Şimdi Ara

===> Yeni Nokia X6 | nHD (640x360) - 32GB - 5MP - 1320mAh - <=== (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.843
Cevap
7
Favori
228.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok süper bi telefon ama alıcak param yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: supercimbom

quote:

Orijinalden alıntı: SonyEricsson Via

quote:

Orijinalden alıntı: Senceru

Nokia fena atak yapıyor...

evet çok kötü atak yapıyor. bu derece fena berbat ataklar yapması , sony ericssonun işine geliyor. isim Xperia X2, Nokia X6: kardeş gibi. işlemcisi 400 mhz civarında ramı 128 mb. benim 2005 model sony ericsson w950 ise buna yakın sayılır 233 mhz işlemci ve 64 mb ram :).... bence 1 numara SE satio ,,,,, 2 numara SE x2.... piyasanın en iyileri olacak gibiler... nokianın daha çok çalışması gerek kasa süslemeyle olmaz,, ergonomi ve özellik gerek bunlar ise maalesef nokiada mevcut diiil

Ilk lansmanda 400 mhz islemcisi olacak deniyordu ama cikan telefon 650 mhz olacak. Bilginize... Bence telefon super. Bu telefonu bekliyorum ben.

CPU Count: Single CPU
    CPU Type: ARM 11
    CPU Clock Rate: 434 MHz

kaynak:http://www.forum.nokia.com/devices/X6

• bu telefon ne zaman çıkıcak?? N86 almayı düşünüyordum ama bunu görünce
  • resmi video'su bile yeni yayınlandı. net tarihi bilmiyorum ama 2010'da kesin çıkmış olur inşallah.
  • 12 Kasım da İngiltere satışa başlıyor.

Nokia' nın ilk kapasitif ekranlı cihazı

Aralık ta Türkiye de olur galiba ...

Nokia' ın Iphone konseptine rakip ilk cihazı ...
  • Yaaaaaa Yeter Artık Bir 6610 kullanıcısı olarak (Ne kamera ne bluetooth var telefonda) 1 seneden fazladır hayalimdeki telefonu bekliyorum. 5800 tam yakın dedim kamerası beni hayal kırıklığına uğrattı(bu kadar fiyat düşmüşken almamak beni gerçekten rahatsız ediyor). Eğer bu telefonun dokunmatik ekranı apple gibi olur(yakın bile olsa olur) kamerasıda iyi çıkarsa 1500 lira bile olsa alıcam.(Tabi nokia'yı azcık tanıyorsam kesin bundada bir kusur koyarlar ama benim fazla kullanmayacağım bir şeyde olur umarım)
  • quote:

Orijinalden alıntı: seko seko

12 Kasım da İngiltere satışa başlıyor.

Nokia' nın ilk kapasitif ekranlı cihazı

Aralık ta Türkiye de olur galiba ...

Nokia' ın Iphone konseptine rakip ilk cihazı ...

İyi haber diye buna derler.
    3 yıldan fazladır kullandığım N73den beri beni "heyecanlandıran" ilk Nokia!
    Gelirse alacağım inşallah.
    Saygılarımla.

• 12 kasım bile bana geç az çok aralıkta fln çıkar inş.. bide en fazla 1.150 fln olursa çok iyi olur benim için..
  • bu arada kapasitif ekran tam olarak nedir arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: mawoix

bu arada kapasitif ekran tam olarak nedir arkadaşlar

gecebekcisi'nin anlatımdan:

Dirençsel dediği resistive, sığasal dediği de capacitive.

quote:

