Şimdi Ara

Yeni Next YE-2000 DOBRATECH (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
1
Favori
23.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu cihaz linux lafı yüzünden kullanıcılarda beklenti katsayısını yükseltmiş ve heyecanlandırmıştı. Sanki dreambox gibi bir cihaz alacaz diye düşünüyorlardı. ancak, çıka çıka yazılımı linux olmayan, sadece cccam artısı olan bir cihaz çıktı. kaç aydır da cccam sorunları giderilemeyince gündemden hızla düştü. 500tl gibi fiyatlarda alıcı zor buluyor şu anda. 400tl gibi normal fiyatlarına düşecek gibi yakın zamanda. dreambox konseptinde birçok cihaz piyasa sürüldü ancak hiçbirinin dreambox yerine geçememiş olması, kullanıcıların hiçbir üründe dreambox rahatlığını sağlayamamış olmaları günümüz teknolojisi için gerçekten utanç verici. ayrıca, linux özelliği olmayan bir cihazı linux diye satmaya çalışmak ve 800tl gibi bir çıkış fiyatıyla satmaya kalkmak da bizim ülkemizde olur sadece herhalde. piyasada 199 avro gibi fiyata satılan bir cihaza next markası basıp 800tl demek gerçekten hoş değil. cihaz çıktıktan sonra 1 hafta kadar test ettim ve kesinlikle memnun kalmadım. düz hd cihaz olarak kullanılabilir. hd görüntüsü çok da kötü değil. ancak, daha ucuz hd cihazlar varken bu kadar para verilmez henüz. dediğim gibi 400 tl civarına düştüğünde hd alıcı ve amatör paylaşım için kullanılabilir.

• Pişmanlığım söylenenlerin vaktinde yapılamamasından kaynaklanıyor, bir şeyleri olacak deyip yapamıyorsan verdiğin hizmette sorun var demektir. Benim için acelesi yok bu özelliklerin ama çok iddialı şekilde reklamlar düzenleyip şimdi biz bunu tam yapamadık zamana ihtiyaç var demeleri eleştirimin özü. İnşallah zaman bizim yüzümüzü kara çıkarır ürünü yapanların pazarlayanların değil...
  • ya arkadaşlar kusura bakmayınız ama next denilen firmadan ancak bu işten anlamayan, basit çözümler isteyen, fazla kalite istemeyenler memnun olur,

bana biri Allah için next denilen firmanın şu ürünü var diye ispatlayabilirmi hepsi onun bunun çakması yada çine yaptırılan dandirik ürünler nesini begenirsinizde alırsınız bu çakma markanın ki,

bakın Allah için diyorum bakın Allah adını verdim bu firmanın asıl tutulma nedeni olan kaon markasını araştırın, çünkü piyasada 2005, 7600, 25000 serileri ile tutuldu çünkü o cihazlar kaondu sonra zırvalamaya başladılar,

forumlarda şu saçmalıgı görünce gülmekten oturudugum yerden düşüyorum, soru şu; dreambox mu yoksa next mi adama hadi lan derler, biri 124 digeri volvo ikisi bir cümle içinde bile geçemez, birde bu firma kazık fiyata satıyor bu halkda alıyor ya ona yanarım diyeyim gülerim mi diyeyim bilemiyorum adam gib markalar alın, bu markayı sadece satıcılar ve çıkarı olan adam över başkada birde yukarda bahsettiğim kulanıcılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: AfroTürk

ya arkadaşlar kusura bakmayınız ama next denilen firmadan ancak bu işten anlamayan, basit çözümler isteyen, fazla kalite istemeyenler memnun olur,

bana biri Allah için next denilen firmanın şu ürünü var diye ispatlayabilirmi hepsi onun bunun çakması yada çine yaptırılan dandirik ürünler nesini begenirsinizde alırsınız bu çakma markanın ki,

