Şimdi Ara

►Yeni◄ONKYO AV RECEIVERS Kullanıcıları & Paylaşımcıları (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.400
Cevap
63
Favori
157.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ahmet

@kanoute

PC deki müzikleri onkyodan dinlemek için PC/Onkyo DLNA yı desteklemeli.

Burayı geçersek;

Bendeki bağlantı:

Laptop W8pro64tr yüklü.
    Onkyo 5010 Cat5 ile 3com switch e bağlı
    3com switch Cat6 ile Cisco ya bağlı.

Bu bağlantıda
    Laptoptaki müziği laptop tarafından onkyoda dinlemek istersem!
    Dinlemek istediğim şarkıları seçip herhangi birinin üzerinde sağ tık
    Play To / Onkyo TX-NR5010
    demeniz yeterli

Altta da örnek resimleri var.

►Yeni◄ONKYO AV RECEIVERS Kullanıcıları & Paylaşımcıları

Laptoptan Müzik çaldığımızda AVR ekranı(tv yi açmadan da müzik dinleyebiliyoruz)

TV ekranından

Onkyodan ise

HOME / DLNA
    Ağdaki Cihazlar/Müzikler / Şarkı ve OK

Her iki taraftan da kullanabilen biri olarak PC tarafından kontrol daha kolay.

Ahmet Bey merhabalar,
    Hem onkyo hem dune başlıklarını takip ediyorum yeni bir sinema sistemi kurmaya niyetliyim araştırmalar yapıyorum. Bu takiplerim sırasında sizin bilgi ve tecrübe donanımınıza (samimiyetinize de tabi :) ) güvenebileceğime inanarak bir soru sormak isterim;
    panasonic 55st50 televizyonum var torrent olarak indirdiğim 3d filmleri izlerken görüntülerin üstüste binmemesi ve altyazıların ikiye bölünmesi (2d'de sıkıntı yok ama 3d'yi seçince altyazılar ikiye bölünüyor ve biri bir yana diğeri diğer yana ters olarak yerleşiyor) sorunlarıyla karşılaştım. Sizde vt serisi kullancısı ve tecrübeli olarak yardımcı olabilir misiniz bana? Sizin de başınıza geldi mi daha önce böyle bir şey; indirdiğim filmlerden mi kaynaklı; nereden sağlıklı ve kaliteli filmler indirebilirim...
    Umarım fazla olmamışımdır :)

• @onkal

Merhaba,

İndirdiğiniz dosyalarda hata olduğunu düşünmüyorum.

Dune topiğini de incelediğinizi/takit ettiğinizi belirtmişsiniz.

Ben de SBS formatlı 3d.mkv leri izlemek istediğimde normal altyazılar ile : TV olsun Projeksiyon olsun. Yazılar garip oluyor.
    Ancak aynı dosyayı dıne hd base 3d den 3D ayarlayıp izlemek istediğimde sorun yok.

Ben TV nin medya tarafını kullanmıyorum. Sadece youtube ve kaçan dizi bölümlerinde :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

@onkal

Merhaba,

İndirdiğiniz dosyalarda hata olduğunu düşünmüyorum.

Dune topiğini de incelediğinizi/takit ettiğinizi belirtmişsiniz.

Ben de SBS formatlı 3d.mkv leri izlemek istediğimde normal altyazılar ile : TV olsun Projeksiyon olsun. Yazılar garip oluyor.
    Ancak aynı dosyayı dıne hd base 3d den 3D ayarlayıp izlemek istediğimde sorun yok.

Ben TV nin medya tarafını kullanmıyorum. Sadece youtube ve kaçan dizi bölümlerinde :)

Cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim.
    O zaman bir medya player edinmemin zamanı gelmiş :)
  • @Optimist26
    bence imkan varsa internetten sipariş vermeyin, telefonla falan pazarlık yapın önce. dükkanları varsa oraya gidip pazarlık yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozdemir87 -- 27 Mart 2013; 17:32:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozdemir87

@Optimist26
    bence imkan varsa internetten sipariş vermeyin, telefonla falan pazarlık yapın önce. dükkanları varsa oraya gidip pazarlık yapın.

Anladım hocam... Önce pazarlık şart diyorsunuz... Peki pazarlık sonrası internet aracılığı ile kargo yolu ile almak sizce problem olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OPTIMIST26

quote:

Orijinalden alıntı: ozdemir87

@Optimist26

Anladım hocam... Önce pazarlık şart diyorsunuz... Peki pazarlık sonrası internet aracılığı ile kargo yolu ile almak sizce problem olur mu?

