Şimdi Ara

===> Yeni Nokia N87/N00 (Prototype C) | 12MP - Xenon Flaş - Geniş Açı <=== (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu cihaz Nokia'nın yol haritasında yoktu. Bence bu cihaz çıkması muhtemel olan N8-01'den başkası değil. Hatta N8-01 olduğundan eminim bile diyebilirim. Zaten Eldar Murtazin N8'in değişik modellerinin çıkacağını söylemişti. Sensörü inşallah N8 ile aynıdır. Nokia'nın bu satten sonra bu cihazı S60v3 ile çıkaracağını sanmam. Tamamen ölü yatırım olur. S60v3 için ne oyun çıkıyor ne de yazılım. Bu cihaz büyük ihtimalle Touch & Type tarzı S^3 tabanlı bir cihaz. Ayrıca ekranı 3" gibi duruyor. Bu boyuttaki bir ekranda nHD çözünürlük çok iyi olur. Pikseller daha sıkışık olduğu için kaliteli olacaktır.

@Reis genelde dokunmatik cihazlarda QWERTY klavye şeklinde tuş takımı oluyor. Klasik tuş takımlı işletim sistemine sahip cihaz hemen hemen hiç yok. Klasik tuş takımı görünce S60v3 olduğunu düşünmüştüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 30 Kasım 2010; 22:12:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

Bu cihaz Nokia'nın yol haritasında yoktu. Bence bu cihaz çıkması muhtemel olan N8-01'den başkası değil. Hatta N8-01 olduğundan eminim bile diyebilirim. Zaten Eldar Murtazin N8'in değişik modellerinin çıkacağını söylemişti. Sensörü inşallah N8 ile aynıdır. Nokia'nın bu satten sonra bu cihazı S60v3 ile çıkaracağını sanmam. Tamamen ölü yatırım olur. S60v3 için ne oyun çıkıyor ne de yazılım. Bu cihaz büyük ihtimalle Touch & Type tarzı S^3 tabanlı bir cihaz. Ayrıca ekranı 3" gibi duruyor. Bu boyuttaki bir ekranda nHD çözünürlük çok iyi olur. Pikseller daha sıkışık olduğu için kaliteli olacaktır.

@Reis genelde dokunmatik cihazlarda QWERTY klavye şeklinde tuş takımı oluyor. Klasik tuş takımlı işletim sistemine sahip cihaz hemen hemen hiç yok. Klasik tuş takımı görünce S60v3 olduğunu düşünmüştüm.

Sanmam. O zaman N00 yazmazdı.

• N82 nin N95 versiyonu gibi olmuş ama güzel
  • Tipi pek hoş değil.
  • kick-stand de var sanırım.
  • Ekrandaki menülerin karesel alanalr içinde oluşu dokunmatik olduğuna işaret bence. Tasarım gerçekten de 3-4 senelik. Görünüş itibariyle de malzeme kalitesi şüphe uyandırıcı. N96 ya N86 nümerik tuşlarını takıp N8 kamerasının daha geniş açılısını koymuşlar. :P Böyle bir cihazı görmek heyecandan çok şaşkınlık oluşturdu bende.
  • Nokia'nın en büyük sorunu soyulma :) bu olmasın başka bişe istemem zaten.
  • Telefonun resmi üzerinde Autocad ile çizim yaptım. Boyutlarını n86ya göre ayarladım. Ekran neredeyse tuttu. Yani eni ve boyu bu resim gerçekse n86 ile neredeyse aynı. Ekran tam olarak 3 inç çıktı. En boy oranını ölçtüm o da tam 4:3 çıktı. Yani resim doğruysa çözünürlük nHD değil. 240x320 gibi de durmuyor yazılara bakarsak. Bana bu cihaz 640x480 gbi geliyor ama belli olmaz. Bu olursa bir ilk olacak gibi.

Bu arada ekran ölçüleri küsürleri saymazsak 45x60mm çıktı bende.

Az önce aklıma geldi. Hani bundan sonraki n serileri meego olacaktı. Bu nokiayı ne yapmak lazım bilmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 1 Aralık 2010; 16:28:37 >
  • Telefonun teknik bilgileri ;
    Baskonuş özelliği
    3G desteği ile hızlı internet ve dosya transferi
    Görüntülü görüşme özelliği
    Wireless(kablosuz) ağlara bağlanabilme özelliği
    Müzik kontrol tuşları
    TV / Projeksiyon Bağlantısı
    12 MP Carl Zeiss mercek
    GPS desteği
    HD kalitesinde video kayıt
    FM vericisi ile müziklerinizi yakındaki bir radyodan dinleyebilme
    Ortam ışık algılayıcısı ve Parlaklık kontrolü
    N-Gage oyun modülü
    150 ülkenin önceden kaydedilmiş görüntüleri
    Windows Live Messenger yazılımı
    Harekete duyarlı resim ve video izleme

Edit:Dokunmatik ekran olduğunu öğrendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONUR_345241 -- 1 Aralık 2010; 18:34:00 >
  • Teknik Özellikleri ;
     ===> Yeni Nokia N87/N00 (Prototype C) | 12MP - Xenon Flaş - Geniş Açı <===