bakın Allah için diyorum bakın Allah adını verdim bu firmanın asıl tutulma nedeni olan kaon markasını araştırın, çünkü piyasada 2005, 7600, 25000 serileri ile tutuldu çünkü o cihazlar kaondu sonra zırvalamaya başladılar,

forumlarda şu saçmalıgı görünce gülmekten oturudugum yerden düşüyorum, soru şu; dreambox mu yoksa next mi adama hadi lan derler, biri 124 digeri volvo ikisi bir cümle içinde bile geçemez, birde bu firma kazık fiyata satıyor bu halkda alıyor ya ona yanarım diyeyim gülerim mi diyeyim bilemiyorum adam gib markalar alın, bu markayı sadece satıcılar ve çıkarı olan adam över başkada birde yukarda bahsettiğim kulanıcılar.

şimdi arkadaşım sen galiba bu uydu işinde yenisin. şöyle diyeyim , next firması Türkiyede 2000 serisi ile patlama yapmıştır yaklaşık 10 yıl kadar önce. millet smart kartla falan uğraşırken next 8000 modeli için ilk emu yazılımını verdi ve sonrasında diğer serilere de bunu ekledi. o dediğin kaon tabanlılar asla tutmadı next adı altında. alanlarda FreeX kanallarını 2010 senesine kadar izletecek diyerek aldılar. içindeki modül sayesinde sattı o makine ve türevleri. gerçi o da battı ya neyse. sonra o çok övdüğün dreambox ın tek artısı CCcam. bununda türkiye de neden tuttuğu belli. Yerli platformları izlemek için. aksini söyleyen beri gelsin. çünkü cccam serverlarda yer alan kanalların aynısı newcamd serverlarda da var üstelik donmasız. ne yazık ki türkiye de beleş yayın izlemek her zaman revaçta. bunu sağlayan makineden iyisi yok deniyor. sonunda ne oluyor evlerde 2 -3 tane makine. bir ara modülleri sattılar millete. sonuç ne oldu. hiç merak etmeyin gün gelir o çok övdükleri cccam inde sonu gelir. millet şakır şakır izlerken yayıncı kuruluşlar armut toplamıyor herhalde.

• dreamboxın cccamden başka artısı yok demek biraz cahillik olur. onun için bunu deme istersen. sizin de dediğiniz gini paylaşım işinin sonu gelecekse bu dobratek niye 800 tlden satılmya başlandı. amaç sadece hd yayın seyretmekse 300*400 civarında çok daha kaliteli cihazlar var. o zaman soruyorum neden bu fahiş fiyat? şimdi 500'e düştü yüzüne bakan yok. ilk furyadan daha makinenin ne olduğunu bilmeden alanlar ciddi kazık yemiş oldu. insanlara bir de normal cihazı linux diye kandırmak da başka bir hile bence. sonuçta noldu saman alevi gibi parladı ve söndü gitti. stoklardaki cihaz çöplüğünde yerini aldı.
  • Dreamin cccamden başka artısını sen söyle o zaman. peki onu da geçtim 300 * 400 e hd yayın alan makine varken dream neden 800 - 900 civarı sattı. aynı şekilde vu 1000 liraydı en son. Dreamin bana linux olan yerini göstersene. şurası bak linux de.
  • arkadaşım dreamdeki linux'u göremiyorsan zaten konuyu görüşmemiz gereksiz. size hayatta başarılar dilerim.
    dobratekin neden 800-900 iken insanların aldığını yukarıda yazmıştım zaten. ama vadedilen yerine başka bir cihazla insanlar karşılaşınca ve bu durum forumlarda falan ortaya çıkınca şimdi satamaz oldu. halbuki dreamle aşık atma yerine kendi çapına göre bir tanıtımla piyasaya girseydi insanların beklentisi o yönde olurdu. ve, kendi çapını kapsayan bilgilere göre isterse 100otl fiyat verilsin. insanlar alıyorsa, o zaman hilesiz bir satış var demektir. çünkü millet ne aldığını bildiğine ve o kadar parayı bilerek verdiğine göre sorun olmazdı. sonuç olarak müşteriler bunun cezasını kesti ve dobratek bitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 26 Nisan 2010; 20:13:06 >
  • senin linux dediğin Enigma yazılımıysa diyeceğim birşey yok. dobra da linux olmadığını ima etmişsin. usb belleğini ext3 ile biçimlendir makineye tak. görmüyorsa haklısın dobrada linux yok. sanma ki makine bu haliyle kalacak. illa ki düzelecek. ( dream 800 de olduğu gibi)
  • erol ustam siz bu işi çok iyi biliyorsunuz. benim bilgi deneyimim yetmez sizinle aşık atmaya. bana zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. size hayatta başarılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erol81

