Şimdi Ara

Yeni Oyun Arayanlara Süper Oyun Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

https://www.ashesofcreation.com/ref/favori/

• videodan anlaşışdığı üzere yeni nesil diğer oyunlar gibi non target ve grafikten başka hiçbirşeyi olmayan bir oyun neyse bu oyunlarında sonu yakındır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enthris

videodan anlaşışdığı üzere yeni nesil diğer oyunlar gibi non target ve grafikten başka hiçbirşeyi olmayan bir oyun neyse bu oyunlarında sonu yakındır

Oyun çıkış yapmamış ve pre-alpha döneminde bir oyun. Uzun süredir kickstarter tarafında takip edenlerdenim. Ciddi miktarda takipçisi ve fanı var. Zaten kickstarter üzerinden epey de para topladı. Yorumunuz aşırı ön yargılı olmuş. Bağımsız yapımcılar tarafında henüz rüştünü ispatlamış bir MMORPG olmayışı belki sizin gibi diğer kişileri de önyargılara itiyor olabilir. Ancak şunu söyleyebilirim ki uzakdoğuda merdiven altı firmalardan piyasaya sürülen ve P2W konusunda tavan yapmış içeriklerle kullanıcıları sömüren bir oyun değil kendileri. Zaten bu oyunun yapımı sürecinde üzerine basa basa durulan en büyük olgular P2W hiçbir içerik olmayışı, oyuncuların kendi dünyalarını kendilerinin inşa edecek olmaları (bu durum MMORPG dünyasında kült yapmış algıları kıracak cinsten çünkü gerçekten herşey oyuncuların ellerine bırakılmış), mevsimsel döngülerin oluşu ve buna bağlı birçok olayın gerçekleşmesi (yeryüzünün canlı bir varlık gibi oyunculara gerçek dünya deneyimlerini yaşatması, can alıcı soğuklar, patlayan volkanlar ve bunların yarattığı tahribatlar vs.), yaşanan her olayın bir sonucunun olması ve bu sonuçlara bağlı her sunucunun birbirinden farklı ilerleyebilmesi (yani bir sunucuda oluşan olaylar nedeniyle oyun dünyasında yok olan köy kasaba diğer bir sunucuda olmayabilir, aynen gerçek dünyadaki gibi kişilerin tercihlerine bağlı bir ilerleyiş söz konusu olacak), gerçek dünyadaki gibi politika, siyaset, seçimler, yönetim vs gibi olaylar yer alacak, canlı bir ekonomi sistemi olacak yani talebe yönelik arz olacak öyle her oyunda alıştığımız git bir npc'den x eşyasını al y eşyasını topla karıştır üret yok, limitsiz birşey yok ekonomide her şey oyuncuların elinden üretilip hayat bulacak, vergi sistemi vs derinleşen bir simülasyon aslında.

Her neyse lafı çok da uzatmayalım, başlık biraz yavan olduğundan ve oyun hakkında doyurucu bilgi içermediğinden herkesin ön yargılara sahip olması normal. Ancak ben her şekilde bu oyuna bir şans verilmesi taraftarıyım. En azından takip edilip çıkış yaptığında deneme süreli bir oyun anahtarı bulup denenmeli diye düşünüyorum. Gerçekten alışılagelmiş kült dinamiklerden sıyrılmayı hedefleyen ve bizlere gerçek dünyanın deneyimlerini fantastik evreninde sergilemeyi vaad eden bir yapımdan bahsediyoruz. Umarım başarılı olur ve bizler de uzun yıllar sonra MMORPG evreninde adından söz ettiren özel bir yapım görebiliriz.