• Özellikleri hiç gerçekçi durmuyor. Kaldı ki cihaz Symbian'ın OS 9.2 versiyonunu kullanıyormuş verilen bilgilere göre. Wi-fi'de "n" desteği de yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katze -- 1 Aralık 2010; 18:40:28 >
  • Prototipin tasarımını hiç beğenmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Telefonun resmi üzerinde Autocad ile çizim yaptım. Boyutlarını n86ya göre ayarladım. Ekran neredeyse tuttu. Yani eni ve boyu bu resim gerçekse n86 ile neredeyse aynı. Ekran tam olarak 3 inç çıktı. En boy oranını ölçtüm o da tam 4:3 çıktı. Yani resim doğruysa çözünürlük nHD değil. 240x320 gibi de durmuyor yazılara bakarsak. Bana bu cihaz 640x480 gbi geliyor ama belli olmaz. Bu olursa bir ilk olacak gibi.

Ekran çözünürlüğü bana pek de VGA gibi gelmedi. QVGA gibi görünüyor. 3" ekranda sanki pikseller kafam kadar gösteriyor gibi geldi bana. VGA olsa daha net gösterirdi sanırım

quote:

Az önce aklıma geldi. Hani bundan sonraki n serileri meego olacaktı. Bu nokiayı ne yapmak lazım bilmem.

"N8 S^3 kullanan son N serisi cihaz olacak." Açıklama bu şekildeydi. Fakat strateji değişti. Bundan sonra Symbian sürekli olarak gelişen bir sistem olacak. Yani S^4 çıkmayacak. S^4 özellikleri kısım kısım S^3 cihazlara yüklenebilecek. Bir diğer deyişle diğer işletim sistemlerinde olan bir üst sürüme geçiş özelliği artık Symbian'da da olacak demek oluyor.

http://forum.shiftdelete.net/symbian/177824-nokianin-yeni-symbian-stratejisi.html

Fakat bu cihaz sadece prototip. Prototip cihazların özellikleri zaman içinde değiştilebilir. Ben bu cihazın S60v3 platformu olarak çıkacağını düşünmek bile istemiyorum. S60v3 öldü artık. Hiçbir yazılım çıkmıyor bu platform için. Tamamen ölü yatırım olur.

quote:

Orijinalden alıntı: Katzé

Özellikleri hiç gerçekçi durmuyor. Kaldı ki cihaz Symbian'ın OS 9.2 versiyonunu kullanıyormuş verilen bilgilere göre. Wi-fi'de "n" desteği de yok.

Aynı fikirdeyim bana da gerçekçi gelmedi.

• O özellikler bu cihaza ait değil. Çift led flaş diyor orda. Direkt fail. Artı bu saatten sonra hangi OS 9.2...
  • quote:

Telefonun resmi üzerinde Autocad ile çizim yaptım. Boyutlarını n86ya göre ayarladım. Ekran neredeyse tuttu. Yani eni ve boyu bu resim gerçekse n86 ile neredeyse aynı. Ekran tam olarak 3 inç çıktı. En boy oranını ölçtüm o da tam 4:3 çıktı. Yani resim doğruysa çözünürlük nHD değil. 240x320 gibi de durmuyor yazılara bakarsak. Bana bu cihaz 640x480 gbi geliyor ama belli olmaz. Bu olursa bir ilk olacak gibi.

176x208'den 240x320'ye geçti. Bu çözünürlüklerle işletim sistemi versiyonu da değişti. Zira desteklenen çöz. belli. (Nasıl ki tüm S60v5: 640x360 ya da tüm S60v3: 240x320)

Eğer S^3 gibi yeni bir sistemse VGA ekran olabilir. Ben ihtimal veriyorum yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: Reis-i Eagles
    quote:

176x208'den 240x320'ye geçti. Bu çözünürlüklerle işletim sistemi versiyonu da değişti. Zira desteklenen çöz. belli. (Nasıl ki tüm S60v5: 640x360 ya da tüm S60v3: 240x320)

Çözünürlüğün VGA olduğunu varsayarsak yanlış anlamadıysam Symbian'ın yeni bir versiyonu olduğunu söyleyebiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Reis-i Eagles

quote:

Dostum biliyorsundur N80, N91, 3250 ve 5500 Sport gibi cihazlar QVGA ekrana sahip değiller. Yani genel anlamda v3 için QVGA ekran olması gerekmiyor da diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katze -- 2 Aralık 2010; 23:08:35 >

• Nokia nın tuşlu n series çıkartması beni heyecanlandırdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Katzé

Bana da aynı gibi geldi çünkü N8'in odak uzaklığı yaklaşık 6mm gibi bir şey. Bu cihaz da 5.9mm. Sanırım aynı kamera modülünü kullanıyor. N95'tekinden sonra bunun kamerasını da diğer cihazlarda kullanır artık.

n8 5.9mm
  • Çok kötü duruyor, hiç beğenmedim. Özelllikle telefonun arkası kirlenmiş gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 3 Aralık 2010; 1:06:05 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.