quote:

Orijinalden alıntı: AfroTürk

ya arkadaşlar kusura bakmayınız ama next denilen firmadan ancak bu işten anlamayan, basit çözümler isteyen, fazla kalite istemeyenler memnun olur,

şimdi arkadaşım sen galiba bu uydu işinde yenisin. şöyle diyeyim , next firması Türkiyede 2000 serisi ile patlama yapmıştır yaklaşık 10 yıl kadar önce. millet smart kartla falan uğraşırken next 8000 modeli için ilk emu yazılımını verdi ve sonrasında diğer serilere de bunu ekledi. o dediğin kaon tabanlılar asla tutmadı next adı altında. alanlarda FreeX kanallarını 2010 senesine kadar izletecek diyerek aldılar. içindeki modül sayesinde sattı o makine ve türevleri. gerçi o da battı ya neyse. sonra o çok övdüğün dreambox ın tek artısı CCcam. bununda türkiye de neden tuttuğu belli. Yerli platformları izlemek için. aksini söyleyen beri gelsin. çünkü cccam serverlarda yer alan kanalların aynısı newcamd serverlarda da var üstelik donmasız. ne yazık ki türkiye de beleş yayın izlemek her zaman revaçta. bunu sağlayan makineden iyisi yok deniyor. sonunda ne oluyor evlerde 2 -3 tane makine. bir ara modülleri sattılar millete. sonuç ne oldu. hiç merak etmeyin gün gelir o çok övdükleri cccam inde sonu gelir. millet şakır şakır izlerken yayıncı kuruluşlar armut toplamıyor herhalde.

sana başka yerimle gülüyorum,
    next tutulma nedeni tek kaon tabanlı ürünleridir, kaon batmadı sen battın saçmalamakla, kaonu elit grubu artık getirmedi çünkü avantası fazla olamıyordu oda başka avanta getirecek firma ile anlaştı,
    yazılımlar ilk kaona gelirdi, nextde yazılım yapacak kapasite ve adam yok, kaon bütün dünyada satıldıgı için genelde yazılımlar ispanyadan gelir ve bütün diger cihazlara gerekli uyarlamalar yapılarak verilirdi, next kimki cihaz yapsın, izmir yüksel elektronik çalışanları bile, izmir atmaca grubu servisleri bile kendilerine gidip spordugunuzda eger arkadaşlarınız varsa, aman nextden uzak durun derlerdi bak arkadaşınız varsa diyorum yoksa o cihazlar servislerin ekmek kapısı, kendini uzman sanan ukalalardan bıktım, sen dünyada yokken ben uydudan yayın izliyordum, izmirde yazılımların çogunu ben atıyordum, hayatında 2 tane uydu cihazı görmüş velet zihniyetliler karşımda konuşamaz, next dahalen açmalıyor bu modeli bile başka modelden arak, çünkü hiç bir türk firmasında bunu yapacak teknoloji yok olmadı, bu kafa ile olamayacak, yazılımları next yapıyor diyen kafadan hayır gelmezi
    türk insanına bir örneksiniz, okumaz araştırmaz malın birinin dedigine inanır, sana hayatda başarılar bir daha bana yanıt vermek yazılarımı kirletme.