• mmorpg oyunlarda bu denli yüksek grafiğe ben de karşıyım. kült dinamiklerden sıyrılabilecek demişsin ama son dönemin kült projeleri hep bu tarzda. mmorpg oyunların başında insanlar saatlerini harcamakta. yüksek grafik haliyle yoruyor insanları. o yüzden hala birçok insan metin2, knight, wow oynamaya devam ediyor. benzeri bir çok oyun yokları oynamaktayken hala bu şekilde bir oyun çıkarmaya çalışmak saçmalık bence. insanların istedikleri belli. şuan piyasadaki mmorpg boşluğunu da göz önüne alacak olursak biraz kafayı çalıştıran bir şirket parayı götürecek.
  • Beybifeys kullanıcısına yanıt
    Boş bir mmorpg ben de uzun zamandır takip ediyorum artık dolandırıcı olduklarına %100 emin oldum diyebilirsiniz. Yabancıların da çoğu aynı şekilde scam olarak nitelendiriyor. Topladıkları parayla yapmak istedikleri oyunu yapmaları imkansız çünkü çok az para topladılar bu seviyede bir oyun yapmak için.
    AoC'dan ümidimi kestim Crowfall'ı bekliyorum. 2017'nin sonlarına doğru soft launch yapacaklar.
  • DARK_WORM kullanıcısına yanıt
    Kickstarter oyun yapımı için maliyetlerin %100 ünü karşılayacak bir platform değil bu algıya nereden kapıldınız bilmiyorum ancak ben de takip ediyorum kickstarter yorumları da hala duruyor reddit üzerinde de başlık var scam olduğunu kanıtlayan bir durum söz konusu değil. Öyle bir durum olsa kickstarter a şikayet edilip proje backer larina ödemeleri iade edilir.

Üstte de bir arkadaş insanların talepleri belli bu yüzden MMORPG dünyasında belli başlı yapımlar dışında oyun oynanmiyor demiş. Doğrudur talepler belli ancak bu demek değildir ki mevcut dinamiklerde değişikliklere gidilmesin. Öyle olsaydı 20bin kişi bu oyuna destek olmazdı zaten.

Oyunun yapımcıları ve tecrübeleri görünüyor zaten. Ayrıca henüz çıkış yapmamış bir oyuna eleştiri getirecekseniz biraz mesnetli ve düzeyli olsun. İnsanların emeklerine az da olsa saygı gösterebilmek gerekir. Eleştiri güzel birşey ama düzeyi önemli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• oyu ne zaman çıkış yapıcak acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beybifeys

Kickstarter oyun yapımı için maliyetlerin %100 ünü karşılayacak bir platform değil bu algıya nereden kapıldınız bilmiyorum ancak ben de takip ediyorum kickstarter yorumları da hala duruyor reddit üzerinde de başlık var scam olduğunu kanıtlayan bir durum söz konusu değil. Öyle bir durum olsa kickstarter a şikayet edilip proje backer larina ödemeleri iade edilir.

Üstte de bir arkadaş insanların talepleri belli bu yüzden MMORPG dünyasında belli başlı yapımlar dışında oyun oynanmiyor demiş. Doğrudur talepler belli ancak bu demek değildir ki mevcut dinamiklerde değişikliklere gidilmesin. Öyle olsaydı 20bin kişi bu oyuna destek olmazdı zaten.

Oyunun yapımcıları ve tecrübeleri görünüyor zaten. Ayrıca henüz çıkış yapmamış bir oyuna eleştiri getirecekseniz biraz mesnetli ve düzeyli olsun. İnsanların emeklerine az da olsa saygı gösterebilmek gerekir. Eleştiri güzel birşey ama düzeyi önemli.

Nato kafa nato mermer kime ne anlatıyorsun. Adam gelmiş grafikleri güzel diye eleştiriyor, Metin 2 diyor.

• Oyun hakkında pek detaylı bilgi veremedim zamanım olmadıgı ıcın baya bir tartışma cıkmıs .

Sene olmuş 2017 hala Pentium 4 le oynanıcak lol metın2 arıyorsanız . yapıcak bir şey yok çağı geriden takıp edın.

Bu oyunu savunmak yada övmek gibi bir niyetim yok sadece insanların aklında bulunsun dıye ekledım konuyu benım hosuma gıttı ve acıkcası gayet ıyı donanımlara ve ozellıklere sahıp bır oyun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.