Arkadaşlar öncelikle merhaba..Dün bir abimizden yaklaşık 2 aylık bir köpek aldık...Kendisi köpeği dışarıda bulmuş kıyamamış 1 ay kadar bakmış astımı olduğu için sahiplendirmek istemiş bizde köpeği sahiplendik :) DAha dün gece eve getirdik..Çok hareketli bir köpek ona minderden yer hazırladık orayıda sevdi...:) Sürekli oyun oynuyo :)...Lakin bir kaç sorunumuz var dün geceden beri odamın 10 farklı yerine çişini yaptı...Kakasını dışarı yapıyo ama çişini salıveriyo odaya :D... Sorularıma gelirsek;
1.Tuvalet eğitimi için bir sürü şey okudum ama uygulayamıyorum..Banyoya gazete serdim yaparken yakalayıp oraya götürüyorum ama durmuyo bile hiç hemen kaçmaya çalışıyo....Bunun için nasıl bir çözüm uygulamam lazım yardımcı olabilir misiniz??
2.Isırmayı çok seviyo..Ayaklarımızı falan hemen ısırmaya çalışıyo bu neden oluyo sizce ??
[simage] [/simage]
[simage] [/simage]
[simage] [/simage]
[simage] [/simage]
Resimleri ekleyebildim mi bilmiyorum ama yavrumuz bu :)) ben bunları yazarken yine çişini yaptı nasıl olcak böyle bu yaa :D
Yardımcı olablicek kimse yok mu acaba???
Köpeğiniz sokak köpeği diye tabir edilen kırma bir köpek.Isırma eğilimi yavru köpeklerin tamamında olur küçük bebeklerin bulduğu her şeyi ağzına götürmesiyle aynı tutumdur.Tuvalet eğitimi için erken köpek kas gelişimini tamamlamadan çişini tutabilmesi mümkün değil.Biraz zaman verip 4-5 aylıkken tuvalet eğitimini vermelisiniz.
Cevabınız için teşekkür ederim..Bu ısırma eğilimi için köpeğime ne verirsem oyalanır onun için daha iyi olur acaba?? Tuvalet eğitimi için sabretmekten başka yapabilecek bişey anladığım kadaryla..Tekrar çok teşekkürler :)
kkonsayK
kullanıcısına yanıt
hocam sanırım bu yavru köpeklerin hepsinde var :D bizimki de alman kurdu 1 aylık falan çişini ortalığa yapıyo ama artık haber veriyo genede ama arkadaşın idrar torbası küçük sanırım hemen yapıveriyo :D kakayı dışarı yapıyoruz ama sabah ezanı saatlerinde uyanınca kakasını balkonda yapmış olarak buluyorum... Oyun oynarkende ısırıyo başka bir şey yaptığı yok diş geçirmeye çalışıyo :D sanırım büyüdükçe düzelecek
quote:
Orijinalden alıntı: kkonsay
Cevabınız için teşekkür ederim..Bu ısırma eğilimi için köpeğime ne verirsem oyalanır onun için daha iyi olur acaba?? Tuvalet eğitimi için sabretmekten başka yapabilecek bişey anladığım kadaryla..Tekrar çok teşekkürler :)
Kemirebileceği kemikler alabilirsin,kalsiyumlu falanlı filanlı olduğu söylenen gevme kemikleri var.Ayrıca elini ayağını ısırmasına izin vermemelisin.Şuan bunu dişleri kaşındığı için yapsa da ileride alışkanlık haline getirir.Tuvalet konusunda da yemek yedikten su içtikten sonra yapmasını istediğin alana götürürsen öğrenmese bile ortamı bir nebze temiz tutmuş olursun.Köpekler uyandıklarında yemekten ve içmekten sonra , oyundan sonra ihtiyaçlarını giderirler.Takip edersen elinde bez ile dolaşmaktan kurtulursun :)
quote:
Orijinalden alıntı: myhero14
hocam sanırım bu yavru köpeklerin hepsinde var :D bizimki de alman kurdu 1 aylık falan çişini ortalığa yapıyo ama artık haber veriyo genede ama arkadaşın idrar torbası küçük sanırım hemen yapıveriyo :D kakayı dışarı yapıyoruz ama sabah ezanı saatlerinde uyanınca kakasını balkonda yapmış olarak buluyorum... Oyun oynarkende ısırıyo başka bir şey yaptığı yok diş geçirmeye çalışıyo :D sanırım büyüdükçe düzelecek
Tuvalet sorununu hemen hemen hallettik gibi:) Odada bir köşeyi gazete ile kapladım şimdilik orayı tuvalt olarak kullanıyor:)) Ama oynarken veya holdeyken tutamayıp salıveriyo onun içinde yapcak bişey yok..Sabredicez artık:)) Valla canavar gibi ısırıyo hee :)) Zor zaptediyorum ben kızdıkça o daha çok ısırmaya başlıyo valla :)) 4-5 aylık olunca yavaş yavaş düzelir diye umuyorum ;)
Kemirebileceği kemikler alabilirsin,kalsiyumlu falanlı filanlı olduğu söylenen gevme kemikleri var.Ayrıca elini ayağını ısırmasına izin vermemelisin.Şuan bunu dişleri kaşındığı için yapsa da ileride alışkanlık haline getirir.Tuvalet konusunda da yemek yedikten su içtikten sonra yapmasını istediğin alana götürürsen öğrenmese bile ortamı bir nebze temiz tutmuş olursun.Köpekler uyandıklarında yemekten ve içmekten sonra , oyundan sonra ihtiyaçlarını giderirler.Takip edersen elinde bez ile dolaşmaktan kurtulursun :)
Çok teşekkür ederim cevabınız için en yakın zamanda o kemiklerden alıp oyalanmasını sağlıycam :)) Tuvalet işinide yavaş yavaş halletmeye başladık..Şimdilik bi köşede gazete yardımıyla yapıyoruz bakalım :)) İlk gün resmen elimde bez o yapıyo ben siliyorum o yapıyo ben temizliyorum :DD Artık biraz daha düzeldi allahtan
quote:
Orijinalden alıntı: kkonsay
quote:
Orijinalden alıntı: myhero14
Tuvalet sorununu hemen hemen hallettik gibi:) Odada bir köşeyi gazete ile kapladım şimdilik orayı tuvalt olarak kullanıyor:)) Ama oynarken veya holdeyken tutamayıp salıveriyo onun içinde yapcak bişey yok..Sabredicez artık:)) Valla canavar gibi ısırıyo hee :)) Zor zaptediyorum ben kızdıkça o daha çok ısırmaya başlıyo valla :)) 4-5 aylık olunca yavaş yavaş düzelir diye umuyorum ;)
hocam gazete çok kötü koku yapıyo dikkat edin odanız çok fena kokabilir
VAlla haklısın ama şimdilik idare edicez napalım :) Hergün ikidefa gazeteliri değiştiriyorum öyle aşırı bi koku olmadı daha ;)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme