyor olmasına tepki nedendir?

Hele ki megane ın e220cdi ı geçmesi yok muydu, asıl tepki ona gelmeliydi bence

• quote:

Orijinalden alıntı: demircim

quote:

Orjinalden alıntı: acu___men

arkadaşlar, yeni corolla d-4d nin güncel kasa ford focus tdci (hangi motor bilmiyorum) geçebiliyor olmasına tepki nedendir?

Hele ki megane ın e220cdi ı geçmesi yok muydu, asıl tepki ona gelmeliydi bence

Alıntıları Göster
    ilk 1000km bakımında neler yapılıyor ve ne kadar sürüyor. randevu almak şart mı? çok bekletmezler umarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: cervinff

ilk 1000km bakımında neler yapılıyor ve ne kadar sürüyor. randevu almak şart mı? çok bekletmezler umarım.

Alıntıları Göster
    1000 bakımda hiçbişey yapılmıyor kardeş.
    şöle bi bakıyolar bi problem ve yağ eksiltme de yoksa 10.000 e devam. zaten ücretsiz 1000 bakım. Saygılar.

randevu alınırsa iyi olur sabah 9 gibi bıraktınmı 11.30 gibi geri alırsın
    ama servisten servise değişirmi bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tnskc -- 29 Ağustos 2007; 15:42:17 >
  • quote:

ya zaten hepsi birbirine benziyo.

quote:

Orjinalden alıntı: nikolas39

Alıntıları Göster
    ESMERCE'YE CEVAP:

Esmerce kardeş beni ve benim gibi yeni araç almayı düşünenleri aydınlattığın için tşk.Biraz geç oldu kusura bakma rahtsızdım anca otura bildim bilgisayarın başına.saygılar.

• quote:

ESMERCE'YE CEVAP:

Esmerce kardeş beni ve benim gibi yeni araç almayı düşünenleri aydınlattığın için tşk.Biraz geç oldu kusura bakma rahtsızdım anca otura bildim bilgisayarın başına.saygılar.

Alıntıları Göster
    YEKNET'E CEVAP:

1- YAZACAĞIM MESAJI ÖZELDENMİ YAZARIM GENELDENMİ YAZARIM O BENİM BİLECEĞİM İŞ.

2- SORUYU BİR KİŞİYE YAZIYORSAMDA CEVABINI BÜTÜN İLGİSİ OLANLAR OKUYOR VE FAYDALANIYOR.

3- BU SORUYU ÖZELLİKLE ESMERCE'YE SORMAMDAKİ SEBEP,FORUMUN EN AKTİFLERİNDEN BİRİSİ OLMASI

VE ALMAK İSTEDİĞİM ARACIN AYNI MODELİNİN ONDA OLMASI.( DÜZ BENZİNLİ ELEGANT )KAÇIRDIĞIM VARSA AKTİF FORUMDAŞ BENZİNLİ DÜZ ELEGANT SAHİBİ HATIRLATIN LÜTFEN.

4- 3-4 SAYFA GERİDEKİ BAYATLAMIŞ YORUMLARIN TURŞUSUNU KURMAYACAĞIM HERHALDE.ÖNEMLİ OLAN GÜNCEL BİLGİ.ADAM ARACI ALMIŞ BİDAHA TOPİĞE UĞRAMIYOR BİLE.ONUN 2-3 AY ÖNCE 100 KM DEKİ ARACI İÇİN YAPTIĞI YORUMUN BENİM İÇİN HİÇBİR ÖNEMİ YOK.

SAYGILAR

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.