Şimdi Ara

-YENİ NESİL TOYOTA COROLLA-Dünyanın en çok tercih edilen otomobili (785. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.805
Cevap
29
Favori
1.256.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 783784785786787
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yahyasoner

30 bin km'deki 2009 model aracımın devir daim su pompası arızalanmıştı. Daha önce bahsetmiştim.

Geçtiğimiz günlerde Toyotanın Facebook sayfasında sitemde bulunmuştum. Bu sitemi şikayet olarak algılıyorlar ve iletişim bilgilerimi istiyorlar vs...

Toyota geri döndü ve ben parçanın fabrikasyon üretim arızası olmuştur diye beyanatta bulundum. biraz geç döndüler ama, iyi niyet çerçevesin de aracımın garantisi 2012 haziranda yeni bitmesi dolayısıyla, müşteri hizmetleri verdiğiniz ücreti size servis 40 bin bakımında ücretsiz yapacağını (375 TL'sini) beyanda bulundular.

Haydi hayırlısı...

Söyledikleri gibi olursa Teşekkürler Toyota....

29.08.2013 tarihinde 40 bin bakım için servise gittim ve 2012 den Toyotanın söz vermiş olduğu gibi devir dayım su pompasının parasının iadesini 40 bin bakımı ücretsiz yaparak ödediler.
    Teşekkürler TOYOTA.

• Selam arkadaşlar...2011 corolla orjinal arka tampon nerede bulurum??Fiyat bilgisi olan??
  • Merhaba gençler

Dün Antalya'dan Ankara'ya dönerken CHECK ABS ışığı yandı imzamdaki araçta. Ne olabilir sorun? Bugun sabah yoktu o uyarı akşam park ederken tekrar yaktı. Önemli birşey mi, başına gelen var mı?

Diğer sorum 140 ve üzeri hızdan ani fren yapınca direksiyon titriyor, önemli birşey midir, sorun nedir?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim, cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

İyi akşamlar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emret1907

Merhaba gençler

Dün Antalya'dan Ankara'ya dönerken CHECK ABS ışığı yandı imzamdaki araçta. Ne olabilir sorun? Bugun sabah yoktu o uyarı akşam park ederken tekrar yaktı. Önemli birşey mi, başına gelen var mı?

Diğer sorum 140 ve üzeri hızdan ani fren yapınca direksiyon titriyor, önemli birşey midir, sorun nedir?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim, cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

İyi akşamlar..

ABS işi ihmal edilebilecek bir iş değil. En kısa zamanda servise bir uğrayın. Şimdi kafanıza takılıyorsa, Toyota 24 Saat yardımı arayın. Sizi bir ustaya bağlıyorlar. Siz durumu ona bir sorun.
  • Yeni Corolla 1.6 Touch 53,000
    Yeni Corolla 1.6 Touch Multidrive S 56,600 yeni bir versiyon çıkmış. Donanım bilgilerini bilen var mı ?
  • Bugün toyota ya uğradım...yeni corollaya bindim...sordum motor??aynısı...hımm..baktım...inceledim...koltuğa oturunca bir üst sınıf havası verdi...elegans bir his uyandırdı yumuşak plastik ve parlak siyah yüzeyler...baktım bagaj vs aynı gibi...gözler...bi an heyecana kapıldım..alın benimkini hemen verin bunu...bereket sesli düşünmedim...az daha oturdum...düşündüm...1-2 ay sonra alışınca...?aynı araba...her şey aynı...ben neden 15-20 bin ekstra vereceğim??O 15 20 bin karşılığında ne alacağım..?2 ay 10 günlük arabamı verip bunu alınca tatmin sağlamayacağını düşündüm...yazması 5 dakika sürdü ama düşünmesi saniyeler...Yani demem o ki sadece makyaj gördüm...tamam dediğim gibi resmen sınıf atlamış ama...aması göz alışıncaya kadar...yol tutuş vs. gibi geliştirmeler olduğunu da okudum gerçi ama zaten şikayet yoktu (bana göre)...Bir önceki kasaya sahip olanlardan yanıp tutuşan çok olmaz diye düşünürüm kendimden biçerek...Ama yeni arkadaşlar için çok şey verecek bir araç bana göre...(Bir önceki kasaya sahip olup çok parası olanlar gene ayrı..çat diye yapıştırıp alır..):))

