Şimdi Ara

===> Yeni Nokia N9 | MeeGo - 3.9' AMOLED FWVGA - 8MP 720p - NFC <=== (140. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.176
Cevap
10
Favori
150.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

quote:

N9 kullanıcıları müjde! Android 4.1 yani Jelly Bean N9 için hazır. Mesut Çevik'e bence bunun için bir istekte bulunalım. Zamanında Windows Mobile işletim sistemli HD2 modeli için de Android kurulumunu videolu anlatım olarak yayınlamışlardı. Aynısını N9 için de isteyelim. Ben kendisinin Twitter hesabına yazdım. Sizde Twitter veyahut Facebook hesabına bunun için istekte bulunun. HD2 modeli için gelen isteklerden dolayı yapmışlardı. Bunun için de yaparlar. Hem N9'un reklamı da olmuş olur.

https://twitter.com/mesutcevik
    https://www.facebook.com/mesutcevik?ref=ts

Mesut Çevik güzel fikir listeye alacağız dedi. Siz de istekte bulunursanız bu iş tamamdır. :)

bence bu konu üzerinde yoğunlaşalım arkadaşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: s.h.a.

n8 kullandığım uygulamalar vs n9 da da varmı mesela

html5 destekli web
    flaş player için mozilla varmış yanılmıyorsam
    720 p video oynatma bu sorunluymuş herhalde çünkü n8 den atmıştım oynatmamıştı
    kamerada netleme ışığı yok yanılmıyorsam gece çekimlerinde bu sorun teşkil ediyormu veya netleme varmı

n8 de en fazla kullandığım uygulamalar nimbuzz, youtube downloander,opera mobile,office programı ve video player video izlemeyi seviyorum özellikle klip direk youtuben indiriyorum 720 p olarak bunları yapabilirmi

telefonda en fazla facebook maxi haber okuma vb dh falan dolaşıyorum ve
    nıtroid de konuşma sorunu vb sorunlar çözüldümü

şimdiden teşşekkürler

HTML destekli tarayıcının alası var. Bunun dışında Opera Mobil ve flash içerikler için Firefox var. Geliştirilmekte olan bir-iki tarayıcı daha var daha yeni teknolojiler içeren.

720p video oynarken uzantının avi olması ve profilinin de base olması lazım, kendi çektiği 720p videolar bu şekilde olduğu için sorun olmuyor ancak dışarıdan atacaksınız problem yaratabilir. Ama bildiğim kadarıyla ya Nokia Link ya da Suite videoyu N9'a kopyalarken uygun formata dönüştürüyor.

Kamerada netleme ışığı var, flaşlar led olduğu için netlerken de onlar yanıyor. Otomatik odaklama elbette var, hatta istediğiniz noktaya odaklayabiliyorsunuz, odak yeri sabit değil. N8'de de bu şekildeydi sanırım.

Office derken dosyaları görüntülemek içinse evet, sorunsuz. Youtube'da çok rahat video izlersiniz, görüntü de son derece kaliteli. (720p değil ama zaten o ekranda,720p anlamsız.)

Forumlarda gezmek, sosyal ağlar ve sohbet de aynı şekilde.

N9'un bana göre tek eksiği Shazam ya da benzeri bir programın olmayışı. (Var da çalışmıyor adam gibi)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• shazam önemli değil n8 black 64 gb modeli 800 tl edermi ve uluslar arası garanti oluyor mu

zaten telefonda en fazla forumlarda dolaşıyorum youtubeden video indiriyorum izliyorum
    nimbuzzda facede konuşuyorum veya msn
    720p video izliyorum özellikle klip çok yaklaşık 200 tane n8 full dolu hafızası
    arada foto çekiyorum
    arada da oyuna giriyorum ayda 1 :)
    kullandım geri verdim ama alabilirim
    eğer bu dediklerimi yapabilirse zaten multitasking çok iyi kullanımı çok rahat temada olsa bi :(

edit: bu arada müzik çalarda ekolayzr ayarı falan bulamadım dolby falan vardıda :/ diğerleri yoktu stero genişletme ses yüksekliği falam bas güclendirici