Bende alma aşamasındayım bizzat kendim gidip teslim almak istiyorum.Kargo şirketlerine teslim edemeyeceğim kadar değerli benim için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eloir

@Ahmet,
    Kızmayacağını bildiğimden öyle söyledim.
    Bu arada 5011 diyerek olaya başka bir boyut kazandırdın. Ne zaman çıkacağı konusunda bir tahminin var mı? Çünkü yeni açıklanan 727 modelinde gelen Wifi & Bluetooth özellikleri yeni serilerde hepsine gelecek.
    Soru: iPhone'daki bir parçayı 5010 üzerinde çal diyebiliyor muyuz? Bu sanırım AirPlay ve yok diye biliyorum.

@Ahmet,
    Bu yazım gözünden kaçmış olabilir.. Ne dersin?
  • quote:

quote:

@Ahmet,
    Kızmayacağını bildiğimden öyle söyledim.
    Bu arada 5011 diyerek olaya başka bir boyut kazandırdın. Ne zaman çıkacağı konusunda bir tahminin var mı? Çünkü yeni açıklanan 727 modelinde gelen Wifi & Bluetooth özellikleri yeni serilerde hepsine gelecek.
    Soru: iPhone'daki bir parçayı 5010 üzerinde çal diyebiliyor muyuz? Bu sanırım AirPlay ve yok diye biliyorum.

@Ahmet,
    Bu yazım gözünden kaçmış olabilir.. Ne dersin?

Onkyo üst serileri yaz aylarında duyuruyor.
    Türkiye ye Eylül gibi geliyor. 5011 için düşüncem bu.

Yenide sunacağı ek özellik mutlaka olmalı ancak ben diğer ekipmanların yanına yerleştirdiğimden wi-fi bana göre gereksiz.
    AV cihazların hiçbirinde kullanmıyorum var olanların da antenlerini takmıyorum :) menüden de kapalı.

5010 ve İp4s birlikteliği bende 4-5 gün sürdü. 4s ile 5010 a ev ağından sorunsuz olarak kumanda ediyordum.
    4s üzerindeki videoyu oynattığımda 55vt50 den gösteriyordu. Audio içinde plasmanın da 5010 un da arc açık olması gerekiyordu.
    Müzik hiç denemedim o 4-5 gün içerisinde çünki müzikler nasta ve 5010 direk çalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: OPTIMIST26

Merhaba,

Wharfedale hoparlör almayı planlıyorum. net üzerinden hangi siteyi tavsiye edersiniz? Takdir edersiniz ki sıklıkla alışveriş yaptığım bir çok sitede bu ürünlerden yok. Bu nedenle alış veriş güvenliği açısından sıkıntı yaratmayacak tavsiyelerinze ihtiyacım var.

Teşekkürler..

www.hifial.com 'a bakabilirsiniz.
    Bursa CD Bank'ın sitesidir. Telefon numarasından Said Bey ile görüşüp siapriş verebilirsiniz. Kargo ile gönderim ve taksit yapabiliyorlar.

• Merhaba,
    Ben de 2 -3 aydır kullanıyorum 616 ımı, aldıktan sonra fazla kurcalama imkanım olmadı,
    Filmler daha keyifli, şarkılar daha dinlendirici geliyor artık.

Ancak
    TV dan maç ve film seyrederken sesi sistemden alamıyorum;
    Manual deki gibi baglantıları yaptım
    OUT MAIN --> HDMI IN (TV) yaptım. Samsung tv kullanıyorum.

PS3 Den maç film syerederken oyun oynarken hiç problem yok.

Setup tan TV/VCD için HDMI input secmek istediğim de de sadece HDMI6- ve HDMI7 yi atıyor.

Bunu nasıl yapabilirim acaba?

teşekkürler.
  • Merhaba,
    2-3 ay kadar oldu 616 ımı alalı. İlk izlenimlerim olumlu, film seyrederken daha keyifli Muzik dinlerken dhaa zevkli artık.

Ancak,
    TV den ses alma da problem yaşıyorum. daha dogrusu TV de seyrettiğim maç veya filmlerde Ses sistemden alamıyorum.
    Manual de dediği gibi baglantımı yaptım, Menu ekranı nı tv den görebiliyorum ama tv nin sesini sistem den alamıyorum. Samsung tv kullanıyorum.

Manual de dediği gibi
    OUT MAIN --> HDMI IN ile TV ye bagladım.