• cancanax C kullanıcısına yanıt
    aracınıza güle güle kazasız belasız binmeniz dileğiyle. diğer markaların(özellikle bmw ve vw) yeni kasa diye çıkardıkları araçları bir önceki kasayla karşılaştırınca corolladaki durum makyajı geçin kasa değiikliğiyle bile adlandırılsa az olur. eski kasadan bu kasaya sizin durumunuzda zaten geçilmez, yepyeni aracınız var, güle güle kullanın
  • quote:

Orijinalden alıntı: musartar

Yeni Corolla 1.6 Touch 53,000
    Yeni Corolla 1.6 Touch Multidrive S 56,600 yeni bir versiyon çıkmış. Donanım bilgilerini bilen var mı ?

Kendimden alındım.. Forum ölmüş bu arada.

Touch modelinde Active modelindeki alaşımlı jantlar çıkartılmış yerine Dokunmatik ekran getirilmiş. Bilgilerinize
  • quote:

quote:

Yeni Corolla 1.6 Touch 53,000

Kendimden alındım.. Forum ölmüş bu arada.

Touch modelinde Active modelindeki alaşımlı jantlar çıkartılmış yerine Dokunmatik ekran getirilmiş. Bilgilerinize

• ve 3 temmuz-20 eylül arası yaz tatili toplam yakıt değerlerim...

Araç 2009 1.6 Elegant Corolla
    BRC lpg kit

Toplam 4393 km yol
    Toplam 891.11 TL yakıt
    Toplam 353.79 litre gaz

12 ayrı istasyondan alınan 12 farklı fiyattan alınan yakıtın ortalaması

Ortalama yakıt litresi=2.52

4393kmX100km 353.79lt = 8.053 lt
    891.11 TL / 4393 km = 0.202 TL

100km de 8.05 lt LPG yakmış
    Km de 0.202 TL

Klima hemen hemen toplam yapılan kilometrede yarı yarıya açıktı...

İki yetişkin bir çocuk tam dolu bagaj...

Genel olarak sürüş hız limitlerinde...
    Bölünmüş yollarda 110 km
    Otobanlarda 120 km
    Gidiş geliş yollarda 90km

Ortalama hız 87 km

Verileri Road Trip app ile tuttum...

Maşallah diyelim...

Bu yolları benzinle kateddiğimi düşünmek bile istemiyorum...

• Maasallah, dizel gibi harcamis

• 5 yil 135bin km ardindan aku resmen cortladi. Ilk kez arac beni yolda birakti ama neyseki evin 200mt ilerisinde oldu

Araci calistirip simitcinin onune geldim, bagaj kilitli oldugu icin araci stop ettim. Bir dakika sonra marsa basmamla cat diye bir ses geldi. Kontagi cevirdigimde gosterge kirpisiyordu. Neyse ki aku degisince hicbir sorun kalmadi.

Siz siz olun, servis akuyu degistirelim dediginde cok uzatmayin. Yeni nesil akuler bir anda son nefeslerini veriyor

• kasım veya aralık ayında yeni corolla almayı düşünüyorum 1.6 Premium Multidrive S
    sormak istediğim bu multıdrives CVT sanzıman mı oluyor yoksa farklı bir şey mi?
    yeni corolla alıp sorun yaşayanlar varsa yorumlarınızı bekliyorum . liste fiyatı 65440 yazıyor bundan ne kadar indirim yaparlar sizce
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbulturkusu

kasım veya aralık ayında yeni corolla almayı düşünüyorum 1.6 Premium Multidrive S
    yeni corolla alıp sorun yaşayanlar varsa yorumlarınızı bekliyorum . liste fiyatı 65440 yazıyor bundan ne kadar indirim yaparlar sizce

Evet bende merak ettim bu aracın şanzımanı nasıl birşey
  • quote:

Orijinalden alıntı: rahan35

5 yil 135bin km ardindan aku resmen cortladi. Ilk kez arac beni yolda birakti ama neyseki evin 200mt ilerisinde oldu

Araci calistirip simitcinin onune geldim, bagaj kilitli oldugu icin araci stop ettim. Bir dakika sonra marsa basmamla cat diye bir ses geldi. Kontagi cevirdigimde gosterge kirpisiyordu. Neyse ki aku degisince hicbir sorun kalmadi.