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s.h.a. -- 17 Eylül 2012; 0:49:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.h.a.

shazam önemli değil n8 black 64 gb modeli 800 tl edermi ve uluslar arası garanti oluyor mu

zaten telefonda en fazla forumlarda dolaşıyorum youtubeden video indiriyorum izliyorum
    nimbuzzda facede konuşuyorum veya msn
    720p video izliyorum özellikle klip çok yaklaşık 200 tane n8 full dolu hafızası
    arada foto çekiyorum
    arada da oyuna giriyorum ayda 1 :)
    kullandım geri verdim ama alabilirim
    eğer bu dediklerimi yapabilirse zaten multitasking çok iyi kullanımı çok rahat temada olsa bi :(

edit: bu arada müzik çalarda ekolayzr ayarı falan bulamadım dolby falan vardıda :/ diğerleri yoktu stero genişletme ses yüksekliği falam bas güclendirici

Fiyat ve garanti konusunda pek bir bilgim yok, ona başka bir arkadaş cevap verse daha iyi olur.

Dediklerinizin hepsini yapar, nimbuzz yok, sohbet olayı bir-iki üçüncü parti yazılımı saymazsak tamamen telefonla bütünleşik. SMS, MMS, Facebook, MSN vb. sohbetler Mesajlar uygulaması üzerinde yapılıyor, son derece kullanışlı. Bunun dışında facebook'un html5 sitesinde de sohbet imkanı var ancak telefonunki kadar rahat değil.

Müzik çalarda bas güçlendirici ya da ekolayzır yok, bunlar için üçüncü parti uygulama(lar) var.

• Arkadaşlar yakın zamanda N9 alma ihtimalim var. Ama karar vermeden önce sormak istediklerim vardı. Benim, telefondan beklentilerim:

- Çok iyi bir sosyal medya entegrasyonu. Mesela Twitter, Facebook falan deyim yerindeyse akmalı...

- İnternete bağlanmasında bir sorun olmamalı.

- Eposta alıp göndermesi sorunsuz ve hızlı olmalı.

- SMS alıp göndermesi sorunsuz ve hızlı olmalı.

- GPS'i yavaş çalışmamalı (mevcut telefonumda yarım dakika kadar beklemem gerekiyor bazen yerimi buluncaya kadar).

- Hava durumunu şak diye görebilmeliyim (yine mevcut telefonumda app'i açtıktan sonra yarım dakika hava durumunu çekmesini bekliyorum).

- Programlar hızlı açılıp kapanmalı (Symbian'da iPhone ve Android'e göre bayağı yavaş).

En büyük eksikliğinin app sayısı olduğunu biliyorum özellikle Shazam'in olmayışı büyük bir sıkıntı ama onu artık göze aldım. Bir de GTalk dışında video görüşmesi yapılamadığını biliyorum. Bunun dışında belirgin bir sorunu var mıdır bu telefonun?

• quote:

Orijinalden alıntı: ZuLuuuuuu

Arkadaşlar yakın zamanda N9 alma ihtimalim var. Ama karar vermeden önce sormak istediklerim vardı. Benim, telefondan beklentilerim:

- Çok iyi bir sosyal medya entegrasyonu. Mesela Twitter, Facebook falan deyim yerindeyse akmalı...

- İnternete bağlanmasında bir sorun olmamalı.

- Eposta alıp göndermesi sorunsuz ve hızlı olmalı.

- SMS alıp göndermesi sorunsuz ve hızlı olmalı.

- GPS'i yavaş çalışmamalı (mevcut telefonumda yarım dakika kadar beklemem gerekiyor bazen yerimi buluncaya kadar).

- Hava durumunu şak diye görebilmeliyim (yine mevcut telefonumda app'i açtıktan sonra yarım dakika hava durumunu çekmesini bekliyorum).