• ben bu cıhazı ccam lınux dıye aldım 3 aydır ccam duzelsın dıye beklıyorum dusuk ozellıktekı atlanta bıle cok ıyı denılıyorsa 800 tl dobratech cok kalıtelı olsa ne yazar
  • akrdeşim yaramaz marka, kaonda 16 kanala geri dönme varken bu uyuzda 1 kanala geri dönme vardıi kaonda toplu taşıma varken bunda tek tek vardır herşeyi geriden takip eden bir marka hiç bir ürünü kaliteli degil, parayı sokaktanmı topluyorsunuz yazık ya.
  • linüx ün l sinden anlamam hiçte kullanmadım.burda dreambox diyenlerde linüx ten anlamaz anlasalardı buyur bu linkte benim yaptığım yazılım var dreambox için yazmıştım der bunu diyecek adam da zaten gelip bu forumda bu polemiklere girmez gider yazılım yazar ve forumlarda verir.
    ayrıca dreambox armuttur next ise elma aynı sepete bile girmez.dreamboxı karşılaştıracaksanız gidin adam gibi linüx yazılımlı olanlarla karşılaştırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aziz0571

linüx ün l sinden anlamam hiçte kullanmadım.burda dreambox diyenlerde linüx ten anlamaz anlasalardı buyur bu linkte benim yaptığım yazılım var dreambox için yazmıştım der bunu diyecek adam da zaten gelip bu forumda bu polemiklere girmez gider yazılım yazar ve forumlarda verir.
    ayrıca dreambox armuttur next ise elma aynı sepete bile girmez.dreamboxı karşılaştıracaksanız gidin adam gibi linüx yazılımlı olanlarla karşılaştırın.

arkadaşım karşılaştırma yapılmıyor zaten. dobrateki işletim sistemi linux cihaz gibi lanse edilip insanlara fahiş fiyattan satılmaya çalışılmasını ve sonrasında balonun patlayıp cihazların raflarda tozlanacak cihazlar arasına hızla giriş yapmasından bahsediliyor. siz konuyu tam okumamışsınız anlaşılan. ayrıca, linux işletim sistemli bir cihazla normal bir cihazı ayırt edemeyecek kadar cahil insanların kendini zorlayarak, büyük ihtimalle 800-900 tl iken aldığı cihazı temize çıkarma gayretini izledik. hala da cihazdan ümidini kesmemiş olduğunu gördük. tabi ki, o kadar kazık girince insana normal davranması beklenemez. linuxden anlamak deyince illaki bir plugin yazmak gerekmez. linuz bir işletim sistemidir. windows gibi yani. linux ile birşey yazılmaz yani. program yazmak amacıyla kullanılan bir dil değildir. elma armut olayına kesinlikle katılıyorum. zaten ben de onu iddia etmiştim. burada benim maksadım bir markayı kötülemek değildir. hileli pazarlama yöntemi ilk başta cihaza saldıranların büyük bir kazık yemesine ve beklentilerine karşılık bulamamalarına sebep olmuştur. keşke baştan söyedikleri gibi linux tabanlı olsaydı cihaz da, belirli yazılımcıların eline bakmak zorunda kalmasaydı insanlar. neyse ki oldukça erken farkedildi bu durum ve az sayıda insan bu kazıktan etkilendi. bence bu cihaz next firmasının yüz karası olmuştur. ve bu cihazı satın alan kişilerin sorunlarını biran evvel gidermek onların namus borcudur. ancak, onların da elinde birşey. yazılım geliştirmesini onlar da bekleyip, koreden gelince hemen sitelerden yayınlamaktan başka çareleri yok gibi. ilk başta iddia edildiği gibi linux tabanlı olmuş olsaydı, cihaz yazılımı için uğraşmasına gerek kalmayacaktı firmanın. dreamboxı üreten firma standart yazılımın dışında herhangi bir yazılım üretip koymamıştır. ama açık kod olduğu için şu anda yüzlerce ana yazılım vardır. hatta bunlar düzenli aralıklarla güncelleme ve yükseltmeler de yapmaktadır. kullanıcılar kendilerine uygun yazılımı seçip kullanmaktadır. dobratek böyle bir cihaz olmuş olsaydı, next üreticilerinin gidip alnından öperdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 28 Nisan 2010; 0:52:06 >