1. Dirençsel sistem, normal bir cam panelin üzerine iletken ve dirençli iki ayrı metalik katmanın aralarında bir miktar boşluk olacak şekilde (iki ekranın arasında ortasında boşluklar olan bir petek olduğunu düşünün) yerleştirilip üzerlerine de çizilmeye karşı dayanıklı bir katman konulması ile elde edilir. Ekran etkin olduğu sürece bu iletken ve dirençli katmanlara elektrik verilir ve kullanıcı ekrana dokunduğunda aralarında boşluk olan iki katmanın buluşup aralarında elektrik iletimi olması sağlanır. Elektrik alanında oluşan değişikliklikler kaydedilir ve üzerlerinde işlem yapılarak dokunuşun hangi koordinatlarda gerçekleştiği (gayet hassas ve kesin bir şekilde) tesbit edilir.
    # Dirençsel dokunmatik ekranlar bir çok katmandan oluşmaları nedeniyle yaklaşık %75 - %80 arasında şeffaflık gösterirler (bunu ekranın parlaklığının seviyesi olarak düşünün). Katmanların kalınlıklarını azaltacak teknolojiler geliştikçe gösterdikleri şeffaflıklar %90 ve üzerine çıkabilmiştir.
    # Ekranın dokunuşu algılaması için basınç uygulayacak herhangi bir nesne (parmağınız, kalem veya pena gibi) kullanmanız gerekmektedir.
    # Bu tip ekranlarda yalnızca dokunmakla kalmaz; hassas seçimler yapabilir, resim çizebilir ve elinizle yazı yazabilirsiniz
    # Ekranda seçim yapmak için basınç uygulamak gerektiğinden, parmağınızı ekranda artistik hareketlerle süzülecek şekilde (ekrana bir yandan hafifçe bastırmazsanız) kullanamazsınız, ancak bunun karşılığında yanlış tuşlara basma ihtimaliniz düşüktür.

2. Sığasal sistemde ekranın üstündeki cam panelin üstünde elektrik yükü taşıyan bir katman vardır. Kullanıcı katmana dokunduğunda, bu elektrik yükünün bir kısmı kullanıcıya geçer ve katmanın elektrik yükü azalır. Ekranın dört köşesinden katmanın üzerindeki elektrik yükünü kontrol eden bir alt sistem bu yük azalımını tesbit eder ve azalımın gerçekleştiği noktayı dört köşeden aldığı verilerle karşılaştırıp dokunuşun hangi koordinatlarda gerçekleştiğini (ortalama bir hassaslık ve kesinlik düzeyi ile) bulur.
    # Sığasal dokunmatik ekranlarda katman sayısı daha az ve dolayısı ile ekranın üzerindeki kalınlık az olduğundan şeffaflık oranı %90 civarındadır.
    # Ekranın dokunuşu algılaması için ekrandaki akımı alabilecek bir nesne (genelde yalnızca parmağınız uygundur) kullanmanız gerekmektedir.
    # Bu tip ekranlar hassas seçimler yapmaya, resim çizmeye veya elinizle yazı yazmaya müsait değildir. Yalnızca parmağınızla dokunabilirsiniz.
    # Bu tip ekranlar (şu an kullanılan teknolojiler altında) ekranda birden çok noktaya dokunuşu algılayabilmeye müsait tek ekran tipidir.
    # Ekranda seçim yapmak için basınç uygulamak gerekmediğinden, parmağınızı ekranda artistik hareketlerle süzülecek şekilde kullanabilirsiniz, ancak yine basınç uygulamak gerekmediğinden yanlış tuşlara basma ihtimaliniz artar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reis-i Eagles -- 25 Ekim 2009; 11:09:36 >

• quote:

bu arada kapasitif ekran tam olarak nedir arkadaşlar

mawoix,

Dokunmatik ekran teknolojisi Iphone öncesi ve sonrası diye ayırılabilir.

Öncesindeki teknoloji ; "Analog resistiv" di... Yani basılan noktanın koordinatlarını anlamak için basıncı elektriksel dirence çeviren yumuşak, esnek, saydam bir malzeme kullanımıdır. Kalem ile veya parmakla basmak benzer etkiyi gösterir. Sadece geniş alana basılınca en çok basılan yer etkin koordinat sayılacağından hassas çalışmaz.

+ ları :
    Küçük yazılara, menülere plastik kalem ucu ile rahat ulaşılır. Çizim programlarında avantaj sağlar.

- leri :
    Parmakla rahat kullanılamaz, bir kaç kere denersin
    Kalem ile kullanmak zorunda kalınca cihazı tek el ile kullanmak tam bir işkencedir
    ekran çizilmeye dayanıksız, esneyebilen malzemeden yapılmak zorundadır
    bu malzeme, ekranı güneş altında görülemez hale getirir

Dünyada Iphone' un 3 yıl önce başlattığı teknoloji ; "kapasitif ekran" dır. LG, Samsung da 4-5 model benzer cihaz çıkardı. Nokia daha yeni X6 ile çıkaracak... Burada organik olan parmak ile ekran arasındaki kapasitans (elektriksel yük sonucu voltaj farkı) ölçülür.