- Programlar hızlı açılıp kapanmalı (Symbian'da iPhone ve Android'e göre bayağı yavaş).

En büyük eksikliğinin app sayısı olduğunu biliyorum özellikle Shazam'in olmayışı büyük bir sıkıntı ama onu artık göze aldım. Bir de GTalk dışında video görüşmesi yapılamadığını biliyorum. Bunun dışında belirgin bir sorunu var mıdır bu telefonun?

İlk dört madde öyle, GPS şak diye de bağlanabilir yarım dakikada da bağlanabilir 2 dakikada da bağlanabilir, hava durumunu şak diye görebilirsiniz ama kendi programını kaldırıp MeeCast kurun alırsanız, açılışını bilmem de dünyanın en hızlı program kapatan telefonu olduğu kesin. :) Açılışta da sık kullandığnız programı arkaya atarsanız anında açılacaklardır zaten.

• Wazzapp server filed hatası alıyorum sildim yeniden yükledim teli 0 ladım yinede aynı yardımcı olabilecek biri varmı ?

• 3 haneli kodu kafanızdan atıp denediniz mi?

• 64 GB beyaz versiyonunu alarak aranıza katıldım arkadaşlar. İyi bir kampanyaydaydı dayanamadım aldım bakalım pişman olacak mıyım :) Bir süre kullandıktan sonra telefonla ilgili görüşlerimi aktarmaya çalışacağım.

Bu arada Ekşimtrak'ı Nokia N9'da görmek isteyen var mı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZuLuuuuuu -- 29 Eylül 2012; 7:55:39 >
  • Billboard Standby Screen

uygulama gerçekten çok iyi bekleme ekranına bilgilendirme olarak kullanıla biliyor ancak ücretli 2.49 kuruş...

diyorsanız ben para vermem n9 fun clupta bulabilirisiniz uygulamayı ama ne decerece güvenli bilmiyorum..
  • quote:

64 GB beyaz versiyonunu alarak aranıza katıldım arkadaşlar. İyi bir kampanyaydaydı dayanamadım aldım bakalım pişman olacak mıyım :) Bir süre kullandıktan sonra telefonla ilgili görüşlerimi aktarmaya çalışacağım.

Hayırlı olsun. Memnun musun bari?

• quote:

quote:

64 GB beyaz versiyonunu alarak aranıza katıldım arkadaşlar. İyi bir kampanyaydaydı dayanamadım aldım bakalım pişman olacak mıyım :) Bir süre kullandıktan sonra telefonla ilgili görüşlerimi aktarmaya çalışacağım.

Hayırlı olsun. Memnun musun bari?

Valla karmaşık duygular içindeyim. Çok güzel bir telefon hem donanım hem yazılım olarak. Telefon, sms, eposta, sosyal medya gibi temel işlevlerinde de herhangi bir aksaklığa rastlamadım. Ama terk edildiği belli oluyor. Her halükarda önceki 603'üme göre iyi bir upgrade oldu, o yönden memnunum ama başkalarına tavsiye etmem muhtemelen. Ben biraz da içimdeki geek'den dolayı aldım.

• Merhabalar bende 64 beyazla aranızdayım. Malesef ilk günden telefon beni biraz üzdü şöyle ki konuşmada en yüksek sese ayarlamama rağmen karşı tarafın sesini neredeyse hiç yok denecek kadar az duydum ayrıca titreşimi o kadar yetersiz ki telefon titriyor mu titremiyor mu belli değil. Ayarlara girdiğimde de hiç telefon profil ayarı bulamadım. Malesef telefonu alırken her özelliğine bakıyoruz ama insanın temel işlevleri kontrol edesi gelmiyor. Kısacası bu konuda yardımlarınızı bekliyorum ses ve titreşimi yükseltmek mümkünmüdür? :(
  • arkadaslar lütfen acil yardım edin konuyu yerinde yazzdım ama donus yapan olmadı cok acıl olduugndan buraya yazmak zorunda kaldım umarım donus yapan olur

nokia c5-03 telefonuma cfw atmak isterken tel kapandı defalarca denedim olmuyor calısmıyor
    aynı sorunla karsılasıyorum hep bunu nasıl duzeltebilirim bilen var mı?