• inanın vu-do almadıgıma bin pişmanım
  • quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

arkadaşım karşılaştırma yapılmıyor zaten. dobrateki işletim sistemi linux cihaz gibi lanse edilip insanlara fahiş fiyattan satılmaya çalışılmasını ve sonrasında balonun patlayıp cihazların raflarda tozlanacak cihazlar arasına hızla giriş yapmasından bahsediliyor. siz konuyu tam okumamışsınız anlaşılan. ayrıca, linux işletim sistemli bir cihazla normal bir cihazı ayırt edemeyecek kadar cahil insanların kendini zorlayarak, büyük ihtimalle 800-900 tl iken aldığı cihazı temize çıkarma gayretini izledik. hala da cihazdan ümidini kesmemiş olduğunu gördük. tabi ki, o kadar kazık girince insana normal davranması beklenemez. linuxden anlamak deyince illaki bir plugin yazmak gerekmez. linuz bir işletim sistemidir. windows gibi yani. linux ile birşey yazılmaz yani. program yazmak amacıyla kullanılan bir dil değildir. elma armut olayına kesinlikle katılıyorum. zaten ben de onu iddia etmiştim. burada benim maksadım bir markayı kötülemek değildir. hileli pazarlama yöntemi ilk başta cihaza saldıranların büyük bir kazık yemesine ve beklentilerine karşılık bulamamalarına sebep olmuştur. keşke baştan söyedikleri gibi linux tabanlı olsaydı cihaz da, belirli yazılımcıların eline bakmak zorunda kalmasaydı insanlar. neyse ki oldukça erken farkedildi bu durum ve az sayıda insan bu kazıktan etkilendi. bence bu cihaz next firmasının yüz karası olmuştur. ve bu cihazı satın alan kişilerin sorunlarını biran evvel gidermek onların namus borcudur. ancak, onların da elinde birşey. yazılım geliştirmesini onlar da bekleyip, koreden gelince hemen sitelerden yayınlamaktan başka çareleri yok gibi. ilk başta iddia edildiği gibi linux tabanlı olmuş olsaydı, cihaz yazılımı için uğraşmasına gerek kalmayacaktı firmanın. dreamboxı üreten firma standart yazılımın dışında herhangi bir yazılım üretip koymamıştır. ama açık kod olduğu için şu anda yüzlerce ana yazılım vardır. hatta bunlar düzenli aralıklarla güncelleme ve yükseltmeler de yapmaktadır. kullanıcılar kendilerine uygun yazılımı seçip kullanmaktadır. dobratek böyle bir cihaz olmuş olsaydı, next üreticilerinin gidip alnından öperdim.

sevgili zulu123 öncelikle şunu bilmeni isterim .ben okumadığım mesaja cevap yazmam.
    senin mesajınıda okudum.ayrıca çok şükür windows nedir linüx nedir biliyorum.
    her kez özgür iradesiyle cihazı almıştır kimse zorla kafalarına silah dayamadı illa alacaksın diye.
    ben ne uydu satarım nede başka bir elektronik cihaz.
    sadece imzamdada yazdığı gibi NEXT cihaz kullanıyorum.
    1 yıl sonra dobratech canavar gibi cihaz olunca buraya yazarım haaa düzelmedimi ben yine buraya yazarım.