- leri :
    Kalem gibi inorganik malzeme ile kullanılamaz, hassas çizim zor yapılır.

+ ları :
    Parmakla rahat kullanılır (eğer windows mobile gibi küçük küçük menü dizaynı yapılmamışsa)
    Telefon, tek el ile kullanılabilir (arabayı sürerken)
    Çizilmeye karşı temperli (dayanıklı) cam kullanılabilir
    Güneş altında seçilebilirliği çok daha iyidir

Yani X6 ;

Mobil 122 gr Laptop = Cebe sığar = 10 sn de açılır = Gece fotosu çeker = Tek el ile kontrol = Şarjı 3-4 gün gider (kulanıma göre) = WINN modem zaten kendisidir.

Kapasitif forever ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seko seko -- 25 Ekim 2009; 19:40:22 >

• o zaman bu ekran çok güzel

seko seko ve reis-i eagles çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mawoix -- 25 Ekim 2009; 16:58:58 >
  • kalem kullanılmaması çok kötü ama. öyle yerler oluyor kalemsiz olmuyor.
  • hmm ne gibi durumlarda kalem gerekio reis.. bu arada bunda multi touch yok di mi??
  • multi touch 'dan neden bu kadar söz ediliyor?
    Telefon kullanımında ne gibi artısı oluyor ki bunun?
    Sonuçta bir program açarken iki simgeye birden tıklamıyorsun.
    Tek kullanıldığı alan sanırım bir imgeyi büyütme ve küçültme.
    Onu da kısayoldan yaparım ne olmuş sanki. MultiTouch a bu kadar takmaya bu olayı sanki olağanüstü birşey gibi ballandırmaya gerek yok diye düşünüyorum.
  • 5800'la (2.8/3.7) mercek ölçüleri aynı umarım düzgün resim çeker, nokia ince telefon üretemiyor bu telefonda kalın..
  • quote:

hmm ne gibi durumlarda kalem gerekio reis.. bu arada bunda multi touch yok di mi??

bazı oyunlarda gerekiyor. çizerek anlatman gereken 1 şeyi çok rahat yapabiliyorsun.

WM'de mesela en sağda (OK) çarpı işaretine basmak daha kolay oluyor.

Yani ekranda küçük olan şeylere tıklamakta baya kolaylık sağlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reis-i Eagles

quote:

hmm ne gibi durumlarda kalem gerekio reis.. bu arada bunda multi touch yok di mi??

bazı oyunlarda gerekiyor. çizerek anlatman gereken 1 şeyi çok rahat yapabiliyorsun.

WM'de mesela en sağda (OK) çarpı işaretine basmak daha kolay oluyor.

Yani ekranda küçük olan şeylere tıklamakta baya kolaylık sağlıyor.

Parmak ile dokunmak üzere tasarlanan işletim sisteminde ufak iconlar zaten uygun değil. WinMo gibi ... Gerek MacOs, gerek Symbian S60 V5 parmağa göre tasarlanmış.

WinMo 7 de bence öyle olacak.

Hassas dokunma işini, Iphone da basıp bekleyince çıkan büyüteç alt menüsü ile halletmişler.

Bu cihazlar ne kadar PDA veya Laptop özelliği taşısalar da en önemli özellikleri telefon olmaları .... Bu yüzden tek el ile kullanılabilme çok önemli..

Iphone kullanışına yakın hatta bazı özellikleri daha iyi olan ilk gerçek rakip cihaz : Samsung İ8910 HD dir. Samsung, Symbian hisselerini Nokia' ya satmasıyla destekte yavaş kaldı. Cihaz çıkalı 6 ay oldu. Hala java ve flash sorunları bitmedi.

Bu yüzden gerçek 2. rakip ; kendi işletim sistemi olan flash ın son versiyonunu, kinetic scrolling i N97 ye bile hemen ekleyen ; Nokia X6 olacak...

• çok şık bir cihaz yapmışlar birde performansı iyi olursa tadından yenmaz
  • diğer cihazlardan farklı 1 performans sunacağını sanmıyorum. uygulama & tema yükledikçe sistem yavaşlayacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.