• ilk uyarı üstte yazlıanları yapıyorum sonraki hatada şu

• quote:

Orijinalden alıntı: imfisher

Merhabalar bende 64 beyazla aranızdayım. Malesef ilk günden telefon beni biraz üzdü şöyle ki konuşmada en yüksek sese ayarlamama rağmen karşı tarafın sesini neredeyse hiç yok denecek kadar az duydum ayrıca titreşimi o kadar yetersiz ki telefon titriyor mu titremiyor mu belli değil. Ayarlara girdiğimde de hiç telefon profil ayarı bulamadım. Malesef telefonu alırken her özelliğine bakıyoruz ama insanın temel işlevleri kontrol edesi gelmiyor. Kısacası bu konuda yardımlarınızı bekliyorum ses ve titreşimi yükseltmek mümkünmüdür? :(

İlk aldığımda bana da sesi az gelmişti. Nedenlerinden birinin telefonu kulağıma düzgün tutamamamdan kaynaklandığını fark ettim. Telefon önceki telefonlarıma göre büyük olduğundan dolayı kulağıma direk dayadığımda hoparlörü tam olarak kulak deliğime hizalanmıyor, o yüzden telefonun kulak deliğime hizaladığım zaman sesi daha net duyabiliyorum bi süre sonra da alıştım nasıl tutacağıma zaten.

Bir de muhtemelen zaten fark etmişsinizdir ama telefonun çalma sesi ile hoparlör sesi ayrı yerden kontrol ediliyor o yüzden ikisini de sona getirmeyi unutmayın.

• @ZuLuuuuuu
    Hayırlı olsun. Şu söylediğiniz çok dikkatimi çekti: "Ben biraz da içimdeki geek'ten dolayı aldım.". Bu telefonu alacak insanların durumunu özetler nitelikte bir cümle olmuş. Birkaç sorum olacaktı benim de.
    1) En fazla eksikliğini hissettiğiniz uygulamalar nelerdir?
    2) Hangi kampanya ile hangi fiyata aldınız?
    3) Kullandıysanız eğer Wazapp stabil çalışıyor mu?
    4) Cihaz stereo ses kayıt yapabiliyor sanırım. Bununla ilgili bir bilginiz var mı?
    5) Sosyal ağ entegrasyonunda hoşunuza gitmeyen yerler nelerdir varsa?
    6) Firefox ile Wi-Fi üzerinden sorunsuz bir şekilde dizi izleyebilir miyim? (360p - 480p)
    7) FLAC formatına destek veriyor cihaz. Bunu test etme fırsatınız oldu mu? Ayrıca FLAC çalarken albüm bilgileri ve albüm kapağı gibi şeylere destek veriyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lady Fantasy

@ZuLuuuuuu
    Hayırlı olsun. Şu söylediğiniz çok dikkatimi çekti: "Ben biraz da içimdeki geek'ten dolayı aldım.". Bu telefonu alacak insanların durumunu özetler nitelikte bir cümle olmuş. Birkaç sorum olacaktı benim de.
    1) En fazla eksikliğini hissettiğiniz uygulamalar nelerdir?
    2) Hangi kampanya ile hangi fiyata aldınız?
    3) Kullandıysanız eğer Wazapp stabil çalışıyor mu?
    4) Cihaz stereo ses kayıt yapabiliyor sanırım. Bununla ilgili bir bilginiz var mı?
    5) Sosyal ağ entegrasyonunda hoşunuza gitmeyen yerler nelerdir varsa?
    6) Firefox ile Wi-Fi üzerinden sorunsuz bir şekilde dizi izleyebilir miyim? (360p - 480p)
    7) FLAC formatına destek veriyor cihaz. Bunu test etme fırsatınız oldu mu? Ayrıca FLAC çalarken albüm bilgileri ve albüm kapağı gibi şeylere destek veriyor mu?