Siz siz olun, servis akuyu degistirelim dediginde cok uzatmayin. Yeni nesil akuler bir anda son nefeslerini veriyor

Zaten evin yakınında olduğu için kalmışsınız. Eğer biraz sabırla aracı çalıştırmaya devam etseydiniz, akü bir miktar kendini daha şarj ederdi. Bu havalarda da ilk marşı yapacak kadar enerji olurdu. Siz tüm enerjiyi ilk marşa harcamışsınız, sonra da hiç şarj etmesine izin vermemişsiniz. Aküde teknik bir hata, plaklarda kırık vs yoksa, akü sebebiyle yolda kalmazsınız zaten.

• quote:

Maasallah, dizel gibi harcamis

Aynen

• quote:

Orijinalden alıntı: TheAltuns

quote:

Orijinalden alıntı: istanbulturkusu

kasım veya aralık ayında yeni corolla almayı düşünüyorum 1.6 Premium Multidrive S

Evet bende merak ettim bu aracın şanzımanı nasıl birşey

Aynen dediğiniz gibi CVT

Müthiş konforlu...

Yeni Corolla 1.6 Multidrive S Test Sürüşü Videosu

• Selamlar,
    Nedense cevaba alıntı yapamıyorum; bugün bir kafede otomobil dergisi okurken multidrive için 6 ya da 7 ileri CVT yazıldığı dikkatimi çekti.

@istanbulturkusu
    @TheAltuns

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi callandor -- 21 Eylül 2013; 22:16:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sky_lark

quote:

5 yil 135bin km ardindan aku resmen cortladi. Ilk kez arac beni yolda birakti ama neyseki evin 200mt ilerisinde oldu

Zaten evin yakınında olduğu için kalmışsınız. Eğer biraz sabırla aracı çalıştırmaya devam etseydiniz, akü bir miktar kendini daha şarj ederdi. Bu havalarda da ilk marşı yapacak kadar enerji olurdu. Siz tüm enerjiyi ilk marşa harcamışsınız, sonra da hiç şarj etmesine izin vermemişsiniz. Aküde teknik bir hata, plaklarda kırık vs yoksa, akü sebebiyle yolda kalmazsınız zaten.

Sandigin gibi degil dostum. Daha evvel de eski aku kullandim ancak bunda zayiflik belirtisi yasatmadan resmen aku öldü. Oyle ki kilit acmaya yetecek kadar bile enerjisi kalmadi. Konjektore zarar vermesin diye de hic takviyeyle ugrasmadan yeni aku alip taktim.

Bu arada G.Afrika uretimlere 74 amper, digerlerine ise 70 amper oluyormus bilginiz olsun. Aracin uzerindeki akunun markasi First National Battery idi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sky_lark

quote:

Sandigin gibi degil dostum. Daha evvel de eski aku kullandim ancak bunda zayiflik belirtisi yasatmadan resmen aku öldü. Oyle ki kilit acmaya yetecek kadar bile enerjisi kalmadi. Konjektore zarar vermesin diye de hic takviyeyle ugrasmadan yeni aku alip taktim.

Bu arada G.Afrika uretimlere 74 amper, digerlerine ise 70 amper oluyormus bilginiz olsun. Aracin uzerindeki akunun markasi First National Battery idi.

bende bir kere aku yüzünden yolda kaldım anadoldan avrupa yakasına gittm. park ettim geri geldiğimde araba hiç çalışmadı arkadan itip vurdurma yöntemiyle çalıştırdık o şekilde yaklaşık 40 km yol yapıp eve geldim..(bahçelievler den ataşehir e). sarj olmuştur diyerek sevise gitmedim. sabah kalktıgımda yine çalışmadı:) yine vurdurma yöntemiyle çalıştırdık bir tur attım park ettim tekrar denedim yine calışmadı sonunda sanayide akuyu degiştirdim. araba astra hb benzinli idi.

• 
Sayfa: önceki 783784785786787
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.