10 yıldır Opel kullanıyorum ( GM üretimi ) Opel fanatiği de denilebilir PSA ile birleşim olmadan olmadan önce yaşamadığım duymadığım şeyleri duyuyorum PSA veya Stellantis artık her ne ise Sırf önünde şimşek var diye bile yine Opel tercih edecek kadar severim Ancak şu kadarını söyleyeyim ki ; Su pompası veya termostat için bile 2 ay beklemeyi göze alıyorsanız girin Ve bunu servisi / müşteri hizmetleri bile gerine gerine rahat rahat söylüyor 2020 model Insignia B makyajlı kasa araç ilk olarak EGR soğutucu Devamında bu parça takıldıktan sonra Su pompası ve Termostan parçalarını 2.5 aydır bekliyor 1 ay daha sürecek gibi , yani 3.5 - 4 ay Parçalar yukarıda yazılanlar Opel kendi başına iken şanzımanı motoru 1 ay da hallolur biterdi değil yukarıdaki parçalar Ya kaskonuz ile görüşün böyle uzun süreler için ya da siz bilirsiniz Durum bu Pejo gurubunun veya arabasının bulunduğu yerden ortamdan dahi geçmem Aslan gibi markayı resmen bitirdiler Opel psa dan önce neydiki diyenler işine baksın , araba gibi arabaydı ama artık yok mazide kaldı Bizim için de anı olarak kalacak GM üretimi Opel'e kavuşmak için mücadele veriyorum resmen Hele istanbul ise Allah sabır versin Servislerin önünde ucu bucağı görünmeyen araba sıraları ile uğraşır durursunuz Araba alınır kenara koyulur birinin aklına gelirse bakılır < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 26 Aralık 2024; 10:37:22 > |
Yeni Opel Grandland için Türkiye'de ön talep süreci başlıyor (2. sayfa)
-
-
Opel eski opel değil bunu bilerek alın.
-
"Opel eski Opel değil" yazmayanı linçliyorlar herhalde.
Öncelikle PSA araçları sorunsuzluk konusunda mükemmel olmasalarda eskisine göre daha iyiler ve çok beğendiğiniz bazı Alman markalarından daha iyi bir sorunsuzluk sergiliyorlar. Örneğin yeni Golf'te, Cupra'da yaşanan ve çözülemeyen sorunlar var ama nedense bunlar dilden dile anlatılmıyor, araç işi sanş içi deniyor. Örneğin UK raporlarında PSA grubunu hep VW'den daha iyi bir sorunsuzluk oranı sergilemiş. Belirtmekte elbette fayda var, Subaru, Mazda, Toyota sonrasında Kia üstlerde. PSA ortalarda, VW grubu ise daha altta.
Bunun dışında yedek parça temin konusu Covid krizinden beri kriz. Basit bir arama ile tüm markalarda bunun ciddi bir sorun olduğunu görebilirsiniz.
Sonuç olarak ben şimdiden alınır alınmaz demem. Fiyatı görmeden alınmaz diyen zaten bilgisiz kişidir. Fiyatı görürüz, o fiyata diğer markaların neler sunduğuna bakarız o zaman karar veririz alınır&alınmaz.
-
Yazdıklarınıza katılmakla beraber. Sanki eski opel de çok matah bir şeymiş gibi övmeye doyamıyorlar. Yahu eski opellerin hepsi ustaları zengin etti. Ya elektroniği problem ya motoru problemdi. 1.3 1.6 dizeller harici tamamen sorun yumağı. Düpedüz gitmeyen atmosferik motor yapacaksın o bile problem yumağıydı ya sübapları patlardı ya da elektronik arıza verirdi. Şimdi eskiden çok daha iyi bence.
Kör ölür badem gözlü olur daha ötesi değil şu çekilen muamele
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 30 Aralık 2024; 16:10:32 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ne kullandınız Opel ?
Evet Opel matah bana göre , 10 yıldır da severek kullanıyorum
Opel özellikle 2. Ele düştükten sonra yan sanayi parçalarla iyice içine edilen bir araç
Ben birbirini tanımayan farklı ustalardan yan sanayi yedek parçayı en sevmeyen marka Opel diye duydum
İkinci ele düşüp aracına bakmazsan Opel Toyota dan daha sorunlu bir araç
Hatta direkt daha sorunlu da olsa ben Opel tercih ederdim
Ama matah olan GM üretimi olandan
Ağır ağır , tank gibi , kalın kalın kapılar , çok yakan vs
Ne güzel araba
Şimdi sizin bu fanatik mesajınız üstüne benim yorum yapmam düşmez. Ben de gm opeli kullanıyorum bu arada
Ne denirse densin sizler bir yolunu bulup Rüsselsheim’daki mühendislerden daha fanatik şekilde opeli savunabilirsiniz.
1.3 ve 1.6cdti hariç problemsiz motor mevcut değil.
1.4lerdeki piston kırma yağ yakma problemleri.
Vectra B kasaların daha sağlamını görmedim genelde ustaları zengin etmek için alınan bir araç. Sıcak çalışan motorun dibine aracın beynini koyan bir mühendislikten bahsediyoruz.
Insignialar iyi hoş güzel ama 1.4 ve 1.6t motorlar yine problemli bir facebook grubuna girip illalah edebilirsiniz.
Astra H elektronik problemleri twinsport motorun sorunları otomarik şanzıman problemleri.