1) Shazam ve Whatsapp. Bir de marketteki Foursquare app'lerini sevmedim (yine de kullanılabilir durumdalar).

2) Bimeks'in yaptığı haftalık bir kampanya ile 1100 liraya aldım. Turkcell aktivasyonu kampanyası değil. Ve şimdi baktığım kadarıyla yine 1100 liraya düşmüş.

3) Kullanmadım ama biraz gözüm korktuğundan. Installer'ı biraz fazla büyük (20 MB kadar). Ve forum sayfasında bir sürü sorun ile karşılaşan kişilerin mesajlarını okuyunca kurmamaya karar verdim.

4) 808'deki kadar iyi bir kayıt sistemi var mı bilmiyorum doğrusu bir ara bir denemeye çalışırım.

5) Doğrusu sosyal ağ entegrasyonunu bayağı sevdim. Twitter ve Facebook'u kullanıyorum ve üzerinde gelen app'ler bana yeterli geliyor. Mesela telefon rehberinizde Facebook/Gtalk arkadaşlarınız da gözüküyor ve hemen bir sohbet başlatabiliyorsunuz. Facebook veya Gtalk'dan size gönderilen mesajlar anında telefonunuzda beliriyor ve sesli uyarı geliyor. Nokia Belle işletim sistemine göre çok daha iyi bu konuda orası kesin.

6) Bana site adresini özelden yazarsanız deneyip söylerim.

7) FLAC formatını denemedim doğrusu. Bir denemeye çalışayım.

Benim ilk bakıştaki şikayetlerimden biri bahsedildiği kadar akıcı olmaması. Evet akıcı ve Symbian'a göre app'ler daha hızlı açılıyor falan. Ama arada bir lag'ler de oluyor.

Bunun dışında işlemci hariç donanım olarak bu fiyata daha iyi bir cihaz almak zor. Sadece 64 GB olması bile oldukça değerli, bugün 64 GB bir SD kartı 200 liranın aşağısına almak zor.

Tavsiyem temel özelliklerini iyi yerine getiren bir akıllı telefon istiyorsanız, sosyal ağlar dışında hemen hemen hiç app kullanmıyorsanız ve görünüş olarak da güzel bir telefon istiyorsanız alabilirsiniz. Ama app kullanırım diyorsanız almayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZuLuuuuuu -- 16 Ekim 2012; 9:36:44 >

• @ZuLuuuuuu cevabınız için teşekkürler fakat bana Steve Jobs un çekmeyen iPhone için yaptığı açıklamayı anımsattı; 'tutmayı bilmiyorsunuz' :) ve malesef çalma sesi ve hoparlör sesi son seviyede olmasına rağmen problem hallolmuş değil :/

Yani benim sadece düzgün tutmayla halledebileceğim bir sorun değil ki zaten çok iyi duyan bir insan değilim, fakat bu telefonun ahize sesi gerçekten vasat sayılabilecek düzeyde titreşimi de ''bana göre'' az, yazılımsal bir hata olduğu da bariz belli en azından titreşim için çünkü marketteki bir uygulamayla titreşimin ne seviyeye kadar çıkabildiğini test ettim .

Tekrar edicek olursam telefonu uzun zamandır kullanan, geliştirici moduna kadar bilen arkadaşlar, bahsettiğim titreşim ve özellikle ahize sesi problemini herhangi bir uygulama veya geliştirici modundan halletmek mümkün mü? bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

• beklenen yazılım geldi canlar. adamlar oturdu ve sonunda android oyunları için bir uyumluluk katmanı geliştirdi. tıpkı myriad'ın yapmayı planladığı gibi ama bu sefer onlara gerek duymadan.

şu anda NITDroid'e gerek duymadan fruit ninja 1.5.4 apk dosyası MeeGo üzerinde çalışabilmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prime. -- 22 Ekim 2012; 1:40:40 >

• 
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.