Diger kaynaklardan film seyrederken sorun yok.

bilgisi olan var mı?

teşekkürler.
  • Bugün cevap geldi bizim hoparlörler Temmuz da anca burada o arada perde - projeksiyon ve player işine bakacağız gibi.. Gene iş sırası yer değiştirdi
  • Onkyo 5010 veya Onkyo 818 model ile Harman Kardon HKTS 60 seti nasıl bir sonuç verir düşüncelerinizi alabilirmiyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa*

Onkyo 5010 veya Onkyo 818 model ile Harman Kardon HKTS 60 seti nasıl bir sonuç verir düşüncelerinizi alabilirmiyim.

Sonuçtan ziyade o cihazları o setle şahsen kullanmam, kullanacak olsamda 616 dan yukarı bir cihaz bakmazdım. Bana göre ölü yatırım olur.

Yer sıkıntınız yok ise kule tipi düzgün bir hoparlör tercih etmenizi öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delerıum

Bugün cevap geldi bizim hoparlörler Temmuz da anca burada o arada perde - projeksiyon ve player işine bakacağız gibi.. Gene iş sırası yer değiştirdi

oohoooo kanadadan mı geliyordu bunlar? gemi dünya turu atacak anlaşılan
  • quote:

Orijinalden alıntı: aticus3
    oohoooo kanadadan mı geliyordu bunlar? gemi dünya turu atacak anlaşılan

Evet oradan. Öyle gelse daha çabuk gelecek

Sorun ürünü distribütörün avrupadan stok çekmesi. Ürün Kuzey Amerika ve ABD piyasasında hızlı ancak avrupa bölgesi sıkıntılı. Avrupa dağıtıcısına haziranda gelecek. Avrupadan da buraya distribütör çekecek oldu bize temmuz yapacak birşey yok ben o sürede DIY hoparlör yaparım vallahi

• seninki de ne enerji aşkıymış be delerium....
    şaka bir yana aslında bu bekleyişler işin heyecanlı kısmı.
    İstediğin ürünü aramak, beklemek, parasını ayarlamak, ev ahalisini ayarlamak vs..
    sonra ürün hakkında habire inceleme ve testleri okumak acablarala geçen günler geceler vs...
  • Diğer Kanada'lıyı Paradigm deneyelim dedik olmadı ne yapalım. Kanada malı iyidir bozmadan devam.. Bana göre Veritas'dan başka da alternatif yoktu isabette oldu aslında.

Bunlara takmıyorum daha kafamın içinde eksik konularla meşgulüm şu an perde - projeksiyonla Serdar'a mesaj attım o kurtarır beni umarım bu noktada anlıyordu bildiğim kadarıyla Ali abide s100leri denemeye gittiğimizde konuşmuştuk

Procolor önerdi bugün aradığım bir yer veya Da-lite falan dedi ama bakalım Specta uygun gibi gelsede bilgi pek olmayınca malum bu noktada

• quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

seninki de ne enerji aşkıymış be delerium....
    şaka bir yana aslında bu bekleyişler işin heyecanlı kısmı.
    İstediğin ürünü aramak, beklemek, parasını ayarlamak, ev ahalisini ayarlamak vs..
    sonra ürün hakkında habire inceleme ve testleri okumak acablarala geçen günler geceler vs...

aynı durumdayım gece uyku girmiyor düşünmekten

• Dostlar crossover ile ilgili birkaç sorum olacak.

öncelikle AVR olarak TX-NR509 kullanıyorum. Ön hoparlör olarak ise Heco Victa 601 kuleleri kullanıyorum. Aşağıda linkini bulabilirsiniz.

Komşular bas ile ilgili rahatsızlıklarını dile getirdikten sonra filmler dışında sub wooferı pek kullanmıyorum. AVR'nin ayarlarından da subwoofer yokmuş gibi ayarlıyorum. Anladığım kadarıyla bu durumda crossover'ı hangi değere ayarlarsam ayarlayayım bir değişiklik olmayacak değil mi? Mesela müzik dinlerken stereo modda tüm frekansları zaten ön hoparlör verdiği için crossover'ın bir etkisi olmuyor değil mi? yada ben yanlış mı anlıyorum?

Bunun dışında yaklaşık 1 hafta önce normalde 100hz'de duran crossover ayarını 50hz'e indirdim. Merak ettiğim film izlerken sub woofer'ı devreye alınca düşük crossover ayarı ön kolonlara zarar verir mi?

konuyla ilgili beni aydınlatabilirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.