Sizin tank sandığınız araç aslında kalas. Anlıyorum güzel yol tutuyor buna lafım yok da araçlar kalas gibi sert psa öncesi (Insignia dışında)
Yani ağır tank gibi ama gitmeyen bir o kadar çok yakan araçlar.
Neyse Opelin ne denli reliable bir firma olduğu zaten bariz şuradan bakabilirsiniz. Buna benzer milyon anket koyabilirim önünüze biz de opel sürüyoruz niye bütçeme uygun en yeni bunu alabiliyordum aldım ama neyin ne olduğunu da bilmek lazım. Kuru kuru övecek değilim. Zaten PSA almasa batacaktı en azından şimdi eli yüzü düzeldi araçların.
motor traderThe most (and least) reliable car brands namedhttps://www.motortrader.com/motor-trader-news/automotive-news/revealed-least-reliable-car-brands-26-09-2024
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 30 Aralık 2024; 19:5:8 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Opel fanatiğiyim evet
Son 7 yıldır da insignia gs kullanıyorum
Tank gibi , kalas değil
Ağırlıklı uzun yol yaptığım için bana dibine kadar hitap ediyor
Benzer fiyatlarda superb / Passat ve son olarak fiyasko olarak nitelendirdiğim 508 kullandım
Sizin kalas dediğiniz Opel’in insigniasını tek geçerim
Psa nın amiral gemisi 508 ile , Opel’in GM çatısı altındayken ürettiği son araç olan insignia yı net olarak kıyaslayabilirim ve psa güzellemesi kaldıracak durumda hiç değilim. 350 bin km dir insignia kullanıyorum ( 1.6 cdti ve 1.5 d ) ve bu arabanın ne olup ne olmadığını gayet iyi biliyorum ayrıca 15 bin km dir kullandığım 508 inde , arada resmen uçurum var
Sertlik konusunda da 2 kelam edeyim
Eğer Almanya ve civarında araç kullanıyorsanız insignianın sert süspansiyonu sadece yol tutuş değil , dengeli ve kaliteli bir sürüş olarak da geri döner
Yani aracın kontrolüde daha keyifli
Türkiye de fark ettiğiniz o sertlik Türkiye ye özel , evet 508 de Passat da İstanbul için de insignia dan daha az sarsıyor
Peki bu D sınıfı araçlar asıl maharetini Türkiye’nin bozuk yollarında mı , Almanya’nın otobanlarındamı göstermeli ? İnsignia ile yolculuk diğer 2 araca göre çok daha iyi ve konforlu , ve daha az yorucu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 30 Aralık 2024; 19:39:21 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Tmm ustam. Daha fazla uzatmanın anlamı yok. Sizler haklısınız diyip konuyu kapatıyorum. Opel Adam dirilse böyle övmez
Kullandık diyoruz arkadaşım
Babamın malı değil benim de malım değil
10 numara uzun yol arabası
Kaç kişi benim gibi yol yapıyor siz yapıyormusunuz mesela ? Biri bir şey anlatıyor bir şey deneyimlemiş tamam sensin uzatmanın anlamı yok falan …
508 ile İsveç’e gittim geldim mecburiyetten illallah ettim , aynı yolları km leri insignia ile de yaptım bırak bileyim dimi farkı ?
Övüyoruz da boşuna övmüyoruz , konuşuyoruz da altı dolu merak etmeyin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 30 Aralık 2024; 19:47:6 >
1.4 insigniam var( GM motor, 175000km )
Hiç bir zaman motor arıza vermedi, yolda bırakmadı,
Ama hep bir yerlerinden yağ kaçırdı, su kaçırdı,,
kaçırdığı yeri tamir ettiriyorsun başka biryerden patlıyor..
Bir de tavan klasik opel güneş yanığı oldu..
bu kaçaklarıda tamir ettirmek boşa masraf çıkardı tabii..
Hala aynı şekilde devammı ediyor bilmiyorum…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terminator -- 30 Aralık 2024; 21:30:15 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim makyajlı son kasa insignia da su haznesi 2 kez garantiden değişmişti , çatlak oluştu kaynak yerinde
şu an ise su pompası ve termostat bekliyor km 185 bin de
1.6 cdti öncekinde baya sorun olmuştu
en sorunsuz kullandığım 1.6 cdti J kasa olmuştu 2015 model onun yeri ayrı çok tatlı sağlam güzel araçtı
-
2016 da 27 bin km de 2. el j kasa 1.6 cdti dizel spor paket sedan almıştık şu an 155 bin kim de yarın yağ bakımına gideceğim yalan yok servise sadece 15 bin de bir yağ bakımına gittim sıfır sorun sıfır sıkıntı 150 binde bir 50 k zincir setini değiştirdiğim için masrafım oldu ama yani araçtan çok memnunum , yol tutuşu olsun gidişi olsun hızlanması olsun gayet iyi , tek sıkıntısı manuel vites olması değiştireceğim bu yüzden artık bu trafikte inanın çekilmiyor gerçi son 2 senedir de ben kullanamıyorum geçirdiğim bir rahatsızlık yüzünden manuel araç kullanmam yasak , grandland alacaktım ama chery tiggo 8 pro aldım ve son derece memnunum seçimimden
-
Üretilen her Opel'de olduğu gibi Köpekbalığını yine bir yere iliştirmişler.
Nostaljik ve güzel bir detay
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X