• sevgili aziz, ben açık kodlu yazılım kullanmayan bir cihazın çok başarılı olacağına inanmıyorum. mutlaka belli bir seviyeye getireceklerdir, ancak bir seviyeye sadece. dreambox tarzı bir gelişme olması mümkün değil. gerçekten açık kodlu linux tabanlı bir cihaz olsaydı ve birkaç yazılım mühendisinin eline bakılmamış olsaydı mümkün diyebilirdim. silah dayayarak zorla aldırılmadı olayına ise katılmıyorum. reklamlarla ve forumlarda verilen gazla insanların başına silah dayamaktan çok daha fazlası yapıldı. bunu siz de biliyorsunuz, ancak popüler bir zorla alın mı dendi kardeşim polemiği sadece. artık bu tür polemikleri bırakalım. insanlar resmen kandırılmış durumda şu anki vaziyete bakınca. keşke dileğiniz yerine gelse de 800-900 tl gibi fiyatlardan ürün almış insanların yüreğine su serpilse.
  • next ne zaman adam gibi cihaz yaptı artık almayın şu çakma cihazı ya, her zaman kazıklıyor ve bizim halkda kazıklanmaya bayılıyor, ne diyeyim insanlar hak edildigi şekilde yönetilirmiş saf çok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

sevgili aziz, ben açık kodlu yazılım kullanmayan bir cihazın çok başarılı olacağına inanmıyorum. mutlaka belli bir seviyeye getireceklerdir, ancak bir seviyeye sadece. dreambox tarzı bir gelişme olması mümkün değil. gerçekten açık kodlu linux tabanlı bir cihaz olsaydı ve birkaç yazılım mühendisinin eline bakılmamış olsaydı mümkün diyebilirdim. silah dayayarak zorla aldırılmadı olayına ise katılmıyorum. reklamlarla ve forumlarda verilen gazla insanların başına silah dayamaktan çok daha fazlası yapıldı. bunu siz de biliyorsunuz, ancak popüler bir zorla alın mı dendi kardeşim polemiği sadece. artık bu tür polemikleri bırakalım. insanlar resmen kandırılmış durumda şu anki vaziyete bakınca. keşke dileğiniz yerine gelse de 800-900 tl gibi fiyatlardan ürün almış insanların yüreğine su serpilse.

sevgili zulu123 daha cihaz çıkmadan tf de doktorun yazdığı mesajı buraya alıntılıyorum.hem açık kodlu soruna cevap veriyor.hemde reklam olayına cevap veriyor.DİKKAT CİHAZ DAHA TÜRKİYE SINIRLARINA GİRMEMİŞ BİLE.

mesajın yazılış tarihi:13-02-2010, 08:54

öncelikle birçok arkadaşımdan farklı görüşler ve beklentiler nedeniyle cihaz çıkmadan açıklama yapmak doğru olmadığından daha önce görüş bildiremediğim için özür dilerim...

bu bölümde ayrı ayrı teknik,donanım özellikleri,menüler vb tanıtılacaktır

KESİNLİKLE GİDİN ALIN,HARİKA VB. SÖZLER SÖYLEMEYECEĞİM...VE KESİNLİKLE BURASI REKLAM YADA DESTEK KÖŞESİ OLMAYACAK..SADECE ORTAK KULLANICILARIN SORUN VE BİLGİSİNİ PAYLAŞTIĞI BİR ALANDIR.
    AKSİ ASLA OLMAYACAK..bu çerçevede ben bildiklerimi veya geleceği değil,olanı aktaracağım..bana göre merak edilen sorular
    1)dobratech neden 2000 hdtv yerine geçti
    dobratech zaten yeni bir cihaz olarak planlanmadı,zaten klasik olan 2000 serisinin tüm özellikleri korunarak 2000 hd de zamanla olan gelişmelerden ötürü yazılımla tıkanılan yerde donanımında tıkanmasıyla donanım artılarıyla devreye girdi..ama teknik sebep 2000 super hd de kullanılan ana işlemcinin artık üretilmemesi ,bu yüzden farklı bir ana işlemciye geçildi.,farklı işlemci seçilirkende olası gelişmeler gözönüne alınarak yeni özellikler değil,2000 super hd de donanım limitleri nedeniyle uygulanamayan özellikler için ekler yapıldı...
    2) ARALARINDAKİ FARK NE
    kAPAĞI AÇANLAR beslemeden tüm bord,tuner vb tamamen farklı bir cihaz bulacaklar kısacası zor olan denendi ve kullanım alışkanlıkları nedeniyle aslında virgülü bile benzemeyen bir donanıma aynı osd özellikleri eklendi...ön panel aynı tutuldu,sadece kumanda universal özellikli bir kumandayla değişti.
    3)2000 super hdtv yazılımları uyacakmı
    kesinlikle hayır tuner,işlemci ve tüm donanım ayrı olup ana yazılım 20 mb civarında olduğundan zaten 8 mb lık bir cihaza uyarlama olanaksızdır..2000 super hd yazılımları zaten veriliyor,ama kesinlikle karşılaştırma yapılmamalıdır ve yapılamaz...sadece OSD leri BENZERDİR...
    4)CİHAZDA LİNUX&STANDART işletim sistemi var bu nedir..
    cihaz kesinlikle AÇIK KAYNAKLI olduğu iddia edilen ama sadece yetişmiş kişilerin orasını burasını değiştirerek image attığı,kullanıcının yazılımını kurcalayabileceği YADA DEĞİŞİKLİKLER YAPABİLECEĞİ BİR CİHAZ DEĞİLDİR VE OLMAYACAKTIR.
    diğer linux tabanlı uydu alıcılarının kullandığı ortak ÖZELLİKLERİ KULLANMAZ..bilgisayar gerektirmeden kullnıcının tüm işlemleri kumandasından gerçekleştirebileceği bir uydu alıcısıdır..MEDİA PLAYER,FİLM İNDİRİCİ,OYNATICI ,FTP VB komutları kapsamaz..
    5)cihazın yazılım altyapısı 15 mb kadar linux işletim sistemi 8 mb kadarıda normal bilinen arayüz için kullanılır.bu sayede linux uyumlu bazı destekler için gerekli altyapı sağlanmıştır ,cihaz sadece gereğinde bu tabandan veri alır ama normal uydu alıcısı özelliklerini korur..uydu listeleme,toplu taşıma,silme,favori,vb tüm özellikler aynen 2000 serisi standart özellikleri olup,kör tarama (sd) sd için deinterlace(yazı titreşim önleyici)
    osd lerde bir üst tirteşimsiz ve okunabilirlik sağlayan osd güncellemesi,oto diseqc,karasal dijital yayınlar için terrestrial özelliği,32 mb yükselen flash 256 yükselen ddr ram,300 mhz ana işlemci ve yeni tuner cihazın ana iç değişimleri,2000 hdtv de 1 olan kart ve modül girişleri 2 ye usb girişide 2 ye yükseldi,yuv,2 scart korundu..hdmı zaten standart...fluoresant display 1 mm kadar büyüdü..

• merhabalar
    ne next nede bu cihaz kesinlikle bu lafları hak etmiyor keşke bütün cihazlar 2000 gibi stabil çalışsa ben hiçbir zaman dream boxu alıpta salonuma takamam kaldıki alanların %99 u ya yatak odasın da yada özel kendi oturduğu odada kullanmakta kalan %1 ide kumandayı saklamakta ama dobratech öylemi istediğiniz kanalla istediğiniz gibi oynama şansınız var istediğiniz gibi pin kodu koyup istediğiniz gibi sıralayın vede herkezin istediği gibi yerli platformlarıda pekala açmakta hemde dream box tan çok daha hızlı vede daha iyi 2000 diyorum başka birşey demiyorum ayrıca ethernet içinde usb stic ile wiereles den bağlanması çok iyi bir özellik bende tekrarlıyorum nex ti next yapan 2000 serisidir 10 sene önceki 2000 i bile hala kullanıyorum
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.